Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανά

αμαν ρε συ, αμαν!

μέτρα το κι εσύ! μια χαρά παίζει 30 κύκλους κάθε μεγάλο πάνελ.

τα πολύ μεγάλα πάνελ, παίζουν κι αρκετά πιο κάτω.

τι θες, να παίζει τους 5 κύκλους για να βγάζει "εκτεταμένες χαμηλές"?

εδώ σου λέω πως ηχεία τυπικά, με μεγάφωνα ηλεκτροδυναμικά, που είναι στα -3db στους 45 κύκλους, σε ικανοποιούν περισσότερο, όπως κι επαγγελματικά μεγάλα ΡΑ ηχεία που παίζουν από 50-60 κύκλους και πάνω, ακόμα και με 18' γούφερ που στους 30 κύκλους δε κάνουν κιχ λόγω πχ μηχανικού βραχυκυκλώματος.

θα συννενοηθούμε?
Θα ήθελα, ταπεινά, να υπογραμμίσω την ευθύτητα ψυχής που υποδηλώνει αυτή η τοποθέτηση. Ομολογώ πως δεν το περίμενα!

:446:

Reaction score
10
Kαλά και το 3.2 τυπικά κατεβαίνει στα 30HZ, το θέμα είναι ότι παίρνεις τα μεγάφωνα στο χέρι αν παίξεις πάνω από 85db, άρα δεν μου λέει απολύτως τίποτα αυτή η προδιαγραφή.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

ε, τι να πω, πάω να βγω εκτός ρούχων με αυτή την άρνηση των ευκόλως αντιληπτών πραγμάτων που λέω! όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα έχουμε ακούσει!

για να το κάνω σπόρια, λιανά, ορίστε:

να ένα παράδειγμα, με 111 ευρώ παίρνεις αυτό που έχει ένα 12'' επαγγελματικό ΡΑ γούφερ, που αν φας "μποτιά" γουστάρεις με τα 1000, κι έχει απόκριση συχνότητας από 65 κύκλους και πάνω, και στους 30 δε παίζει ούτε μισό ντι-μπί. σημείωση: το έχω ακούσει το ηχείο, βαράει, δε κοροϊδεύει...

στα 485 ευρώ, της πίβει το 12' μπορεί να σου ξεπατώσει το σπλήνα σε μποτιά και σε τουμπερλέκι, κι ας είναι η απόκριση συχνότητάς του από τους 80 κύκλους και πάνω.

τι θες? τζι μπι ελ? ορίστε το 12' της τζι-μπι, στα 685 ευρώ και απόκριση συχνότητας από 60και πάνω. μήπως δε παίζει καλά τουμπερλέκι? ή δε βγάζει καλά μπότα? μη μας τρελαίνεις...

θες πιο ακριβό? ορίστε! με 2 12' στα 1900 ευρώ και απόκριση συχνότητας από 75 κύκλους. να στο βάλω στο σπίτι να σου παίζει τύμπανα να πεις το δεσπότη παναγιώτη....

όλα τα παραπάνω ΡΑ ηχεία, δε μετράν κιχ στους 30 κύκλους λόγω μηχανικού βραχυκυκλώματος, λόγω πολύ υψηλής συχνότητας συντονισμού των οπών ανάκλασης, που κάτω από ένα σημείο ακυρώνουν το μεγάφωνο. άσε που όλη η κατασκευή είναι "τιουναρισμένη" να βαράει από 60 έως 120, εκεί να δίνει τ'άντερά της... από κει και κάτω, θες σαμπ, που ξέρεις καλά πως και τα επαγγελματικά σαμπ, που σου ξηλώνουν το σπλήνα χαλαρά, τα κόβουν κάτω από 30 κύκλους, έτσι δουλεύουν όλοι, δε το φαντάστηκα ένα βράδυ με φεγγάρι...

Αντίθετα, πολλά μεγάλα πάνελ, τους 20 κύκλους τους παίζουν και τους μετράν μια χαρά, με όποιο μικρόφωνο θες, με όποιο αυτί θες, σε στάθμη μπόλικη, κι άσε τις θεωρίες του ποιος μετράει και πως και κουραφέξαλα, αφού παίζουν τα άτιμα τα μεν, κ δε παίζουν τα άτιμα τα δε. ξεκάθαρα πράγματα. κι όμως, αυτό που δε παίζει τόσο χαμηλές συχνότητες, σε ικανοποιεί στα κρουστά, στα τουμπερλέκια και στα τυμπανάκια.

άρα αυτά που λες περί απόκρισης και πόσο χαμηλά κατεβαίνουν, δεν ισχύουν, πάρτο απόφαση. αν μπορείς να το εξηγήσεις, έχει καλώς. δε μπορείς, κανένα πρόβλημα, όλα καλά, όλα ανθηρά.

Reaction score
141
θεωρητικά πολλοί ενισχυτές έχουν DF 3000(και βάλε) 500βαττ(και βάλε) παραμόρφωση 0,000000000 (και βγάλε).
Οπότε αυτό που λές δεν ισχύει.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

κρουστά, τουμπερλέκια και τυμπανάκια ΔΕΝ είναι χαμηλές συχνότητες... :126:

Reaction score
141
θεωρητικά πολλοί ενισχυτές έχουν DF 3000(και βάλε) 500βαττ(και βάλε) παραμόρφωση 0,000000000 (και βγάλε).
Θέλω να πώ ότι κύριος υπεύθυνος για την συμπεριφορά του ηχείου
(και του χώρου εν μέρη) είναι ο ενισχυτής.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

+1

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

τυμπανάκια όχι, τύμπανα ναι όμως. Φυσικά περιέχουν και χαμηλές συχνότητες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

σωστά!

αλλά λέει πως δε τα παίζουν σωστά, πως δε "πείθουν", διότι δεν έχουν "εκτεταμένες χαμηλές"!

άι βγάλε άκρη!:143:

ο άλλος λέει πως ακούγονται σα τάπερ.

αχ πάτερ....:135:

και μη ξεκινάτε με τα DF, γιατί θα πέσει γέλιο, είναι ολίγον τι αστείο το θέμα....:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

αυτό που λες εσύ φίλε μου δεν ισχύει, αλλά άστο στην άκρη, δεν έχει σχέση με την απόκριση που συζητάμε. αν θες να το συζητήσουμε, οκ, αλλά καμιά σχέση τ' αντίδια με τα φρύδια και τα μύδια.:126:

μη μπλέκεις την απόκριση με το DF, την ισχύ και παραμόρφωση. Μιλάμε για απόκριση, μετρήσιμη, ακροάσιμη, χρήσιμη, δεδομένη. Το τι γίνεται από πίσω, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, κι ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις. το ότι ένα φουλ ρειντζ ψιλοκορνάτο θέλει ψιλοτιποτένιο DF για να βγάλει μπάσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι καταφέρνει να το βγάλει ακόμα και με ενισχυτή των 3 βατ. κι ακούγεται κ βγαίνει, κ μετριέται, κ πείθει. ε, και?

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

αυτό που λες εσύ φίλε μου δεν ισχύει, αλλά άστο στην άκρη, δεν έχει σχέση με την απόκριση που συζητάμε. αν θες να το συζητήσουμε, οκ, αλλά καμιά σχέση τ' αντίδια με τα φρύδια και τα μύδια.:126:

μη μπλέκεις την απόκριση με το DF, την ισχύ και παραμόρφωση. Μιλάμε για απόκριση, μετρήσιμη, ακροάσιμη, χρήσιμη, δεδομένη. Το τι γίνεται από πίσω, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, κι ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις. το ότι ένα φουλ ρειντζ ψιλοκορνάτο θέλει ψιλοτιποτένιο DF για να βγάλει μπάσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι καταφέρνει να το βγάλει ακόμα και με ενισχυτή των 3 βατ. κι ακούγεται κ βγαίνει, κ μετριέται, κ πείθει. ε, και?
ήμουν εκτός θέματος με αφορμή το ποστ του Χιούστον σχετικά με το 3.2 (παιρνω το γούφερ στο χέρι)
Τα υπόλοιπα δεν τα μπλέκω καθόλου,δεν μίλησα ούτε για κόρνες ούτε για φουλ ρέιντζ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

ήμουν εκτός θέματος με αφορμή το ποστ του Χιούστον σχετικά με το 3.2 (παιρνω το γούφερ στο χέρι)
Τα υπόλοιπα δεν τα μπλέκω καθόλου,δεν μίλησα ούτε για κόρνες ούτε για φουλ ρέιντζ.
καλά, εγώ είμαι εντελώς φάουλ, ούτε ξέρω ποιο είναι το 3.2

:143::138::137:

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

.

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

καλά, εγώ είμαι εντελώς φάουλ, ούτε ξέρω ποιο είναι το 3.2
είναι το μετά του 3.1 :142::137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

βρε παλιόπαιδα...

:143::135::138::137:

Reaction score
141
στην μουσική κατηγορία έχει Φλέρυ και Λάκη Παππά,για να μη χάνουμε την ουσία.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead