Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

from the three the longer :137:(Τράγκας)
αχαχαχαχαχα, δεν λες τίποτα! :143::143:

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

ε, τι να πω, πάω να βγω εκτός ρούχων με αυτή την άρνηση των ευκόλως αντιληπτών πραγμάτων που λέω! όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα έχουμε ακούσει!

για να το κάνω σπόρια, λιανά, ορίστε:

να ένα παράδειγμα, με 111 ευρώ παίρνεις αυτό που έχει ένα 12'' επαγγελματικό ΡΑ γούφερ, που αν φας "μποτιά" γουστάρεις με τα 1000, κι έχει απόκριση συχνότητας από 65 κύκλους και πάνω, και στους 30 δε παίζει ούτε μισό ντι-μπί. σημείωση: το έχω ακούσει το ηχείο, βαράει, δε κοροϊδεύει...

στα 485 ευρώ, της πίβει το 12' μπορεί να σου ξεπατώσει το σπλήνα σε μποτιά και σε τουμπερλέκι, κι ας είναι η απόκριση συχνότητάς του από τους 80 κύκλους και πάνω.

τι θες? τζι μπι ελ? ορίστε το 12' της τζι-μπι, στα 685 ευρώ και απόκριση συχνότητας από 60και πάνω. μήπως δε παίζει καλά τουμπερλέκι? ή δε βγάζει καλά μπότα? μη μας τρελαίνεις...

θες πιο ακριβό? ορίστε! με 2 12' στα 1900 ευρώ και απόκριση συχνότητας από 75 κύκλους. να στο βάλω στο σπίτι να σου παίζει τύμπανα να πεις το δεσπότη παναγιώτη....

όλα τα παραπάνω ΡΑ ηχεία, δε μετράν κιχ στους 30 κύκλους λόγω μηχανικού βραχυκυκλώματος, λόγω πολύ υψηλής συχνότητας συντονισμού των οπών ανάκλασης, που κάτω από ένα σημείο ακυρώνουν το μεγάφωνο. άσε που όλη η κατασκευή είναι "τιουναρισμένη" να βαράει από 60 έως 120, εκεί να δίνει τ'άντερά της... από κει και κάτω, θες σαμπ, που ξέρεις καλά πως και τα επαγγελματικά σαμπ, που σου ξηλώνουν το σπλήνα χαλαρά, τα κόβουν κάτω από 30 κύκλους, έτσι δουλεύουν όλοι, δε το φαντάστηκα ένα βράδυ με φεγγάρι...

Αντίθετα, πολλά μεγάλα πάνελ, τους 20 κύκλους τους παίζουν και τους μετράν μια χαρά, με όποιο μικρόφωνο θες, με όποιο αυτί θες, σε στάθμη μπόλικη, κι άσε τις θεωρίες του ποιος μετράει και πως και κουραφέξαλα, αφού παίζουν τα άτιμα τα μεν, κ δε παίζουν τα άτιμα τα δε. ξεκάθαρα πράγματα. κι όμως, αυτό που δε παίζει τόσο χαμηλές συχνότητες, σε ικανοποιεί στα κρουστά, στα τουμπερλέκια και στα τυμπανάκια.

άρα αυτά που λες περί απόκρισης και πόσο χαμηλά κατεβαίνουν, δεν ισχύουν, πάρτο απόφαση. αν μπορείς να το εξηγήσεις, έχει καλώς. δε μπορείς, κανένα πρόβλημα, όλα καλά, όλα ανθηρά.
... άρες μάρες .... κουκουνάρες!

Για πες μου πιο πάνελ μέτρησες και πως το μέτρησες.

Reaction score
968
Η έκταση των χαμηλών, το μέγεθος καμπίνας και η ευαισθησία ενός ηλεκτροδυναμικού ηχείου, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

Για τον υποδιπλασιασμό της συχνότητας αποκοπής στο χαμηλό φάσμα, πχ από 60 Hz σε 30 Hz, διατηρώντας την ίδια ευαισθησία (και με το ίδιο woofer), απαιτείται η αύξηση του όγκου της καμπίνας 8 φορές!
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ίδιο μέγεθος καμπίνας και να κατέβουμε χαμηλά, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αποδεχτούμε σημαντική μείωση της ευαισθησίας.

Εδώ, μου δείχνεις επαγγελματικά ηχεία με μικρές καμπίνες και υψηλή ευαισθησία, που ως φυσικό αντίτιμο είναι να την πληρώνει η έκταση στις χαμηλές. Φυσικό επακόλουθο, είναι ακριβώς αυτό που λες ... οι μποτιές να ακούγονται εκκωφαντικά δυνατές και ξεκάθαρες. Εξάλλου στην περιοχή 60-120 Hz και λίγο παραπάνω βρίσκονται οι θεμελιώδεις νότες του μουσικού ρυθμού (drums, bass guitars, κτλ), τις οποίες υπερενισχύουν τα συγκεκριμένα ηχεία, αυτό δηλαδή που λένε ως "κύριο σώμα" της μουσικής.

ΥΓ 1: Παρεπιπτόντως, κανένα από τα ηχεία αυτά που αναφέρεις, δεν είναι καν Hi-Fi!

ΥΓ 2: Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο ηλεκτροδυναμικό ηχείο καμπίνας με ένα μόνο 12 inch woofer, μπορεί να κατέβει "άμα θέλει" (ο σχεδιαστής) μέχρι και στα 25 Hz (-3 dB), χωρίς πρόβλημα.

Reaction score
11
Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Συννέφιασε...

:108:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Μήπως γράφεις σε λάθος κατηγορία?
Μα... εδώ δεν είναι για τους αιθεροβάμονες;

:111:

Reaction score
11

Μα... εδώ δεν είναι για τους αιθεροβάμονες;
:111:
Εννοείται πως αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό μου!

:107:

Reaction score
59
Όποιος έχει αμφιβολία ας έλθει να μετρήσει το Sound Lab όχι μόνο το δικό μου που είναι μεγάλο, αλλά και το μικρότερο φουλ ρέιντζ της εταιρείας ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ και ας μου πει αν κατεβαίνει ή δεν κατεβαίνει στους 20 κύκλους.
Έχω βαρεθεί να ακούω εξυπνάδες συνήθως από ανθρώπους που ίσως έχουν δει ηλεκτροστατικά ηχεία μόνο σε φωτογραφία και που μπερδεύουν τα ηλεκτροστατικά με κάθε πάνελ ή με κάθε υβριδική σχεδίαση πανελ/σαμπ.
Φτάνει βρε παιδιά! Ακούστε πρώτα και μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αφήστε τις θεωρίες οι οποίες από μόνες τους δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε. Λ.Σ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

μέτρησα το 801 με τα αφτιά μου.

πες μου εσύ τώρα τι χρώμα κάλτσες φοράει ο Λουκάς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929
Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Η έκταση των χαμηλών, το μέγεθος καμπίνας και η ευαισθησία ενός ηλεκτροδυναμικού ηχείου, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

Για τον υποδιπλασιασμό της συχνότητας αποκοπής στο χαμηλό φάσμα, πχ από 60 Hz σε 30 Hz, διατηρώντας την ίδια ευαισθησία (και με το ίδιο woofer), απαιτείται η αύξηση του όγκου της καμπίνας 8 φορές!
Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ίδιο μέγεθος καμπίνας και να κατέβουμε χαμηλά, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αποδεχτούμε σημαντική μείωση της ευαισθησίας.
ευχαριστούμε για τις άσχετες πληροφορίες που δε ζητήσαμε.

Εδώ, μου δείχνεις επαγγελματικά ηχεία με μικρές καμπίνες και υψηλή ευαισθησία, που ως φυσικό αντίτιμο είναι να την πληρώνει η έκταση στις χαμηλές. Φυσικό επακόλουθο, είναι ακριβώς αυτό που λες ... οι μποτιές να ακούγονται εκκωφαντικά δυνατές και ξεκάθαρες. Εξάλλου στην περιοχή 60-120 Hz και λίγο παραπάνω βρίσκονται οι θεμελιώδεις νότες του μουσικού ρυθμού (drums, bass guitars, κτλ), τις οποίες υπερενισχύουν τα συγκεκριμένα ηχεία, αυτό δηλαδή που λένε ως "κύριο σώμα" της μουσικής.
ξέρω τι σου έδειξα, ξέρω και πως παίζουν. ξέρω και πως δε παίζουν χαμηλές συχνότητες. άλλα νέα?

ΥΓ 1: Παρεπιπτόντως, κανένα από τα ηχεία αυτά που αναφέρεις, δεν είναι καν Hi-Fi!
είχα ένα καημό....

ΥΓ 2: Ένα προσεκτικά σχεδιασμένο ηλεκτροδυναμικό ηχείο καμπίνας με ένα μόνο 12 inch woofer, μπορεί να κατέβει "άμα θέλει" (ο σχεδιαστής) μέχρι και στα 25 Hz (-3 dB), χωρίς πρόβλημα.
σοβαρά? για κοίτα....

Reaction score
4.305
Απάντηση: Re: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Όποιος έχει αμφιβολία ας έλθει να μετρήσει το Sound Lab όχι μόνο το δικό μου που είναι μεγάλο, αλλά και το μικρότερο φουλ ρέιντζ της εταιρείας ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ και ας μου πει αν κατεβαίνει ή δεν κατεβαίνει στους 20 κύκλους.
Έχω βαρεθεί να ακούω εξυπνάδες συνήθως από ανθρώπους που ίσως έχουν δει ηλεκτροστατικά ηχεία μόνο σε φωτογραφία και που μπερδεύουν τα ηλεκτροστατικά με κάθε πάνελ ή με κάθε υβριδική σχεδίαση πανελ/σαμπ.
Φτάνει βρε παιδιά! Ακούστε πρώτα και μετά βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αφήστε τις θεωρίες οι οποίες από μόνες τους δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε. Λ.Σ.
Λουκα ποιο μοντελο της εταιριας κατεβαινει στους 20 κυκλους? Γιατι μπηκα στο σαιτ της εταιριας και δεν ειδα κατι σχετικο. Να μην πω οτι η εταιρια δεν αναφερει κατι σημαντικο σχετικα με την αποκριση, δεν μας λεει στα ποσα +- db εχει τις αναφερομενες μετρησεις.

Reaction score
968
Mε αυτές τις εξυπνάδες μάλλον δεν μπορεί να γίνει συζήτηση (...τουλάχιστον σοβαρή).

Reaction score
20

Mε αυτές τις εξυπνάδες μάλλον δεν μπορεί να γίνει συζήτηση (...τουλάχιστον σοβαρή).
Αγαπητέ acoustics όλη η "ιστορία" ξεκίνησε από αυτό:
... άρες μάρες .... κουκουνάρες!
το οποίο επίσης δεν προσφέρει τίποτα καλό και πάνω στο οποίο
"μάλλον δεν μπορεί να γίνει συζήτηση (...τουλάχιστον σοβαρή)",
όπως ακριβώς μόλις (προ)είπες...
Πολύ φιλικά,
και καλό θα ήταν να λήξει εδώ το όλο "παραστράτημα"...

Reaction score
968
Re: Απάντηση: Ο σωστός και ο λάθος τρόπος να επιλέγεις μηχανάκια...

Αγαπητέ acoustics όλη η "ιστορία" ξεκίνησε από αυτό:

το οποίο επίσης δεν προσφέρει τίποτα καλό και πάνω στο οποίο
"μάλλον δεν μπορεί να γίνει συζήτηση (...τουλάχιστον σοβαρή)",
όπως ακριβώς μόλις (προ)είπες...
Πολύ φιλικά,
και καλό θα ήταν να λήξει εδώ το όλο "παραστράτημα"...
Φαίνεται ότι δεν διάβασες το ύφος των γραφομένων πριν από αυτό.
Μάλλον μας χρειάζονται ακόμη 10 ΔΝΤ μέχρι να γίνουμε άνθρωποι! (... αν θα γίνουμε ποτέ)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.929

ούτε ΔΝΤ ούτε τίποτα δε χρειάζεται, κοινή λογική χρειάζεται που δε δείχνεις να έχεις.

λες ευθέως πως δε πείθουν τα πάνελ λόγω μη εκτεταμένης απόκρισης, και δεν απαντάς με τίποτα στο ερώτημα γιατί πείθουν ηλεκτροδυναμικά ηχεία με σαφώς μη εκτεταμένη απόκριση.

άρα, λογικό συμπέρασμα, δε φταίει η εκτεταμένη απόκριση, άρα, λογικό συμπέρασμα, κάνεις λάθος σε αυτό που λες.

δε θες μάνα μου να το δεχτείς, που να σκάσει όλος ο κόσμος.

όλα τα υπόλοιπα που λες αγαπητέ μου πεισματάρη, είναι όντως άρες μάρες κουκουνάρες, κι εξυπνάδες ολκής, και συζήτηση σοβαρή δε μπορεί να γίνει όταν σου λέω ότι το τάδε ηχείο δεν έχει καλή απόκριση και ρωτάς ποιός το μέτρησε ή μας κάνεις μαθήματα περί καμπίνας και μπας ριφλέξ, και μέχρι που μπορεί κάποιος σχεδιαστής να φέρει ένα 12' να παίζει κι άλλα πολλά άσχετα εντελώς με αυτά που λέμε δηλαδή.....

μου θυμίζεις την γνωστή λαϊκή ρήση: τι κάνεις γιάννη; κουκιά σπέρνω. άλλα αντ'άλλων.

Reaction score
968
Αυτό που αρχικά είπα, είναι ότι όσο πιο χαμηλές συχνότητες θέλουμε να αναπαράγουμε και σε μεγαλύτερη ένταση (πολλά dB), τόσο περισσότερη (πολύ περισσότερη) μάζα αέρα θα πρέπει να μετακινήσουμε, χωρίς όμως αυτή η μετακίνηση να ακυρώνεται πχ από τη δίλοβη ή δίπολη λειτουργία. Τα υπόλοιπα μάλλον τα λες μόνος σου (...γιατί πείθουν ηλεκτροδυναμικά ηχεία με σαφώς μη εκτεταμένη απόκριση!!!).

Επίσης, σε ρώτησα πιο πάνελ μέτρησες και πως (... μέχρι τώρα απάντηση δεν πήρα, εκτός από προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τόνους από εξυπνάδες).

Reaction score
4

Ρε σεις τι λέτε εδώ... παίζουν ηχεία σε σπίτι 20Ηz ? :111:

Ψηφίζω Ακούστικς :137:

Reaction score
20

Φαίνεται ότι δεν διάβασες το ύφος των γραφομένων πριν από αυτό.
Μάλλον μας χρειάζονται ακόμη 10 ΔΝΤ μέχρι να γίνουμε άνθρωποι! (... αν θα γίνουμε ποτέ)
Aγαπητέ acoustics,
καταρχάς εύχομαι να προσπαθήσουμε όλοι μας ώστε ένα ΔΝΤ να είναι (υπερ)αρκετό (αφού φτάσαμε ως εδώ)
για να γίνουμε (επιτέλους) (υπεύθυνοι και σωστοί) πολίτες και άνθρωποι.
Κατά δεύτερον έριξα μια ματιά σ"το ύφος των γραφομένων πριν από αυτό"
και με τα (υποκειμενικά μου) κριτήρια το βρήκα αρκετά καλό, και
(εκτός κι αν υπάρξει κάτι διαφωτιστικότερο από κάποιον άλλο που πρόσεξε καλύτερα από εμένα)
πιστεύω πως η όλη ιστορία μπορεί να λήξει (έστω και) εδώ.
Είμαι στην διάθεσή σου, αν το επιθυμείς, να το συζητήσουμε περισσότερο -έξω από το θέμα εδώ (πχ με pm).
Νίκος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead