Ο φιλόξενος καινούργιος καναπές του Λευτέρη 2175

Reaction score
3.497
Το προηγούμενο Σάββατο μας κάλεσε ο φίλος μας ο Λευτέρης στο σπίτι του για ακρόαση και συζήτηση.
Ο καναπές ήταν ήδη στρωμένος, με τουλάχιστον 100 ώρες ακρόασης. Ο καναπές αυτός γίνεται και κρεβάτι που μπορεί να χωρέσει έως και 3 επιδαπέδιους χαΙφιντελίστες.

Το σύστημα του Λευτέρη μας έδωσε αυτό που περιμέναμε από την Βρετανική σχολή του ήχου. Τα ηχεία του, ένα ζευγάρι Spendor 8, κοσμούσαν τον χώρο που μας φιλοξένησε. Ενας προενισχυτής της Meridian οδηγούσε τον class D τελικό της TACT . Η πηγή μας ήταν αρχικά ένα Marantz SACD υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων.
Αργότερα χρησιμοποιήσαμε σαν εναλλακτικές πηγές το Rega Apollo του Χρήστου Νικήτα καθώς και ένα Unicο CD με λαμπάτη έξοδο που έφερε ο Πέτρος, φίλος και γείτονας του Λευτέρη.
Σαν εναλλακτικό προενισχυτή χρησιμοποιήσαμε έναν λαμπάτο δικής μου ιδιοκατασκευής που είχαμε δοκιμάσει και παλαιότερα με τον τελικό της TACT του Λευτέρη.

Το σύστημα του Λευτέρη μας χάρισε πολλές ευχάριστες ώρες μουσικής. Ο Λευτέρης το έστησε με μεράκι και πολύ αγάπη. Ένα σύστημα που χτίζεται σιγά-σιγά με αγάπη και φροντίδα πάντα παίζει καλύτερα.

Η σύζυγος του Λευτέρη είναι σύζυγος αναφοράς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής φρόντισε στο να μην μας λείπει τίποτα. Δεν είχε όμως υπολογίσει το πόσα πολλά μπισκότα θα έτρωγε κάποιος από την παρέα μας.

Κατά την ώρα της ακρόασης, ενώ καθόμασταν όλοι στον καναπέ , ένοιωθα ένα χέρι να περνάει πίσω από το κεφάλι μου και να επιστρέφει αμέσως πίσω στη θέση του. Η περιοδικότητα αυτής της κίνησης ήταν περίπου 10 φορές το λεπτό. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και γύρισα πίσω μου να δω τι ήταν αυτό που με γαργαλούσε στα μαλλιά....

Συνεχίζεται ....

Reaction score
3.497
O Λευτέρης έβγαλε και κάποιες φωτογραφίες. Θα περιμένουμε να τις ανεβάσει.

Υ.Γ ( Λευτέρη, αν δεν μπορείς να τις ανεβάσεις εσύ, στείλε μου p.m να τις ανεβάσω εγώ.)

Reaction score
3.497
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση ήταν και το νέο μέλος μας ο Γ.Κοψ.
Εφερε μαζί του και διάφορα μαγικά φίλτρα.

Reaction score
0
Να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια και την καλή σας διάθεση!

Υπέροχο team πραγματικά!

Για να εγκλιματίσουμε και τους υπόλοιπους η ακρόαση έγινε με αφορμή την αλλαγή ψηφιακής πηγής μου από ένα DAC της Musical Fidelity (A3.24) σε ένα SACD της marantz και την ανωμαλία της μετάβασης.
Όπως συμφώνησαν και τα παιδιά, η έλλειψη σώματος είναι υπαρκτή και γενικά δημιουργείται στον ακροατή μια αίσθηση υποοδήγησης.
Η αρχική αντίδραση του Γ Κοψ ήταν πως ο τελικός δεν σήκωνε τα ηχεία, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων.
Μία πρώτη βελτίωση είδαμε όταν αλλάξαμε το μαμάτο καλώδιο ρεύματος με aftermarket (kimber PK14).
Η λύτρωση ήρθε όταν ανέλαβε καθήκοντα ο λαμπάτος προ του Gkar τον οποίο αν είχα δεν θα ασχολούμουν εκ νέου με το σύστημα.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να τον πείσω να τον...ξεχάσει σπίτι μου!
Γενικά κάναμε πολλές χρήσιμες παρατηρήσεις και το ευχάριστο ήταν πως το σύστημα έβγαζε τις όποιες αλλαγές άμεσα και ξεκάθαρα.
Τί να λέμε και για το καλώδιο ρεύματος της Siltech που κυριολεκτικά μεταμόρφωνε τον ήχο του τελικού...

ΘΑ ήθελα τα σχόλια των παιδιών για τα όσα ακούσαμε, και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του συστήματος προς το καλύτερο...

Reaction score
3.497
Λευτέρη, σε ευχαριστούμε για την φιλοξενία και κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω την σύζυγό σου για την περιποίηση και το μεσημεριανό φαγητό που με τόση φροντίδα μας προετοίμασε.

Λευτέρη, το σύστημά σου έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης όπως και όλα τα υπόλοιπα συστήματα που έχουμε στα σπίτια μας.
Ο χώρος ακρόασης είναι περιορισμένος με αποτέλεσμα τα ηχεία να βρίσκονται πολύ κοντά στον ακροατή και ταυτόχρονα πολύ κοντά στους τοίχους. Ένα ηχείο δαπέδου, για να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του, χρειάζεται να έχει αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω από αυτό.
Η ακρόαση του ηχείου σου στην ιδανική θέση ακρόασης είναι μέσα στο πεδίου του λεγόμενου Near Field. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του ήχου που εισπράττεις όταν κάθεσe απέναντι στον καναπέ είναι ο direct ήχος που βγαίνει από τα μεγάφωνα. Οι φυσικές ανακλάσεις του χώρου δεν επιφέρουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο τελικό άκουσμα όταν κάθεσαι σε αυτό το σημείο. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας και τις μικρές διαστάσεις του χώρου ακρόασης, τότε μπορώ να συμπεράνω ότι τις περισσότερες ακροάσεις θα τις κάνεις αναγκαστικά από αυτό το σημείο και εντός του Near Field.
Αυτό δεν είναι κακό, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην προσαρμογή ολόκληρου του συστήματος που θα κληθεί να αποδώσει τα μέγιστα στο Near Field. Στο NearField ακούγονται τα πάντα. Όλες οι λεπτομέρειες του συστήματος οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα monitor άκουσμα.

Σε έναν μικρό χώρο, το να βγεις από το Near Field είναι τόσο εύκολο όσο και το να είσαι μέσα σε αυτό. Μία μικρή μετατόπιση επιφέρει τεράστιες φασικές αλλαγές στον στερεοφωνικό ήχο και υπάρχει κίνδυνος να ακούς κάποια πράγματα διαρκώς εκτός φάσης. Το αποτέλεσμα είναι οι απρόβλεπτες ακυρώσεις και οι ενισχύσεις σε κάποιες περιοχές του ακουστικού φάσματος.

Στον χώρο σου, και με δεδομένο τον τρόπο στήριξης των μηχανημάτων σου στο ξύλινο rack, το Marantz SACD συμπεριφέρθηκε άψογα με τα υπόλοιπα συστήματα. Θα έλεγα ότι στο τέλος ακούστηκε καλύτερα από το Apollo και το Unico CD.
Το Unico CD, όταν το βάλαμε να παίξει, μας εντυπωσίασε όλους με την απόδοσή του σε όλα τα επίπεδα. Μας φάνηκε στην αρχή πολύ καλύτερο από τα υπόλοιπα. Στην συνέχεια όμως η απόδοσή του άρχιζε να συγκλίνει με αυτή των άλλων CD players και στη συνέχεα βάρυνε πολύ. Υποθέτω ότι αυτό είχε να κάνει με το συγκεκριμένο λαμπάτο κύκλωμα του Unico CD.

Το Apollo δυστυχώς δεν το ακούσαμε όπως έπρεπε. Είναι αρκετά ευαίσθητο στην στήριξή του και εκεί που το είχαμε ακουμπήσει απλά δεν ήθελε να παίξει.
Κάποια πράγματα ίσως να παρατήρησες κι εσύ με το Apolllo, οπότε μπορείς να μας πεις και τη γνώμη σου.

Reaction score
0
Το apollo ενώ στο χώρο του Χρήστου μου άρεσε, στο δικό μου χώρο πιστεύω πως δεν απέδωσε.
Προς το παρόν ο συνδυασμός που ήταν δυναμίτης στο χώρο μου ήταν με το MF, το οποίο δυστυχώς πούλησα...(κλαψ, λυγμ, μπουχουχου)

Το apollo παρουσίαζε αδυναμία ελέγχου στο χαμηλό ιδιαίτερα στο "βρώμικο μπάσο" του Gypsy Soul.
Εκεί διέπρεψε το Marantz.

Η αίσθησή μου είναι πως κάπου στην αλυσίδα απαιτείται ένα λαμπάτο στάδιο ώστε να σπάσει το σερί των monitor ακουσμάτων (marantz-meridian-tact). Η αλυσίδα ως έχει ακούγεται κλινική, και πιο laid-back απ' όσο θέλω.
Απ την άλλη την αναλογικότητα που έχει το marantz, από άλλο cd δεν την έχω ακούσει. Εννοώ αναλογικότητα στην αναπαραγωγή των λεπτομερειών και τα μικροδυναμικά.
Κάθε άλλο cd που έχω ακούσει στο συστημά μου αδυνατούσε να με πείσει πως το όργανο που παίζει είναι αληθινό, κάτι πάντα έλειπε. Υπήρχε πάντα ένα κενό που ακολουθούσε την κάθε νότα εκεί που στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σβήσιμο, ένα θρόισμα και όχι απόλυτο κενό!
Αν θέλετε παρατηρήστε το και στα δικά σας player.
Για μένα πάντα το marantz αποδυκνύει πως ένα ψηφιακό μέσο με ανάλυση μόνο 16 bit μπορεί τελικά να αναπαράγει άριστα το μεγαλύτερο ποσοστό του ήχου ενός βινυλίου. Η κατασκευή όμως οφείλει να είναι υποδειγματική (reference).

Το ότι δεν έδεσε με την πρώτη με το υπάρχον σύστημα είναι αλήθεια. Αλλά είναι και πρόκληση για περαιτέρω εξέλιξη.
Κοινώς θέλει δουλειά.

Reaction score
3.497
H καρμπονάρα όμως της γυναίκας σου ήταν κάτι παραπάνω από monitor.
Πλούσια σε γεύση, το μακαρόνι δεν κολλούσε στο ταβάνι και τα ζαμπονάκια πολυ καλά τοποθετημένα στη θέση τους και με την σωστή αναλογία.

Οτιδήποτε δεν έχει τις σωστές αναλογίες, δεν είναι monitor.

Η λάμπα στην πορεία του σήματος δεν κάνει πάντα καλό. Πρέπει να δοκιμάσουμε και άλλες λύσεις προενισχυτών στο σύστημά σου. Ο Meridian μπορεί να είναι ένας άριστος προενισχυτής αλλά μόνο με τον κατάλληλο τελικό. Ο κατάλληλος συνδιασμός πηγής-προ-τελικού μόνο με πειραματισμούς και δοκιμές βρίσκεται.

Ειδικά το θέμα του προενισχυτή θεωρώ ότι είναι καθοριστικό. Ο δικός μου ο λαμπάτος προενισχυτής που άκουσες, μου στοίχισε περισσότερα από 1.000 ευρώ σε υλικά. Δεν υπολογίζω τις εκατοντάδες ώρες έρευνας και ψαξίματος, ούτε τα χρήματα που έδωσα για τα extra υλικά που έφερνα συνέχεια από το εξωτερικό μέχρι να πετύχω αυτό που μου άρεσε περισσότερο.
Η μοναδική ικανοποίηση για μένα είναι ότι αυτός ο προενισχυτής αρέσει και σε εσάς. Λευτέρη μου, μακάρι να είχα τον χρόνο να φτιάξω και σε εσένα έναν. Όπως καταλαβαίνεις όλοι μας αυτή την περίοδο τρέχουμε για να εξασφαλίσουμε τα βασικά για να ζήσουμε. Ελεύθερο χρόνο δεν έχουμε, κι αυτόν τον λίγο χρόνο που έχουμε ας τον αφιερώσουμε πρώτα στην οικογένεια μας και μετά στους φίλους μας.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε που και που και συζητάμε είναι κάτι όμορφο και ελπίζω να συνεχιστεί.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Παντα τετοια και απο εμενα και συγχαρητηρια οχι μονο για το γεγονος οτι μοιραζεστε τις εμπειριες σας μαζι μας αλλα και για οτι βρισκετε τον χρονο να κανετε το χομπυ σας. :wink:

Reaction score
3
Ο καναπές μετά το φαγητό,δεν είχε πρόβλημα?

Λευτέρη εύγε για την πρωτοβουλία. :D
Να ξέρεις όμως ότι όταν έρχετε όλο το σόι,πατέρας ,θείος και γιός,τότε τα πράγματα μπερδεύονται... :smile: :lol: :lol:

Σωστή η παρατήρηση ότι η πηγή θα διαφοροποιήσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα,απο σύστημα σε σύστημα. :smile:

Reaction score
1
Thanks Λευτέρη και καλές ακροάσεις...
Τελικά, όλο και πιο πολύ πιστεύω οτι το επόμενο CD player μου θα είναι κάποιο MARANTZ SACD (ίσως το SA-15S1). Τρομερές κατασκευές για τα χρήματα που κοστίζουν και εξαιρετικά καλόηχα. Το πρόβλημα είναι να βρείς κάπου να τ'ακούσεις...

Reaction score
0
Θα σου πρότεινα να το ακούσεις και μάλιστα σπίτι σου.
Ο ήχος του 17S1 απέχει πολύ απ όσα cd έχω ακούσει, τα οποία κυμαίνονταν στη μεσαία ή χαμηλή κατηγορία τιμής.
Είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του βινυλίου παραμένοντας ψηφιακό. Είναι πιο χαλαρό και ξεκούραστο στο άκουσμα, δεν έχει αυτή την, πως να τη πώ κονσερβίλα των φτηνών cd player, το τεχνητό μπάσο και εκείνα τα πρίμα που μοιάζουν αφύσικα...
Απ την άλλη θέλει και πιο προσεχτικό ταίριασμα, και τείνει να διαχωρίζει τις εγγραφές. Αν δεν του κάνει την εκθέτει ανεπανόρθωτα!

Reaction score
3.497
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση ήταν και το νέο μέλος μας ο Γ.Κοψ.
Εφερε μαζί του και διάφορα μαγικά φίλτρα.
Φίλτρα ή ματζούνια? :mrgreen:
Ο Γ.Κοψ. πάντα παίρνει μαζί του και τα μαγικά φίλτρα του.
Το ματζούνι έρχεται στο τέλος, και μάλιστα κρυογεννημένο.

Reaction score
3.497
Ο καναπές μετά το φαγητό,δεν είχε πρόβλημα?

Λευτέρη εύγε για την πρωτοβουλία. :D
Να ξέρεις όμως ότι όταν έρχετε όλο το σόι,πατέρας ,θείος και γιός,τότε τα πράγματα μπερδεύονται... :smile: :lol: :lol:

Σωστή η παρατήρηση ότι η πηγή θα διαφοροποιήσει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα,απο σύστημα σε σύστημα. :smile:
Φρόντισε όταν θα έρθει το σόι σπίτι σου να έχεις ήδη περάσει τις dedicated lines από τον πίνακα :twisted:
Τελευταία έχουμε αποκτήσει κάποιες ευαισθησίες με τα ρεύματα :mrgreen:

:lol:

Reaction score
0
Μία από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις της συνάντησης, ήταν οι διαφορές που παρουσιάζονταν με τις αλλαγές καλωδίων ρεύματος.

Κατ' αρχήν η πηγή άλλαξε κυριολεκτικά χαρακτήρα όταν έπαιξε με το Kimber του χρήστου, και στη συνέχεια ο τελικός άλλαξε χροιές όταν το PK10 που συνήθως τον τροφοδοτεί με το Siltech που μας προσέφερε για δοκιμή ο Γ ΚΟΨ.
Αποδυκνύεται πως ότι πληρώνεις παίρνεις!

Αν δεν πληρώσεις τίποτα (χρησιμοποιείς το μαύρο καλώδιο της συσκευασίας) ας μη πω καλύτερα...

Reaction score
1
Θα σου πρότεινα να το ακούσεις και μάλιστα σπίτι σου.
Ο ήχος του 17S1 απέχει πολύ απ όσα cd έχω ακούσει, τα οποία κυμαίνονταν στη μεσαία ή χαμηλή κατηγορία τιμής.
Είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του βινυλίου παραμένοντας ψηφιακό. Είναι πιο χαλαρό και ξεκούραστο στο άκουσμα, δεν έχει αυτή την, πως να τη πώ κονσερβίλα των φτηνών cd player, το τεχνητό μπάσο και εκείνα τα πρίμα που μοιάζουν αφύσικα...
Απ την άλλη θέλει και πιο προσεχτικό ταίριασμα, και τείνει να διαχωρίζει τις εγγραφές. Αν δεν του κάνει την εκθέτει ανεπανόρθωτα!
Καλή και ουσιαστική περιγραφή Λευτέρη!
Το 17S1 παράγεται ακόμη ή έχει αντικατασταθεί από το 11S1 (φοβερό επίσης απ'ότι έχω διαβάσει παντού);

Reaction score
3.497
Λευτέρη, πρόσεχε τι γράφεις για τα καλώδια ρεύματος γιατί σε ακούει κι ο Κόγιας

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος