Ο φιλόξενος καινούργιος καναπές του Λευτέρη 2175

Reaction score
3
Οχι δεν εφτασε τιποτε στο monitor μου. :smile: Δεν εχω υποψη μου τη συναντηση. Υπαρχει καπου ανακοινωση ή ειναι μυστικο μεταξυ των συνδετημόνων? Ευχαριστώ Λευτέρη
Στο θέμα για το ELP,υπάρχει πρόσκληση απο τον Αντώνη Χατζηκωνσταντή της Stepcom για συνάντηση το Σάββατο 11/3.

Σε περιμένουμε. :D

Reaction score
3.497
Tyler, δεν έχουμε κάποια προκατάληψη με τα μηχανήματα. Ολα τα συστήματα παίζουν καλά αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση για ακρόαση μουσικής.
Το σημαντικότερο απ' όλα είναι η φιλία μας και η καλή παρέα.

Ακόμα και το φτηνότερο, ή αν προτιμάς, χειρότερο σύστημα στον κόσμο, έχει να μας δώσει κάτι που είναι τέλειο και μοναδικό και που κανένα άλλο σύστημα στον κόσμο δεν μπορεί να μας δώσει.

Το Hi-Fi για μένα είναι σαν να σκοτώνεις μύγες. Οσες και να σκοτώσεις πάντα θα μένει έστω και μία για να μας ενοχλεί.

Reaction score
0
Ένα μικρό σχόλιο και μια ερώτηση περί ceraball

Ωραίο θέμα και χορταστικό.

Με τη σειρά μου, εύχομαι κι εγώ καλές ακροάσεις.

Ένα μικρό σχόλιο:

Θεωρώ ότι η επιλογή του 17S1 είναι (με τα σημερινά δεδομένα) άριστη για ένα παραγματικά καλό σύστημα. Πάνω από όλα όμως μετράει το μεράκι, οπως αναφέρεται στην αρχή του θέματος. Τέτοια πηγή (όχι βέβαια ότι είναι φτηνή, αλλά δεν είναι τελείως απλησίαστη) μόνο με μεγαλύτερης αξίας συνολικού βινυλιακού σετ-απ μπορεί να κοντραριστεί (εννοώ πλατώ, βραχίονα, κεφαλή και phono stage μαζί). Κατά τη γνώμη μου πάντα, ένα ίσης αξίας CD player (ή CD transport + DAC) υπολείπεται συνολικά, τόσο γιατί τα δυό φορμά έχουν έτσι κι αλλιώς σημαντικές διαφορές, όσο και γιατί οι τελευταίας γενιάς υλοποιήσεις των hi-endάδικων SACD players (την αρχή την έκανε η Sony με τη σειρά ES - XA333ES, XA777ES και σήμερα τα νεότερα) είναι πολύ προσεγμένες και στον τομέα της αναπαραγωγής CD, με αποτέλεσμα τα ίσης αξίας CD players να θεωρούνται "παρωχημένη" επιλογή.

Με τον TACT μπορείς να ανέβεις ακόμα πιο ψηλά σε κατηγορία ηχείων. Αλλά αυτά είναι ζητήματα εντελώς προσωπικά και έχουν να κάνουν τόσο με το μουσικό και ακουστικό γούστο του καθενός, όσο και με την τσέπη και τον χώρο του.

Τέλος, μια ερώτηση:

Μας άναψε τα αίματα και μας κέντρισε την φαντασία η αναφορά στα ceraball. Το site που προτείνεται στο post είναι προς το παρόν ανενεργό. Ενδιαφέρον είναι να μάθουμε πού αγοραστήκανε (Ελλάδα ή εξωτερικό) και από ποιό μαγαζί.
Γίνεται;

Reaction score
0
Greecstrike γειά χαρά.

Σε συμπάθησα με τη μία, δεν το συζητώ, χα, χα, χα!!!

Λοιπόν εμένα το site άνοιξε. Ο τοπικός αντιπρόσωπος είναι η HI END SERVICES, τηλ 3806944 και βρίσκεται στη Στουρνάρη.

Τα review είναι εξαιρετικά, ανυπομονώ να τα δοκιμάσω...

Η τιμή τους είναι 100 ευρώ η τετράδα και σηκώνουν μέχρι 30 κιλά. Μετά πάμε σε άλλο μοντέλο, ακριβότερο.

Όχι δεν θα μάθαινα...

Reaction score
0
Πάντως μου κάνει εντύπωση που μιλάμε τόση ώρα για αντικραδασμικά και δεν έχει φανεί ο Πρόεδρος...να μας διαφωτήσει!

Reaction score
498
Πρόεδρος καλεί AV-SITE...

Να με συμπαθάτε απλά είμαι απασχολημένος τον τελευταίο καιρό με άλλες

δραστηριότητες συν του ότι περιμένω από μέρα σε μέρα να ενεργοποιηθεί η

γραμμή ADSL.Από το φεγγάρι την φέρνουνε ήθελα νάξερα...?

Καταρχήν ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Λευτέρη και ταυτόχρονα ευχαριστώ για την

φιλοξενία.Τα μπισκοτάκια και η μακαρονάδα ήτανε υπέροχα. :mrgreen: Σε αυτό

βέβαια παίζει ρόλο και η σύζυγος..Μπράβο και στους δυο λοιπόν!

Χρειάζεσαι λάμπα στο σύστημα αλλά όχι θολή κατά την γνώμη μου. Εναν καλό

λαμπάτο κρίκο, ειδικότερα προενισχυτής πιστεύω πως θα έκανε θαύματα.

Τώρα για τα αντικραδασματικά πάλι κατά την γνώμη μου ή πάρε ένα καλό audiophile

rack ή ένα σετ αντικραδασματικά. Και τα δύο φυσικά είναι καλά να υπήρχανε αλλά

καλύτερα να χτυπάμε το πρόβλημα στην ρίζα. Να σημειώσω πως το ράφι που έφερε ο

θείος σπίτι μου δεν έκανε μαγικά ή κάτι προς χάριν εντυπωσιασμού. Απλά τα όργανα

είχαν πολύ περισσότερη αληθοφάνεια στην χροιά και αυτό μου έκανε τεράστια

εντύπωση για να είμαι ειλικρινής. Αλλα περίμενα να κάνει κι άλλα έκανε. Ελεγα πως

θα μάζευε το ένα ή το άλλο αλλά τελικά ήτανε λες και έβαζες έναν διορθωτή

χροιών!!? - πώς να το περιγράψω καλύτερα δεν μπορώ - αδυνατώ..Πάντως αυτά τα

αντικραδασματικά που περιγράφει ο φίλος Πέτρος παραπάνω μου κινήσανε την

περιέργεια. Για πάρε από πουθενά να τα τεστάρει και κανένας μηχανικός.. :twisted:

Τώρα αναρωτιέμαι αν πίσω από τα ηχεία μπορούσες να βάλεις τίποτα να βοηθήσει τον

χώρο?Θέλουν πολύ ψάξιμο και υπομονή αυτοί οι πειραματισμοί.Αντέχεις?

Πάντως ρε παιδάκι μου την ποιότητα κατασκευής του Marantz πραγματικά την

ζήλεψα.Η κατασκευή ήτανε θωρηκτό!

Εσύ τουλάχιστον έχεις οδήγηση. Είσαι σε καλό δρόμο, απλά έχουμε να παίξουμε

πολύ ακόμη. Δεν τελειώνει το άθλημα έτσι εύκολα..Αααα, και κάτι πήρε το αυτί μου

για ένα μεταλλικό βαρελάκι που φωτίζει..Ούτε να το σκέφτεσαι.Μιάσματα δεν

θέλουμε και μεσοβέζικες λύσεις. Το πρόβλημα στην ρίζα..Λεφτά δεν υπάρχουνε

δυστυχώς.. :sad:

Πατέρα, με έδωσες στεγνά για τα μπισκοτάκια πάντως. Να μην μιλήσω για τις δικές

σου δηλώσεις και σε εκθέσω δημόσια τώρα... :lol: :lol: :lol: :twisted:

Μάρτυρας ο θείος.. :wink:

Reaction score
0
Ok, ανταποδίδω

Γεια σου και σένα, Λευτέρη

Τα αισθήματα αμοιβαία, κι εγώ δεν το συζητώ.

Έχω να στηρίξω δυο τελικούς (μάλλον), από 26-27 kg έκαστος, και ίσως και ένα HTPC, του οποίου τα ποδαράκια είναι της πλάκας, όσο και hi-end να είναι το κουτί.

Έριξα μια ματιά στο Διαδίκτυο και οι κατασκευές φαίνονται καλές (Αν και κατά τη γνώμη μου ακόμα και τα 100 Ευρώ για τέτοια κατασκευή πολλά είναι. Στον κατασκευαστή δεν πρέπει να στοιχίζουν πάνω από 15 με 20, όλα μαζί, υλικά και εργασία, εφ' όσον πρόκειται για κομμάτια παραγωγής). Ακόμα καλύτερες φαίνονται οι πιο βαριές κατασκευές, αλλά σίγουρα πανάκριβες.

Όσο για το Γερμανικό site που λέει το post, εξακολουθεί να μην μου ανοίγει. Μήπως είναι με τις ώρες του; Εν πάσει περιπτώσει, δεν υπάρχει λόγος, τις πληροφορίες τις βρήκα έτσι κι αλλιώς από άλλα sites.

Τώρα είμαι στο εξωτερικό, αλλά αναμένεται να επιστρέψω στα μέσα του μήνα. Οπότε τότε θα δούμε.

Καλά ακούσματα.

Reaction score
3.497
Πολύ όμορφο setup. Εμένα μου αρέσει πολύ και το ξύλινο rack.
Για να γίνει πιο στιβαρό, εγώ θα έβαζα στην επάνω πλευρά ένα μεγάλο κομμάτι γρανίτη . Αν θυμάμαι καλα υπάρχει γρανίτης και στο χρώμα του ξύλου. Αν έχετε να προτείνετε κάποια πηγή για να προμηθευτούμε τους γρανίτες παρακαλώ δώστε μας τα στπιχεία.
Επίσης γρανίτες μπορούν να μπουν και κάτω από τα μηχανήματα.
Η πίσω πλευρά μπορεί να καλύφτεί όλόκληρη με αυτοκόλλητο πισόχαρτο (Sound Deadening Pads).
Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να μπουν διαφορετικά αποσβετικά σε διαφορετικά σημεία.

Reaction score
0
Παιδιά, δεν μιλάω εγώ, μιλάνε οι ειδικοί. Εγώ τα έβαλα χωρίς να πιστεύω ότι θα κάνουν κάτι σημαντικό, και από την στιγμή που τα έβαλα όλα γίναν καλύτερα. ή ήταν τυχαίο ή κάτι κάνουν πραγματικά. Να σημειώσω ότι μου τα χάρισαν και έτσι δεν πίεσα τον εαυτό μου να μου αρέσουν επειδή έδωσα 120 ευρώ. Ο Brian Damkroger στο stereophile έγραψε ότι με ό,τι τα δοκίμασε (και δοκίμασε πολλά) υπήρχε σημαντική βελτίωση.

Πέτρος

“After I’d heard my system with the Finite Elemente [Ceraball] feet in place, there was no going back. $135 for a set of four Ceraballs is reasonable for even a modest system, and again-the improvements should be profound. Regardless of how much your system cost, I wholeheartedly, enthusiastically, and absolutely recommend that you try a set!”
- Brian Damkroger, Stereophile, February 2006

"The improvement in low-level resolution was dramatic, with increased focus, transparency and separation. You can hear much further into the soundstage with far less effort... Indeed, in some ways, the simpler the structure, the easier it is to hear the effect. Slurred vocals are also far easier to unravel, making it much easier to hear what’s being said, and just as importantly, with what emphasis. As I said at the beginning, the Ceraballs are a fascinating product, not least because they’re something that every body can afford!"
- Roy Gregory, HiFi+, January 2003

Reaction score
0
Επανέρχομαι, στο Sterophile λέει ότι του έφυγαν τα ...σαγόνια. Δεν το πίστευα, αλλά όταν τα έβαλα μου έφυγανκαι τα...δικά μου. Και σημειωτέον, ότι το rack μου δεν είναι από το ΙΚΕΑ αλλά πολύ πιο καλό από την Mythos Audio. Αργότερα μπορεί να βάλω και μια φωτογραφία του Tact με τις ...καραμπόλες από κάτω!!

Πέτρος

Reaction score
0
Επανέρχομαι, στο Sterophile λέει ότι του έφυγαν τα ...σαγόνια. Δεν το πίστευα, αλλά όταν τα έβαλα μου έφυγανκαι τα...δικά μου. Και σημειωτέον, ότι το rack μου δεν είναι από το ΙΚΕΑ αλλά πολύ πιο καλό από την Mythos Audio. Αργότερα μπορεί να βάλω και μια φωτογραφία του Tact με τις ...καραμπόλες από κάτω!!

Installing a set of Ceraball or Cerapuc feet under a component was a huge, jaw-dropping change. The differences were the same, improved focus, transparency, resolution and dynamic precision - but their magnitude was much larger. Slipping a trio of CERABALLS under the VTL-7.5 wasnot like demagnetizing a cartridge; it was like upgrading to a really good moving coil.

Πέτρος

Reaction score
0
Πέτρο θα τα δοκιμάσω σύντομα...

Αν και δεν πολυπιστεύω πως από μόνα τους θα δράσουν. Σίγουρα απαιτείται και καλύτερο rack.
Πιστεύω πάντως πως η πιο άμεση προτεραιότητά μου είναι οι καλωδιώσεις.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Lefteris έστω και καθυστερημένα, συγχαρητήρια για τα νέα μηχανάκια σου και την ευχάριστη φιλοξενία που θυμίζει την αναβίωση του κοινωνικού highend για εμάς τους παλιότερους, αν και έχουμε χάσει ΄τον Mac από αυτά αφού ασχολείται περισσότερο με τις μηχανές ή με κάτι άλλες εναχολήσεις.
Λεφτέρη μόλις πήρες το Marantz σου είπα ότι χρειάζεσαι ένα καλώδιο ρεύματος και όπως ακούσαμε χωρίς αυτό ήταν άψυχο και βαρετό. Φαντάσου ότι αυτό που του βάλαμε αποτελεί (για εμένα) την ελάχιστη αναβάθμιση για player και πολύ προσιτή.
Όμως πρέπει να λύσεις πρώτα και μερικά θέματα με ρεύμα σου και τη στήριξη (χαλαρά χαλαρά) σε βάθος χρόνου και με προσιτές και οικονομικές λύσεις.
Η λύση του Πέτρου (ο γνώριμος ψυχίατρος από τα παλιά???) για το cerabase είναι πολύ καλή δεδομένου το λοιπού επίπλου, αν μπορείς δοκίμασε το. Αν μπορείς επίσης να αλλάξεις ρακ ακόμη καλύτερα (το δοκιμάζομενο GHDHER που αναφέρει ο Χρήστος έχει αντικαταστήσει ήδη 3 μεγάλα σετ finite elemente σε φιλους χαιντάδες) Συμφωνώ επίσης με "πόρισμα" του ριβιού του Stereophile που δίνει περισσότερο βάρος στα Cerabase, ceraball & cerapuc από το ίδιο το ρακ της finite elemente, αλλά πρόσεχε το αποτέλεσμα μεγενθύνεται με την παράλληλη χρήση ενός καλού ρακ + των καλών αντικραδασμικών.
Θέλει πολύ πειραματισμό αν και είσαι στην αρχή, πας καλά και δώσε βάρος και στην προενίσχυση όπου το σύστημα χωλαίνει και δεν αποδίδει τα μέγιστα, κοντολογίς καλύτερα να ολοκληρώσεις με συσκευές πρώτα , μετά με ρακ (το εκπληκτικό Ελληνικό heavy duty highend rack) και τέλος τα λοιπά αντικραδασμικά, καλώδια, ματζούνια κλπ.
Καλή συνέχεια και ευχαριστήρια και στην σύζυγο που μας ανέχτηκε αλλά και μας "τροφοδότησε" φιλόξενα.

Reaction score
0
ΚΟΨ όπως πάντα έχεις δίκιο. Πρέπει να κατασταλάξει το setup.
Όμως οικονομικά η περίοδος είναι δύσκολη, οπότε ότι γίνει θα πρέπει να είναι οικονομικό. Κοινώς προενισχυτής και rack θα περιμένουν.

Με αυτό σαν δεδομένο οι λοιπές διαθέσιμες κινήσεις είναι οι εξής:
1. καλώδιο ρεύματος πηγής
2. Interconnect πηγής
3. Πολύμπριζο
4. Στήριξη (αντικραδασμικά)

Αν έχετε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτά, ιδιαίτερα στο interconnect, δεκτές!

Reaction score
3.497
1. DIY Kimber (70-80 ευρώ)

2. Εχεις πολλά καλώδια, αλλά άμα τρώγεσαι δοκιμάζουμε μερικά από τον Μαρίνο (XLO ???)

3. Αγόρασα χθες ένα μεταλλικό Anti-RF χωρίς φίλτρα στην πορεία του ρεύματος (110 ευρώ). Eχει 6 επίχρυσες πρίζες σούκο. Φαίνεται τουλάχιστον κατασκευαστικά να είναι πολυ καλό. Το φιλτράρισμα γίνεται εσωτερικά με φερίτες. Supra- Made in Sweden.

4. Μετατροπές στο υπάρχον rack + τα μπαλάκια του φίλου σου.

Reaction score
3
Αν και έχω αποτραβηχτεί λίγο απο το "κοινωνικό Hi End",όμως δεν έχω αποχωρήσει.
Πράγματι οι δραστηριότητές μου και οι ασχολίες μου είναι αρκετές,όμως η αγάπη και το πάθος για το ψάξιμο,δεν έχει φύγει.
Οπως λέει και η παροιμία,"πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι"... :lol: :lol: :lol:

Ο Λευτέρης άνοιξε τον κύκλο των συναντήσεων και περιμένουμε και άλλους για να συνεχίσουμε. :smile:

Reaction score
0
Πάντως πιστεύω ότι το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι ο προ ο οποίος και εγώ νομίζω ότι τώρα είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματός σου. Έχε υπόψη τον Ελληνικό λαμπάτο Silver Note, ο κατασκευαστής του τον ματσάρει με τον Tact.

Πέτρος

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.897
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster