Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
729
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Nα το χαιρεσαι Στελιο!:126:

(Καλα βρε συ, θα αλλαξεις την Stewart?Και τι θα βαλεις?)
 


Μηνύματα
22.273
Reaction score
15.548
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Για High-End εικονα,τι καδρο πρεπει να εχουμε Αντριους..:118::137:
 


Μηνύματα
22.273
Reaction score
15.548
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Μονο τοσες λιγες φορες το εγραψες παιδι μου....:112::142:
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
48.689
Reaction score
102.514
Μπράβο Στέλιο!!

Να το χαίρεσαι και να το απολαμβάνεις!!

ΥΓ 1: προς Στέλιο, Κώστα, Αργύρη: γράψτε κάτι παραπάνω για την υλοποίηση του χώρου και τις εντυπώσεις σας βρε. Δεν σας χρεώνουμε!
ΥΓ 2: Κώστα, κάνε τώρα μεταβολή, και βγάλε φωτογραφίες με την φωτογραφική. Η υλοποίηση του χώρου αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση!:137:
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

ο χωρος εμφανισιακα ειναι πολυ ωραιος
ωραια απαλα χρωματα, που σου κανουν για καθιστικο-χαλαρωτικο
οχι η δικια μου μαυριλα
οι πολυθρονες του βασιλικες ,
ο χωρος σε καποια σημεια σε υψηλες εντασεις συντονιζει, αλλα ειναι κατι που λυνεται ευκολα.Το μερακι και η υπομονη ενος ανθρωπου για μια τετοια κατασκευη φαινεται ευκολα.
Ωραια κρεμ μοκετα, ανοξοιδωτη βαση προβολεα (το παληκαρι εχει ενα θεμα με την σκουρια) (το ιδιο εχω και εγω , αλλα και για αλλους λογους).
Ο ονκιο φτανει και περισευει να σπρωξει τα κλιπς σε εντασεις υψηλες, το σαμπακι γελα με τον χωρο,εχει τρεις επιλογες μεγεθους χωρου (μικρο-μεσαιο-μεγαλο) εμεινε στην πρωτη , στις αλλες (πλαινες) μπουμπουνιζει.

Η στιουαρτ δειχνει την αρχοντια της , ο επσονας καιει το πανι με ξεκουραστη εικονα.

Πατωμα νταβανι συμπεριφερονται καλα στις ανακλασεις , δεν ισχυει το ιδιο με τους πλαινους τοιχους
 

Μηνύματα
22.273
Reaction score
15.548
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Ο χωρος ειναι 4 χ 5 δλδ 20τμ.
Και αν δεν κανω λαθος το υψος με το ματι :137: ειναι περιπου στο 2.5μ

Ειναι προς το παρον απλος.....πιστευω οτι σιγα-σιγα θα πεσουν καποιες πινελιες και θα γινει ακομα ποιο ωραιος...

Η απλοτητα σε τετοιους χωρους προσωπικα μου αρεσει.....

Οσον αφορα ακουστικα και οπτικα το setup θα δωσει πολυ καλα αποτελεσματα αν αναλογιστουμε το κοστος τους......

Θα επανερθω με καλυτερες φωτο....αυτες δεν ηταν και οτι καλυτερο και αδικειτε ο χωρος....
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.606
Reaction score
9.581
Re: Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Ωραία πράγματα-μπράβο Στυλιανέ:143:

Loggeo η διάσταση της οθόνης και η μάρκα είναι στα 'μέτρα' σου-
πως σου φαίνεται;;;:137:(το πανί,αλλάζει-δεν υπάρχει θέμα!!!)

Κώστα πως είναι ο Epson σε σχέση με τον δικό σου-μια που είναι 'ανταγωνιστές';;;
Μια χαρά είναι :142:. Βέβαια εγώ δεν έχω περιθώρια για σταθερή (δυστυχώς).
Βλέπω ότι είχαμε και τον ίδιο ενισχυτή με το παληκάρι. Onkyo και τα μυαλά στα κάγκελα!
 

Μηνύματα
994
Reaction score
80
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Ωραίος χώρος και μάλιστα αποκλειστικός (που είναι και το πιο σημαντικό)
Να τον χαίρεσαι Στέλιο
 


Μηνύματα
482
Reaction score
19
Ο χωρος ειναι ακριβως : 4.95 x 4.14 2.62 και βασιστηκε σε προτεινομενη αναλογια διαστασεων για καλη ακουστικη δωματιων (50 m3) απο μελετη του Salford University τμημα αμουστικης.

Το δαπεδο ειναι πλωτο για ηχομονωση. Η οροφη δεν ειναι στηριγμενη στο ταβανι (εκτος δυο σημειων με μεταλλικο βυσμα κωνου μικρης διατομης (M 8 mm) για τον ιδιο λογο. Οι πλευρικοι τοιχοι εχουν παχος 23 cm και ειναι διπλοι.

Υπαρχει επισης ενα δικτυο σωληνωσεων με μια γραμμη διατομης φ100 mm για αναροφηση αερα απο το δωματιο προς τα εξω μεσω αξονικου ανεμιστηρα και δυο γραμμες διατομης φ75 mm (εκαστη) για πληρωση του δωματιου με φρεσκο αερα.

Αν υπαρχει μεγαλυτερο ενδιαφερον για την ηχομονωση της κατασκευης θα επανελθω με περισσοτερες λεπτομερειες.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.733
Reaction score
4.424
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

βασιστηκε σε προτεινομενη αναλογια διαστασεων για καλη ακουστικη δωματιων (50 m3) απο μελετη του Salford University τμημα αμουστικης.
:446:

Αν υπαρχει μεγαλυτερο ενδιαφερον για την ηχομονωση της κατασκευης θα επανελθω με περισσοτερες λεπτομερειες.
Κάποιες φορές αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικάκο απ το ίδιο το ηχοσύστημα.

Οπότε:201:
 


Μηνύματα
482
Reaction score
19
Μπαινοντας και διαβαζοντας σε διαφορα forum διαπιστωσα οτι ακρογωνιαιος λιθος για ενα Η.Τ. δεν ειναι μονο το να εχεις ενα dedicated room αλλα και ενα δωματιο με σωστες αναλογιες οσον αφορα την καλη ακουστικη. Προφανως ενας τετοιος χωρος θα απαιτει και λιγοτερες παρεμβασεις αργοτερα.

Στην προσπαθεια να δημιουργησω ενα τετοιο δωματιο αποφασισα οτι το ορθοτερο ηταν να βρω πληροφοριες για παρομοιες σωστες αναλογιες. Η ερευνα με οδηγησε σε μια μελετη του Salford οπου το τμημα ακουστικης του εχει ενα απο τα καλυτερα ονοματα σε παγκοσμιο επιπεδο. Σε αυτη τη μελετη εχουν χωρισει τα δωματια σε 3 μεγαλες κατηγοριες ως προς τον ογκο τους (50-100-200 m3) και εχουν παρουσιασει δυο διαφορετικες μελετες : μια με τις best room ratios και μια με τις second best room ratios.
Εχω και τα δυο αρχεια σε μορφη Excel μαζι με τα γραφηματα τους διαθεσιμα για οποιον ενφιαφερεται.
 

Μηνύματα
482
Reaction score
19
Το θεμα της ηχομονωσης ηταν Νο1 στοχος λογο κακης προηγουμενης εμπειριας (αμα καει ο ανθρωπος...).

Ο στοχος ηταν να περιορισουμε την ηχοδιαφυγη των χαμηλων συχνοτητων.

Δαπεδο.

Το δαπεδο ενος υπογειου δεν ειναι απαραιτητα ο πιο αδυναμος κρικος ΑΛΛΑ αν το σιδερωμα του εχει δεθει με τον οπλισμο των τοιχειων και των κολονων τοτε ο ηχος δυναται να ηχοδιαφευγει μεσω του οπλισμου και να μετατρεπει το μπετο που περιβαλει τον οπλισμο σε ηχειο ακομα και καποιους οροφους πιο πανω.

Η λυση εδω που προτιμηθηκε ηταν το πλωτο δαπεδο. Δηλαδη ενα δαπεδο παχους 10 cm απο οπλισμενο σκυροδεμα στο οποιο ομως θα παρεμβαλονταν ειδικα αντικραδασμικα υλικα και δεν θα ερχονταν σε επαφη με το υπαρχον δαπεδο του υπογειου και με τα τοιχεια. Τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν ηταν Copopren 20 mm και Pavit One τα οποια "τυλιξαν" τις πεντε πλευρες του δαπεδου. Το αποτελεσμα ειναι να παλλεται το πλωτο δαπεδο και να ειναι "νεκρο" το δαπεδο του υπογειου.

Οροφη.

Η οροφη εγινε απο ενα πλαισιο κοιλοδοκων μικρης διατομης (40χ40χ3 mm) δυστυχως γιατι υπηρχε ο περιορισμος του υψους ενισχυμενους με λαμες (40χ4 mm) ως προς τον κατακορυφο αξονα για να αντεξουν τα φορτια του κυριως μονωτικου υλικου (Ecorruber 20 mm, με 700 Kgr/m3). Βεβαια για την αποφυγη μιας κυρτοτητας τελευταια στιγμη κατασκευαστηκαν δυο βασεις αποτελουμενες απο ελασματα μορφης "Γ" και παχους 8 mm με ενδιαμεσο παρεμβυσμα ειδικο ελαστικο αντικραδασμικο οπου απο τη μια μερια στηριχθηκε στο σκελετο της οροφης και απο την αλλη στηριχθηκε στο ταβανι μεσω ντιζας διαμετρου 8 mm και αντιστοιχου βυσματος κωνου στο μπετο.

Πανω απο το πλαισιο της οροφης μπηκε κοντραπλακε παχους 4 mm οπου και συγκοληθηκε με σιλικονη με τους κοιλοδοκους για την αποφυγη κραδασμων. Πανω απο το κοντραπλακε μπηκε το Ecorruber 20 mm και στις περιοχες ενωσης εκαστοτε φυλλου (1m x 1.2m) εφαρμοστηκε αυτοκολλητη αντικραδασμικη ταινια φαρδους 50 mm. Απο πανω του μπηκε πετροβαμβακας 100 Kgr/m3 και παχους 50 mm (δεν ηταν και ο,τι σωστοτερο αλλα μικροτερης πυκνοτητας πετροβαμβακας δεν μπορουσε να χωθει γιατι υπηρχε μικρο κενο μεχρι το ταβανι).

Απο την κατω μερια του μεταλλικου σκελετου εφαρμοσθηκαν φυλλα γυψοσανιδας με αρμο μεταξυ τους 4 mm οπου εγινε πληρωση με ειδικη αντικραδασμικη αρμοκολλα Sikaflex. Κατω απο την γοψοσανιδα κολληθηκαν πλακες 50χ50 cm διακοσμητικου φελιζολ με σχεδια για την καλαισθησια και μονο καθοτι ως γνωστο το φελιζολ χαρακτηριζεται απο μηδενικες τιμες ηχομονωτικης ικανοτητας. Οι μικροι αρμοι αναμεσα στις πλακες του φελιζολ πληρωθηκαν με ακρυλικη σιλικονη και επειτα βαφτηκε ολη η οροφη.

ΥΓ. Το Ecorruber επιλεχθηκε γιατι στην καμπυλη ηχομειωσης διαφορετικων συχνοτητων παρουσιαζε απο τις υψηλοτερες τιμες ηχομειωσης στο κατωτερο φασμα αυτων (κατω απο 100 Hz).
 

Μηνύματα
482
Reaction score
19
Μια παραλειψη : μεταξυ μεταλ. σκελετου και γυψοσανιδας εφαρμοσθηκε αυτοκολλητη αντικραδασμικη ταινια φαρδους 50 mm.

Γενικα η φιλοσοφια ηταν να μην ερχοναται σε επαφη διαφορετικα υλικα αλλα να παρεμβαλλονται αντικραδασμικα ή ελαστομερη υλικα μεταξυ τους.
 

Μηνύματα
22.273
Reaction score
15.548
Απάντηση: Ο χωρος του Στελιου (stelioschrist00_)

Mπραβο ρε Στελιο...

Εαν εχεις και καμια φωτο απο υλικα η της κατασκευεις,θα ηταν ευχης εργον να μπει....
 

Μηνύματα
482
Reaction score
19
Μαζι θα τις ανεβασουμε Κωστα.

Θυμασαι που με ρωτησες για την ηχομονωση του Αλφαμπλοκ? Λοιπον ο σταθμισμενος φαινομενος δεικτης ηχομειωσης του Αλφαμπλοκ σε παχος 24 cm ειναι 46 db ενω 1 mm φυλλου μολυβδου ειναι 31 db.

Το ιδανικο ηχομονωτικο προιον πρεπει να εχει μεγαλη μαζα και να ειναι ευκαμπτο (π.χ. μολυβδος) για να μην ταλαντωνεται. Αυτο εξηγειται απο το νομο της μαζας :ο δεικτης ηχομειωσης ενος απλου πετασματος ειναι αναλογος της συχνοτητας και του επιφανειακου βαρους του. Στο φαινομενο του συντονισμου το πετασμα κατα την προσπτωση των ηχητικων κυματων ταλαντουται και συντονιζεται στην περιοχη των ιδιοσυχνοτητων του οι οποιες εξαρτωνται απο τη μαζα το υλικο και την ακαμψια του πετασματος καθως και απο τον τροπο που εχει στερεωθει στα ακρα του.

Για να μην μπερδευτεις : Σταθμισμενος = μεση ηχομειωση σε ολο το συχνοτικο φασμα, φαινομενος = παρατηρημενος σε κατασκευη (οχι θεωρητικος) περιλαμβανει εμμεση ή πλευρικες ηχομεταδοση.

Πηγη : Μελετη των Αιμ. Γ. Κορωναιος καθηγητης Ε.Μ.Π. , Γ.Ι. Πουλακος Αν. Καθηγητης Ε.Μ.Π.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Μηνύματα
3.030.965
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top