ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ TV

Reaction score
0
Καλησπέρα, φίλοι του forum
ενδιαφέρομαι για αγορά TV και προσανατολίζομαι στην LG 50PK550 Plasma 50" την οποία έχω βρει στα 735€ (ή LG KP250 660€ αν κι εφόσον η μόνη διαφορά είναι οι ελλείψεις bluetooth & 3η θύρα HDMI). Η έπλογή plasma γίνεται νομίζω λόγω χαμηλότερου κόστους κ υψηλότερης τεχνολογίας σε αντιστοιχία με τις LCD ίδιας τιμής και φυσικά δεν είναι μονόδρομος, είμαι ανοιχτός σε κρίσεις κ προτάσεις σας. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι να κινηθώ σε Panasonic Plasma 42" που επίσης βρίσκω μοντέλα στο ίδιο ή χαμηλότερο κόστος πχ TX-P42S20, TX-PF42S20 (ανέφερε στα χαρακτηριστικα πως εχει διπλο tuner), TX-P42U20E τα οποια ισως ειναι παλιότερα μοντέλα εξ΄ου και φθηνότερα.
Η απόσταση θέασης ειναι στα 3,5 - 4 μέτρα, κυρίως σε αυθεία γωνία, το φωτεινό ή σκοτεινό δωμάτιο νομίζω πως μπορώ να το ρυθμίσω κατ' επιλογή, οπότε το έντονο φως δε νομίζω πως είναι πρόβλημα. Χρησιμοποιείται σαν monitor pc, κυρίως για internet browsing, και για παιχνιδια μεσω PS3 και για συμβατικές λειτουργίες όπως τηλεοπτικά προγράμματα κ ταινίες. Το γεγονός πως έχω συνδεδεμένο το pc, δεν κάνει άμεση την ανάγκη για ethernet/wifi και θύρα usb, αν και θεωρώ απαραίτητο ένα usb ή SD card μόνο εφόσον μπορεί να αναπαραγάγει τους συνήθεις τύπους αρχείων βίντεο. Όσον αφορα το πρώτο, θεωρώ χρηστική μόνο την ασύρματη σύνδεση, αλλά σε αυτό το κόστος που ψάχνω (έως 750€)...χλωμό.
Να προσθέσω, πως τα τελευταία 3 χρόνια χρησιμοποιώ για την ίδια δουλειά μια LCD 32" philips HD ready και το βασικό πρόβλημα ήταν η ανεπάρκεια στη χρήση σαν monitor pc....η αφορμή για την αλλαγή η έλλειψη ψηφιακού δέκτη :128: Δεν είχα πάντως αντιλειφθεί γενικότερα κάποιου είδους "τρεμόπαιγμα", που αναφέρεται σε κάποια posts, και είδωλα, που αρχίζουν να με κάνουν να ανησυχώ για τις plasma.. Σημειοταίο πως με TV plasma δεν έχω έρθει σε πολύ "κοντινή επαφή" για να έχω ξεκάθαρη ιδία άποψη, αν εξαιρέσουμε τις "πρώτης γενιάς", που (λογικά φαντάζομαι) δε μου είχαν αφήσει και τις καλύτερες των εντυπώσεων..
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγγνώμη αν σας κούρασα..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Kαλησπέρα και καλώς ήρθες στο AVSite!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η χρήση πλασμα για μονιτορ υπολογιστή.
Όσο και αν έχουν βελτιωθεί τα νέα πάνελ ο κίνδυνος στατικών εικόνων υπάρχει ακόμα.
Βέβαια έχει γιατρειά αν εμφανιστεί αλλά είναι σχετικά χρονοβόρα και και ενδεχομένως να μην καλυφθεί 0λήρως το πρόβλημα.
Αν είσαι διατεθιμένος για το ρίσκο αυτό τότε και η lg και η Panasosonic είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις.Προτίμησε την lg λογω μεγέθους μιας και για 50'' Πανασόνικ ανεβαίνει το κόστος.
Απ την άλλη οι lcd έχουν καθυστέρηση όταν κάποιος παίζει παιχνίδια και μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό σε ορίσμενα είδη.
Οπότε ζύγησε το και μετά βλέπουμε :126:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ TV

Kαλησπέρα και καλώς ήρθες στο AVSite!

Αυτό που με προβληματίζει είναι η χρήση πλασμα για μονιτορ υπολογιστή.
Όσο και αν έχουν βελτιωθεί τα νέα πάνελ ο κίνδυνος στατικών εικόνων υπάρχει ακόμα.
Βέβαια έχει γιατρειά αν εμφανιστεί αλλά είναι σχετικά χρονοβόρα και και ενδεχομένως να μην καλυφθεί 0λήρως το πρόβλημα.
Αν είσαι διατεθιμένος για το ρίσκο αυτό τότε και η lg και η Panasosonic είναι εξαιρετικές τηλεοράσεις.Προτίμησε την lg λογω μεγέθους μιας και για 50'' Πανασόνικ ανεβαίνει το κόστος.
Απ την άλλη οι lcd έχουν καθυστέρηση όταν κάποιος παίζει παιχνίδια και μπορεί να καταντήσει εκνευριστικό σε ορίσμενα είδη.
Οπότε ζύγησε το και μετά βλέπουμε :126:
Σ ευχαριστω για την ανταποκριση. Αντιλαμβανομαι αρχικα πως η επιλογη μου της LG pk550 50" σε βρισκει συμφωνω σα χαρακτηριστικα τηλεορασης κ τη θεωρεις καλυτερη απο μια plasma Panasonic 42". Δε θα ειναι λες κουραστικες οι 50" στα 3,5μ ..εγω αυτο θελω να πιστευω βεβαια :138:
Τωρα για τις στατικες εικονες των plasma ειναι ενα θεμα, μονο αν προκειται για πραγματικο προβλημα κ οχι για θεωρητικα προβληματα, ελαχιστες περριπτωσεις κ υστερα απο εξαντλητικη χρηση. Εγω προτιθεμαι να χρησιμοποιω σαν οθονη Η/Υ αλλα για 1-2 ωρες τη μερα με συχνη εναλλαγη για να ριξω μια ματια κ τι παιζει η TV.. Αλλα κ στα παιχνιδια παλι δε νομιζω πως εχω υπερβολικες απαιτησεις. Αυτο που με νοιαζει ειναι να ειναι η καλυτερη επιλογη στον τομεα value for money γι αυτο ξεκινησα να κοιταζω plasma. Επειδη με προβληματισες ομως βρηκα σε γνωστο πολυκαταστημα που εχεις 20% ως το Σαββατο δυο μοντελα LCD στα 720 philips 47pfl560h & sony 46kdl46v5500k (κανει κ 24 ατοκες). Σε σχεση με την LG plasma 50" που ειναι η αρχικη επιλογη ποια η γνωμη σου? Εχεις κατι αλλο κατα νου να προτινεις? Σ ευχαριστω κ παλι

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Μπα,πήγαινε για την lg..
Δες τις όμως πρώτα πρίν αποφασίσεις.

Reaction score
0
Η γνώμη μου είναι να πας στην LG50pk . προσοχή μόνο τις πρώτες 200 ώρες ,όχι στατικές εικόνες ,και αντίθεση φωτεινότητα χαμηλά .όσο αφορά τις ίντσες μετά από λίγο καιρό θα σου φαίνονται λίγες και οι 50 ίντσες

Reaction score
0
Απάντηση: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ TV

Σας ςυχαριστω πολυ, κι εγω μεχρι τωρα κλεινω στην LG pk550 που απ την αρχη ηταν η πρωτη μου επιλογη.. Τωρα αν κανω σωστα ή ασχημα ο χρονος θα δειξει. Απο αυτα που διαβασα εδω μεσα οι περισσοτεροι εχουν θετικη αποψη για τις plasma.. Απ τη στιγμη που και σα μονιτορ Η/Υ δε θα εχω προβλημα λειτουργικοτητας, ασχετα με το θεμα της "στατικης εικονας" για το οποιο θα ακολουθησω τις συμβουλες εδω μεσα, νομιζω πως με καλυπτει.. Κατι τελευταιο, αναμεσα στα μοντελα της LG pk550 & pk250, υπαρχουν αλλες διαφορες εκτος απ το bluetooth & 3η θυρα HDMI που αναφερονται στα χαρακτηριστικα? Εννοω υπαρχει περιπτωση να εχουν διαφορα κ στην ποιοτητα της εικονας ακομα κ αν δεν αναφερεται κατι ξεκαθαρα στα χαρακτηριστικα? αξιζει η διαφορα των 75€ (735€ - 660€) να πεσω στο χαμηλοτερο μοντελο.

Reaction score
3

φιλε aivas ειμαι σε αναζητηση 50'' plasma και γω. Εγω στην θεση σου θα εδινα σιγουρα 75 € παραπανω για επιπλεον HDMI και bluetooth! Eιμαι και γω σε δίλημμα: Ειμαι, μεχρι στιγμης, αναμεσα στην LG50PK550 και την PANASONIC P50 U20 και δεν ξερω, αλλα εμπιστευομαι σαν εταιρια/τεχνολογια την PANASONIC....
Επίσης ηθελα να μου σχολιασει καποιος ενα περιεργο πραγμα που συμβαινει με τις σειρες PANASONIC: Η σειρα U ειναι 2009 και ειναι FULL HDD ενω η ΝΕΑ φετινη σειρα Χ ειναι hd ready και εχει παρομοια υπολοιπα χαρακτηριστικα...Πως συμβαινει αυτο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Γιατί είναι διαφορετικής σειράς τηλεοράσεις.Μην μπερδέυεις την U με την X.

Reaction score
0

Αποφασισα και πηρα τελικα την ΚΡ550 και εδω και 10 μερες που την εχω νομιζω πως εκανα καλη επιογη.. Πρεπει να ναι η καλυτερη value for money επιλογη αυτη τη στιγμη στη αγορα! :107:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.185

Καλορίζικη!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430

Καλοθέατη!!
Γράψε και κάτι παραπάνω,βάλε και καμιά φωτό!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67