ΠΟΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ;(compact/slr)

Reaction score
1
Έχω εδώ και 2 χρόνiα περίπου την CANON PowerShot S50 και είμαι πολύ ευχαριστημένος μιας και η χρήση που της κάνω μέχρι τώρα είναι καθαρά "οικογενειακή".
Αφορμή για αναζήτηση νέας είναι η πρόταση φίλου μου να του την πουλήσω μιας και η δική του S50 χάλασε μετά από δυνατό πέσιμο και στην αντιπροσωπεία που την πήγε του είπαν ότι η επισκευή της θα του κοστίσει 250 ευρώ.
Μου πρότεινε λοιπόν να του δώσω την δική μου 300 ευρώ.
Δεν θέλω και πολύ για...νέες αγορές.
Αποκλείωντας οτιδήποτε σε NIKON-όποια ψηφιακή της και να είχα στο παρελθόν,σπάνια είχα καλές νυχτερινές λήψεις-και μετά από κάποια αναζήτηση τόσο στο forum όσο και στο dpreview,δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάποια.
Σε αυτό το σημείο,θέλω να ρωτήσω ποιές είναι οι βασικές διαφορές μιας compact από μια dslr.
Οι DSLR διάβασα ότι μπορούν να δεχθούν και άλλους φακούς καθώς επίσης ότι η οθόνη τους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκόπευτρο αλλά στο να δεις την φωτογραφία αφού την έχεις τραβήξει.

-Δεν μ΄ενδιαφέρει το design και το μέγεθός της.
-Η χρήση της θα είναι πάλι "οικογενειακή" με πιθανές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
-Η ταχύτητα αποθήκευσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγον.
-Το κόστος της να μην ξεπεράσει τα 450€.
-Η χρήση video μου είναι αδιάφορη.
-Ένα σχετικά μεγάλο οπτικό zoom θα με ικανοποιούσε.
-Οι φωτογραφίες σε κλειστό χώρο με χρήση του flash,θέλω να έχουν όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο,και τέλος,
-να μπορεί να εστιάζει αρκετά γρήγορα τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα.

Μήπως τελικά δεν υπάρχει ακόμα αυτή που ζητάω σε αυτά τα λεφτά;

V

VIDEOMIX

Guest
Σε πρώτη φάση, θα έλεγα να αποκλείσουμε τις SLR στην τιμή που συζητάμε.

Reaction score
1
Ευχαριστώ πολύ.
Θέλω να ρωτήσω,από ποιά τιμή ξεκινούν και αν σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνουν και τον φακό.

V

VIDEOMIX

Guest
Θα εννοείς τις SLR έτσι;
Οι πιο φθηνές ειναι οι εξής: Aπο 590 ευρό η ΝΙΚΟΝ d50 χωρίς φακό, με φακό 750ευρό και 850 η D350 της Canon με φακό. Και οι 2 φακοί ειναι νομίζω, 18-55.

Reaction score
1
VIDEOMIX σ΄ευχαριστώ πολύ.
Μια παράκληση.
Όσοι χρησιμοποιούν τον καινούριο φόντο (τον μπλέ) δεν μπορούν να διαβάσουν εύκολα τα γραπτά σου.

V

VIDEOMIX

Guest
Ξαναέκανα μαύρη την γραφή μου. Δεν φαίνεται πάλι;
edit. τώρα ξαναείδα και το διόρθωσα. :wink:

Reaction score
0
an theleis mia psifiaki gia oikogeneiaki xrisi, omorfo design, timi mexri 450, megali othoni kai poly kales nixterines lipsis... Olympus mju 800 ( kat protimisi se mple). tin exo apo teli Ioylioy ki einai teleia ( gia ta lefta tis). to menou einai apsogo, macro sta 2cm (sto super macro), rithmisi gia na min bgainoyn koynimenes oi foto ( rixnei ligo tin analisi alla apodekta...), poly kalo flash, iso mexri 1600 ( sta 800 einai pliros aksiopiisimo gia vradines xoris flash), genika poly kali epilogi. elpizo na voithisa

Reaction score
1
Και πάνω που είχα καταλήξει στην Canon PowerShot Pro1, στα 567€ από nomatica,
νά΄σου προσφορά η OLYMPUS E500 στα 800ε με τον δικό της φακό και άλλον ένα μαζί από τον Κατερέλο.
Βοηθάτε βρε παιδιά,αξίζει από τα 567€ να πάω στα 800€;
http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=21_23_26&products_id=1364

Reaction score
1
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.
Με τις dslr,θα μπορώ να κάνω-έστω και ελάχιστα-zoom,ή θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζω φακούς;

V

VIDEOMIX

Guest
Μα οι DSLR, έχουν ενα σωρό φακούς ζούμ. Δεν ειναι σταθεροί όλοι. Ανάλογα τι θα αγοράσεις. Εγω εχω φακό 35-350!!!

Reaction score
1
Σ΄ευχαριστώ για την υπομονή σου.
Αυτό που εννοούσα ήταν για το αν με τον φακό που έχει π.χ. η Olympus E500,θα μπορώ να έχω έστω και ελάχιστο zoom,όχι να χρειαστεί ν' αγοράσω κι άλλους.

V

VIDEOMIX

Guest
Noμίζω, στο πακέτο δίνει και εναν φακό πολύ καλό με δυνατότητα μεγάλου ζούμ.

Reaction score
1
Μάλλον παίρνω δύο φωτογραφικές.
Για οικογενειακή χρήση την CASIO EX-S500 που χωράει και στην τσέπη,στα 275€ από Γαλλία και την Olympus E500 από Nomatica ή Φωτοδεσμό στα 760-800€.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88