- Reaction score
- 1
Έχω εδώ και 2 χρόνiα περίπου την CANON PowerShot S50 και είμαι πολύ ευχαριστημένος μιας και η χρήση που της κάνω μέχρι τώρα είναι καθαρά "οικογενειακή".
Αφορμή για αναζήτηση νέας είναι η πρόταση φίλου μου να του την πουλήσω μιας και η δική του S50 χάλασε μετά από δυνατό πέσιμο και στην αντιπροσωπεία που την πήγε του είπαν ότι η επισκευή της θα του κοστίσει 250 ευρώ.
Μου πρότεινε λοιπόν να του δώσω την δική μου 300 ευρώ.
Δεν θέλω και πολύ για...νέες αγορές.
Αποκλείωντας οτιδήποτε σε NIKON-όποια ψηφιακή της και να είχα στο παρελθόν,σπάνια είχα καλές νυχτερινές λήψεις-και μετά από κάποια αναζήτηση τόσο στο forum όσο και στο dpreview,δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάποια.
Σε αυτό το σημείο,θέλω να ρωτήσω ποιές είναι οι βασικές διαφορές μιας compact από μια dslr.
Οι DSLR διάβασα ότι μπορούν να δεχθούν και άλλους φακούς καθώς επίσης ότι η οθόνη τους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκόπευτρο αλλά στο να δεις την φωτογραφία αφού την έχεις τραβήξει.
-Δεν μ΄ενδιαφέρει το design και το μέγεθός της.
-Η χρήση της θα είναι πάλι "οικογενειακή" με πιθανές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
-Η ταχύτητα αποθήκευσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγον.
-Το κόστος της να μην ξεπεράσει τα 450€.
-Η χρήση video μου είναι αδιάφορη.
-Ένα σχετικά μεγάλο οπτικό zoom θα με ικανοποιούσε.
-Οι φωτογραφίες σε κλειστό χώρο με χρήση του flash,θέλω να έχουν όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο,και τέλος,
-να μπορεί να εστιάζει αρκετά γρήγορα τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα.
Μήπως τελικά δεν υπάρχει ακόμα αυτή που ζητάω σε αυτά τα λεφτά;
Αφορμή για αναζήτηση νέας είναι η πρόταση φίλου μου να του την πουλήσω μιας και η δική του S50 χάλασε μετά από δυνατό πέσιμο και στην αντιπροσωπεία που την πήγε του είπαν ότι η επισκευή της θα του κοστίσει 250 ευρώ.
Μου πρότεινε λοιπόν να του δώσω την δική μου 300 ευρώ.
Δεν θέλω και πολύ για...νέες αγορές.
Αποκλείωντας οτιδήποτε σε NIKON-όποια ψηφιακή της και να είχα στο παρελθόν,σπάνια είχα καλές νυχτερινές λήψεις-και μετά από κάποια αναζήτηση τόσο στο forum όσο και στο dpreview,δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάποια.
Σε αυτό το σημείο,θέλω να ρωτήσω ποιές είναι οι βασικές διαφορές μιας compact από μια dslr.
Οι DSLR διάβασα ότι μπορούν να δεχθούν και άλλους φακούς καθώς επίσης ότι η οθόνη τους δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σκόπευτρο αλλά στο να δεις την φωτογραφία αφού την έχεις τραβήξει.
-Δεν μ΄ενδιαφέρει το design και το μέγεθός της.
-Η χρήση της θα είναι πάλι "οικογενειακή" με πιθανές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
-Η ταχύτητα αποθήκευσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγον.
-Το κόστος της να μην ξεπεράσει τα 450€.
-Η χρήση video μου είναι αδιάφορη.
-Ένα σχετικά μεγάλο οπτικό zoom θα με ικανοποιούσε.
-Οι φωτογραφίες σε κλειστό χώρο με χρήση του flash,θέλω να έχουν όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο,και τέλος,
-να μπορεί να εστιάζει αρκετά γρήγορα τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα.
Μήπως τελικά δεν υπάρχει ακόμα αυτή που ζητάω σε αυτά τα λεφτά;