ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΛΥΣΗ!!!burn in panasonic plasma P42G20

Reaction score
12
ΜΗΝ σας τρομοκρατώ τσάμπα αλλά την τρομάρα την έχω φάει όλη και το ξενέρωμα εγώ ο ίδιος θέλω να με βοηθήσετε ώστε να μην σκάσω απο το κακό μου!!!

σήμερα έβαλα να δώ για 2η φορά το AVATAR σε 1080i και παρατήρησα σε ανοιχτόχρωμες σκηνές το σήμα του MEGA!που να τους καούν όλα τα λογότυπα!

για να είμαι σίγουρος μπορείτε να μου πείτε πώς μπορώ να τσεκάρω αν όντως έπαθα burn in? σε τί χρώματα να παίξω εικόνες να δώ αν όντως είναι burn in σΤην plasma μου που την έχω λιγότερο απο 6μηνο?

να στείλω mail στην panasonic?Μπορεί να διορθωθεί π.χ. με εικόνα με χιόνια?

και εγώ ο Μ@Λ@ΚΑΣ που έπαιζα πάνω απο 200ώρες το vidεάκι για το στρώσιμο της εικόνας που έχουμε στο site?τί να πώ!!!ξενέρωσα απίστευτα.διορθώνεται η μ@λ@κία αυτή?

αν έχετε κανένα tester για εικόνα please στείλτε το μου!

μιλάμε έχω κάτι νεύρα με την κ@Λοπλάσμα!και με δούλευαν όταν την έστρωνα οι φίλοι μου και τους έλεγα στρώνω τώρα αλλά μετά.........ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΑΓΑ ΚΑΝΕΝΑ joker καλύτερα?

ΔΛΔ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ το στρώσιμο ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ?

Reaction score
2
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΛΥΣΗ!!!burn in panasonic plasma P42G20

Μπορείς να τσεκάρεις αν είναι μόνιμο προβάλλοντας μια μαύρη εικόνα στην τηλεόραση. Καλό είναι να έχεις βάλει κανά δυο λεπτά το video στρωσίματος πριν. Αν το λογότυπο δεν σβήνει με το χρόνο, το έχεις μόνιμο πλέον.

Μερικοί λένε ότι με χιόνια ή το video στρωσίματος ίσως φύγει. Μπορείς να το δοκιμάσεις.

Reaction score
802

Έχει νεο πάνελ, πιστεύω θα ξεπλυθει.
Απλά να την παίζεις σε κάποιο ζουμ που να μην φαίνεται λογότυπο. Αργά η γρήγορα θα φύγει

Reaction score
1.831

έχω την pv60 από τότε που βγήκε.

ένα βράδυ με πήρε ο υπνος εκεί που έβλεπα τηλεόραση και όταν ξύπνησα έπαθα φρίκη γιατί είχε telemarketing με μακρόχρονα στατικές εικόνες (+ το σήμα του σταθμού).

ούτε ένα μήνα δεν την είχα και δεν την "έστρωσα" με κανένα τρόπο.

σε λίγες ώρες έφυγαν τα σημάδια...

Έχω παίξει ατέλειωτες ώρες playstation με στατικές εικόνες.

δεν είχα πρόβλημα ποτέ.

πιστεύω ότι στη δικιά σου που είναι και πιο καινούργια δε θα έχεις πρόβλημα...

...αλλά ενημέρωσέ μας...

Reaction score
12

μακάρι ρε παίδες γιατί σάλταρα!
1100.00 euro απο την 1η μέρα κυκλοφορίας της στην Ελλάδα και δεν προτίμησα μοντέλα π.χ. 3D της samsung LCD που ήταν και κατά τι πιο φθηνές και πήγα στην plasma!ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΛΛΑ....απο χθές ξενέρωσα εντελώς!το έχω τόσο πολύ άγχος που δεν λέγεται!

θα παίξω και χιόνια και βροχές και ότι είναι τώρα και μετά να την τσεκάρω!Νέα πάνελ και μ@λ@κίες!δεν έπερνα την G10 που ήταν τσάμπα λέω γώ!τα ίδια προβλήματα θα είχα όπως τώρα!

Reaction score
33
Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΛΥΣΗ!!!burn in panasonic plasma P42G20

μακάρι ρε παίδες γιατί σάλταρα!
1100.00 euro απο την 1η μέρα κυκλοφορίας της στην Ελλάδα και δεν προτίμησα μοντέλα π.χ. 3D της samsung LCD που ήταν και κατά τι πιο φθηνές και πήγα στην plasma!ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΛΛΑ....απο χθές ξενέρωσα εντελώς!το έχω τόσο πολύ άγχος που δεν λέγεται!

θα παίξω και χιόνια και βροχές και ότι είναι τώρα και μετά να την τσεκάρω!Νέα πάνελ και μ@λ@κίες!δεν έπερνα την G10 που ήταν τσάμπα λέω γώ!τα ίδια προβλήματα θα είχα όπως τώρα!
Απλά είσαι λάθος!!!
Και χιόνια να μη βάλεις και dvd στρωσίματος να μη βάλεις, θα φύγουν όλα!
Δες κανα δυό ταινίες και θα δεις.
Το είχα πάθει με την V10, με πήρε ο ύπνος, το dvd τελείωσε και έμεινε ποιός ξέρει πόση ώρα στο μενού.....
Είδα μια ταινία και voila! Όλα καλά!
Κάπου είχα δει ένα ρεπορτάζ -σε ξένο ιστότοπο- όπου προσπαθήσαν να κάνουν Burn in βάζοντας 10+ ώρες στατική εικόνα και δεν τα καταφέρανε!
Αν το βρω θα στο δείξω!
Ηρέμησε και απόλαυσε την κορυφαία τηλεόρασή σου!

Reaction score
33
To βρήκα!

http://hdguru.com/plasma-tv-burn-in-fact-or-myth/826/

"Attempts by the HD Guru to create “”burn-in”" (uneven phosphor wear) on 2008 and 2009 model year plasma panels by freeze-framing an image for 10 hours and then switching to a white screen have been unsuccessful. No “burn-in” occurred. We also checked out demo plasma HDTVs at retail stores and found no “”burn-in”" on any of the models tested. This is particularly significant since floor models are traditionally set to “showroom” mode (usually listed in the user menu as Dynamic or Vivid) in order to produce maximum brightness.

A number of advances by plasma panel makers, including how phosphors are driven, have significantly improved resistance to “burn-in.” Broadcasters and cable providers have also helped by changing their logos (known as “bugs”) usually located in the lower right hand screen corner, from opaque to translucent, which significantly cuts down on the brightness and color differences between the “bugs” and the content, thus minimizing the possibility that the “bug” will burn into the screen."

Reaction score
12

με ηρεμείς αλλά έστειλα και ένα μηνυματάκι στην panasonic έτσι να βρίσκεται!Απάντηση να δούμε αν θα πάρουμε!:)

αλλά το dvd άκι με τις εικόνες ή τα χιόνια λογικά για σήμερα για κανένα 5ωρο λέω να το χρησιμοποιήσω!:) :) :) :)

Reaction score
33
Ούτε καν σε τηλεοράσεις σε μαγαζιά δεν βρήκανε!
Αυτό που είδες εσύ είναι image retention-γιατί η τηλεόραση είναι καινούρια- και θα φύγει

Reaction score
33
Τι σε ηρεμώ βρε! :107:

Σου λέω πως έχουν τα πράγματα!
Ησύχασε και απόλαυσε!

Reaction score
33
Όσο για τις LED κλπ αν δεν τα σκάσεις χοντρά να πάρεις full led (για να μην έχεις clouding κλπ) εκεί να δεις σπάσιμο! :107:

Reaction score
12

λέγοντας image retention?
μακάρι να φύγει ρε συ!αλλά αν θυμάσαι για να κάνει έστω και image retention ή burn in μια CRT παλιά μπορεί να έκανε μπορεί και όχι!και αν το έκανε μετά απο 10 χρόνια χρήσης!εγώ την έχω λιγότερο απο 6μηνο!:( :( :(

Reaction score
33
Image retention είναι αυτό που είδες! Δεν είναι μόνιμο σαν το burn in.
Όσο παίζει η τηλεόραση τόσο θα μειώνεται το φαινόμενο.
Μετά τις 1000 ώρες σύμφωνα με την panasonic θα είναι αδύνατο να κάνεις ζημιά!
Φυσικά ούτε τώρα μπορείς, γιατί εκτός απο την βελτίωση των panel, αν προσέξεις τα pixel μετακινούνται συνεχώς όταν υπάρχει εικόνα στην τηλεόραση (ακόμα και από DVD ¨η BR)

Reaction score
33

Reaction score
124

Έχω την TH46PZ80.
Πρίν μήνες, αφού τελείωσε κάποια ταινία που έβλεπε ο γιός μου από σκληρό δίσκο, η τηλεόραση έμεινε να δείχνει επί 3ωρο και βάλε το μενού του player (τον είχε πάρει ο ύπνος βεβαίως)
Το αποτύπωμα ήταν σαφώς ορατό, όπως και το εγκεφαλικό, αλλά αφήσαμε την τηλεόραση να λειτουργήσει για καμμιά ώρα σε ένα κανάλι (έδειχνε κάποια σειρά, όχι εκφωνητή με σχετικά στατική εικόνα) και σε μισή ώρα περίπου το αποτύπωμα είχε σχεδόν εξαφανισθεί. Ένα τεταρτάκι επί πλέον και όλα ΟΚ.

Reaction score
12

απλά επειδή έχω Mac os για pc στο σπίτι δεν μπόρεσα να φτιάξω στατικές εικόνες ανοιχτού γκρι, πρός πιο σκοτεινές αποχρώσεις για να τσεκάρω το φαινόμενο αν συνεχίζει να υφίσταται!έχει κανείς κανένα αρχειάκι με εικόνες για να την τσεκάρω?

Reaction score
33
Re: Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΛΥΣΗ!!!burn in panasonic plasma P42G20

απλά επειδή έχω Mac os για pc στο σπίτι δεν μπόρεσα να φτιάξω στατικές εικόνες ανοιχτού γκρι, πρός πιο σκοτεινές αποχρώσεις για να τσεκάρω το φαινόμενο αν συνεχίζει να υφίσταται!έχει κανείς κανένα αρχειάκι με εικόνες για να την τσεκάρω?
Ψάχνεις για να δεις αν υπάρχει το φαινόμενο??? :114:

Αυτό σημαίνει - στην χειρότερη των περιπτώσεων - ότι ήδη έχει σχεδόν εξαφανιστεί....
Αύριο δεν θα υπάρχει καθόλου! :107:

Ηρέμησε και απόλαυσε σου λέωωωωω :144:

Reaction score
12

το αποτύπωμα όμως είναι τόσο εύκολο να γίνει?απλά με μερικές 100άδες ώρες θέασης?είναι λογικό να γίνεται τόσο εύκολα?πρέπει να είμαι κοντά και λίγο παραπάνω απο 1000 ώρες θέασης σε τηλεοπτικό σήμα και HD ταινίες!:)

thanks Πάντως!

αυτό που μου ανεβάζει και τα νεύρα είναι η ΜΗ απάντηση απο την panasonic!θα περιμένω κανα 2ημερο ακόμα και θα τους ξαναστείλω!!!

το δισκάκι που διορθώνει το burn-in απο την eaprogramming το έχω γιατί με αυτό και με ακόμα ένα έστρωσα το plasmataki μου!:) :) :)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.964
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988