ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ tweeter

Reaction score
0
καλησπερα παιδια εχω τα ηχεια της wharfedale xarus 4000 και τον ενισχυτη sony str-dg 710 πριν καιρο παρατηρησα πως στο ενα ηχειο ειχε καει το tweeter πηγα τα ηχεια σε εναν τεχνικο για να τα φτιαξει κ τα εφτιαξε εβαλε ενισχιμενες κορνες με αλλοθσ πικνοτες κ ετς κ μ ειπε πως ειναι αρκετα καλες κ δυνατες στις ψιλες εντασεις οταν τα συνδεσα μετα απο κανα 20 λεπτο ενω δουλευαν και οι 2 κορνες κανονικα παρατηρησα πως η μια ειχε ξανα καει!!!!πειτε μου τι μπορει να φταει πιστευω πως πρεπει να αλαξω ενισχυτη δεν μ φενετε καλος.....ΑΑΑΑΑ και κατι ακομη εχω συνδεσει τον ενισχυτη με τον Η/Υ λετε να φταιει κ αυτο???? ακουωωω.......

Reaction score
0
Wharfedale έχω κ γω αλλά παλαιότερο μοντέλο, τα 8.4. Μια χαρά ήταν, μέχρι που πριν δυο μήνες είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και το πήγα σ τεχνικό. Ο τεχνικός για να μην τα πολυλογώ ήταν αλμπάνης (ούτε να το δέσει σωστά δεν ήξερε). Το άνοιξα που λες εγώ και είδα ότι το θετικό το + του tweeter ίσα που κρατιόταν στην πλακέτα του cross. Το κλείνω πάλι προσεχτικά και περιμένω να βρω χρόνο να το κολλήσω μόνος μου.

Κοίτα και το δικό σου cross, εγώ βέβαια τα έχω 6 χρόνια αλλά και πάλι δεν δικαιολογώ τη διάβρωση του καλωδίου μέσα στο κλειστό κουτί.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με

Reaction score
0
Wharfedale έχω κ γω αλλά παλαιότερο μοντέλο, τα 8.4. Μια χαρά ήταν, μέχρι που πριν δυο μήνες είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και το πήγα σ τεχνικό. Ο τεχνικός για να μην τα πολυλογώ ήταν αλμπάνης (ούτε να το δέσει σωστά δεν ήξερε). Το άνοιξα που λες εγώ και είδα ότι το θετικό το + του tweeter ίσα που κρατιόταν στην πλακέτα του cross. Το κλείνω πάλι προσεχτικά και περιμένω να βρω χρόνο να το κολλήσω μόνος μου.

Κοίτα και το δικό σου cross, εγώ βέβαια τα έχω 6 χρόνια αλλά και πάλι δεν δικαιολογώ τη διάβρωση του καλωδίου μέσα στο κλειστό κουτί.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με
δεν νομιζω να φταει το cross γιατι απ'οτι μου ειπε αλλαξε και τα cross και επιδη (δεν ξερω και τα πολλα απο ηχεια δεν θελω να τα ανοιξω και κανω καμια μ&^%$^# ευχαριστω ομως...

Reaction score
0
άλλαξε ΚΑΙ το κρος;

καλύτερα πήγαινε σε κάποιον άλλο τεχνικό...
χαχαχα εκανα ενα τεστ πριν λιγο με την μια κορνα εβαλα τον ενισχυτη σχεδον τερμα και μ εβγαλε ενα protect το κανει παντα οταν το βαζω δυνατα πρεπει να φταιει ο ενισχυτης (οσο για τον τεχνικο δεν πιστευω να φταιει ο τυπος ασχολιτε με επαγγελματικα συνδεει ηχοσυστηματα σε club P.A και τετοια δεν ξερω εχω μπερδευτη......απ'οτι νομιζω επιδη ο ενυσχιτης ειναι μικροτερος απο τα ηχεια στελνει λιγο (μπερδεμενες της συχνοτιτες)και γινετε αυτο π γινετε γιατι ειχε κ ενας φιλος μ το ιδιο πρβλημα με τον ιδιο ενισχυτη κ ηχεια.....το βλεπω να πηγενω σε τελικο ενισχυτη οπωσ ο φιλος μου....

Reaction score
5
φίλε μου μπορεί ο καθένας να συνδέσει ηχοσυστήματα σε ΡΑ χωρίς να έχει δει ποτέ του ανοικτό ηχείο, πόσο μάλλον να είναι και ηλεκτρονικός

πάντως αν δουλεύεις το ηχείο συχνά-πυκνά με σχεδόν τέρμα τον ενισχυτή, όπως υπονοείς παραπάνω, τότε ο ενισχυτής κλιπάρει και κάνει ζημια στο ηχείο

άρα ένας μεγαλύτερος (και καλύτερος) ενισχυτής, και όχι απαραίτητα ένας τελικός, μπορεί να σου δώσει λύση, αφού βέβαια επισκευάσεις το ηχείο σου

καλή επιτυχία

Reaction score
19
Συνήθως όταν καίγονται tweeter, γίνεται ή λόγο του ότι ανέβασες πολύ τα πρίμα και ταυτόχρονα την ένταση του ήχου, ή εφόσον δεν έχεις κάνει κάτι τέτοιο όπως λες, ο ενισχυτής σου δεν έχει όσο ρεύμα χρειάζεται για να οδηγήσει σωστά τα συγκεκριμένα ηχεία.

Το φενόμενο των καμένων tweeter είναι ποιό συχνό όταν έχουμε "μικρό" ενισχυτή παρά "μεγάλο".

Στην περίπτωσή σου ισχύει μάλον το δεύτερο, αλλά το λέω, χωρίς να ξέρω ούτε τον ενισχυτή ούτε τα ηχεία σου, παρά μόνο από μια γρήγορη ματιά που τους έριξα στο Internet, οπότε κρατάω τις επιφυλάξεις μου.

Reaction score
0
ναί φίλε μου είναι μικρότερος ο ενισχυτής και εγω το ιδιο πιστεύω....παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.....να'στε καλά!!!!!

Reaction score
2
Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ tweeter

Απλά για την ιστορία, τώρα που έψαχνα και γω να αγοράσω ηχεία της σειράς xarus μου είπαν από το Νάκα, ότι είχαν πρόβλημα στα crossover και καίγαν τα tweeter και σταμάτησαν να τα φέρνουν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab