ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ DAC-ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ LAPTOP

Reaction score
15
Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ DAC-ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ LAPTOP

Δηλαδη κυριοι εχετε φτασει στο συμπερασμα (μετα απο δοκιμη) οτι
buffalo 32s > minerva ?

:111:
αυτό τώρα που το είδες γραμμένο ?? (ρε μπας και φταίει η γ@μ@μ@ν@ η κρίση :116:)
ΕΛΕΟΣ
............τι θέλω και γράφω ......... :116:

(...)

όποιος έχει το μινέρβα και θέλει μπορούμε να κανονίσουμε ακρόαση άμεσα

Reaction score
1.772

χωρις να εχω ακουση το ayre αλλα βλεποντας φωτο απο το εσωτερικο του σε διπλανο

thread ειναι τουλαχιστον αστεια η κατασκευη του για τοσα που ζηταη.

τουλαχιστον το minerva ειναι αποδεδειγμενη αξια.

Reaction score
684

χωρις να εχω ακουση το ayre αλλα βλεποντας φωτο απο το εσωτερικο του σε διπλανο

thread ειναι τουλαχιστον αστεια η κατασκευη του για τοσα που ζηταη.

τουλαχιστον το minerva ειναι αποδεδειγμενη αξια.
ξερεις τι γινεται με το Minerva? Ειναι ουσιαστικα το Vesta με ενα υποτυπωδες (για τα δεδομενα της Weiss) DAC . Δηλαδη εχει κορυφαιους αλγοριθμους reclocking οπως και το Vesta για μειωση του Jitter αλλα μετα εχει ενα πολυ απλο αναλογικο σταδιο (με τελεστικους). Καμια σχεση με το κορυφαιο αναλογικο σταδιο του Medea. Για αυτο και αυτοι που το συγκριναν με το Medea στα forum του εξωτερικου ειπαν οτι τα δυο μοντελα της Weiss εχουν πολυ μεγαλη διαφορα στην αποδοση. Βεβαια στη θεωρια μπορουμε να λεμε πολλα οποτε εαν δε γινει συγκριτικη ακροαση μεταξυ του Ayre και του Minerva δυσκολο να πεις... Αξιζει ομως ο υποψηφιος αγοραστης να ακουσει και τα δυο...

Στο αναλογικο σταδιο ομως υπερτερει κατα πασα πιθανοτητα το Ayre....

Reaction score
1.772

εγω παλι στο ayre βλεπω ενα μετασχηματιστη ΕΙ των 3 ευρω και μια πλακετα που εχει

πανω dac,αναλογικο σταδιο,ρολοι,και κοινη τροφοδοσια για ολα με 7χχχ.

η αλλη πλακετα διπλα ειναι η usb.

εδω τσιγκουνευτηκαν να βαλουν σωστες τροφοδοσιες ξεχωριστες για αναλογικα και

ψηφιακα και θα εφτιαξαν διακριτο αναλογικο σταδιο αξιωσεων;

στο εχω ξαναπη οτι υπαρχουν τελεστικοι που ειναι τρομερα δυσκολο να ξεπεραστουν

απο διακριτα.

οταν μια εταιρεια κανη τετοιες οικονομιες και μετα μου βαζη διακριτο αναλογικο σταδιο

εμενα πιο πολυ για marketing μου κανη παρα για προσπαθεια επιτευξης καλυτερου ηχου.

Reaction score
0

@αναλυσε το
Kατσε να στο αναλυσω γιατι εσυ δεν.....
Ρωταει καποιο μελος να του προτεινουν καποιο dac με καποια χαρακτηριστικα. Καποια μελη εχουν την διαθεση και το κανουν. Μεσα στις προτασεις τους (για καποιους λογους ) δεν συμπεριλαμβανεται το minerva για το οποιο ακουγονται καλα λογια. Καποιο αλλο μελος (ο γραφων) βρισκει ευκαιρια να μαθει εμμεσως πλην σαφως αν εχει γινει συγκριση μεταξυ δυο καθομολογουμενων ποιοτικων dacs...............
Τοτε, καποια μελη απαντουν καταδεικνυοντας οτι τετοια συγκριση δεν υπηρξε αλλα θα μπορουσε να υπαρξει.
Τελος βγαινεις εσυ και πληκτρολογεις .......... παπακια.
Προσεξε το λιγο (ή και πολυ)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Κου-Φου αν πάρει τον μετατροπέα usb-->spdif είναι ανάγκη να παιδεύεται με asynchonous usb?
Ερώτηση:Για ποιό οικονομικό όριο μιλάμε?Γιατί αν είναι να ανέβουμε ψηλά ξεκινάμε με ένα desktop(φθηνά είναι πιά) βαζοντας μια lynx επάνω.Ε,πετάμε και ένα ρολογάκι και μετά έρχονται τα υπόλοιπα(κάτι ξέρει ο ear,αλλά δεν μιλάει.....)

Reaction score
1.772

gstriftos η lynx με το ρολογακι ειναι transport.

μετα θελουμε dac.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Εγω ειχα στο μυαλο μου οτι αφου εχω ενα player 4500 ευρα για να παρω τον ιδιο ηχο η και καλυτερο θα πρεπει να παρω ενα dac των 3000 περιπου + 1000 το laptop = 4000.
Επειδη καποια που δοκιμασα επαιζαν απογοητευτικα σκεφτηκα ανοιξω ενα θεμα για αλλουσ συμπασχοντες. Ο στοχος δεν ειναι να βολευτω με καποιο που δεν παιζει για να πω οτι παιζω απο Laptop, ουτε να ξηλωθω χοντρα για να παρω ενα πανακριβο.

Reaction score
5

Εγω ειχα στο μυαλο μου οτι αφου εχω ενα player 4500 ευρα για να παρω τον ιδιο ηχο η και καλυτερο θα πρεπει να παρω ενα dac των 3000 περιπου + 1000 το laptop = 4000.
Επειδη καποια που δοκιμασα επαιζαν απογοητευτικα σκεφτηκα ανοιξω ενα θεμα για αλλουσ συμπασχοντες. Ο στοχος δεν ειναι να βολευτω με καποιο που δεν παιζει για να πω οτι παιζω απο Laptop, ουτε να ξηλωθω χοντρα για να παρω ενα πανακριβο.
Διαθέτω το bufallo 32s μου για ακρόαση, αν μένεις Αθήνα ή σχετικά κοντά.

Αν σου θα σου αρέσει δεν μπορώ να ξέρω, αλλά αν καταλήξεις σε αυτό, θα κάνεις μεγάληηηηηηηη οικονομία με σχετικά μεγάλοοοοοο ήχο, μια δοκιμή θα σε διαφωτίσει.

Απαραίτητη προϋπόθεση η σύνδεσή του μέσω xlr με τον ενισχυτή και αυτό γιατί, ενώ διαθέτει rca αυτό έγινε για να εξυπηρετηθώ προσωρινά επειδή δε διαθέτω ενισχυτή με εισόδους xlr,

το οποίο όμως ακουστικά έχει μεγάλη διαφορά υπέρ της xlr πράγμα που διαπίστωσα πρόσφατα.

Αν θα "παίξης" από pc και με foobar2000 δεν θα χρειαστούμε ούτε προενισχυτή.

Αν χρειαστείς όποιες άλλες διευκρινήσεις εδώ είμαι, αλλιώς για τεχνικές λεπτομέρειες ο Γιώργος (back) ο οποίος είναι και ο συναρμολογητής του dac μου θα είναι στη διάθεσή σου.

Reaction score
1.772

Διαθέτω το bufallo 32s μου για ακρόαση, αν μένεις Αθήνα ή σχετικά κοντά.

Αν σου θα σου αρέσει δεν μπορώ να ξέρω, αλλά αν καταλήξεις σε αυτό, θα κάνεις μεγάληηηηηηηη οικονομία με σχετικά μεγάλοοοοοο ήχο, μια δοκιμή θα σε διαφωτίσει.

Απαραίτητη προϋπόθεση η σύνδεσή του μέσω xlr με τον ενισχυτή και αυτό γιατί, ενώ διαθέτει rca αυτό έγινε για να εξυπηρετηθώ προσωρινά επειδή δε διαθέτω ενισχυτή με εισόδους xlr,

το οποίο όμως ακουστικά έχει μεγάλη διαφορά υπέρ της xlr πράγμα που διαπίστωσα πρόσφατα.

Αν θα "παίξης" από pc και με foobar2000 δεν θα χρειαστούμε ούτε προενισχυτή.

Αν χρειαστείς όποιες άλλες διευκρινήσεις εδώ είμαι, αλλιώς για τεχνικές λεπτομέρειες ο Γιώργος (back) ο οποίος είναι και ο συναρμολογητής του dac μου θα είναι στη διάθεσή σου.
σωτηρη το δοκιμασες επιτελους με xlr?

γραψε μας τις διαφορες με τα rca.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Ο προενισχυτης μου δεν εχει xlr αλλα ο τελικος μου εχει. μενω Γλυφαδα. Να το κανονισουμε καποια στιγμη με ενδιαφερει. ευχαριστω

Reaction score
3.694

Οποτε γίνει αυτή η ακρόαση θα ήθελα να έρθω και εγώ. Αν θέλετε, θα μπορούσα να σας φέρω κι έναν balanced προενισχυτή για να δοκιμάσουμε και αυτού του είδους τη σύνδεση με το buffalo.
O προενισχυτής είναι υλοποιημένoς με germanium transistors, τι σας λέω τώρα !!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Re: Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ DAC-ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ LAPTOP

gstriftos η lynx με το ρολογακι ειναι transport.

μετα θελουμε dac.
Το ξέρω.Για αυτό ρώτησα για οικονoμικό όριο.
Lynx+pc+clock περίπου 2500-3000.Με το ρολόι όμως σιγουρεύουμε τον συγχρονισμό(που σαι ρε ear....)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ DAC-ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ LAPTOP

Ο προενισχυτης μου δεν εχει xlr αλλα ο τελικος μου εχει. μενω Γλυφαδα. Να το κανονισουμε καποια στιγμη με ενδιαφερει. ευχαριστω
Οποτε γίνει αυτή η ακρόαση θα ήθελα να έρθω και εγώ. Αν θέλετε, θα μπορούσα να σας φέρω κι έναν balanced προενισχυτή για να δοκιμάσουμε και αυτού του είδους τη σύνδεση με το buffalo.
O προενισχυτής είναι υλοποιημένoς με germanium transistors, τι σας λέω τώρα !!!
Δοκιμάστε και από το DAC κατευθείαν στον τελικό με χρήση του volume που έχει το τσιπάκι του Sabre ή του Foobar... :126:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ DAC-ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ LAPTOP

Το ξέρω.Για αυτό ρώτησα για οικονoμικό όριο.
Lynx+pc+clock περίπου 2500-3000.Με το ρολόι όμως σιγουρεύουμε τον συγχρονισμό(που σαι ρε ear....)
πολλα λεφτα για το τιποτα και ο ear μου ειπε σε αλλο thread οτι η

lynx με το egreat εχουν μικρη διαφορα.

βαζης ενα musiland ακομα και μεσα στο κουτι του dac και παιζης

απο usb ακομα και 24/192.

Reaction score
1.772

Δοκιμάστε και από το DAC κατευθείαν στον τελικό με χρήση του volume που έχει το τσιπάκι του Sabre ή του Foobar... :126:
δεν εχει volumite του σωτηρη μονο με foobar.

παντως οτι προενισχυτη και να δοκιμασαμε το buffalo επαιξε

καλυτερα μονο του.

εχει βαρβατο σταδιο εξοδου.

Reaction score
15

+1

αν κάποιος παίζει από mac ή pc μπορεί να ρυθμίζει την ένταση από το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί και να περάσει με xlr από το buffalo κατευθείαν στον τελικό.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Προτείνεται το Foobar γιατί έχει πιο προσεγμένο volume control (64bit) από τα υπόλοιπα.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.514
Members
38.568
Νεότερο μέλος
KRMA90