Πάνελ προβολέων

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που με παιδεύει αρκετό καιρό! ξέρουμε οτι το πάνελ ενός, ψηφιακού τελευταίας γενιάς είναι 1920Χ1080 σε 16:9
κάδρο, όταν λοιπόν προβάλει κάδρο 2,35:1 ασφαλώς θα πρέπει να δείχνει λιγότερα πίξελ, είναι έτσι? γιατί εάν είναι έτσι, κανένας δεν βλέπει καθαρά 1920Χ1080!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242
Απάντηση: Πάνελ προβολέων

Αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης αναμορφικού φακού: η εικόνα "ξεχειλώνει" ώστε να πιάνει όλο το πάνελ και ξανασυμπιέζεται από τον αναμορφικό ώστε να δείχνει σωστά. Έτσι κερδίζουμε σε ανάλυση και φωτεινότητα (με το 1:1 pixel-mapping όμως, τι γίνεται;)

Αλλά γιατί αναφέρεσαι ειδικά στους ψηφιακούς; Στους αναλογικούς (και εν γένει στους 4:3), δεν ισχύει αυτό και μάλιστα με μεγαλύτερη απώλεια ωφέλιμης ανάλυσης;

Reaction score
6

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]-->
όταν λοιπόν προβάλει κάδρο 2,35:1 ασφαλώς θα πρέπει να δείχνει λιγότερα πίξελ, είναι έτσι? γ
<o:p> </o:p>
Ετσι ακριβως είναι .
Το πρωτογενές υλικο που προβάλλεται σε καδρο 2,35 η 2,40 δεν εχει ανάλυση 1920Χ1080 αλλά 1920Χ812…
Αυτά τα pixel χρησιμοποιούνται από τον προβολέα μας καθως αυτά υπάρχουν ως πληροφορία στο βιντεο…
Η λυση του αναμορφικου φακου που αναφέρει ο Δημήτρης, εκμεταλλεύεται ολο το πανελ του προβολέα τραβώντας την εικονα πανω κατω ( που όπως γραφω παραπάνω είναι 1920Χ812 ) και μετα ο φακος την ξανακάνει 2,35.
Τώρα το ποσο καλο η κακο είναι αυτό είναι κάτι που συζητείτε … <o:p></o:p>

NIX

Reaction score
0

Ολοι αυτη η φασαρια γινεται για 268 γραμμες αναλυση,λιγο φως παραπανω και για να λεμε οτι εχουμε πανι 2,35.

Θεωρω οτι με masking του 16:9 εχεις το βελτιστο αποτελεσμα.
Δεν εισαγει καμια αλλοιωση στην εικονα και παυουν να υφιστανται οι μπαρες του letterbox,που στην τελικη αυτο ειναι το ζητουμενο.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αυτό είναι και το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης αναμορφικού φακού: η εικόνα "ξεχειλώνει" ώστε να πιάνει όλο το πάνελ και ξανασυμπιέζεται από τον αναμορφικό ώστε να δείχνει σωστά. Έτσι κερδίζουμε σε ανάλυση και φωτεινότητα (με το 1:1 pixel-mapping όμως, τι γίνεται;)

Αλλά γιατί αναφέρεσαι ειδικά στους ψηφιακούς; Στους αναλογικούς (και εν γένει στους 4:3), δεν ισχύει αυτό και μάλιστα με μεγαλύτερη απώλεια ωφέλιμης ανάλυσης;
Αναφέρωμαι στούς ψηφιακούς γιατί κατά την γνώμη μου οι CRT είναι παλιά τεχνολογία, 10 ετών και παραπάνω! και έχουν τα προβλήματα τους, περιμένω απο τα καινούρια διαμάντια (που όλοι θα αγοράσουμε κάποτε) να ξεπεράσουν τα βασικά προβλήματα!! Στο θέμα μας λοιπόν,
ο αναμορφικός φακός εκμεταλεύεται όλα τα πίξελ? 1920Χ1080? και εάν ναί δίνεται χωριστά? πόσο κοστίζει?

Reaction score
6

περιμένω απο τα καινούρια διαμάντια (που όλοι θα αγοράσουμε κάποτε) να ξεπεράσουν τα βασικά προβλήματα!!
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Αυτό που αναφέρεις δεν θεωρείται προβλημα…
Η κινηματογράφηση των ταινιών γινετε σε διάφορα καδρα..
Σε 4:3 , 16:6 (δηλαδή 1,85) και 2,35 – 2,40.
Τα τελευταία χρόνια προτιμάτε από τους δημιουργούς περισσότερο το 2,40 ( με τα συγγενικά 2.35 , 2.37 ) και το 1,85 ( φουλ σε κάδρο 1920Χ1080) αλλα υπάρχουν λογιών λογιων καδρα ανάλογα με το τι προτιμά ο δημιουργός ( 1,33 , 1,66 , 2,20 από κάδρα οσα θελεις :137: )

Ο αναμορφικός φακός καλύπτει τις περισσότερες των περιπτώσεων ( οσον αφορά το πανελ του προβολέα) αλλα δεν προσθέτει σημαντικά πράγματα στην εικόνα. Επισης ο φακος είναι ξεχωριστό αξεσουαρ ( αρκετα ακριβο) που καλο είναι αν προβείς σε μια τέτοια αγορά να προσέξεις πολύ για την ποιότητα του ώστε να μην πάρεις αντίθετα αποτέλεσμα από αυτά που επιθυμείς.
Και επειδή τελευταία μιλαμε για τάσεις .. προσωπικά ταση θα θεωρούσα την απόφαση των κατασκευαστών για κατασκευή προβολέων με πανελ 2,40…
Αυτο ομως είναι ασύμφορο προς το παρον γιατι ένα μεγαλο ποσοστο κινηματογραφικών ταινιων εκτος του ότι γυρίζεται σε καδρο 1,85 ( σε μια μέτρηση που ειχα κανει στην συλλογή μου μετρησα ένα ποσοστό της ταξεως του 40%) υπάρχουν και οι τηλεοπτικές παραγωγές που εκει το ποσοστό φτανει σχεδον το 100% σε 16:9 <o:p></o:p>

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ναι, ο αναμορφικος φακος εκμεταλευεται ολα τα πιξελ.
Ναι, ο αναμορφικος φακος αγοραζεται χωριστα.
Για εναν καλο αναμορφικο φακο θα πρεπει να υπολογιζεις απο 3-8000 ευρω.

Reaction score
63
Να κάνω μια χαζή ερώτηση?? Τα μαύρα borders πάνω κάτω δεν θεωρούνται ενεργά pixels, ωστε συνολικά να βγάζουν 1920Χ1080P???

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Οπότε οι μόνοι προβολείς που έχουν καθαρό 1920Χ1080 σε 2,35:1 σήμερα (χωρίς πρόσθετα) είναι οι 9'' CRT λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης του πάνελ τους! ας πούμε SONY G90 2500X2000, ακριβώς όπως το σκεφτόμουν, αυτή την απορία την είχα γιατί, λόγω του δικού μου SONY G70 όλοι μου έλεγαν ότι δεν έχω φούλ HD! δηλαδή μου έλειπαν κάποια πίξελ, εγώ έχω ανάλυση σε 2,35:1 κάδρο, 1440Χ960 δηλαδή έχω απώλεια κάπου 500 πίξελ, ενώ οι καινούριοι ψηφιακοί έχουν απώλεια κάπου στα 300 καλά εντάξει! τουλάχιστον δεν με δούλεψε κανείς ότι έχω full HD!!!:142:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Πάνελ προβολέων

Οπότε οι μόνοι προβολείς που έχουν καθαρό 1920Χ1080 σε 2,35:1 σήμερα (χωρίς πρόσθετα) είναι οι 9'' CRT λόγω της μεγαλύτερης ανάλυσης του πάνελ τους! ας πούμε SONY G90 2500X2000, ακριβώς όπως το σκεφτόμουν, αυτή την απορία την είχα γιατί, λόγω του δικού μου SONY G70 όλοι μου έλεγαν ότι δεν έχω φούλ HD! δηλαδή μου έλειπαν κάποια πίξελ, εγώ έχω ανάλυση σε 2,35:1 κάδρο, 1440Χ960 δηλαδή έχω απώλεια κάπου 500 πίξελ, ενώ οι καινούριοι ψηφιακοί έχουν απώλεια κάπου στα 300 καλά εντάξει! τουλάχιστον δεν με δούλεψε κανείς ότι έχω full HD!!!:142:
Εκει ηθελες να το πας απο την αρχη?
Βρε αντε απο δω που κινεισαι με μανιβελα στην εποχη των διαστημικων
ταχυτητων...:142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Αυτό σωστό (είμαι πλάγιος τύπος ο άτιμος) αλλά για σκέψου να μείνεις από μπαταρία, και να μην έχεις μανιβέλα!!!!:142:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.242

Από που προκύπτει αυτό, απ'όσα συζητήσαμε;

Αν η ανάλυση του υλικού που προβάλλεται είναι πχ 1920Χ800, τόση πραγματική πληροφορία θα δείξει ένας προβολέας 1920Χ1080, τόση κι ένας 2500Χ2000. Μάλιστα ο δεύτερος θα έχει μεγαλύτερες μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, λόγω 4:3. Το πόσο ενοχλητικό είναι αυτό και πως μπορεί ν'αντιμετωπιστεί, είναι συζητήσιμο.
Το πόσα pixels θα χρησιμοποιήσει ο καθένας από την αναλυτικότητά του είναι ένα άλλο θέμα. Σημειωτέον ότι περισσότερα δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα. Ειδικά στους προβολείς σταθερής εγγενούς ανάλυσης, λόγω της κλιμάκωσης που γίνεται με παρεμβολή, για να προκύψει η εγγενής ανάλυση. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα κατά τη χρήση αναμορφικού φακού στους ψηφιακούς, καθώς η διαδικασία επηρεάζει το 1:1 pixel-mapping.
Το μόνο πλεονέκτημα που προκύπτει από την προβολή μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτή του υλικού, είναι η σμίκρυνση των προβαλλόμενων pixels. Αυτό όμως θεωρώ ότι δεν είναι πλέον ζήτημα με τους σύγχρονους Full-HD ψηφιακούς, που έχουν μεγάλο fill-ratio και -ως εκ τούτου- πρακτικά αόρατο SDE.

Όταν ένας προβολέας χαμηλότερης ανάλυσης (πχ 1440Χ960) απεικονίσει το ίδιο υλικό, θα έχει πραγματική απώλεια ανάλυσης και συγκεκριμένα θ'απεικονίζει 1440Χ600 pixels. Αν θες τη γνώμη μου πάντως, στην περίπτωσή σου αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη αλλά τώρα το βρήκα! Curt Palme το μαγαζί (εγγυημένο) λοιπόν CINE 9 με 1500 ώρες! 10000$ δηλαδή 6250 ευρώ!

<Barco Cine 9 / 909
Manuals Setup Tips Specifications Ranking
The current model and the highest end Barco ever made. 9” tubes, a completely redesigned chassis with 180 Mhz video amplifiers. The 909 is the industrialized version of the Cine 9. Both have identical specs:

3200x2560 resolution 180Mhz bandwidth
*
180Khz max scanrate
*
9" tubes with advanced 6-pole beam correction
*
81 zones of convergence

The Cine 9 / 909 is rated #1 on our projector rankings list.>

Attachments

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Πάνελ προβολέων

Να κάνω μια χαζή ερώτηση?? Τα μαύρα borders πάνω κάτω δεν θεωρούνται ενεργά pixels, ωστε συνολικά να βγάζουν 1920Χ1080P???
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Ναι είναι ενεργα για να βγάζουν τις μαύρες μπαρες , αλλα ποιος θελει να τις βλεπει;;
Για αυτό και στα matroska ( εκτός από οικονομια) όλα τα βίντεο με καδρο 2.40 είναι κροπαρισμενα για να εχουν εκτός τις μαυρες μπαρες .( οσοι κατεβαζουν καταλαβαινουν τι εννοώ)<o:p></o:p>
<o:p></o:p>

Reaction score
6

εγώ έχω ανάλυση σε 2,35:1 κάδρο, 1440Χ960 δηλαδή έχω απώλεια κάπου 500 πίξελ, ενώ οι καινούριοι ψηφιακοί έχουν απώλεια κάπου στα 300 καλά εντάξει! τουλάχιστον δεν με δούλεψε κανείς ότι έχω full HD!!!:142:

Αν η ανάλυση του υλικού που προβάλλεται είναι πχ 1920Χ800, τόση πραγματική πληροφορία θα δείξει ένας προβολέας 1920Χ1080, τόση κι ένας 2500Χ2000. Μάλιστα ο δεύτερος θα έχει μεγαλύτερες μαύρες μπάρες πάνω και κάτω, λόγω 4:3. Το πόσο ενοχλητικό είναι αυτό και πως μπορεί ν'αντιμετωπιστεί, είναι συζητήσιμο.
Το πόσα pixels θα χρησιμοποιήσει ο καθένας από την αναλυτικότητά του είναι ένα άλλο θέμα. Σημειωτέον ότι περισσότερα δε σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα. Ειδικά στους προβολείς σταθερής εγγενούς ανάλυσης, λόγω της κλιμάκωσης που γίνεται με παρεμβολή, για να προκύψει η εγγενής ανάλυση. Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα κατά τη χρήση αναμορφικού φακού στους ψηφιακούς, καθώς η διαδικασία επηρεάζει το 1:1 pixel-mapping.
Το μόνο πλεονέκτημα που προκύπτει από την προβολή μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτή του υλικού, είναι η σμίκρυνση των προβαλλόμενων pixels. Αυτό όμως θεωρώ ότι δεν είναι πλέον ζήτημα με τους σύγχρονους Full-HD ψηφιακούς, που έχουν μεγάλο fill-ratio και -ως εκ τούτου- πρακτικά αόρατο SDE.

Όταν ένας προβολέας χαμηλότερης ανάλυσης (πχ 1440Χ960) απεικονίσει το ίδιο υλικό, θα έχει πραγματική απώλεια ανάλυσης και συγκεκριμένα θ'απεικονίζει 1440Χ600 pixels. Αν θες τη γνώμη μου πάντως, στην περίπτωσή σου αυτό δεν είναι και τόσο τρομερό...
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 10"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 10"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C0EEF%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Με πρόλαβε ο Δημητρης ( αν και το γραφω παραπάνω)
Σε ανάλυση 1920χ1080 δεν χάνεις τιποτα από την ανάλυση του βιντεο σου , γιατι αυτή περιέχετε μεσα στην ανάλυση του πανελ σου.
Αντιθέτως στην ανάλυση που περιγράφεις υπαρχει απώλεια ( ίσως όχι τοσο σημαντική) καθως η ανάλυση του πανελ σου είναι μικρότερη από αυτή που δινει το αρχικό βίντεο.<o:p></o:p>

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τις αναλύσεις μου μέσα.
Πότε θα έρθει το Super Ultra Hyper HD Disc?
Θα έρθη! θα έρθη! και συνέχεια κάτι καινούριο θα έρχεται, θα γίνη τελικά όπως τους υπολογιστές! κάθε 6 μήνες θα αλλάζει η τεχνολογία, απο κάπου πρέπει να μας τα παίρνουν!!!!:142:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.147

Όταν αγοράσω τον πρώτο μου αρχι-σουπερ-εξτρα-υπέρ υψηλής ανάλυσης προβολέα, θα γελάω με αυτά που έχω πει και έχω γράψει ως τώρα.
Μάλλον θα τη προλάβω αυτήν τη στιγμή.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Συγνώμη ρε παιδιά! δεν μιλάει κανένας CRTάκιας? πρώτα από όλα κανένας CRT δεν δείχνει μαύρες μπάρες, σε κανένα κάδρο!! δεύτερον η ανάλυση στα BLUE RAY είναι καθαρά 1920Χ1080 και όχι 800, τρίτον η ανάλυση των ψηφιακών FULL HD είναι σε 16:9 οπότε δεν (δείχνουν) FULL HD σε 2,35:1, τέταρτον ο δικός μου έχει native ανάλυση 1700Χ1200 σε 4:3, 1440Χ960 έχει σε 2,35:1, αυτό εννοούσα!! Βαγγέλη που είσαι?

Reaction score
8.350
Re: Απάντηση: Πάνελ προβολέων

Συγνώμη ρε παιδιά! δεν μιλάει κανένας CRTάκιας? πρώτα από όλα κανένας CRT δεν δείχνει μαύρες μπάρες, σε κανένα κάδρο!! δεύτερον η ανάλυση στα BLUE RAY είναι καθαρά 1920Χ1080 και όχι 800, τρίτον η ανάλυση των ψηφιακών FULL HD είναι σε 16:9 οπότε δεν (δείχνουν) FULL HD σε 2,35:1, τέταρτον ο δικός μου έχει native ανάλυση 1700Χ1200 σε 4:3, 1440Χ960 έχει σε 2,35:1, αυτό εννοούσα!! Βαγγέλη που είσαι?
βρε Ηλια,ποτε θα βαλεις να απολαυσεις καμμια ταινια αντι να τρωγεσαι με τα ρουχα σου??????:410:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.469
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO