Πάντρεμα ενισχυτή με ηχεία ?!

Reaction score
0
Γεια χαρά σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κατι, γιατι εχω μπερδευτει.

Λοιπόν, έχω (στο πατρικό μου) το “eBench KH 02” και είπα να το αναβαθμίσω. Αγόρασα λοιπόν τον pioneer vsx-417s και είπα να αλλάξω μόνο τον ενισχυτή και να κρατήσω τα ηχεία. Βλέπω όμως ότι τα ηχεία είναι στα 4Ω ενω ο ενισχυτής έχει ρύθμιση για 6Ω ή 8Ω.

Πρίν μπω σε διαδικασία αλλαγής ηχείων, λέω να τα συνδεσω έτσι οπως είναι.

Πως να τα ρυθμίσω, για να είναι όσο πιο σωστή γίνεται η σύνδεση. Στα 6Ω ή 8Ω ?. Ή μήπως να μην τα συνδέσω καθόλου γιατί είναι εντελώς λάθος ??.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.362
Ασε τους οντιοχολικούς να λένε, και βάλε τον διακόπτη στη θέση 6Ω !

Το KH 02 βγάζει μόλις 30βαττάκια και κάπου τόσα θα αντέχουν τα ηχεία του.
Ο Pioneer βγάζει 110W στα 8Ω και άγνωστο πόσα στα 4Ω. Θα περιμέναμε ~140 (αν παραμείνει ο διακόπτης στην θέση 8Ω), αλλά μπορεί και πολύ παραπάνω, κάτι που όμως δεν θα συμβεί διότι ο Πιονέρης "δεν μπορεί" με ηχεία 4Ω. Αυτό όμως για την μέση ισχύ, η στιγμιαία μέγιστη ισχύς με 4Ωμα ηχεία θα συμβεί και θα είναι στο θεό κι' ας μην προορίζεται ο Πιονέρης για 4Ω.
Ακόμα κι'αν είναι σωστή η συλλογιστική των οντιοχολικών (με την οποία ΔΕΝ συμφωνώ), πριν προλάβουν να υλοποιηθούν τα κλιπαρισμο-σενάριά τους, τα ηχειάκια σου θα έχουν προ καιρού αποδημήσει ες Κύριον... στον συγκεκριμένο συνδυασμό μάλον δεν είναι ο ενισχυτής αυτός που κινδυνεύει πιο πολύ.

Οχι οτι στην θέση 6Ω (υπολόγιζε ~60W και ίσως ~90W max) τα ηχεία είναι ασφαλή αν μερακλώσεις και αποφασίσεις να αγνοήσεις την παραμόρφωση που θα ακούς...
ΠΟΛΥ μεγάλη προσοχή στις εντάσεις

Last edited:

Reaction score
0
Καλημέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να το βάλω πολύ δυνατά. Τα ηχεία καταλαβαίνω ότι δεν αντέχουν μεγάλες εντάσεις. 30W είναι έτσι κι αλλιώς. Και φυσικά εαν ακούσω παραμόρφωση θα τα χαμηλώσω κι όλας. Πάντως απ'ότι κατάλαβα, ο ενισχυτής δεν έχει θέμα. Θα τα οδηγήσει κανονικά, απλά ζορίζεται περισσότερο στα 4Ω ?? έτσι?!.

Reaction score
0
Καλημέρα. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Τα σύνδεσα (επιτέλους) και νομίζω ότι παίζουν καλύτερα από πριν (τα ηχεία). Προς το παρόν θα τα αφήσω έτσι, μέχρι να βρω να τα αντικαταστήσω. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ζεσταίνεται αρκετά ο ενισχυτής. Σε αυτούς παίζει ρόλο η ένταση?. Δλδ, όσο πιο δυνατά τον βάζω τόσο πιο πολύ θα ζεσταίνεται ??. Στο - 70 παίζει μια χαρά πάντως (και στο -50 σκοτώνει !).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney