Πάντρεμα NAD 326BEE με AUDIOLAB 8000S.

Reaction score
0
Καλημέρα σας μία επιβεβαίωση θα ήθελα.

Λοιπόν μιας και έχω τους δύο ενισχυτές και βλέποντας πως και οι δύο λειτουργούν σαν προ και τελικοί αποφάσισα να τους παντρέψω.
Προ θα βάλω τον NAD (για τις περισσότερες εισόδους) και τελικό τον AUDIOLAB και...
...λογικά από την έξοδο pro out του NAD στην power in του AUDIOLAB και επιλογή στο pre power AV σωστά?

Και κάτι ακόμα με αυτόν τον συνδυασμό μπορώ να διπλοκαλωδιώσω (αν υπάρχει λόγος) τα ηχεία μου TANNOY MERCURY F4.
Ρωτάω γιατί ναι μεν βρήκα στο web το manual του AUDIOLAB αλλά (νομίζω) πως είναι για τον κινέζικο μιας και τα σχέδια στο manual δεν είναι ίδια με το πίσω του δικού μου που γράφει made in UK.
img_2511.jpg
trjgdjj.png

το θέμα αφορά τις εξόδους των ψηλών και χαμηλών συχνοτήτων μιας και τα δικά μου είναι πάνω κάτω ενώ στο manual είναι δεξιά αριστερά

Last edited:

Reaction score
7.114
γιατι να το κανεις αυτο? πιστευεις οτι θα εχεις καλυτερο ηχο? δοκιμασε το για να σου φυγει η περιεργεια αλλα δε νομιζω να πετυχεις κατι. Σιγουρα ομως θα πετυχεις αν κανεις το εξης......κρατας τον audiolab σαν βασικο ενισχυτη και απο την μια pre out στελνεις σημα στην εισοδο τελικου του nad και διπλοενισχυεις τα ηχεια σου. Αυτο θα εχει σιγουρα βελτιωση στον ηχο μιας και θα εχεις ξεχωριστο ενισχυτη για καθε μεγαφωνο (γουφερ-τουιτερ). Το αναποδο δεν μπορεις να το κανεις (προ και ενισχυτης ο nad και τελικος ο audiolab) γιατι ο nad εχει την εξωτερικη γεφυρωση που ενωνει το τμημα προ με το τμημα τελικου ενισχυτη. Το τι θα ενισχυσει ο καθε τελικος μπορεις να το επιλεξεις απλα αλλαζωντας καλωδια.Εγω θα ξεκινουσα με τον audiolab στα τουιτερ και τον nad στα γουφερ. Βασικο...... να βγαλεις τα λαμακια που συνδεουν τις τεσσερις μπορνες στην πισω πλευρα των ηχειων γιατι διαφορετικα θα κανεις ζημια.

Παντως μιας και το πιασαμε το θεμα θα σου προτεινα να πουλησεις τον nad και να αγορασεις εναν τελικο audiolab 8000 (8200) και να κανεις το ιδιο (διπλοενισχυση).

Reaction score
0
Ο λόγος της δοκιμής ήταν όπως το είπες περιέργεια... και φυσικά θα κάνω το συνδιασμό ανάποδα όπως προτείνεις (που όντως δεν είχε κάποια ουσιαστική διαφορά)
Φαντάζομαι ο audiolab μπαίνει στην θέση pre-power και αυτό που θα με ενδιέφερε είναι αν παίζει ρόλο σε πια έξοδο συνδέσω τα ηχεία.(έχει 2 για κάθε ηχείο)
Όσο αφορά την αλλαγή του nad δεν παίζει μια και είναι πιο πιθανό να πωληθεί και ο audiolab μοναχούλης.

Thanks για τις υποδείξεις

Reaction score
7.114
τα ηχεια τα συνδεεις στην πανω σειρα (αυτη με την ενδειξη 1).......εκει τα ειχα συνδεσει και εγω οταν ειχα τον ενισχυτη (1997-2001). Hταν o πρωτος σοβαρος ενισχυτης που ειχα αγορασει (τιμη 170000 το 1997). Αν κανεις τον συνδυασμο που ειπαμε σωστα θα τον βαλεις στην θεση pre-power,διαφορετικα στην θεση intergrated.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON