Πάτωμα σε home theater

Reaction score
4
Re: Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

Σίγουρα!!!

Αν έλειπε κι αυτό ...
''Αρχιμαραγκος ο γκουρου των ξυλων, ηλεκτρονικων και πασης φυσεως γνωσης Ηλεκτρονικοπαντογνωστοπουλος ο Μεγας.''

διαβάζοντάς το θέμα, δεν θεωρώ ότι ο Στέλιος λέει κάτι παράλογο αν και ήταν λίγο απότομος..
είναι γνωστό σε όλους κ εδώ κ σε άλλα forum που αλώνιζε παλαιοτέρα... η ξερολιαση που διακατέχει τον ενλογω διάσημο γκουρού μόλις κάποιος πει άλλη γνώμη από εκείνον.

σορρυ για το οφ-τοπικ αλλά μην λέμε κ ότι θέλουμε... απαξιώνοντας τους συνομιλητές μας.

μια καλη λυση δεν θα ηταν να ντυθει με πλακακι το πατωμα, και αργοτερα για να μειωσει τις αντανακλασεις να περασει μοκετα? μιας κ ειναι υπογειο παιρνει και εναν humiditor να τραβαει τις υγρασιες..
λεω εγω τωρα με οτι μπορω να σκεφτω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πάτωμα σε home theater

http://www.youtube.com/watch?v=4e-VtxFOAQ0:143:
ευθυμισαμε και αποπσε:143:

... για την απαξιωση , ουτε απαξιωσα ουτε χαρακτηρισα καποιον οπως εσυ.Γκουρου δεν εγινα ακομα , τωρα αν καποιος ειναι απλα αποτομος οταν χαρακτηριζει καποιον

''Αρχιμαραγκος ο γκουρου των ξυλων, ηλεκτρονικων και πασης φυσεως γνωσης Ηλεκτρονικοπαντογνωστοπουλος ο Μεγας

ειναι δικαιωμα του ,
απλα εγω δεν κανω το ιδιο.Το ιδιο δεν κανω και με εσενα.Απλα δεν αξιζει να ασχοληθω με τετοιες καταστασεις :114:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Βρέ παιδιά, καλό θα είναι να βοηθήσουμε τον ανθρωπο γιά το πάτωμά του και να μην αναλωνόμαστε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Ευχαριστώ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Εγω προσωπικα δεν χαρακτηρισα οποιοδηποτε με ασχημο τροπο.Μιλησα και με τον φιλο που θα το φτιαξει και ευτυχως καταλαβε καποια πραματα.Και πως μπορει να γλυτωσει ασκοπα εξοδα.:126: Η ειρωνια και τα αλλα προεκυψαν στην πορεια, για πρωτη φορα νομιζω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Στελιο εισαι ψυχαρα , ΜΠΡΑΒΟ σου:126:

Reaction score
384

Αν ηταν δικο μου θα εκανα δωματιο-σε-δωματιο. Με αυτον τον τροπο μπορεις να κατασκευασεις τον κλιματισμο να ειναι αθορυβος, και σιγουρα δεν θα ακους ολους τους θορυβους που αφηνει το τσιμεντο να περνανε προς το cinema. Πηγαινε στον 3ο οροφο και κοπανα ενα σφυρι στον τοιχο. Θα το ακους στο υπογειο και πολυ εντονα μαλιστα. Βαλε αποχετευσεις, σκυλος, κλπ.
Εδω εχτισες σπιτι με υπογειο και πυλωτη. Στο καλυτερο δωματιο της οικιας θα κανεις περικοπες? :135:

Reaction score
0
Κατ' αρχάς ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Τελευταίες μέρες έμαθα τα πάντα για πατώματα! :)

Δημήτρη για αυτό το καθυστερώ, αλλιώς θα το είχα φτιάξει!

Αποφάσισα τελικά να κάνω πλωτό πάτωμα (απλή κατασκευή, όχι κάτι extreme) με τελική επιφάνεια πλακάκι και να μπει κάποια μοκέτα μετά.
Υπολογίζω να κοστίσει γύρω στα 30€/m2

Το κόστος όπως ήθελα να κανω το καρφωτό πάτωμα και να γέμιζα με κάποιο, όχι ιδιαίτερα ακριβό, υλικό το κενό είναι σχεδόν το ίδιο και από ότι έχω καταλάβει εκτός άλλων θα ρίσκαρα και να έχω προβληματάκια στον ήχο. (Νόμιζα ότι θα μου κόστιζε πολύ φθηνότερα καθώς ήταν μισο-έτοιμο)

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

τι να το κανεις το πατωμα, μην ενοχλεις τους καλικαντζαρους που ζουν στα εγατα της γης:143:
:142: στις ατακες παρακαλω!

Reaction score
384

Απο τη στιγμη που το πατωμα εχει hard contacts με το τσιμεντο απο κατω, εχεις κανει μια τρυπα στο νερο. Απλα το ανεβασες 10 ποντους, δεν εκανες τιποτα ουσιαστικο.

Reaction score
0
Δεν θα έχει hard contacs πουθενά.
Θα βάλω ηχομονωτικό υλικό, πάνω σ' αυτό θα πέσει τσιμεντοκονία.

Α, κ για αυτό που έλεγες με το σφυρί.. αν χτυπήσεις στον 3ο ακούγεται στο υπόγειο κανονικότατα, ενώ όσο κ να κοπάναγα στο υπόγειο δεν ακουγόταν τπτ σε 2ο κ 3ο.

Reaction score
0

Καλημέρα είμαι καινούριος στο av site
Διάβασα προσεκτικά όλα όσα σου έχουν γράψει το 50% ισχύει
Για να συστηθώ έχω μια εταιρία που παράγει ξύλινα πατώματα από το 1976 και έχω σπουδάσει πάνω στο θέμα, και είμαι τρίτη γενιά στην εταιρία και πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη πήρα στο θέμα. Λόγο ότι έχουμε μελετήσει και εφαρμόσει αρκετές δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά ξύλινων δαπέδων σε όλη την Ελλάδα σε τελείως διαφορετικές και απαιτητικές εφαρμογές.

Κάνε ότι θεωρείς καλύτερο για εσένα. Αυτή είναι η άποψη μου.-

Πάντως αν θες να βάλεις ξύλινο πάτωμα και με δεδομένο το υπάρχον μισοτελειωμένο σασί που βλέπω στης φωτογραφίες αν θες να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να κάνεις της εξείς εργασίες: (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ σου προτείνω μόνο λύσείς που είναι λογικές στο κόστος αν μου έλεγες ότι δεν σε ενδιαφέρει το κόστος θα σου έλεγα τελείως διαφορετικά πράγματα)

Πως συνεχίζεται και διορθώνετε κατακόρυφα το αποτέλεσμα στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση στης φωτογραφίες:
1) αγοράζεις αφρό πολιερεθανης και γεμίζεις όλα τα κενά μεταξύ καδρονιών και δαπέδου (όχι όλο το δάπεδο προς θεού, μόνο την επιφάνια κάτω από το καδρόνι)
2) βάζεις βίδες κάθετα σε όλα τα σημεία που τέμνονται τα καδρόνια με το μικρό κομματάκι καδρόνι που έχουν από κάτω ας είναι και καρφωμένα, αν είναι βιδωμένα το πηδάς αυτό το βήμα.
3) απ ότι βλέπω έχεις ένα ύψος 8-10cm από το μπετό μέχρι το πάνω σημείο των καδρονιών όλο αυτό το καινό που προκύπτει θα το γεμίσεις με κάποιο υλικό για να μην κάνει ηχείο, ή (πετροβαμβακα= δεν το προτείνω) η (περλιτι =δεν είναι πανάκριβος αλλά κάτι θα δόσεις) ή (μπορμπουλακια τριμμένα φιλεζολ που είναι πανφτινα) ή (φιλεζολ σε μορφή τσιπς μοιάζουν με πατατάκια επίσης πανφτινα)
4) το (MDF αποκλείεται διότι φουσκώνει με το παραμικρό)

5Α) από πάνω τώρα μπορείς να βάλεις ξύλινο πάτωμα αλλά μεταξύ καδρονιού και πατώματος πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις ελαστική ηχομονωτική κόλα (μάρκα δεν αναφέρω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και να το καρφώσεις σινχρονος, θα χρειασθείς πολύ μικρή ποσότητα διότι η επιφάνια κόλλησης είναι ακριβός 12,5% της επιφάνειας του χώρου δηλαδή περίπου (<1 ευρο) ανά τετραγωνικό επιφάνειας του χώρου.

ή5Β) αν δεν θες να βάλεις κατευθείαν ξύλινο πάτωμα μπορείς να στρώσης κόντρα πλακέ από 10mm έως 20mm το οποίο θα το κόλλησης και θα το βιδώσεις πάνω στα καδρόνια, πάρε κινέζικο έτσι το αποκαλούν στην πιάτσα δεν έχεις πρόβλημα, κόστος περίπου ανά μ2 από 6ευρο εως 20 ευρο ανάλογα με το πάχος και προέλευση, σε αυτή την λύση μπορείς να βάλεις από πάνω ότι θες μελλοντικά (λαμινειτ = απο 5-7ευρο+ ή πλωτό ημιμασυφ ή μασυφ ότι θες)

Πάντως εγώ έχω να σε συμβουλέψω ότι ποτέ δεν θα πρότεινα σε πελάτη μου να βαλει ξύλινο πάτωμα σε υπόγειο.- διότι εγκυμονείς τεράστιο κίνδυνο μελλοντικά να έχει πρόβλημα απο υγρασία,
Επίσης ποτέ δεν θα πρότεινα τσιμεντοκονία και λαμιναιτ σε υπόγειο ακόμα ποιο επικίνδυνο.-

Η ποιο σωστή λύση είναι τσιμεντοκονία και πλακάκι στο υπόγειο η μάρμαρο το ίδιο θα σου έλεγα αν ήσουν υποψήφιος πελάτης μου θα απέφευγα να σου πουλήσω πάτωμα για υπόγειο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Ιγ. Εάν δεν υπάρχει ο περιορισμός του κόστους υπάρχουν λύσης ακόμα και για υπόγεια με πάτωμα αλλά τα κοστολόγια και οι διαδικασίες είναι άστα να πάνε.
Ιγ. 2 ο μόνος λόγος που έγραψα το μήνυμα είναι για να μην ο άνθρωπος κάνει κάτι που μετά το μετανιώσει.
Ιγ. 3 για οποίον θέλει να κάνει ξύλινο πάτωμα με οποίες δίπατε προδιαγραφές υπάρχουν αξιόπιστες λύσης για τα πάντα δεν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται με το ξύλο. Αλλά δεν είναι του παρόντος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis