Πάτωμα σε home theater

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

ΑΚΡΙΒΩΣ.

Έτσι δρα τα ξύλινο δάπεδο στον ήχο. "Χρωματίζει", δηλαδή συντονίζεται και παράγει το ίδιο ήχο, δηλαδή δεν είναι κατάλληλο για χώρο ακρόασης μουσικής, αν ζητάς υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.

Πιθανά να υπάρχει τρόπος να γίνει "ηχητικά ουδέτερο" το ξύλινο δάπεδο, αλλά προσωπικά δεν τον γνωρίζω.

Είναι σίγουρα πολύ προτιμότερο, και πολύ φτηνότερο, να βάλεις λαμινέιτ αμέσως πάνω στην τσιμεντοκονία (έτσι κι αλλιώς κάτω από το λαμινέιτ εφαρμόζονται 2 μαλακά υλικά σε μορφή φύλλων που προσφέρουν μόνωση), η οποία τσιμεντοκονία αν είναι και ηχοαπορροφητική - κραδασμοαπορροφητική, να συμβάλλει σε ένα άριστο ηχητικά αποτέλεσμα, ενώ και αισθητικά να δείχνει σα ξύλο, και λειτουργικά να μπορείς ανα πάσα στιγμή να το αλλάξεις, με άλλο λαμινέιτ, άλλης εμφάνισης, με πολύ χαμηλό κόστος.

Η άλλη λύση, είναι πλακάκι.
Σε ξυλινο δαπεδο πρεπει να παρεμβαλουμε ελαστικα εδρανα στα σημεια επαφης του με το υπαρχον δαπεδο. Αυτα θα πρεπει να υπολογιστουν ωστε να λειτουργουν ως ελατηριο. Αυτο σημαινει οτι πρεπει πρωτα να υπολογισουμε τη μαζα του ξυλινου δαπεδου και μετα να τα επιλεξουμε. Αν τα ελαστικα εδρανα ειναι πολυ σκληρα για το ξυλινο δαπεδο δεν θα συμπιεζονται αρκετα αρα αναιρουμε την αρχη του ελατηριου. Στην αντιθετη περιπτωση θα ειναι μονιμα συμπιεσμενα αρα ξανα εχουμε το ιδιο αποτελεσμα.
Εκτος της παραπανω δυσκολιας (υπολογισμου) υπαρχει και το προσθετο προβλημα της σχεσης του στατικου φορτιου του δαπεδου και του μεταβαλλομενου που ειναι οι ανθρωποι τα επιπλα κλπ που πιθανον δεν θα ειναι 100% ιδια και προσδιορισμενα. Οσο ελαφρυτερο ειναι το στατικο φορτιο του δαπεδου τοσο περισσοτερο επηρεαζεται απο το μεταβαλλομενο, με μεγαλυτερες πιθανοτητες να ξεφυγουμε απο τα ορια οπου τα ελαστικα εδρανα λειτουργουν ως ελατηριο.
Η λυση του οπλισμενου σκυροδεματος ειναι απλη, χωρις ιδιαιτερους υπολογισμους, με μεγαλη μαζα αρα τα μεταβλητα φορτια δεν επηρεαζουν το "ελατηριο" και με μηδενικη πρακτικα φθορα και συντηρηση. Ενα κυβικο οπλισμενου σκυροδεματος θα κοστισει περιπου 150 euro.To copopren 20 mm το οποιο σαν υλικο ειναι καταλληλο για αυτη την εφαρμογη του "ελατηριου" κοστιζει περιπου 13,00 euro/m2 (γνωριζω και απο που μπορεις να το προμηθευτεις αν το βρισκεις ακριβοτερα).
Το συνολικο κοστος το κρινω ακρως λογικο με γνωμονα την αποτελεσματικοτητα, την διαρκεια (αξιοπιστια), και την ευκολια εγκαταστασης του. Λαβε υποψη οτι στην ηχομονωση υπαρχουν δεικτες ηχομειωσης που ονομαζονται εργαστηριακοι γιατι αναφερονται σε ιδανικες συνθηκες εφαρμογης. Στην πραξη πολλες φορες ενα συστημα χανει την ικανοτητα ηχομειωσης γιατι ειναι εξαιρετικα δυσκολο να εφαρμοστει με ιδανικο τροπο (να δεις κλαμα που πεφτει οταν προσπαθεις να εφαρμοσεις πετροβαμβακα για ηχομονωση...:110:).

Ολα αυτα που αναφερω πιο πανω αποτελουν την συνισταμενη εκτεταμενου διαβασματος και προσωπικης εφαρμογης στο δικο μου μικρο χωρο που προοριζω για H.C. Γιατι επιπολαια μπορει ο καθενας να δινει γνωμες και συμβουλες, στην πραξη ομως ολα αυτα κοστιζουν ειται σε αξιοπιστια (ενα συστημα του οποιου η ηχομονωτικη ικανοτητα χανεται σε συντομο χρονικο διαστημα ενος , δυο ετων) ή σε λεφτα:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πάτωμα σε home theater

διαβαζω διαβαζω διαβαζω, και λεω
πως οταν καπου πεφτει ξυλο
αντι να μαθαινουμε πολεμικες τεχνες (και να χαλαμε λεφτα για αυτες) .Απλα δεν παμε εκει που πεφτει ξυλο.
Που σημαινει ποιες ηχοαποροφησεις ? το ειπα πριν,
μην ενοχλει τους καλικατζαρους στα εγκατα της γης,
ή το σκυλο στην πυλωτη ?.
Εγω στο υπογειο πανω σε καλο υποστρωμα εβαλα λαμινειτ και ειμαι μια χαρα.Υγρασια στο υπογειο εχω μονο στα humidors.Ολα τα αλλα ξεραιλα εδω και χρονια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.095

Εγω στο υπογειο πανω σε καλο υποστρωμα εβαλα λαμινειτ και ειμαι μια χαρα.
:126:

Reaction score
15.548

Έχω έναν υπόγειο χώρο που προορίζεται (κάποια στιγμή) για home theater.
Αυτή την περίοδο θέλω να φτιάξω το πάτωμα.
Ο χώρος ειναι 7,8 χ 5,3μ
Πολυ ωραιο χωρο εχεις φιλε μου γι'αυτο που θελεις να κανεις.

Κοιτα...μην βιαζεσαι..

Καλο ειναι να σκεφτεις τι θελεις να κανεις ακριβως και να ψαξεις..
Ετσι θα γλυτωσεις χρημα αλλα θα κανεις και εναν πολυ ωραιο χωρο απο θεμα ηχου και εικονας....

Ειναι κριμα να χαλασεις χρονο και χρημα αν κατι δεν σκεφτεις..
Το ραβε-ξηλωνε ειναι οτι χειροτερο...

Μπορεις να ρωτησεις τα παντα εδω και να σε βοηθησουν πολλα παιδια που γνωριζουν περι του θεματος σου...

καλα κουραγια....

Reaction score
19
Eχω ενα ανιψακι το Γρηγορη και την περασμενη εβδομαδα διεσχισε ΔΕΚΑ φορες το δρομο χωρις να ελέγξει αν περνανε αυτοκινητα αλλα δεν επαθε ατυχημα!!!!!
Ηθικο διδαγμα : οταν περνατε το δρομο μην προσεχετε τα αυτοκινητα, είναι ανουσιο.

Αν συνεχισεις το αρχικο σχεδιο φροντισε να περασεις συντηρητικό ξυλου τα καδρονια για να μη δημιουργηθει σκουλήκι. Η υγρασια μπορει να είναι σοβαρο προβλημα και σιγουρα το κοντραπλακε θαλασσης είναι κλασεις ανωτερο υλικο από το MDF.

Αν σε ενδιαφερει να μην αφησεις τα πραγματα στην τυχη, ακολουθησε τη συμβουλη του Κεφαλα ψαξε, ρωτα, διασταυρωσε, αξιολογησε και επιβεβαίωσε κάθε πληροφορια που λαμβανεις. Γιατι ακομα και αν δεν υπαρχει δολος σε μια συμβουλη μη ξεχνας το δημοφιλεστερο χομπι του νεοελληνα : “τα ξερω όλα και εκφραζω αποψη για όλα διχως να εχω ολοκληρωμενες και σφαιρικες γνωσεις για ένα γνωστικο πεδιο». Αν δουλεψε κατι σε μενα πρεπει να δουλευει σε ολους!

Στο στρατο υπηρετησα μαζι με ένα ημιμαθη πτυχιουχο οδοντιατρο ο οποιος στα μισα περιστατικα που εκανε ενεση ξυλοκαινης για αναισθησια φωαναζε σα τρελος στους ασθενεις όταν του διαμαρτυρονταν ότι συνεχιζουν να πονανε! Λεγοντας τους : «αδυνατον, δεν πονας σου εκανα ενεση!!!!» Στο τελος όμως ΜΟΝΟ ΕΣΥ θα πληρωσεις τη νυφη ( το εχω δει το εργο πολλες φορες και όχι σε H.C. πιστεψε με).

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

φιλε μου καλε , καλε μου φιλε (οπως ελεγε και ο σεφερλης)
μετα απο επικοινωνια μαζι σου.Και μιας και το χωρο που εχω φτιαξει, το νεχω φτιαξει και σχεδιασει αποκλειστικα μονος . Και μιας και καθε βδομαδα εχει τουλαχιστον 2-3 ντεμο και πολλες δοκιμες , επισεις το χωρο του εχουν ακουσει και αλλοι .Εδω και ενα χρονο ευτυχως δεν εχω κανενα θεμα.
Οτι δεν τριζει δεν μπουμαρει, αν θες ελα και εσυ να παρεις μια γευση, για το ποσο ευκολα μπορεις να κανεις κατι τετοιο.\
Δεν χρειαζεται γνωσεις πυρηνικου οδοντιατρου για να φτιαξεις ενα χωρο που δεν χριζει αναγκης ηχομονωσης για καλικατζαρους-υποχθονιους.Ουτε θα παθει καταθλιψη το σκυλακι (με αναγκη ενεσεων ξυλοκαινης )στην πυλωτη απο τα 75 db που θα ακους.
Μιας και εισαι κοντα οποτε θες ελα για ακροαση.Περιπου 25 τ.μ
2 ηχεια με 4 δεκαρια γουφερ και 2 σαμπ klipsch thx , συντομα ερχονται αλλα 2.
Περναω με ευκολια τα 115 db με αιδρωτο χωρο.
Οσο αφορα τα ξυλα να ξερεις οτι το 99% που κυκλοφορουν σημερα ειναι και φουρνισμενα και ψεκασμενα για μαμουνια.Ρωτα εκει που πουλανε ξυλεια, ή κανα ξυλουργο να στο επιβεβαιωσει.

Reaction score
19
ΞΥΛΟ

Υπαρχουν δυο κατηγοριες ξυλου ως προς τη προδιαθεση που εχουν να εμφανισουν σαρακι. Σε αυτά που εχουν μεγαλη προδιαθεση (συνηθως ασπροξυλα από Αφρικη), τα οποια τα εργοστασια τα περνανε ένα ειδος «δηλητηριου» μονο και μονο γιατι δεν θα πουληθουν αμεσως αρα κινδυνευουν να καταστραφει το εμπορευμα τους. Αλλα και σε αυτή τη περιπτωση η προβλεψη που γινεται δεν είναι να αντεξει το ξυλο δεκαετιες αρα ο τελικος αποδεκτης ΠΡΕΠΕΙ οπωσδηποτε να ανανεωσει το συντηρητικο πριν κλεισει την κατασκευη του. Στην άλλη περιπτωση το εργοστασιο δεν ασχολειται καθολου για αυτό το λογο και αποθηκες ξυλειας κανουν ψεκασμους στους αποθηκευτικους χωρους.

Η ξηρανση ενός ξυλου είναι μια διαφορετικη ιστορια. Σχετιζεται με το γεγονος ότι σαν φυσικο υλικο, όχι βιομηχανικο όπως είναι το MDF, είναι ζωντανο. Το ξυλο αποτελειται από λεπτα σωληνακια τα οποια εχουν καμπυλες πορειες και στρεφονται. Όταν κοβεται ενας κορμος εχει «ζουμια» εσωτερικα. Ο τεμαχισμος του γινεται προτου στεγνωσει για να διευκολυνεται το κοψιμο. Κατοπιν μπαινει σε θαλαμους (ξηραντηρια) για καποιες ωρες οπου περναει αερας με υψηλη θερμοκρασια.. Αυτή η διαδικασια παλια γινονταν σε στεγασμενους χωρους και απαιτουσε μηνες αργης ξηρανσης. Όμως το τοτε ξυλο γινονταν πιο ανθεκτικο και δεν στρεβλωνε με την παροδο του χρονου. Εννοειται ότι η ξηρανση σαν εννοια σχετιζεται αποκλειστικα και μονο με το στεγνωμα του ξυλου από τα ζουμια του. Μπορει να γινει και μες στη θαλασσα απλα θα απαιτηθει πολλαπλασιος χρονος.!

Το ξυλο που εχεις χρησιμοποιησει μεχρι τωρα από τις φωτογραφιες μοιαζει με ένα ειδος πευκου από Ρωσια. Στην πιατσα το ονομαζουν λευκο και είναι ελαφρως υποδεεστερο του αντιστοιχου «σουηδικου» το οποιο προερχεται από Φινλανδια, Νορβηγια οι Σουηδοι εχουν σταματησει εδώ και χρονια να κοβουν δεντρα.
Το λεγομενο «σουηδικο» εχει περισσοτερο βαρος και ρετσινι και οι ροζοι του βρισκονται σε πιο κοντινες αποστασεις από το ρωσικο γιατι βγαινει απο μικροτερα δεντρα. Αλλα ακομα και το «σουηδικο» παρολο που εχει περισσοτερο ρετσινι θα εμφανισει καποια στιγμη σαρακι.

Και αν θες ενα σχολιο για τη μεθοδο που εχει ακολουθησει ο τεχνιτης στο καδροναρισμα: αποτελει τον ευκολα τροπο οπου χρησιμοποιουνται σφηνες αναμεσα στα τακακια και στα καδρονια για να διευκολυνθει ο τεχνιτης να αλφαδιαζει τα καδρονια. Αυτή η μεθοδος υποφερει γιατι τα σημεια επαφης των ξυλων είναι τυχαια και μικρα, συγκρατουνται δε με προκα που με το καιρο όλα αυτά λασκαρουν και αρχιζει το περιβοητο τριξιμο του δαπεδου. Το τριξιμο οφειλεται καθαρα στην μερικη υποχωρηση των ξυλων και την τριβη τους με την προκα. Η παλια μεθοδος που ελαχιστοι πλεον τεχνιτες γνωριζουν και την εφαρμοζουν απαιτει στρωσιμο με ταβλες με αποσταση 5 mm μεταξυ τους και πανω σε αυτές την εφαρμογη του δαπεδου. Η στερεωση δε των ξυλων γινεται με βιδες και όχι με προκες.

Η αληθεια ποναει αλλα την προτιμω από την παραπλανηση.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και μετα τα μουλιαζεις σε πισσα που θα παρει καθε κενο.Θα εισαι τοπ, τα ξυλα θα ζουν παντα σε πισσα , αντι μαμουνεισον και κενα δεν θα εχεις.Ισως να εχεις λιγο θεμα με την μυρωδια , αλλα μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος:143:.
Αν σου περισεψουν και αλλα λεφτα για πεταμα μας λες να σου πουμε ιδεες

Reaction score
19
Το κενο της γνωσης ματαια γεμιζει με φανφαρες. Η σιωπη αναδεικνυει το ηθος οι ανειπωστατες αερολογιες τη μετριοτητα.

Ζητω τα καφενεια της Ελλαδας !!! Ζητω το πηγαιο γελιο της ανυπαρξιας!!!

Γελιο ζεις ζεις εσυ μας οδηγεις. Υποκλινομαι σε κάθε καλη παρασταση. Τρεμε Σεφερλη ένα αστερι γεννιεται…...............μα κατι μου μυριζει.........................?????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

η πισσα στο πατωμα θα ειναι, ή τα σκουλικια του ξυλου:143:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

χαχα.. έλα ντε. Για αυτό άνοιξα το thread.
Επειδή δεν ξέρω πόση ηχομόνωση χρειάζεται ο χώρος, πόσο σημαντική είναι η ηχομόνωση του πατώματος και τι επιλογές έχω για το πάτωμα.

Καλό και κατατοπιστικό το site acoustics101. thanks!

Επείσης βρήκα βοηθητικό για τα καρφωτά πατώματα και αυτό: http://www.lazarakis-constructions.gr/categories.php?cat_id=271

ετσι είναι το υπόγειο τώρα (ελπίζω να κατάφερα να ανεβάσω φωτο)

αν θες Live υποστηριξη στο ΕΠ εχουμε 2 ξυλουργεια, απο 80 τμ το καθενα.Σχεδον ολοι οι τεχνιτες διατηρουν και προσωπικα ξυλουργεια εκτος εργασιας.Ολοι ειναι αποφοιτοι ΟΑΕΔ.Με τουλαχιστον 22 χρονια εμεπειριας στο αντικειμενο.Οι συμβουλες τους ειναι δωρεαν.

Reaction score
19
Υπερ προσφορες,

Σαραντα δυο ενωμενα ξυλουργεια προσφερουν δωρεαν τοποθετηση ξυλινων δαπεδων, με ή ανευ συντηριτικου, επιλογη του πελατη, 100% εκπτωση των υλικων (πληρωνετε μονο το ΦΠΑ 23%), σε 120 ατοκες δοσεις!! Αρχιμαραγκος ο γκουρου των ξυλων, ηλεκτρονικων και πασης φυσεως γνωσης Ηλεκτρονικοπαντογνωστοπουλος ο Μεγας.

Εταιρια καθαρισμου κτιριων προσφερει δωρεαν αποσμητικο ξυλινων δαπεδων, 100% Ελληνικο προιον, βιολογικο ενδεικνυται για χρηση σε υπογειο.

Για να βλεπουν καποιοι τι κανει ο ελευθερος ανταγωνισμος!!!!!!!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

Με τι παρακαλω ?
Δύο ορθογραφικά λάθη σε μία λέξη, δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα γραπτά σου, τα οποία θα πρέπει να χαμηλώσουν λίγο τον τόνο τους.

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

Δύο ορθογραφικά λάθη σε μία λέξη, δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα γραπτά σου, τα οποία θα πρέπει να χαμηλώσουν λίγο τον τόνο τους.

Στα δυο ορθογραφικα λαθη εχεις δικιο.

Για το τονο ενα μικρο σχολιο μονο. Αν διαβασες, που μαλλον το εκανες, ο,τι εχω γραψει θα πρεπει να παρατηρησες :

1. Απο τη φυση μου ειμαι ευγενικος.
2. Ποτε δεν προκαλω
3. Αν εχω εμπεριστατωμενη αποψη την αναφερω και την υποστηριζω με επιχειρηματα.
4. Δεχομαι και αναζητω τον διαλογο για να βελτιωσω τις γνωσεις μου.
5. Σεβομαι οποιον με επιχειρηματα υποστηριζει το λογο του.
6. Αντιδρω στην απουσια επιχειρηματολογιας και ειδικα στην γελοιοποιηση της (ειδικα οταν το αντικειμενο συζητησης ειναι σοβαρο).
7. Δεν κραταω κακιες με οποιον εχω αντιθετη αποψη.
8. Δεν λειτουργω κατω απο το συνδρομο του "φωτοστεφανου" οπου ειται "αγιοποιω" ή καταδικαζω καποιον απο μερος της συμπεριφορας του.

Αν καποιο απο τα παραπανω 8 σημεια ειναι αναληθη παρακαλω διορθωσε με. Αν παρελειψα κατι μεμπτο επισης. Αν τιποτα απο ολα αυτα δεν ισχυει μαλλον εχει περισσοτερη βαρυτητα η παλαιοτητα ενος μελους και οχι η ουσια μιας αντιπαραθεσης.

Αν και θεωρω το λογο μου αντιδραση σε προκληση, ζηταω συγνωμη απο οποιον ενοχληθηκε σε οποιοδηποτε σημειο του γραπτου μου λογου.

Reaction score
19
Από το συγκεκριμενο μελος εχω μαθει πολλα αξιολογα πραγματα σε τομεις οπου οι γνωσεις του υπερκεραζουν τις δικες μου και του ειμαι ευγνωμων για αυτό. Ταυτοχρονα όμως κανεις δεν ειναι σε θεση να μου αφαιρει το δικαιωμα να αποδεχομαι οτιδηποτε ατεκμηριωτο προτεινει.

Ευχαριστω.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Πάτωμα σε home theater

Από το συγκεκριμενο μελος εχω μαθει πολλα αξιολογα πραγματα σε τομεις οπου οι γνωσεις του υπερκεραζουν τις δικες μου και του ειμαι ευγνωμων για αυτό. Ταυτοχρονα όμως κανεις δεν ειναι σε θεση να μου αφαιρει το δικαιωμα να αποδεχομαι οτιδηποτε ατεκμηριωτο προτεινει.

Ευχαριστω.

Σίγουρα!!!

Αν έλειπε κι αυτό ...
''Αρχιμαραγκος ο γκουρου των ξυλων, ηλεκτρονικων και πασης φυσεως γνωσης Ηλεκτρονικοπαντογνωστοπουλος ο Μεγας.''

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster