Πήρα 720p αλλά βλέπω pixels :(

Reaction score
0
Απάντηση: Πήρα 720p αλλά βλέπω pixels :(

:111:

Δηλαδή βλέπεις 135 ίντσες κάδρο από τα τρία μέτρα απόσταση! :137:

Το κάδρο σου είναι τεράστιο και η απόσταση θέασης πολύ μικρή. Αλλά αφού σου αρέσει να βλέπεις έτσι, η δική μας γνώμη περισσεύει.

Βασικά υπολόγισα την αναλογία σε σχέση με την οθόνη του υπολογιστή μου και την απόσταση της από εμένα και μου βγήκε ίδια

Code:
135" στα   3 μέτρα
  Χ" στα 0.5 μέτρα
------------------
Χ = 22.5"
Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος το να βλέπεις 135" από 3 μέτρα είναι σαν να βλέπεις 22.5" από μισό μέτρο.

Δυστυχώς σε 22.5" με 720p από μισό μέτρο βλέπεις pixels

Reaction score
1

Δυστυχώς σε 22.5" με 720p από μισό μέτρο βλέπεις pixels
Ακριβώς. Το μόνιτορ που συνήθως δουλέυω στο σπίτι, είναι ένα 19άρι LG με ανάλυση 1280x1024. Από το μισό μέτρο απόσταση στα φωτεινά χρώματα, μπορώ να διακρίνω με σχετική ευκολία τις κάθετες γραμμές του πάνελ.

Αντίθετα, στο ατελιέ, στο Dell U2711, ένα 27άρι με ανάλυση σχεδόν 4 μεγαπίξελ (2560x1440), αδυνατώ παντελώς να διακρίνω τη δομή του πάνελ, όσο κοντά και να πλησιάσω το πρόσωπό μου στο μόνιτορ! :137:

Για το θέμα της φωτεινότητας τώρα, είναι ελάχιστοι οι προβολείς home cinema που θα δώσουν επαρκή φωτεινότητα για κάδρο 135 ιντσών, ειδικά εάν καλιμπραριστούν κατά D65, οπότε συνήθως χάνουν ένα σημαντικό μέρος από την αρχική τους φωτεινότητα. Χρειάζεσαι μίνιμουμ 600 και μάξιμουμ 800 έως 950 ANSI Lumens φωτεινότητα για ένα τέτοιο κάδρο.

Και ακόμα και αυτοί οι ελάχιστοι home cinema προβολείς που θα σου δώσουν αυτή τη φωτεινότητα, θα στη δώσουν για μερικές εκατοντάδες ώρες λειτουργίας το πολύ. Στις 500 ή 800 ώρες λειτουργίας, το πιθανότερο θα είναι ότι θα χρειάζεσαι καινούρια λάμπα, μια και η εικόνα σου θα έχει χάσει ένα σημαντικό μέρος από την αρχική της φωτεινότητα.

Με ένα απλό φωτόμετρο είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις. Βάζεις ένα πατερνάκι 100% λευκό full field ή παράθυρο, και μετράς την φωτεινότητα. Χρειάζεσαι μίνιμουμ ένδειξη φωτεινότητας 130 Lux και μάξιμουμ 175 έως 200 Lux. :126:

Reaction score
0

Για το θέμα της φωτεινότητας τώρα, είναι ελάχιστοι οι προβολείς home cinema που θα δώσουν επαρκή φωτεινότητα για κάδρο 135 ιντσών
Αυτό μου έκανε εντύπωση με τον acer.. Στις 135" η φωτεινότητα του είναι άψογη!!

Δυστυχώς δεν έχω φωτόμετρα κτλ για advanced δοκιμές αλλά το http://www.projectorcentral.com/Acer-H5360-projection-calculator-pro.htm λέει 77 άρα είμαι λίγο σκοτεινός για τα πρότυπα που έδωσες.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.506
Members
38.708
Νεότερο μέλος
dhio