Πίσω ηχεία σινεμά (εντοιχισμένα)

Reaction score
375
Για το στήσιμο του Dolby atmos 5.1.2 έχω αρχικά ένα ζεύγος Dali sensor 7 και πρόκειται να παραγγείλω μέσα στη βδομάδα 1 κεντρικό Dali sensor vocal και ένα sub Dali sensor.

Για τα πίσω, σκεφτόμουν να πάρω τα Dali sensor 1 ΑΛΛΑ ο χώρος με προβληματίζει.

Υπάρχει περίπτωση να βρω ηχεία που να τα εντοιχισω στον πίσω από τον καναπέ τοίχο και να ταιριάξουν στις υπόλοιπες επιλογές που έχω κάνει?
[DOUBLEPOST=1542614976][/DOUBLEPOST]Υ.Γ: Αν πίσω έβαζα τα Dali Spector 1 που είναι πιο μικρά αντί για τα Dali sensor 1 (τα μπροστά είναι ζενσορ 7οπως είπα), θα είχα θέμα ισορροπίας?

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
164
καπου πηρε το ματι μου κατι φλατ τοιχου για κοιτα σε εbay απο ευρωπη γυρω στο 100αρικο ηταν κανουν κ τυπου roister flat αν βρεις πουθενα.

Reaction score
375
Για το στήσιμο του Dolby atmos 5.1.2 έχω αρχικά ένα ζεύγος Dali sensor 7 και πρόκειται να παραγγείλω μέσα στη βδομάδα 1 κεντρικό Dali sensor vocal και ένα sub Dali sensor.

Για τα πίσω, σκεφτόμουν να πάρω τα Dali sensor 1 ΑΛΛΑ ο χώρος με προβληματίζει.

Υπάρχει περίπτωση να βρω ηχεία που να τα εντοιχισω στον πίσω από τον καναπέ τοίχο και να ταιριάξουν στις υπόλοιπες επιλογές που έχω κάνει?
[DOUBLEPOST=1542614976][/DOUBLEPOST]Υ.Γ: Αν πίσω έβαζα τα Dali Spector 1 που είναι πιο μικρά αντί για τα Dali sensor 1 (τα μπροστά είναι ζενσορ 7οπως είπα), θα είχα θέμα ισορροπίας?
ΥΓ2: Για το Dali sensor sub e-312f συμφωνείτε?
[DOUBLEPOST=1542615384][/DOUBLEPOST]
Τα ξέρω αυτά, ναι. Επειδή όμως είναι ψιλό άσχετος δεν ξέρω αν θα ταίριαζε η ισορροπία αυτών των πίσω με τα Dali 7 που έχω μπροστά καθώς και με το Dali sensor sub e-312f
[DOUBLEPOST=1542615511][/DOUBLEPOST]
καπου πηρε το ματι μου κατι φλατ τοιχου για κοιτα σε εbay απο ευρωπη γυρω στο 100αρικο ηταν κανουν κ τυπου roister flat αν βρεις πουθενα.
Θα το ψάξω. Δεν υπάρχει θέμα ισορροπίας ήχου? Αν αυτά που λες πχ είναι μικρά και τα μπροστά είναι μεγάλα, δεν υπάρχει ζήτημα? Ρωτάω σαν άσχετος, όχι σαν γνωστής που θελει να κάνει παρατήρηση.
[DOUBLEPOST=1542615700][/DOUBLEPOST]
Ποιο ζεύγος από αυτά μου προτείνεις για πίσω? Μπήκα ματι σαιτ και μπερδεύτηκα, δεν ξέρω ποια είναι για πίσω και ποια για μπροστά.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.776
Ιδανικά θέλουμε ακριβώς ίδια ηχεία για όλο το σύστημα. Για διάφορους λόγους τελικά κάνουμε συμβιβασμούς και βάζουμε μικρότερα surrounds. Τουλάχιστον να είναι απο την ίδια εταιρία-ίδια σειρά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαστε καν στην ίδια σειρά. Δες τιμές και αποφάσισε.

Reaction score
375
Ιδανικά θέλουμε ακριβώς ίδια ηχεία για όλο το σύστημα. Για διάφορους λόγους τελικά κάνουμε συμβιβασμούς και βάζουμε μικρότερα surrounds. Τουλάχιστον να είναι απο την ίδια εταιρία-ίδια σειρά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είμαστε καν στην ίδια σειρά. Δες τιμές και αποφάσισε.
Σοβαρά? Ιδανικά δηλαδή πρέπει να βάλω Dali sensor 7 και πίσω? Δεν το γνώριζα!!! Άρα, αφού έτσι κι αλλιώς για τα Dali sensor 1 πηγαινα για πίσω, που είναι τα πιο μικρά, σε οποιοδήποτε εντοιχισμένο πίσω κατάληξω θα είμαι οκ πιστεύω.

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
164
αν χωρανε ηχεια της ιδιας σειρας ειναι το ιδανικο απο κει κ περα βαζεις οτι θες για πανω η πισω εφφε

Reaction score
375
Ώπα, τώρα ειδα ποσό ακριβά είναι. Πολύ ακριβά για πίσω ηχεία. Δεν θα παω σε Dali phantom για πίσω, σίγουρα.
[DOUBLEPOST=1542619137][/DOUBLEPOST]Από αυτά, ποιο ζεύγος προτεινετε για πίσω?
Ρωτάω επειδή δεν καταλαβαίνω ποια είναι για πίσω και ποια είναι για το ταβάνι.

https://www.jbl.com/architectural-speakers/

Last edited:

Reaction score
375
δες κ κατι τετοια κ στη πορεια βαζεις κ φαντομ
Καλησπερα. Τι εννοεις να δω κατι τετοια? Δεν βλεπω εικονα, ειναι κενη. Φαντομ μιλας για πισω ή για πανω?
[DOUBLEPOST=1542655992][/DOUBLEPOST]Αυτα κανουν για πισω ηχεια ή ειναι μονο για πανω?

https://www.skroutz.gr/s/8407061/Dali-Phantom-H-80.html

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
164
φτηνη λυση για να κανεις δουλεια σου κατι φλατ signat ψαξε στο νετ θα τα βρεις με κανα κατοσταρικο

Reaction score
375
Ή αυτα που ειναι σε πολυ καλη τιμη. Κανουν για πισω ή ειναι για επανω μονο?

https://www.skroutz.gr/s/8407047/Dali-Phantom-H-60.html
[DOUBLEPOST=1542656294][/DOUBLEPOST]
Ή αυτα που ειναι σε πολυ καλη τιμη. Κανουν για πισω ή ειναι για επανω μονο?

https://www.skroutz.gr/s/8407047/Dali-Phantom-H-60.html

The PHANTOM H-60 in-wall speaker delivers the perfect balance between size and performance. The PHANTOM H-60 is equipped with a 6.5" woofer and designed for optimum in-wall use, but can also be mounted in the ceiling.

οκ με αυτα που λεει, καταλαβαινω πως κανουν. Επειδη ειναι τα μικροτερα της σειρας, θα ταιριαξουν καλα με τα dali zensor 7 τα μπροστινα?Θα εχω θεμα? Απο εμπειρια και μονο θελω την απαντηση σας. Κι ας μην τα εχετε ακουσει ποτε ολα μαζι.

Reaction score
375
Επειδή δεν με παίρνει χωροταξικά το κεντρικό Dali sensor vokal, αν έπαιρνα την μικρότερη του έκδοση Dali zensor vocal pico που δοστιθεται σε τιμή χώμα αυτές τις ημέρες θα ήταν λάθος?
[DOUBLEPOST=1542709754][/DOUBLEPOST]Επίσης, πιστεύετε πως με το sub Dali e12f είναι αρκετό?

petepappas

"Επαγγελματίας"
Reaction score
164
καλο ειναι να ειναι της ιδιας ετεριας σιγουρα κ της ιδιας σειρας ακομα καλυτερα με το sub πειραματιζεσαι δε πεζει τοσο πολυ ρολο στο ματσαρισμα

Reaction score
375
καλο ειναι να ειναι της ιδιας ετεριας σιγουρα κ της ιδιας σειρας ακομα καλυτερα με το sub πειραματιζεσαι δε πεζει τοσο πολυ ρολο στο ματσαρισμα
Ίδια εταιρεία είναι και ίδια σειρά αλλά... είναι το pico. Δεν θα έχω θέμα αν το βασικότερο ηχείο της σειράς είναι μικρό και μάλιστα πολύ μικρότερο από τα μπροστά αριστερά και δεξιά (sensor 7)?

Αν δεν έχω πρόβλημα, τότε θα το πάρω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.895
Επειδή δεν με παίρνει χωροταξικά το κεντρικό Dali sensor vokal, αν έπαιρνα την μικρότερη του έκδοση Dali zensor vocal pico που δοστιθεται σε τιμή χώμα αυτές τις ημέρες θα ήταν λάθος?
Εντελώς λάθος. Το κεντρικό είναι το σημαντικότερο ηχείο.

Reaction score
375
Υπαρχει πρόβλημα αν η γυψοσανίδα στο ταβάνι είναι απλή και όχι από υλικό για ειδικό για να μπουν ηχεία (καπου είχα διαβάσει πως προτείνουν την γυψοσανιδα knauf acoustic)?

Reaction score
375
Υπαρχει πρόβλημα αν η γυψοσανίδα στο ταβάνι είναι απλή και όχι από υλικό για ειδικό για να μπουν ηχεία (καπου είχα διαβάσει πως προτείνουν την γυψοσανιδα knauf acoustic)?
[DOUBLEPOST=1542895459][/DOUBLEPOST]
AA56E758-B698-4EA3-95B9-FC77D1212703.png
AA56E758-B698-4EA3-95B9-FC77D1212703.png

Μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτά και αν θα μου χρειαστούν;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney