Πλάκα μου κάνεις...
Γιατί μου επιτίθεσαι; Σε προσέβαλα κάπου;
Ο τρόπος που αναπτύσω το θέμα είναι απόλυτα σεινηδητός και με σκοπό να το κάνω όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.
Αν δεν τα καταφέρνω, μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ και να τα γράψεις καλύτερα. Ή και εδώ. Be my guest.
Πουθενά αυτά που έγραψα δεν οδηγούν σε τέτοια συνεπαγωγή.
Θα μπορούσε να αποτυπώθει καλύτερα στον πρώτο, καλύτερα στον δεύτερο, μια χαρά και στους δύο, χάλια και στους δύο.
Σαν έννοια το Megapixel είναι απόλυτα μετρήσιμη μονάδα και αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο: στις ψηφιακές μηχανές είναι τα πιξελ που έχει στη διάθεση του ο αισθητήρας για να αποτυπώσει κάτι. Γενικότερα, είναι μια τάξη μεγέθους και έχει εφαρμογή οπουδήποτε έχουμε να κάνουμε με πιξελς.
Και έλεος, το τόπικ δεν το άνοιξα για να τσακωθούμε, αν έχεις να προσθέσεις κάτι κάντο ωραία!
c:
:beer:
Γιατί μου επιτίθεσαι; Σε προσέβαλα κάπου;
Ο τρόπος που αναπτύσω το θέμα είναι απόλυτα σεινηδητός και με σκοπό να το κάνω όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω.
Αν δεν τα καταφέρνω, μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ και να τα γράψεις καλύτερα. Ή και εδώ. Be my guest.
Όχι, πουθενά δεν είπα τέτοιο πράγμα. Λάθος συμπέρανες.Θες να πεις δηλαδή ότι εάν αποτυπώσεις σε ένα είδωλο σε έναν αισθητήρα 3,2 Megapixels και σε έναν ίδιας διάστασης 5 Megapixels δε θα αποτυπωθεί σωστά στον δεύτερο.
Πουθενά αυτά που έγραψα δεν οδηγούν σε τέτοια συνεπαγωγή.
Θα μπορούσε να αποτυπώθει καλύτερα στον πρώτο, καλύτερα στον δεύτερο, μια χαρά και στους δύο, χάλια και στους δύο.
Τα ανέφερα.Πες ότι η φωτογράφηση έχει να κάνει με τα οπτικά της μηχανής (προφανώς σε αυτό αναφέρεσαι όταν γράφεις για καθαρή εικόνα), με το βάθος του φακού, με το εμβαδόν του αισθητήρα, με το software που πιθανά χρησιμοποιεί , με τη συμπίεση, εάν υπάρχει, του τελικού αρχείου. με τον τρόπο της έκθεσης με ένα σωρό παραμέτρους.
Πραγματικά, θέλω μια πηγή γι'αυτό.Και για να σε πληροφορήσω megapixel σημαίνει τίποτα, δεν υπάρχει ως μονάδα αυτόνομη, έχει ανάγκη από διευκρίνηση.
Σαν έννοια το Megapixel είναι απόλυτα μετρήσιμη μονάδα και αφορά κάτι πολύ συγκεκριμένο: στις ψηφιακές μηχανές είναι τα πιξελ που έχει στη διάθεση του ο αισθητήρας για να αποτυπώσει κάτι. Γενικότερα, είναι μια τάξη μεγέθους και έχει εφαρμογή οπουδήποτε έχουμε να κάνουμε με πιξελς.
Τα effective pixels ενός αισθητήρα είναι η διάσταση μιας φωτογραφίας.Άλλο να αναφέρεσε στη διάσταση μιας φωτογραφίας, άλλο στα effective pixels ενός αισθητήρα!
Και έλεος, το τόπικ δεν το άνοιξα για να τσακωθούμε, αν έχεις να προσθέσεις κάτι κάντο ωραία!
:beer: