Παλιά δικάναλα μηχανάκια Marantz SR6000 DC

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Παλιά δικάναλα μηχανάκια Marantz SR6000 DC

Οσο αφορα την οδηγηση αν παρουμε ενα ενισχυτη απο 400 βατ και πανω στο καναλι , κανουν καθε παλιατσουρα να ωχρια μπροστα του.
O Marantz στο manual απ'ότι θυμάμαι γράφει για 90w στο κανάλι
Ο Yamaha γράφει για 95.(Όλα αυτά 20-20000)
Ο Marantz έπιανε καλύτερες στάθμες.
Εγώ δεν μίλησα ούτε για 400 ούτε για 1000.Εσύ ο ίδιος είπες να
μην μπερδεύουμε την βούρτσα με την λούτσα :126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Παλιά δικάναλα μηχανάκια Marantz SR6000 DC

ο γιαμι δεν βγαζει ουτε 70 σε γκρεμο , και με νεκρα.Ολοι οι av
της γιαμι εδω και χρονια ειναι ντενεκεδε.Απο θεμα οδηγησης ουτε για αναπηρικο καροτσακι δεν κανουν.
Και τα 400 αναφερονται σε συγχρονοι τελικους (σε συγκριση με παλιους

Timaras

Reaction score
2.153
Το κατάλαβα Αργύρη ότι αναφέρεσαι σε τελικούς.Στους ολοκληρωμένους όμως ίδιας κατηγορίας ισχύει το ίδιο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

οι ολοκληρομενοι ειναι μηχανακια πασπαρτου
τα κανουν ολα , απλα καλα
αν εχεις μεγαλυτερες απαιτησεις σε καθε τι τα αγοραζεις σε τεμαχια.
Αν αντεχει καποιος βεβαια

Reaction score
29.712

Aυτό που εννοεί ο Αργύρης αλλά βαριέται να γράψει , όπως πάντα , είναι οτι κανείς ολοκληρωμένος δεν παίζει σοβαρά κανένα ζεύγος ηχείων.
Μα κανένα. Όποοιος και αν είναι.Οι σημερινοί ολοκλωρωμένοι είναι απλά αστείες πηγές ρεύματος για αστεία ηχειάκια.
Κάποια στιγμή δοκίμασα εναν denon avc a1hd ολοκληρωμένο , εναντίον του ζεύγους , avp-poa , a1hd, ε , έβαλα τα γέλια. Ο poa a1hd διατείνεται οτι βγάζει 10χ150/8, 10χ300/4οhms. Ας γελάσω. Μπορεί να τα βγάζει τα watts αλλά amperes δεν βγάζει.
Καλά είμαι και γω υπερβολικός , αλλά τα ρεύματα που βγάζει ο sansui ο poa τα κοιτάει απο μακριά .
Και εξηγούμαι , θα μπορούσε να έβγαζε οσα λέει και παραπάνω, αλλά δεν.Γιατί? γιατί δεν φτάνει το τροφοδοτικό. Γιατί? γιατί αν έφτανε θα ήταν άλλο ενα κουτί ιδίου μεγέθους με τον poa. Δλδ άλλα 60 κιλά.Μα τότε θα κόστιζε οσο ενα chrysler.... δλδ πολύ πάνω απο τα 9000 που κοστίζει σήμερα.
Για αυτό και ο sansui τότε κόστιζε 2900$ και 3500$ γιατί τότε τα χρήματα είχαν αξία , όπως και τα μηχανήματα.
Ξέρω σας εχω πρήξει με τα vintage αλλά πώς να το κάνουμε ρε παιδιά ετσι είναι.
2900$ το 1978 που έκανε ο g22000 ήταν πολλά λεφτά .Ηταν πιο πολά απο οτι είναι σήμερα τα 18000$ που κάνει το ζεύγος avp-poa.
Τεςπα αυτά είχα να πω , ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Reaction score
11

Aυτό που εννοεί ο Αργύρης αλλά βαριέται να γράψει , όπως πάντα , είναι οτι κανείς ολοκληρωμένος δεν παίζει σοβαρά κανένα ζεύγος ηχείων.
Μα κανένα. Όποοιος και αν είναι.Οι σημερινοί ολοκλωρωμένοι είναι απλά αστείες πηγές ρεύματος για αστεία ηχειάκια.
Κάποια στιγμή δοκίμασα εναν denon avc a1hd ολοκληρωμένο , εναντίον του ζεύγους , avp-poa , a1hd, ε , έβαλα τα γέλια. Ο poa a1hd διατείνεται οτι βγάζει 10χ150/8, 10χ300/4οhms. Ας γελάσω. Μπορεί να τα βγάζει τα watts αλλά amperes δεν βγάζει.
Καλά είμαι και γω υπερβολικός , αλλά τα ρεύματα που βγάζει ο sansui ο poa τα κοιτάει απο μακριά .
Και εξηγούμαι , θα μπορούσε να έβγαζε οσα λέει και παραπάνω, αλλά δεν.Γιατί? γιατί δεν φτάνει το τροφοδοτικό. Γιατί? γιατί αν έφτανε θα ήταν άλλο ενα κουτί ιδίου μεγέθους με τον poa. Δλδ άλλα 60 κιλά.Μα τότε θα κόστιζε οσο ενα chrysler.... δλδ πολύ πάνω απο τα 9000 που κοστίζει σήμερα.
Για αυτό και ο sansui τότε κόστιζε 2900$ και 3500$ γιατί τότε τα χρήματα είχαν αξία , όπως και τα μηχανήματα.
Ξέρω σας εχω πρήξει με τα vintage αλλά πώς να το κάνουμε ρε παιδιά ετσι είναι.
2900$ το 1978 που έκανε ο g22000 ήταν πολλά λεφτά .Ηταν πιο πολά απο οτι είναι σήμερα τα 18000$ που κάνει το ζεύγος avp-poa.
Τεςπα αυτά είχα να πω , ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ναι μεν αλλά...

Όταν ένας ολοκληρωμένος, στέρεο, έχει τροφοδοτικό 800 va rms και 1000+ peak και 33 κιλά βάρος;

Όταν, στα 35,2 κιλά, με το ίδιο τροφοδοτικό απέδωσε 2x150 (+), + 3x110, + 160 W= 800 W, σαν 5.2, και τροφοδότησε, σε test, 2 HERMES V2, ORPHEUS V2, ESTIA V2, δηλωμένα όλα σαν large, χωρίς πρόβλημα και με άριστη ποιότητα ήχου;
(To 2 στο 5.2, σημαίνει ικανότητα τροφοδότησης δύο παθητικών υπογούφερ από κοινό κανάλι ισχύος!).

Βέβαια δεν είναι vintage, αλλά είναι φθηνά, (και πολύ όμορφα μηχανήματα οπτικά, θα έλεγα πως συναγωνίζονται τον SANSUI!).

Reaction score
29.712

Χρήστο δεν λεω πως συναγωνίζονται , αλλα άδικα. Και ξηγούμαι.
Ο sansui βγάζει μεικά ρεύματα που δεν τα βγάζουν άλλοι τελικοί , γιατί ? , γιατί έτσι δεν τα βγάζουν.Φυσικά και δεςν σημαίνει οτι είναι ο ορισμός του δικάναλου ηχου.
Ομως ενα μηχάνημα που η μαμα το δηλώνει 2χ220 και όλοι οι υπ'όλοιποι το μετράνε 2χ290 , ε, κάτι πάει αλιώς ?δεν νομίζεις?

Φυσικά δεν είναι ο πρώτος , αυτό το ξέρουμε εδω και χρόνια , αλλά γιατί οι ιάπωνες δηλώνουν μικρότερη μέγιστη ισχύ απο αυτήν που παράγουν?

Reaction score
29.712

Και για να το απλουστεύσω σας λέεω τα εξης.
ο διικός μου ο multi channel τελικός.
10χ150wrms/8ohms
10x300/wrms/4ohms
5x300wrms/8omhs
5x450wrms/4ohms

Mιλάμε γα εναν ιδανιικό ενισχυτή.
Αντε βρέστον? αμ δε?
το τροφοδιτικό θα είναι μεγαλύυτερο απο το κυρίως σώμα.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

και τελειωνουν ολα με ενα sunfire,
400 βατακια στα 8 ομ
και τελειωνει στο 0,5 ομ.
Καθε φορα διπλασιαζει
και τρεχει σαν ψηφιακος .(κουλ )
Αλλα καρβερ δεν υπαρχουν πολλοι

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Απάντηση: Re: Παλιά δικάναλα μηχανάκια Marantz SR6000 DC

Μόνο που έχει καεί το λαμπάκι φωτισμού του καντράν του
ραδιοφώνου όπως βλέπετε και εσείς.Που θα βρούμε ένα τέτοιο?
Ξέρει κανένας?
Έχω έναν SR-6010DC, αστέρι πράγματι. Το λαμπάκι άυτό είναι λίγο περίεργο, μπορώ να σε βοηθήσω.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
1.187

Σήμερα παιδιά που λέτε έβαλα στα Emphasis 25 τον SR6000 DC
του πατέρα μου έτσι για δοκιμή.Τι εργαλείο είναι αυτό ρε παιδιά!
Εμ, βέβαια! Δεν ήταν κανά τυχαίο μηχάνημα αυτός ο marantz...

Μην σε παραξενεύει... Ο πολύς κόσμος νομίζει πως οτιδήποτε νεώτερο θα είναι και καλύτερο. Πολλές φορές όντως ισχύει, αλλά αυτοί που ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι και άλλες τόσες δεν ισχύει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67