Παλιός και καλός προ με phono

Reaction score
29.564
John για πες κι εσύ καμιά ιδέα που εκτιμάς τα παλιότερα μηχανήματα?
Κοιτα , καλους προενισχυτες, ΄΄εβγαζαν σχεδόν ολοι οι ιαπωνες.
Καλους και ονομαστούς λιγοι. Το θεμα είναι ότι εχεις περιορισμενο budget , και ως εκ τουτου είναι λιγο δυσκολο να βρω κατι που να ταιριαζει σε αυτά τα χρηματα.
Τωρα που το σκέφτομαι , ειχα δει στο ebay.de sansui c 2101 c2102, δεκαετιας 80 μεχρι 90 , στα χρηματα που ζητας. Κατσε να ριξω μια ματια.

Reaction score
2.566
Από τα μέχρι τώρα, μάλλον ο audiolab μου φαίνεται ο πιο οκ, αλλά δε ξέρω, παίζει καλά αυτός?
...ο marantz δεν μου γεμίζει το μάτι ...ο croft διάβασα διάφορα -αναμενόμενα για λαμπάτα- ...και ο sansuiος φαίνεται καλός...τί λένε αυτοί Γιάννη?
Aν φτάσω εκεί γύρω στα 500 τί καλό παίζει για να έχω υπόψη μου και να δω τί θα κάνω...

Ok o Pioneer c21, κάτι άλλο?

Last edited:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
O ηχος του Croft ειναι ιδανικος για να ακους παλιες ηχογραφησεις. Του audiolab o ηχος μου φανηκε αδιαφορος αλλα εχει mm/mc phono. Τα αλλα δεν τα χω ακουσει.

Reaction score
3.967
ναί, ο Croft Vitale είναι ιδανικός, τον είχα για χρόνια και το λησμόνησα, κανένα πρόβλημα, χειροποίητος και τιμή σαν μτχ που ίσα-ίσα αγοράζεις εισαγωγικό phono stage.
Α ρε Παντελή, πάντα κέντρο είσαι!

Reaction score
2.566
To φόνο του τί λέει? Απλά με 250 πιστεύω μπορεί να φτιαχτεί κάτι καλύτερο σίγουρα...αν τον δείτε μέσα τί έχει θα καταλάβετε...

Reaction score
29.564
Από τα μέχρι τώρα, μάλλον ο audiolab μου φαίνεται ο πιο οκ, αλλά δε ξέρω, παίζει καλά αυτός?
...ο marantz δεν μου γεμίζει το μάτι ...ο croft διάβασα διάφορα -αναμενόμενα για λαμπάτα- ...και ο sansuiος φαίνεται καλός...τί λένε αυτοί Γιάννη?
Aν φτάσω εκεί γύρω στα 500 τί καλό παίζει για να έχω υπόψη μου και να δω τί θα κάνω...

Ok o Pioneer c21, κάτι άλλο?

Καλος είναι , και σαν κατασκευη και σαν ηχος.
Διαφανος θα ελεγα σαν ηχος. Εχει και παραμετρικο equalizer, πολύ χρησιμο για καποια παλια βινυλια.
Χρησιμοποιει τοπολογια a-x balanced της sansui. Δεν του λειπει τιποτα και δεν θα το μετανοιωσεις.

Reaction score
3.967
To φόνο του τί λέει? Απλά με 250 πιστεύω μπορεί να φτιαχτεί κάτι καλύτερο σίγουρα...αν τον δείτε μέσα τί έχει θα καταλάβετε...
Τον έχω δεί και μέσα...ηδονοβλεψίας...μιά χαρά είναι το phono (mm) του.
Αν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο, δεν το συζητώ!

Reaction score
1.173
Πάντως γνώμη μου είναι ότι εάν σε ενδιαφέρει μόνο το πικάπ βρες ένα καλό κιτ για προ αμπ και ένα για phono που το κάνεις όπως γουστάρεις για τις κεφαλές σου. Σίγουρα δεν θα σου βγει χαμηλότερα από τα 300€ αλλά σκέψου ότι και τα μεταχειρισμένα που σκέφτεσαι να πας(ίσως εξαίρεση του Παντελή Croft) να χρειάζονται ένα καλό μάζεμα με κόστος καθόλου χαμηλό.
Δεν το συζητάω το μεταχειρισμένο μηχανάκι να έχει δουλέψει πολύ, δεν θα ΄χει καμία σχέση με τα νιάτα του.

Είμαι σίγουρος πως μπορείς να κάνεις κάτι καλό δικό σου αφού όρεξη έχεις και το σημαντικότερο είσαι και χρυσοχέρης.........:)
Καλές αγορές

nima

Banned
Reaction score
618
Προσοχη μονο με τα volts γιατι δε βλεπω διακοπτη επιλογης από πισω. Συνηθως τα multi voltage μηχανήματα το γραφουν στο service manual, αυτό λεει ξερα 120v ac 60hz.
Hi, Its designed for USA with 110 volts,you will need a step down transformer from 220 volts to 110 volts for Greece.
Thanks,
Jim M.E.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Γιωργο (Geomiat), μιλαμε για μια απο τις κρυφες αξιες του hifi, που ενω δεν γεμιζουν το ματι, γεμιζουν 100% τον ακροατη. Οσον αφορα το χαρακτηρα του, αν θυμαμαι καλα η εταιρια φορουσε απευθειας NOS λαμπες στο μηχανημα, οποιος θελει πιο "στεγνο" και ουδετερο χαρακτηρα, μπορει να βαλει κατι καινουριο και συγχρονο με ελαχιστο κοστος. Μην αυταπατασθε απο αυτο που βλεπεται κατω απο το καπω του Κροφτ...

Reaction score
3.967
Γιωργο (Geomiat), μιλαμε για μια απο τις κρυφες αξιες του hifi, που ενω δεν γεμιζουν το ματι, γεμιζουν 100% τον ακροατη. Οσον αφορα το χαρακτηρα του, αν θυμαμαι καλα η εταιρια φορουσε απευθειας NOS λαμπες στο μηχανημα, οποιος θελει πιο "στεγνο" και ουδετερο χαρακτηρα, μπορει να βαλει κατι καινουριο και συγχρονο με ελαχιστο κοστος. Μην αυταπατασθε απο αυτο που βλεπεται κατω απο το καπω του Κροφτ...
¨Ετς, έτσ, ιέτς!
Το δε μεγάλο μοντέλο (1.500Ε) είχε πολυυυυύ μεγάλο ήχο.
Πέρασε απ τα χέρια μου για ένα μικρό φεγγάρι, δεν τον κράτησα γιατί έβγαζε ένα περιέργως ανεξιχνίαστο (απο τους ειδικούς που επισκέφθηκα) βόμβο.
Το 3D της σκηνής ήταν εξαιρετικό, όπως και οι "αποστάσεις" μεταξύ των οργάνων.

Reaction score
2.566
Πάντως γνώμη μου είναι ότι εάν σε ενδιαφέρει μόνο το πικάπ βρες ένα καλό κιτ για προ αμπ και ένα για phono που το κάνεις όπως γουστάρεις για τις κεφαλές σου. Σίγουρα δεν θα σου βγει χαμηλότερα από τα 300€ αλλά σκέψου ότι και τα μεταχειρισμένα που σκέφτεσαι να πας(ίσως εξαίρεση του Παντελή Croft) να χρειάζονται ένα καλό μάζεμα με κόστος καθόλου χαμηλό.
Δεν το συζητάω το μεταχειρισμένο μηχανάκι να έχει δουλέψει πολύ, δεν θα ΄χει καμία σχέση με τα νιάτα του.
Moυ είναι πολύ εύκολο να κάνω φουλ σερβισ και να βελτιώσω οτιδήποτε και με πολύ νορμαλ κόστος, καθώς έχω τις "κατάλληλες γνωριμίες" για ότι δεν γνωρίζω...;)
Θα μπορούσα λοιπόν με αυτή τη βοήθεια -όπως προείπα- να κάνω κάτι αρκετά καλό ντιούικο εξ αρχής, αλλά αν μπορώ να πάρω στα ίδια λεφτά κάτι εξίσου καλό, έτοιμο, απλά παλιότερο, θα το προτιμήσω και λόγω της λιγότερης προσπάθειας που θα χρειαστεί αλλά και λόγω του αισθητικού κομματιού...έχω βαρεθεί να έχω μόνο ολόμαυρα αλουμινένια faceplates στο σαλόνι μου, δεν έχω ούτε ένα εμπορικό μηχανάκι, ούτε έναν διακόπτη, ένα φωτάκι, κάτι βρε αδερφέ, πού θα πάει αυτή η δουλειά?:D

Πάντως, ήδη έχει βρεθεί μια πολύ σοβαρή επιλογή που σε όποιο σάιτ και να διαβάσω, θεωρείται ιδιαίτερα καλός, οι μετρήσεις του είναι επίσης καλές, το φόνο του θεωρείται κορυφαίο και είναι ρυθμιζόμενο και είναι και αρκετά φθηνός πλέον.

Last edited:

Reaction score
1.549
http://hometheaterreview.com/croft-vitale-preamp-reviewed/
το οτι ειναι υψηλοεξοδος δεν ξερω αν ειναι θετικο παντος η τιμη μτχ ειναι αριστη. Υπαρχει εδω αντιπροσωπος?

Croft Vitale, οδηγει τα παντα κ απ οτι θυμαμαι ειναι τρομερα υψηλοεξοδος, και ο ηχος του μαγεια. Υπαρχει μτχ στα 250 ευρω στο site του αντιπροσωπου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis