Παλιό πικάπ Technics

Reaction score
39
Καλησπέρα.
Για ακόμα μία φορά θα χρειαστώ τα φώτα σας.
Στην αποθήκη υπάρχει σε μαρασμό ένα πικάπ Technics SL-BD22D. Υπάρχει η σκέψη να ξαναπάρει μπρος.
Η γυναίκα μου λέει ότι είχε πρόβλημα η κεφαλή.
Σχετικά άμεσα θέλω το δοκιμάσω. (υπάρχουν καμιά 40αριά δίσκοι). Σε περίπτωση που όντως υπάρχει θέμα, πιστεύετε ότι αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω λόγω παλαιότητας κτλ, κτλ. Αν ναι, μέχρι πόσα χρήματα στη θέση μου θα δαπανούσατε για αντικατάσταση κεφαλής;
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση μάρκας μοντέλου κοκ.
Να υποθέσω ότι θέλει και κάποιο προληπτικό service;
Ελπίζω να μην είναι πολύ αόριστες οι ερωτήσεις δεδομένου ότι από θέμα πικάπ είμαι άσχετος και σιγά σιγά ξεκινάω διάβασμα για τα βασικά.
Ευχαριστώ.

Reaction score
27.184
ΣΑΦΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΙΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ.

ΚΕΦΑΛΗ ΕΩΣ 40-50 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ.

gid

Reaction score
10.202
Τυχαίνει να έχω το ίδιο ακριβώς. Πριν 2 χρόνια έδωσα μερικά ευρώ για νέο ιμάντα και περί τα 30Ε για νέα p-mount audio technica cartridge από ebay.

Reaction score
30.455
Μια Shure M 92 η κάποια από τις P-mount που βγάζει η Audio Technica και είσαι κομπλέ.
Ιμάντα αν χρειάζεται, που μάλλον θα χρειάζεται και ίσως ένα καθαρισματακι στον ρυθμιστή των στροφών, αν δεις πως χάνει.
[DOUBLEPOST=1540554623][/DOUBLEPOST]
για νέα p-mount audio technica cartridge από ebay
Μαζί γράφαμε για τις Audio Technica..!

Reaction score
14.362
Καλη
Καλησπέρα.
Στην αποθήκη υπάρχει σε μαρασμό ένα πικάπ Technics SL-BD22D. Υπάρχει η σκέψη να ξαναπάρει μπρος.
Σχετικά άμεσα θέλω το δοκιμάσω. (υπάρχουν καμιά 40αριά δίσκοι). Σε περίπτωση που όντως υπάρχει θέμα, πιστεύετε ότι αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω λόγω παλαιότητας κτλ, κτλ. Αν ναι, μέχρι πόσα χρήματα στη θέση μου θα δαπανούσατε για αντικατάσταση κεφαλής;
Ελπίζω να μην είναι πολύ αόριστες οι ερωτήσεις δεδομένου ότι από θέμα πικάπ είμαι άσχετος και σιγά σιγά ξεκινάω διάβασμα για τα βασικά.
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα..
Το είχα παλαιότερα, κ ήμουν ευχαριστημένος..
Εννοείται ότι αξίζει να ασχοληθείς κ να το φτιάξεις.
Για ιμάντα δες αυτόν από Ebay στα 10€..
https://www.ebay.com/itm/TECHNICS-S...h=item2a8e24ebe2:g:a9UAAOSw~vpaDa1b:rk:1:pf:0

Για κεφαλή δές αυτήν (Αudio Technica) από ebay στα 22€
https://www.ebay.com/itm/AIGUILLE-P...h=item442a13b6f6:g:WtcAAOSwRMtZY4D7:rk:3:pf:0

Κ τα δύο είναι από Γαλλία, οπότε σε 2 εβδομάδες θα τα έχεις σπίτι σου χωρίς τον κίνδυνο τελωνείων, δασμών κλπ, λόγω του ότι είναι από Ευρωπαϊκή χώρα.

Με 32€ σύνολο θα είσαι κομπλέ..;)

Reaction score
30.455
Αυτό είναι ανταλλακτική βελόνα ,όχι κεφαλή.

Είσαι σίγουρος πως ταιριάζει στην stock κεφαλή του πικάπ?

Reaction score
14.362
Αυτό είναι ανταλλακτική βελόνα ,όχι κεφαλή.

Είσαι σίγουρος πως ταιριάζει στην stock κεφαλή του πικάπ?
Ναι το ξέρω..
Κοίτα συνήθως το πρόβλημα, δηλ. η φθορά της ακίδας είναι στην βελόνα.
Εκτός αν είναι βραχυκυκλωμένη όλη η κεφαλή ή χαλασμένη οπότε θέλει όλο το σετ.
Ομως στις περισσότερες των περιπτώσεων με μία απλή αντικατάσταση της βελόνας, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα της κεφαλής ανέπαφο λύνεται το θέμα.
Αλλωστε αν αλλάξει τον ιμάντα ο φίλος μας, μπορεί να δοκιμάσει να ακούσει έναν δίσκο το πώς παίζει..
Ο ήχος της φθαρμένης βελόνας ξεχωρίζει αμέσως..
Τώρα κοίτα για την συμβατότητα μιάς κ το ανέφερες ξανακοίταξα κ είδα ότι λέει ότι ταιριάζει σε όλους τους τύπους των κεφαλών που φοράνε τα πικάπ αυτά εργοστασιακά, καθώς αναφέρει κ πλήθος άλλων (Αkai,Panasonic, κλπ) που μοιράζονται το ίδιο είδος κεφαλής..

Reaction score
30.455
Κοίτα συνήθως το πρόβλημα, δηλ. η φθορά της ακίδας είναι στην βελόνα.
Εκτός αν είναι βραχυκυκλωμένη όλη η κεφαλή ή χαλασμένη οπότε θέλει όλο το σετ.
Ομως στις περισσότερες των περιπτώσεων με μία απλή αντικατάσταση της βελόνας, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα της κεφαλής ανέπαφο λύνεται το θέμα.
Αλλωστε αν αλλάξει τον ιμάντα ο φίλος μας, μπορεί να δοκιμάσει να ακούσει έναν δίσκο το πώς παίζει..
Ο ήχος της φθαρμένης βελόνας ξεχωρίζει αμέσως..
Ευχαριστώ για το σεμινάριο ,αλλά εγώ το μόνο που ρώτησα είναι ,αν είσαι σίγουρος πως η ανταλλακτική βελόνα που προτείνεις στον φίλο να αγοράσει ,είναι συμβατή με την υπάρχουσα κεφαλή.
Αφού είσαι σίγουρος ,όλα καλά.

Εγώ πάντως ,από το να δώσω 22€ για μια βελόνα με το ρίσκο μιας πιθανής ασυμβατότητας ,θα προτιμούσα να δώσω 13€ επιπλέον για μια νέα κεφαλή.
https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=4500

Reaction score
14.362
Ευχαριστώ για το σεμινάριο ,αλλά εγώ το μόνο που ρώτησα είναι ,αν είσαι σίγουρος πως η ανταλλακτική βελόνα που προτείνεις στον φίλο να αγοράσει ,είναι συμβατή με την υπάρχουσα κεφαλή.
Αφού είσαι σίγουρος ,όλα καλά.

Εγώ πάντως ,από το να δώσω 22€ για μια βελόνα με το ρίσκο μιας πιθανής ασυμβατότητας ,θα προτιμούσα να δώσω 13€ επιπλέον για μια νέα κεφαλή.
https://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=4500
Κοίτα πολλοί αλλάζουν ολόκληρη την κεφαλή μαζί με την βελόνα.
Το έχω κάνει κ εγώ παλαιότερα σε κάποια πλατό.
Είμαι σίγουρος κ εσύ ίσως, όπως κ πολλοί άλλοι.
Σίγουρα αν ο φίλος μπορεί να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω αξίζει γιατί θα έχει νέα κεφαλή εντελώς.
Τώρα κοίτα όσον αφορά το θέμα της ασυμβατότητας από την στιγμή που οι βελόνες διαχωρίζονται κ άρα πωλούνται κ ως ξεχωριστό τμήμα, κ ακόμα κ ώς ανταλλακτικό επίσημο πωλείται κ αλλάζει σε service ξεχωριστά, θεωρώ, κ χωρίς να είμαι κατασκευαστής κεφαλών βελονών κλπ ότι δεν θα έχει πρόβλημα, καθόσον ένας απλός έλεγχος του τύπου της συγκεκριμένης Audio Technica στο κατά πόσο ταιριάζει κ με ποιές κεφαλές θα λύσει τυχόν απορίες..
Πάντως αν ο φίλος έχει αμφιβολίες η δεν εμπιστεύεται τον συγκεκριμένο πωλητή κ την λίστα συμβατότητας που αναφέρει τότε καλό θα είναι να αλλάξει όλο το σέτ {κεφαλή κ βελόνα} όπως εσύ προτείνεις..

Reaction score
30.455
Κοίτα πολλοί αλλάζουν ολόκληρη την κεφαλή μαζί με την βελόνα.
Το έχω κάνει κ εγώ παλαιότερα σε κάποια πλατό.
Είμαι σίγουρος κ εσύ ίσως, όπως κ πολλοί άλλοι.
Σίγουρα αν ο φίλος μπορεί να δώσει λίγα χρήματα παραπάνω αξίζει γιατί θα έχει νέα κεφαλή εντελώς.
Τώρα κοίτα όσον αφορά το θέμα της ασυμβατότητας από την στιγμή που οι βελόνες διαχωρίζονται κ άρα πωλούνται κ ως ξεχωριστό τμήμα, κ ακόμα κ ώς ανταλλακτικό επίσημο πωλείται κ αλλάζει σε service ξεχωριστά, θεωρώ, κ χωρίς να είμαι κατασκευαστής κεφαλών βελονών κλπ ότι δεν θα έχει πρόβλημα, καθόσον ένας απλός έλεγχος του τύπου της συγκεκριμένης Audio Technica στο κατά πόσο ταιριάζει κ με ποιές κεφαλές θα λύσει τυχόν απορίες..
Πάντως αν ο φίλος έχει αμφιβολίες η δεν εμπιστεύεται τον συγκεκριμένο πωλητή κ την λίστα συμβατότητας που αναφέρει τότε καλό θα είναι να αλλάξει όλο το σέτ {κεφαλή κ βελόνα} όπως εσύ προτείνεις..
Μα ακόμα και αν είναι απόλυτα αξιόπιστη η λίστα συμβατότητας ,δεν ξέρουμε αν η υπάρχουσα κεφαλή είναι η εργοστασιακή ή κάποια άλλη p-mount που μπήκε αργότερα.
Μια φωτογραφία θα βοηθούσε.

Reaction score
569
Σε αυτο το πικαπ, επειδή το είχα, είναι περιοριμενος ο αριθμός των κεφαλών που παιρνει. Μια audio technica η μία Shure m92 όπως αναφέρθηκε είναι μια χαρα από θέμα συμβατοτητας.
Απλώς ξεβιδωνεις το βιδακι του βραχιονα την κουμπώνει και το ξαναβιδωνεις. Ούτε antiskating ούτε βάρος ανάγνωσης για να ανησυχείς.

Reaction score
14.362
Μα ακόμα και αν είναι απόλυτα αξιόπιστη η λίστα συμβατότητας ,δεν ξέρουμε αν η υπάρχουσα κεφαλή είναι η εργοστασιακή ή κάποια άλλη p-mount που μπήκε αργότερα.
Μια φωτογραφία θα βοηθούσε.
Ω Ρε φίλε πολύ σωστά..
Παίζει λόγω παλαιότητας να έχει μπεί κάποια after market συμβστή..
Μία φώτο είναι απαραίτητη..
Σωστά!!

Reaction score
30.455
Σε αυτο το πικαπ, επειδή το είχα, είναι περιοριμενος ο αριθμός των κεφαλών που παιρνει. Μια audio technica η μία Shure m92 όπως αναφέρθηκε είναι μια χαρα από θέμα συμβατοτητας.
Απλώς ξεβιδωνεις το βιδακι του βραχιονα την κουμπώνει και το ξαναβιδωνεις. Ούτε antiskating ούτε βάρος ανάγνωσης για να ανησυχείς.
H shure είναι εξαιρετική για τα λεφτά της. Την είχα 1-2 χρόνια πάνω σε ένα ΜΚ2 (με το απαραίτητο ανταπτοράκι για headshell) και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Φτάνει όμως τα 70 ευρώ , ενώ παλιότερα έπαιζε στα 40 με 50.

Reaction score
5.933
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ.
Συνολικά το πικαπ μαζί με μια κεφαλή των 30 ευρώ, έχει αξία σήμερα γύρω στα 50-60-70 ευρώ. Όσο κάνουν δηλαδη 2-3 δίσκοι βινυλίου. Πιστεύεις ότι με ένα πικαπ 60-70 ευρώ θα ακούσεις κάτι το εξαιρετικό; Και μετά τι; Θα επενδύσεις σε δίσκους βινυλίου (γιατί οι 40 είναι σαν να μην έχεις κανέναν). Δεν νομίζω ότι αξίζει σαν επένδυση. Μόνο για μουσειακούς λόγους, έτσι να λες ότι έχεις ένα πικαπ και καμιά φορά το δίμηνο να ακούς κάτι από τα 40 δισκάκια (και σίγουρα θα απογοητευτείς από αυτό που θα ακούσεις!-το μόνο σίγουρο).

Reaction score
30.455
Συμφωνώ πως αφού υπάρχει ,40-50 ευρώ τα δίνεις για να το ζωντανέψεις..όχι όμως παραπάνω, άλλωστε δεν υπάρχει και συλλογή δίσκων.
Και εδώ μπαίνει το άλλο ερώτημα..phono stage υπάρχει στον ενισχυτή του φίλου?
Γιατί αν όχι ,τα έξοδα ανεβαίνουν και δεν είμαι σίγουρος πως αξίζει τον κόπο.

Reaction score
569
Phono stage βρίσκεται και με 50 ευρω καινούργιο. Αλλωστε δεν θέλεις παραπάνω για αυτό το πικάπ. Μετά κοιτάς αν σου πάει το άθλημα και αγοράζεις δίσκους. Αν όχι, δεν έχεις δώσει και κανένα τρομερό ποσό.
[DOUBLEPOST=1540578407][/DOUBLEPOST]Εγώ πχ το πικάπ το είχα με αυτο το phono και ήταν μια χαρά
https://goo.gl/images/xnmCmR

Reaction score
39
Σας ευχαριστώ όλους μέχρι στιγμής.
Ο ενισχυτής που υπάρχει, έχει phono stage (yamaha as501) οπότε δεν χρεάζεται περαιτέρω επένδυση χρημάτων.
Μόλις τελειώσω με κάτι βαψίματα στο σπίτι και ολοκληρωθούν κάτι επαγγελματικές υποχρεώσεις εκτός Αθήνας, θα τον βάλω μπρος.
Πάντος μια πρώτη προσέγγιση στα της αναζήτησής μου έγινε.
Θα επανέλθω με νεοτερα και φωτογραφία της κεφαλής.
Και πάλι ευχαριστώ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas