Παράλληλη σύνδεση 2 δεκτών?

Reaction score
1
Μιά ερώτηση για όποιον γνωρίζει:
Έχω 2 δέκτες, ο ένας της NOVA, o δεύτερος Dreambox 800 HD.
Στην ταράτσα έχω 2 κάτοπρα, το ένα σταθερό, "καρφωμένο" στο HISPASAT (από τις παλιές καλές μέρες) και το άλλο κινητό. Από τα κάτοπτρα με switch κατεβαίνει ένα και μοναδικό καλώδιο.

Έτσι για να αλλάξω από τον ένα αποκωδικοποιητή στον άλλο πρέπει με το χέρι να αλλάζω το φισάκι του καλωδίου βγάζοντας από τον ένα και βάζοντας στον άλλο αποκωδικοποιητή. Στο κατάστημα δορυφορικών που ρώτησα αν υπάρχει κανένας τρόπος να μην χρειάζεται να βάζω - βγάζω όλη την ώρα μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει (ή μάλλον ότι υπάρχουν κάτι τέτοιοι διακόπτες αλλά δεν είναι αξιόπιστοι).

Ερώτημα: είναι αυτό αλήθεια; αν όχι που πουλάνε;

Βέβαια μια λύση θα ήταν να χωρίσω τα δύο κάτοπτρα, να "καρφώσω" το σταθερό στον HOTBIRD και να τραβήξω 2ο καλώδιο από αυτόν κατευθείαν για αποκωδικοποιητή ΝΟΒΑ. Αλλά αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει πιο εύκολη λύση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Παράλληλη σύνδεση 2 δεκτών?

κατ'αρχήν υπάρχει η λύση του loop through, δηλαδή ο ενας δέκτης , ο dreambox 800 εχει μια είσοδο LNB και μια εξοδο.

Την είσοδο θα την συνδέσεις με το καλώδιο που έρχεται απο την ταράτσα και την έξοδο με ενα καλώδιο, με τον δέκτη της NOVA.

Με αυτη η λύση θα πρέπει να δουλεύει μονο ο ένας δέκτης και ο άλλος να είναι κλειστός , όποιος και να είναι αυτός.

Βέβαια τώρα θέλω να μου πείς τα εξής, χρησιμοποιείς με το ένα καλωδιο ΚΑΙ το κινητό πιάτο ΚΑΙ το σταθερό ?

Πώς τα συνδέεις επάνω? Βάζεις διακόπτη DiSeqC ? Χρησιμοποιείς την κίνηση για το πιάτο ή είναι σταθερό, τί μοτέρ έχεις, είναι actuator ή είναι κινητό με diseqc εντολές?

Διευκρίνησε το λίγο , για να βρούμε μια λύση.

Reaction score
1

Πάνο,

Καταρχήν ευχαριστώ ήδη.

Επάνω υπάρχει διακόπτης DiseqC και μάλιστα, επειδή στο κινητό κάτοπτρο υπάρχουν 2 LNB στο Α είναι το ένα, στο Β το άλλο και στο C το σταθερό κάτοπτρο.

Τώρα αυτά όλα καταλήγουν σε ένα positioner της Motech που κινεί το κινητό κάτοπτρο είτε με το δικό του τηλεκοντρόλ είτε μέσω του Dreambox.

Ελπίζω οι περιορισμένες γνώσεις μου να σε κατατόπισαν λίγο.

Reaction score
0

γεια χαρα σε ολο το φορουμ!!θα ηθελα να κανω μια ερωτηση:εχω 2 δεκτες (spiderbox9000hd + Technomate6900 hd super+)τον πρωτο τον εχω στο σαλονι κ τον δευτερο δεν τον χρησιμοποιω!θα ηθελα να βαλω τον ΤΜ6900 στο υπνοδωματιο!η σκεψη μου,κ οπως εψαξα στο ΝΕΤ ειναι να περασω καλωδιο απο τον SB9000(Loop Out)στην εισοδο του ΤΜ6900(LNB INPUT)!!μεχρι εδω σωστα ειναι αυτα που σκεφτομαι;;ή υπαρχει (πρεπει να κανω) κατι διαφορετικο;;

Reaction score
0

Όλα σωστά Μόνο να προσέχεις να είναι πάντα ο ένας κλειστός όταν δουλεύει ο άλλος ΠΟΤΕ και οι δυο μαζί,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_