Περίεργο θέμα με κεφαλοβελόνα

Reaction score
130
Λατρης του βινυλιου ,του αναλογικου ηχου και του ζεστου vintage ηχου,μετα απο αρκετο ψαξιμο με διαφορα πικαπ κατεληξα στο heybrook tt2 με rega rb250 βραχιονα ανακαλωδιωμενο με van de hul και βυσματα clear audio....θα ελεγα πως σταθηκα τυχερος που το απεκτησα και ειδικα στην τιμη που το πηρα καθως η τσεπη μου δε μου επιτρεπει ανοιγματα πολλα..
Μετα απο τα απαραιτητα πειραματα με διαφορες κεφαλοβελονες..κατεληξα στην audio technica AT440 mlb... το διαμαντι της ειναι microline.. εξαιρετικα specs πολυ καλος ηχος και για την τιμη που τη βρηκα θα ελεγα πως ημουν υπερ-ενθουσιασμενος..
Ολα αυτα μεχρι εχτες... οταν πηγα να ακουσω καποιο δισκο..και διαπιστωσα πως επαιξε χαλια... θεωρησα λοιπον πως η βελονα ειχε πιασει βρωμια..η microline gενικα πιανει ευκολα..
Καθαρισα προσεκτικα τη βελονα..και παλι τα ιδια,δοκιμασα κ αλλους δισκους τα ιδια..
Να σημειωθει πως η βελονα αυτη ειναι σε δωματιο που δεν εχουν αλλοι προσβαση κ εχει χρησιμοποιηθει απειροελαχιστα..
Παρατηρωντας λοιπον τη βελονα πανω στο δισκο ειδα πως ηταν εντελως παραλληλη...χωρις την παραμικρη κλιση... την εβγαλα προσεκτικα απο την κεφαλη..και διαπιστωσα πως για καποιον ανεξηγητο λογο η βελονα ηταν ξεχαρβαλωμενη απο το πλαστικο που την συγκρατει..
Θεωρω πως αυτο εγινε μονο του καθως η χρηση της ειναι απειροελαχιστη και σχολαστικα προσεκτικη... δεν ξερω πως μπορει να εγινε αυτο Η αν απλα ειναι αστοχια υλικου...
Επικοινωνησα και με τιν αντιπροσωπεια και το ανταλλακτικο κοστιζει 180 ευρω..
Εχετε παρατηρησει καποιο αναλογο περιστατικο με τις βελονες της συγκεκριμενης εταιριας?η με το συγκεκριμενο μοντελο? γιατι και αλλες που ειχα της ιδιας εταιριας δε μου εβγαλαν προβλημα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μαλλον προκειται για ελαττωματικη βελονα.Αν ειναι μεσα στην εγγυηση της πιθανον να ειναι κατι που θα μπορει να χειριστει ο αντιπροσωπος.Βεβαιωσου οτι εστω και κατα λαθος σεν εχεις υπερβολικο βαρος αναγνωσης και γι αυτο ισως υποχωρει τοσο η βελονα/στελεχος

Reaction score
130
Οχι δεν εχω περιττο βαρος..εχω ψηφιακη ζυγαρια γι αυτη τη δουλεια...δυστυχως την εχω παρει απο φιλο χωρις αποδειξη οποτε δεν εχω εγγυηση...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οκ.Παντως ειναι βεβαιο οτι υπαρχει ζημια στην αναρτηση της βελονας.
Αν κοιταξεις κατω απο το πλαστικο της βελονας αφου την βγαλεις απο την κεφαλη μαλλον θα δεις μια πολυ μικρη βιδα.Αν θελεις μπορεις να προσπαθησεις να πιεσεις ελαφρα το στελεχος προς το λαστιχο της αναρτησης και να δοκιμασεις να σφιξεις με ενα μικρο κατσαβιδακι την βιδα.Δεν εχεις και τιποτα να χασεις ουτως η σλλως.Μονο προσπσθησε η ακιδα να ειναι καθετη σε σχεση με το πλαστικο στο οποιο ειναι τοποθετημενη.

Reaction score
1.656
Οχι δεν εχω περιττο βαρος..εχω ψηφιακη ζυγαρια γι αυτη τη δουλεια...δυστυχως την εχω παρει απο φιλο χωρις αποδειξη οποτε δεν εχω εγγυηση...
Την πηρες καινουργια απο το φιλο;

Βλεπω αγγελιες κεφαλων που γραφουν ωρες λειτουργιας και δεν εμπιστευομαι καθολου αυτο που διαβαζω. Επισης η μεταχειριση της κεφαλης ειναι ουσιωδης, το τι εκανε ο προηγουμενος ειναι μεγαλο ρισκο στον επομενο.

Reaction score
130
Την πηρες καινουργια απο το φιλο;

Βλεπω αγγελιες κεφαλων που γραφουν ωρες λειτουργιας και δεν εμπιστευομαι καθολου αυτο που διαβαζω. Επισης η μεταχειριση της κεφαλης ειναι ουσιωδης, το τι εκανε ο προηγουμενος ειναι μεγαλο ρισκο στον επομενο.

την πηρα καινουρια με το φιλο μου που ηξερε τα παιδια στην αντιπροσωπεια..σφραγισμενη...αλλα χωρις αποδειξη

Reaction score
110
Συνήθως αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε κεφαλές που είτε έχουν μείνει πάρα πολλά χρόνια στο ράφι (πολυκαιρισμένες) ή το πιθανότερο έχει αποθηκευτεί σε κακές συνθήκες θερμοκρασίας (ίσως να την έβλεπε ο ήλιος).
Το αποτέλεσμα είναι το λάστιχο της ανάρτησης να πολυμερίζεται και μετά από 2-3 παιξίματα να καταρρέει υπό την δύναμη που του ασκεί το cantilever (καντιλέβερ). Μάλλον η βελόνα σου έχει πλέον καταστραφεί και δυστυχώς σε αυτού του τύπου τις κεφαλές (moving magnet) η βελόνα στοιχίζει το 80-90% της τιμής όλης της κεφαλής.
Μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις καινούρια... Εάν αποφασίσεις για καινούρια για δες και την Ortofon 2M Red περίπου στο κατοστάρικο ή την Ortofon 2M Blue περίπου στα δύο κατοστάρικα, που ταιριάζουν και με το βραχίονα που έχεις.
Προσοχή με τις κεφαλές Ortofon δεν ακούς καθόλου τους 2-3 πρώτους δίσκους... στον τέταρτο δίσκο ανοίγεις το volume... το λέω για να μην πάρεις καμία τρομάρα στην αρχή.

Reaction score
130
Συνήθως αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε κεφαλές που είτε έχουν μείνει πάρα πολλά χρόνια στο ράφι (πολυκαιρισμένες) ή το πιθανότερο έχει αποθηκευτεί σε κακές συνθήκες θερμοκρασίας (ίσως να την έβλεπε ο ήλιος).
Το αποτέλεσμα είναι το λάστιχο της ανάρτησης να πολυμερίζεται και μετά από 2-3 παιξίματα να καταρρέει υπό την δύναμη που του ασκεί το cantilever (καντιλέβερ). Μάλλον η βελόνα σου έχει πλέον καταστραφεί και δυστυχώς σε αυτού του τύπου τις κεφαλές (moving magnet) η βελόνα στοιχίζει το 80-90% της τιμής όλης της κεφαλής.
Μάλλον θα πρέπει να αγοράσεις καινούρια... Εάν αποφασίσεις για καινούρια για δες και την Ortofon 2M Red περίπου στο κατοστάρικο ή την Ortofon 2M Blue περίπου στα δύο κατοστάρικα, που ταιριάζουν και με το βραχίονα που έχεις.
Προσοχή με τις κεφαλές Ortofon δεν ακούς καθόλου τους 2-3 πρώτους δίσκους... στον τέταρτο δίσκο ανοίγεις το volume... το λέω για να μην πάρεις καμία τρομάρα στην αρχή.

Ειχα και τις 2..και τη red και τη blue... ειδικα η red dε μου αρεσε καθολου... η blue μετρια.. δε συγκρινεται ο ηχος της 440mlb ειναι κλασεις ανωτερος...

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Δυστυχώς θέλεις αλλαγή βελόνας λόγω ελλατώματος,Εφόσον βέβαια τήν πήρες καινούργια αλλά χωρίς απόδειξη τήν δίνεις στόν φίλο σου από τήν εταιρία και κανονίζει αυτός ή εγγύηση ισχύει απλά δέν κόπηκε παραστατικό.

Reaction score
240
Ειχα και τις 2..και τη red και τη blue... ειδικα η red dε μου αρεσε καθολου... η blue μετρια.. δε συγκρινεται ο ηχος της 440mlb ειναι κλασεις ανωτερος...
Οντως η 2m red ειναι καπως αλλα καλη για entry level συστημα! Η sumuko pearl μου αρεσε πιο πολυ ,ακουσα και μια 440 σε ενος φιλου το συστημα αλλα τελικα οι grado μου εκαναν το κλικ!

Reaction score
165
Καλημέρα, κρίμα για αυτό που συνέβει. Πάντως μπορείς να το εκλάβεις και σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις κεφαλή ,να πάρεις μία καλύτερη με λιγότερα χρήματα. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως σου άρεσε, ενώ είσαι λάτρης του παλιού ζεστού αναλογικού ήχου. Πιθανότατα ο στεγνός και φωτεινός χαρακτήρας της να μάτσαρε με το setup σου.

Reaction score
130
Οντως η 2m red ειναι καπως αλλα καλη για entry level συστημα! Η sumuko pearl μου αρεσε πιο πολυ ,ακουσα και μια 440 σε ενος φιλου το συστημα αλλα τελικα οι grado μου εκαναν το κλικ!
Απο τα χερια μου περασε η grado blue θα ελεγα πως ειναι η χειροτερη απο οσες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα..δε μου αρεσε καθολου..αρκετα θολος και ξερος ηχος...
[DOUBLEPOST=1531820619][/DOUBLEPOST]
Καλημέρα, κρίμα για αυτό που συνέβει. Πάντως μπορείς να το εκλάβεις και σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις κεφαλή ,να πάρεις μία καλύτερη με λιγότερα χρήματα. Είναι επίσης εντυπωσιακό πως σου άρεσε, ενώ είσαι λάτρης του παλιού ζεστού αναλογικού ήχου. Πιθανότατα ο στεγνός και φωτεινός χαρακτήρας της να μάτσαρε με το setup σου.
Μαλλον κατι τετοιο εγινε,γενικα δεν ξερω αν οι audio technica εχουν στεγνο χαρακτηρα αλλα εχουν σιγουρα φωτεινο και ειναι αρκετα αναλυτικες ακομα και τα πιο φθηνα τους μοντελα

Reaction score
240
Απο τα χερια μου περασε η grado blue θα ελεγα πως ειναι η χειροτερη απο οσες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα..δε μου αρεσε καθολου..αρκετα θολος και ξερος ηχος...
σιγουρα οι Grado είναι από τις κεφαλες που ειτε θα τις λατρεψεις ειτε θα τις μισησεις ! Αναλόγως τα ακούσματα και το πως θα ταιριαξει με το υπολοιπο συστημα!

Reaction score
130
Μιας και η 440mlb κοστιζει 180 ευρω..μονο η βελονα... και αν την ξαναπαρω ισως ρισκαρω να μου βγει παλι σκαρτη λογω ελλατωματικης αναρτησης η και κατασκευης ..ειμαι σε σκεψεις να δοκιμασω την denon dl110 που ειναι στα ιδια λεφτα.. ειναι Mc high output... παιζει και σε εισοδο mm χωρις step up..(βεβαια ο bryston 1b που εχω εχει step up και για high και για low output) και σε γενικες γραμμες εχω διαβασει διθυραμβικες κριτικες!Ταιριαζει απολυτα με rega rb250 απο οσο ειδα και εχει αρκετα δυναμικο και ζωντανο ηχο!
Βεβαια δεν ξερω τι θα κανω την audio technica που θα μου μεινει σκετη η κεφαλη..και αν αξιζει να την πουλησω..

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas