Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005
Απάντηση: Re: Απάντηση:Σιγά μην κόψουμε και φλέβες...

Eίσαι σίγουρος γι' αυτό? Αν αντικαταστίσουμε τη λέξη "καψούρα" με την αντίστοιχη κουλτουρέ "έρωτας" τότε είναι ακόμη το ίδιο? Μήπως η εκλαϊκευμένη "έκδοση" της λέξης "έρωτας" σε οδηγεί εκεί και όχι το πραγματικό νόημα?

Εδώ υπερβάλλεις!!!! Αλλό το "νιώθω πάθος" (έντονη έλξη, πόθο) για κάποιο άτομο και άλλο το είμαι ένας παρανοϊκός ψυχάκιας που όντως μπορεί να καταλήξω πίσω απ' τα κάγκελα.. που δεν είναι και για τους λεβέντες!:137:

Ωωωω!!!! Κάποιος φοβάται τον έρωτα! Ποιος να είσαι άραγε?:137:
Το ότι ο έρωτας και το πάθος μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες πράξεις συμπεριφοράς είναι πάσης φύσεως γνωστό. Μα αυτή είναι και η ομορφιά τους! Γιατί θα πρέπει να αισθάνεται κανείς "γυμνός" και "ντροπή" αν περνόντας ο έρωτας δεν καταλήγει στην αγάπη αλλά απλά φεύγει δια παντός, και αυτός και το αντικείμενο του πόθου?

Σου εύχομαι να τραγουδήσεις με πάθος και καψούρα το παρακάτω τραγούδι.... σύντομα!:107:

[reliops=MANWLIS LIDAKIS -MWRO MOU][youtube]IDRQMr52dEQ[/youtube][/reliops]

Υ.Γ. Επειδή λείπει η οπτικοακουστική επαφή διευκρινίζω ότι δεν ειρωνεύομαι με τις ερωτήσεις. Απλά αναρωτιέμαι...... ίσως και για μένα.......
Θα σου απαντήσω ιατρικώς και ό,τι κατάλαβες,κατάλαβες...Ειδικά στη χώρα μας,ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων(γύρω στο 40% το λ ι γ ό τ ε ρ ο-επειδή υπάρχουν και oi μ η καταγεγραμμένοι) παίρνουν α ν τ ι κ α τ α θ λ ι π τ ι κ ά...Έχεις αναρωτηθεί πώς κατέληξαν εκεί;Ο εγκέφαλος έχει λεπτά όρια αντοχής κι εκεί που πιστεύεις ότι είσαι ΄΄βασιλιάς΄΄,γίνεσαι ΄΄ζητιάνος΄΄.Γιά να μη σου ξεφεύγει λοιπόν αυτό κράτα για τον εαυτό σου συναισθήματα κι όχι ένστικτα.Και Ειλικρινά,το τελευταίο που με απασχολεί σε μιά αγάπη,είναι το πόση ΄΄καψούρα΄΄ θα πρέπει να φάω,γιατί η αγάπη δε μετριέται με το πόσο ΄΄λιώμα΄΄ έχεις γίνει(που αποβαίνει σε ξεφτίλα όπως θαυμάζουμε στα μεσημεριανάδικα),αλλά πόσες πράξεις έχεις κάνει στα ευπρεπή όρια γιά να κατακτάς κάθε μέρα τον άλλον.Άμιλλα καψούρας ούτε έκανα,ούτε και θα κάνω.Δεν έχω σκοπό να γίνω ούτε θύτης,ούτε θύμα,ούτε και ξεφτίλα γιά να με πουνε οι άλλοι ΄΄μοντέρνο΄΄...
[youtube]gFr7AGjfdQQ[/youtube]
[youtube]eaa0GvwRm7g[/youtube]
:612:

Reaction score
40
Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)-Τα...Λιανοτράγουδα

Fedra συγνώμη,αλλά είσαι μακράν της καψούρας εσύ...Δότι καμία σχέση δεν έχουν η αγάπη,το πάθος και η ΄΄καψούρα΄΄

Oύτε μακράν ούτε....''κοντάν'':138:Με την συγκεκριμένη ''κυρία'' δεν γνωρίστηκα ποτέ.....ξέρω τι θα πει έρωτας όπως και αγάπη και αποφεύγω ότι τελειώνει σε ούρα καψούρα, καούρα, φαγούρα κλπ γιατί σαν έννοιες τις θεωρώ απόβλητα που εξάγω και δεν εισάγω στον.... οργανισμό μου...

.Η τελευταία δε σημαίνει κατ'ανάγκη ότι υφίσταται ΄΄χωρίς ανταπόκριση΄΄

Είπα συνήθως χωρίς ανταπόκριση γιατί τότε κάποιος μπορεί να κολλήσει άσχημα με την ιδέα του άλλου ατόμου που δεν του έδωσε σημασία. Παρόλα αυτά καψούριδες υπάρχουν ένα σωρό στην κοινωνία μας που έχουν λαθεμένη σχέση με τον έρωτα και τα μαγικά που μπορεί να κάνει επάνω τους... Ο έρωτας δεν είναι κλάψα ή κατάντια αλλά δύναμη χαρά και ο σπόρος που θα αναπτυχθεί η αγάπη...
Ψάχνουμε για τα ΣΠΑΝΙΑ και όχι ΠΑΝΙΑ
:102:

και όλα σχεδόν τα εγκλήματα που έχουν γίνει στ'όνομά της,είναι ανάμεσα σε ΄΄ερωτευμένους΄΄.Γιατί πρόκειται γιά ένστικτο δίχως λογική...

......κι όμως έχει την λογική του μιας και έχει να κάνει με το ανθρώπινο σώμα και τα...υδραυλικά του.....κατάλαβες έτσι?

Φυσικά παραδέχομαι ότι τα ξένα εκπληρούν καλύτερα το ερωτικό στοιχείο,διότι ως λαοί μεγάλωσαν χωρίς αυτό το συναίσθημα,που εδώ στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένο-εξ ου και η άνθηση των μπουζουκερί,σπάσιμο πιάτων κτλ.

Η καψούρα είναι η κακιά μορφή του έρωτα λόγω κακών καταβολών του κάθε ανθρώπου και αυτό το βλέπουμε όχι μόνο στην ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Εκεί να δεις καψουροτράγουδα...:133:
Το σπάσιμο των πιάτων και τα μπουζούκια δεν έχει καμιά σχέση με τα μπουζούκια των...λουλουδιών και των επιφανιακών τραγουδιών....

Μην παραβλέπεις τη λέξη ΄΄π ε ρ ι σ σ ό τ ε ρ α΄΄ που είχα τονίσει εξαρχής...Μήπως ο καθένας που μπορεί να δεί τη διαφορά,έχει πολύ καλή σχέση με την αγάπη;
Στο ζουμί τώρα φυσικά και δεν παρέβλεψα την λέξη ''περισσότερα'' και ομολογώ είμαι περίεργη να δω τα λιγότερα (ελληνικά τραγούδια) που κατά την γνώμη σου θα αναιρούσαν την αρχική σου δήλωση ότι το μοναδικό τραγουδάκι που θα έβαζες ήταν αυτό που έβαλες (ψιλοκαψούρικο έτσι?):142:
Ο έρωτας και η αγάπη δεν διδάσκονται αλλά βιώνονται ενώ η καψούρα μας δειγματίζει καθημερινώς και μπορούμε να την αποφύγουμε αν μας έχει μείνει λίγο μυαλό να σκεφτούμε...

......κι επειδή έβγαλα λόγο και θέλω να είμαι εκτός από off αλλά και on topic ας βάλω άσμα...

ΥΓ.Μου θυμίζεις με αυτά που γράφεις τον xfader

[YOUTUBE]wsJAojM6aOI[/YOUTUBE]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005

Στο ζουμί τώρα φυσικά και δεν παρέβλεψα την λέξη ''περισσότερα'' και ομολογώ είμαι περίεργη να δω τα λιγότερα (ελληνικά τραγούδια) που κατά την γνώμη σου θα αναιρούσαν την αρχική σου δήλωση ότι το μοναδικό τραγουδάκι που θα έβαζες ήταν αυτό που έβαλες (ψιλοκαψούρικο έτσι?):142:
Ο έρωτας και η αγάπη δεν διδάσκονται αλλά βιώνονται ενώ η καψούρα μας δειγματίζει καθημερινώς και μπορούμε να την αποφύγουμε αν μας έχει μείνει λίγο μυαλό να σκεφτούμε...
......κι επειδή έβγαλα λόγο και θέλω να είμαι εκτός από off αλλά και on topic ας βάλω άσμα...
ΥΓ.Μου θυμίζεις με αυτά που γράφεις τον xfader
Αφού εσύ μπορείς κι έχεις τέτοιο αυτοέλεγχο,διαχωρίζοντας,ξεχωρίζοντας και κρατώντας γιά τον εαυτό σου ό,τι εσύ επιθυμείς,σημαίνει ότι δε θα βιώσεις ποτέ ΄΄καψουρεμένη΄΄ αγάπη,εκτός κι αν κάποιος κάνει ηθοποιία την καψούρα,πηγαίνοντας γιά το Όσκαρ,πράγμα που δεν το έχω,άρα προφυλάσσομαι...πριν ΄΄καψουρευτώ΄΄.Όμως γιά να μη γελιόμαστε,στο καψουρεμένο ζευγάρι υπάρχει ένας θύτης κι ένα θύμα...Εσύ,ποιό ρόλο θα θελες συνήθως να βλέπεις;Γιατί εγώ δεν προτιμώ κανέναν από τους δύο...Είναι κακό αυτό;
[youtube]j2E1kc3uYHo[/youtube]
Μετά από αυτό το ΄΄άσμα ασμάτων΄΄ της γυναικείας καψούρας,σα γυναίκα,τί έχεις να πεις;Πόσο περήφανη νιώθεις;

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)-Τα...Λιανοτράγουδα

.Όμως γιά να μη γελιόμαστε,στο καψουρεμένο ζευγάρι υπάρχει ένας θύτης κι ένα θύμα...
Με το συμπαθιο δηλαδη που επεμβαινω, αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο. Εχει συμβει πολλακις, να μην υπαρχει ουτε θυμα ουτε θυτης.:126:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)-Τα...Λιανοτράγουδα

Με το συμπαθιο δηλαδη που επεμβαινω, αλλα αυτο δεν ειναι απολυτο. Εχει συμβει πολλακις, να μην υπαρχει ουτε θυμα ουτε θυτης.:126:
Πες τα κουμπάρε πες τα :142:

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)-Τα...Λιανοτράγουδα

Πες τα κουμπάρε πες τα :142:
Τα λεω, αλλα και που τα λεω.................ποιος ακουει;;;:142::136:

Reaction score
40

Αφού εσύ μπορείς κι έχεις τέτοιο αυτοέλεγχο,διαχωρίζοντας,ξεχωρίζοντας και κρατώντας γιά τον εαυτό σου ό,τι εσύ επιθυμείς,σημαίνει ότι δε θα βιώσεις ποτέ ΄΄καψουρεμένη΄΄ αγάπη,εκτός κι αν κάποιος κάνει ηθοποιία την καψούρα,πηγαίνοντας γιά το Όσκαρ,πράγμα που δεν το έχω,άρα προφυλάσσομαι...πριν ΄΄καψουρευτώ΄΄.Όμως γιά να μη γελιόμαστε,στο καψουρεμένο ζευγάρι υπάρχει ένας θύτης κι ένα θύμα...Εσύ,ποιό ρόλο θα θελες συνήθως να βλέπεις;Γιατί εγώ δεν προτιμώ κανέναν από τους δύο...Είναι κακό αυτό;

Μετά από αυτό το ΄΄άσμα ασμάτων΄΄ της γυναικείας καψούρας,σα γυναίκα,τί έχεις να πεις;Πόσο περήφανη νιώθεις;
Βρε μανία σήμερα με τη Λίτσα Διαμάντη:108:
Σε ένα καψουρεμένο όπως λες ζευγάρι (Όμοιος ομοίου και κοπριά στα λάχανα) δεν υπάρχει θήτης ή θύμα γιατί και οι δυο είναι το ίδιο...ηθοποιία υπάρχει μόνο αν ένας από τους δυο ή και οι δυο νομίζουν ότι θα πάρουν γαλόνια υπεροχής...δυστυχώς αυτούς τους ρόλους τους βλέπω πολύ συχνά και δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου. Καψούρα με αγάπη δεν κολλάει πουθενά τώρα τι κάνω εγώ είναι αδιάφορο και άσχετο με το θέμα μας.
Δεν δέχομαι όμως να υπαινίσεσαι ότι η ελληνική γλώσσα με τον μεγάλο της πλούτο και τα ελληνικά τραγούδια με την πληθώρα των στίχων νοημάτων λέξεων,δεν μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό ανάμεσα καψούρας και αγνού/ης έρωτα και αγάπης.
Πως αλλιώς να στο πω?:121:

Αν νομίζεις ότι υπάρχουν τέτοια τραγούδια ποστάρισέ τα αλλιώς δεν ευσταθεί η λέξη περισσότερα όταν δεν έχεις ποστάρει τα λιγότερα τραγούδια που κάνουν την εξαίρεση.

Τι θα πει πόσο περήφανη με κάνει σα γυναίκα? Η περηφάνια και η...προκατάληψη είναι από άλλο έργο
Περήφανη δεν με κάνουν τα τραγούδια καθ'αυτού αλλά οι.....επιλογές μου και κατά το πόσο με εκφράζουν και αισθάνομαι εγώ καλά, το δια υμάς ή ημάς ευγενικά θα πω αδιάφορο.....για όλα τα μέλη..γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.:138:

Πάντως η Διαμάντη έχει ερμηνεύσει και αυτό......:142:
Δεν έχω δίσκο της Διαμάντη εκτός από μερικά ελάχιστα τραγούδια της
[YOUTUBE]NPgDthaM2LQ&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
40
Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)

Όταν ροκάρει ο Έρωτας γίνεται αλητάκι:125::138: και λέει μεγάλες αληθειες στα ε λ λ η ν ι κ ά :612:

Ενδελέχεια - O έρωτας
[YOUTUBE]T--krsbAQYk&feature=related[/YOUTUBE]

Δε είναι υπόθεση ο έρωτας φτηνών σουξέ.
Δεν είναι της μαθήτριας το πρώτο δάκρυ.
Είναι απειλή-είναι ζημιά.
Δεν είναι βάρκα με καρδιές στην άκρη.

Είναι σιωπή - είναι φωτιά.
Είναι αυτός που καίγεται στη μέση της πλατείας.

Είναι αυτός που φεύγει πρίν το τέλος της ταινίας.
Είναι θεός κι εγκληματίας.
Είναι σιωπή - είναι φωτιά...

Ο έρωτας βουτάει απ'τις ταράτσες στο κενό.
Χώνει το χέρι σε νερό,νερό που βράζει.
Δεν έχει σώμα-ούτε μυαλό.
Δεν αρρωσταίνει-δεν πονάει-δεν δειλιάζει.

Ο έρωτας δεν είναι η μελωδία που θα φάς,
ούτε μπουκέτο με λουλούδια να στολίσεις.

Τραβάει μακριά-καθώς τραβάς,
απ'το συρτάρι της καρδιάς δυο μάτσα αναμνήσεις.

Δεν είναι "μπόμπα"σε σκυλάδικο ο έρωτας,
ούτε ο εύχαρις και πλούσιος μ@λα&κ#ς.
Είναι αυτόχειρας φυγάς
.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:Σιγά μην κόψουμε και φλέβες...

Θα σου απαντήσω ιατρικώς και ό,τι κατάλαβες,κατάλαβες...Ειδικά στη χώρα μας,ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων(γύρω στο 40% το λ ι γ ό τ ε ρ ο-επειδή υπάρχουν και oi μ η καταγεγραμμένοι) παίρνουν α ν τ ι κ α τ α θ λ ι π τ ι κ ά...Έχεις αναρωτηθεί πώς κατέληξαν εκεί;Ο εγκέφαλος έχει λεπτά όρια αντοχής κι εκεί που πιστεύεις ότι είσαι ΄΄βασιλιάς΄΄,γίνεσαι ΄΄ζητιάνος΄΄.
Λατρεύω τον αντίλογο! Δίνει δυναμική στη συζήτηση. Έχω και όρεξη να γράψω... ποιος με πιάνει!:107:

Στα παραπάνω σχόλια για να δούμε τι κατάλαβα. Το minimun των ανθρώπων στην Ελλάδα που παίρνει αντικαθλιπτικά είναι 40%. Κατάλαβα σωστά?:114: Αναφέροντας όμως κάτι τέτοιο στο θέμα περί μουσικής έρωτα και αγάπης μήπως υπονοείς ότι τα αντικαταθλιπτικά τα παίρνουν λόγω ερωτικών απογοητεύσεων? Δε νομίζω. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, δηλ. η χρήση αντικαταθλιπτικών, που χωράει μεγάλη συζήτηση και αν ανοίξεις ένα σχετικό θέμα θα το τιμήσω δεόντως! Γιατί την ώρα δε θα γράψω τίποτ' άλλο διότι θα είμαι τελείως off topic.

Γιά να μη σου ξεφεύγει λοιπόν αυτό κράτα για τον εαυτό σου συναισθήματα κι όχι ένστικτα.
Ωωω!! Τι βαρύγδουπη πρόταση είναι αυτή?!! Για να δούμε τι κρατάω ήδη (συναισθήματα ή ένστικτα?) και αν θα έπρεπε να αλλάξω την επιλογή μου. Κρίνοντας από το τραγούδι του Λιδάκη που πρότεινα εγώ και το δικό σου του Χρηστάκη, τότε μάλλον εγώ θα έπρεπε να κάνω την παραπάνω πρόταση και όχι εσύ.:114: Διότι η φράση "από κανάρα σε κανάρα θα πετάω" δε φανερώνει ύψιστα συναισθήματα, αλλά παραπέμπει σε "ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε" ή όπως το αποκαλείς με εκλεπτυσμένο τρόπο ένστικτα.

Και Ειλικρινά,το τελευταίο που με απασχολεί σε μιά αγάπη,είναι το πόση ΄΄καψούρα΄΄ θα πρέπει να φάω,γιατί η αγάπη δε μετριέται με το πόσο ΄΄λιώμα΄΄ έχεις γίνει(που αποβαίνει σε ξεφτίλα όπως θαυμάζουμε στα μεσημεριανάδικα),αλλά πόσες πράξεις έχεις κάνει στα ευπρεπή όρια γιά να κατακτάς κάθε μέρα τον άλλον.
Στην αγάπη και τον έρωτα δε νομίζω ότι υπάρχουν "πρέπει". Η λέξη "θέλω" ταιριάζει καλύτερα, και ακόμη καλύτερα η λέξη "θέλουμε". Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τα συναισθήματα του με διαφορετικό τρόπο ανάλογα τα βιώματά του και την παιδεία του. Δεν ξέρω τι και πως θαυμάζουν στα μεσημεριανάδικα (εργάζομαι εκείνη την ώρα). Συμφωνώ μαζί σου ότι οι πράξεις στα ευπρεπή όρια αποδεικνύουν καλύτερα τα συνασθήματα κάποιου και όχι τα λόγια, αλλά όσες πράξεις και να κάνει κανείς για κάποιο άλλο άτομο με σκοπό να το κερδίσει, αν το άλλο άτομο δε θέλει να κατακτηθεί τότε..."τζάμπα καίει η λάμπα"!

Άμιλλα καψούρας ούτε έκανα,ούτε και θα κάνω.Δεν έχω σκοπό να γίνω ούτε θύτης,ούτε θύμα,ούτε και ξεφτίλα γιά να με πουνε οι άλλοι ΄΄μοντέρνο΄΄.
Αν πιστεύεις ότι στον έρωτα ή στην αγάπη (πες το όπως θέλεις) υπάρχει θύμα και θύτης νομίζω το έχεις χάσει το παιχνίδι. Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι...τότε ο διάλογος θα πήγαινε κάπως έτσι

Άνδρας: "Αγάπησέ με για να σ' αγαπήσω. Κορόιδο είμαι να σ' αγαπήσω πρώτος?"

Γυναίκα: "Μωρέ τι μας λες? Εσύ να μ' αγαπήσεις πρώτος και μετά εγώ"!:143:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)-Τα...Λιανοτράγουδα

...Όπως επίσης πολλάκις συμβαίνει να μην υπάρχει ούτε και ΄΄καψούρα΄΄,ούτε και αγάπη...:612:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:Σιγά μην κόψουμε και φλέβες...

Βρε μανία σήμερα με τη Λίτσα Διαμάντη
Σε ένα καψουρεμένο όπως λες ζευγάρι (Όμοιος ομοίου και κοπριά στα λάχανα) δεν υπάρχει θήτης ή θύμα γιατί και οι δυο είναι το ίδιο...ηθοποιία υπάρχει μόνο αν ένας από τους δυο ή και οι δυο νομίζουν ότι θα πάρουν γαλόνια υπεροχής...δυστυχώς αυτούς τους ρόλους τους βλέπω πολύ συχνά και δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου. Καψούρα με αγάπη δεν κολλάει πουθενά τώρα τι κάνω εγώ είναι αδιάφορο και άσχετο με το θέμα μας.
Δεν δέχομαι όμως να υπαινίσεσαι ότι η ελληνική γλώσσα με τον μεγάλο της πλούτο και τα ελληνικά τραγούδια με την πληθώρα των στίχων νοημάτων λέξεων,δεν μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό ανάμεσα καψούρας και αγνού/ης έρωτα και αγάπης.
Πως αλλιώς να στο πω?

Αν νομίζεις ότι υπάρχουν τέτοια τραγούδια ποστάρισέ τα αλλιώς δεν ευσταθεί η λέξη περισσότερα όταν δεν έχεις ποστάρει τα λιγότερα τραγούδια που κάνουν την εξαίρεση.

Τι θα πει πόσο περήφανη με κάνει σα γυναίκα? Η περηφάνια και η...προκατάληψη είναι από άλλο έργο
Περήφανη δεν με κάνουν τα τραγούδια καθ'αυτού αλλά οι.....επιλογές μου και κατά το πόσο με εκφράζουν και αισθάνομαι εγώ καλά, το δια υμάς ή ημάς ευγενικά θα πω αδιάφορο.....για όλα τα μέλη..γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Πάντως η Διαμάντη έχει ερμηνεύσει και αυτό......
[youtube]MXGFdBzx8kk[/youtube]
Αξίζει απόψε να φύγω
σε μέρες που δε ζούσα
Να θυμηθώ όσα να κάνω δε μπορούσα
Χιλιάδες σκέψεις μέσα μου βαθιά

Υπήρχαν λόγοι που δεν ήθελα να σε πιστέψω
Τις μικρές σου αφορμές να γιατρέψω
Πες ξανά πια ό,τι θες και νομίζεις
Ονειρέψου με μα μη μ' αγγίζεις

Είμαι σύρμα από ρεύμα κομμένο
Σ' αγαπώ είμ' εδώ κι επιμένω
Να γκρεμίζω τα τείχη που χτίζεις

Δε θέλω απόψε να φύγω σε χρόνια που δε ζούσα
Τον εαυτό μου πάντα μέσα μου κρατούσα
Γνώριμες σκέψεις λόγια μαγικά

Υπήρχαν λόγοι που δεν ήθελα να σε φοβίσω
Τη μικρή σου ενοχή να ξυπνήσω
Τώρα πες πια ό,τι θες και νομίζεις

[youtube]EWIP_GF4Yk4[/youtube]
Ποιο να'ναι αυτό το μυστικό
που σε κρατάει μακριά απο 'δω
κι ακόμα δεν μπορώ να βρω

Μετράω ώρες και στιγμές
για όσα έσβησες στο χτες
γι' αυτά που κρύβεις και δε λες

Χάνομαι μέσα μου κι εγώ
μα έχω κάτι να σου πω

Δεν είναι έτσι η αγάπη
να μπλέκει με το δάκρυ
να σε πονάει τόσο βαθιά

Δεν είναι έτσι η αγάπη
λάθος σου τα'χουν μάθει
και μου ματώνεις την καρδιά

Τα μάτια σου σαν τη φωτιά
καίνε τον δρομο μου ξανά

Πάλεψα μέσα μου καιρό
πέρασα γη και ουρανό
για να μπορώ να σ'αγαπώ

Έδωσα σώμα και ψυχή
για να κερδίσω μια στιγμή
μα την αρνήθηκες κι αυτή

Χάθηκαμε με το καιρο
μα ειχα τοσα να σου πω

Δεν είναι έτσι η αγάπη
να μπλέκει με το δάκρυ
να σε πονάει τόσο βαθιά

Δεν είναι έτσι η αγάπη
λάθος σου τα'χουν μάθει

καίνε το δρομο μου ξανά

Χαθηκαμε με τον καιρο
μα ειχα κι αλλα να σου πω

Δεν είναι έτσι η αγάπη
να μπλέκει με το δάκρυ
να σε πονάει τόσο βαθιά

Δεν είναι έτσι η αγάπη
λάθος σου τα'χουν μάθει

καίνε το δρομο μου ξανά

[youtube]J5qampgVri8[/youtube]
Ο καφές σου έχει κρυώσει
και το ράδιο κλειστό τώρα για μέρες
σε θυμάμαι είχες ξαπλώσει
στου μονού μου κρεβατιού τις καλημέρες

Το ξέρω πως δεν το διάλεξα
αν έπρεπε τη σκέψη μου να ορίζεις
μα ακόμα δεν κατάλαβα
γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις

Υπάρχουν το νιώθω υγρά μονοπάτια
υπάρχουν κομμάτια από φως στη σιωπή
τραγούδια που ‘γίναν με δάκρυα στα μάτια
τραγούδια που ‘γίναν απλά η αφορμή

Το ξέρω πως δεν το διάλεξα
αν έπρεπε τη σκέψη μου να ορίζεις
μα ακόμα δεν κατάλαβα
γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις

Λατρεύω τον αντίλογο! Δίνει δυναμική στη συζήτηση. Έχω και όρεξη να γράψω... ποιος με πιάνει!

Στα παραπάνω σχόλια για να δούμε τι κατάλαβα. Το minimun των ανθρώπων στην Ελλάδα που παίρνει αντικαθλιπτικά είναι 40%. Κατάλαβα σωστά? Αναφέροντας όμως κάτι τέτοιο στο θέμα περί μουσικής έρωτα και αγάπης μήπως υπονοείς ότι τα αντικαταθλιπτικά τα παίρνουν λόγω ερωτικών απογοητεύσεων? Δε νομίζω. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, δηλ. η χρήση αντικαταθλιπτικών, που χωράει μεγάλη συζήτηση και αν ανοίξεις ένα σχετικό θέμα θα το τιμήσω δεόντως! Γιατί την ώρα δε θα γράψω τίποτ' άλλο διότι θα είμαι τελείως off topic.
Ωωω!! Τι βαρύγδουπη πρόταση είναι αυτή?!! Για να δούμε τι κρατάω ήδη (συναισθήματα ή ένστικτα?) και αν θα έπρεπε να αλλάξω την επιλογή μου. Κρίνοντας από το τραγούδι του Λιδάκη που πρότεινα εγώ και το δικό σου του Χρηστάκη, τότε μάλλον εγώ θα έπρεπε να κάνω την παραπάνω πρόταση και όχι εσύ. Διότι η φράση "από κανάρα σε κανάρα θα πετάω" δε φανερώνει ύψιστα συναισθήματα, αλλά παραπέμπει σε "ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε" ή όπως το αποκαλείς με εκλεπτυσμένο τρόπο ένστικτα.
Στην αγάπη και τον έρωτα δε νομίζω ότι υπάρχουν "πρέπει". Η λέξη "θέλω" ταιριάζει καλύτερα, και ακόμη καλύτερα η λέξη "θέλουμε". Ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τα συναισθήματα του με διαφορετικό τρόπο ανάλογα τα βιώματά του και την παιδεία του. Δεν ξέρω τι και πως θαυμάζουν στα μεσημεριανάδικα (εργάζομαι εκείνη την ώρα). Συμφωνώ μαζί σου ότι οι πράξεις στα ευπρεπή όρια αποδεικνύουν καλύτερα τα συνασθήματα κάποιου και όχι τα λόγια, αλλά όσες πράξεις και να κάνει κανείς για κάποιο άλλο άτομο με σκοπό να το κερδίσει, αν το άλλο άτομο δε θέλει να κατακτηθεί τότε..."τζάμπα καίει η λάμπα"!
Αν πιστεύεις ότι στον έρωτα ή στην αγάπη (πες το όπως θέλεις) υπάρχει θύμα και θύτης νομίζω το έχεις χάσει το παιχνίδι. Αν σκεφτόμαστε όλοι έτσι...τότε ο διάλογος θα πήγαινε κάπως έτσι
Γυναίκα: "Μωρέ τι μας λες? Εσύ να μ' αγαπήσεις πρώτος και μετά εγώ"!
[reliops=Ξ*Ο�ΞΎ Ξ�Ξ±ΞΎ & Ξ�Ξ±Ο�Ο�ΞΉΞΌΞΉΟ�Ξ±Ξ―ΞΏΞΉ - Ξ�Ξ½Ο�Ξ·Ο�Ξ΅Ο� Ξ�Ξ³Ξ¬Ο�Ξ΅Ο� (Ξ£Ο�λλΡκΟ�ΞΉΞΊΟ�)][youtube]KuW2VMNArKs[/youtube]
Τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει
άντε ξανά τα ίδια τα ίδια απ' την αρχή
τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει
εγώ ξανά στο τίποτα στο γενικά εσύ στο γενικά

Νύχτες δίχως όνομα νύχτες χωρίς σκοπό
χαμένοι από χέρι χαμένοι και οι δυο
ανόητες αγάπες ανόητα φιλιά
λόγια λόγια λόγια λόγια ψεύτικα

Τώρα τι να σου πω τι να μου πεις κι εμένα
έτσι όπως παίξαμε κι οι δυο με ζάρια πειραγμένα
τα φέραμε από δω τα φέραμε από κει
εγώ ξανά στο τίποτα στο γενικά εσύ στο γενικά

Νύχτες δίχως όνομα νύχτες χωρίς σκοπό
χαμένοι από χέρι χαμένοι και οι δυο
ανόητες αγάπες ανόητα φιλιά
λόγια λόγια λόγια λόγια ψεύτικα

[youtube]Trzb1eQEQI8[/youtube]
Τα λόγια μου είναι μια γλυκιά προσευχή
Κουρνιάζουν έξω απ' το κλεισμένο σου παράθυρο
Κι αν τα άφηνες θα ανοίγαν μια ρωγμή
Απ' το μικρό κελί σου ως το άπειρο
Μα εσύ σωπαίνεις και θρηνείς σαν τον κατάδικο
Πάνω απ' τη στη στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο
Πάνω απ' τη στη στάχτη
Βαλε φωτιά σ' ό,τι σε καίει σ' ό,τι σου τρωει τη ψυχή
Έξω οι δρόμοι αναπνέουν διψασμένοι ανοιχτοί
Είν' η αγάπη ένα ταξίδι από γιορτή σε γιορτή
Ζήσε μαζί μου στον αέρα στη φωτιά στη βροχή
Μας περιμένουν άδειες μέρες ραγισμένοι ουρανοί
Είν' η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή σε πληγή

Τα λόγια μου είναι μια ανέλπιδη ευχή
Σβησμένα φώτα μέσα στο άχαρο δωμάτιο
κι αν τα άφηνες θα καιγαν τη σιωπή
και θα διαλύαν το κρυμμένο σου παράπονο
Μα εσύ σωπαίνεις και θρηνείς σαν τον κατάδικο
Πάνω απ' τη στη στάχτη που σκεπάζει τον παράδεισο
Πάνω απ' τη στη στάχτη
Βαλε φωτιά σ' ότι σε καιει σ' ότι σου τρώει τη ψυχή
Υπάρχει ακόμα υπάρχει κάτι που δεν έχει χαθεί

Ας μιλήσουν απόψε τα τραγούδια και μεις τα λέμε αύριο...Καληνύχτα:612:
[reliops=Murrow on Freedom of Speech][youtube]5N3WJXK2PAM[/youtube][/reliops]
http://i.ytimg.com/vi/5N3WJXK2PAM/2.jpg
[youtube]MYLN7dGIzrU[/youtube]
Με λόγια να καίνε
οι αλήθειες να κλαίνε
να λες δε σε νοιάζει
ο δρόμος που βγάζει

Με λόγια να καίνε
ψυχές φορτωμένες
να λες δεν πειράζει
που πια δε με ψάχνεις

Πότε θα με μάθεις
Πότε θα με μάθεις
Όταν πια θα χάνομαι σε ψεύτικο ουρανό
τότε θα με μάθεις
τότε θα με μάθεις
όταν τη μορφή σου θα ξεχνώ

Τα λόγια είναι δρόμοι
γεμάτα συγγνώμη
κι οι μέρες κομμάτια
στης νύχτας τα μάτια

Πότε θα με μάθεις
Πότε θα με μάθεις
Όταν πια θα χάνομαι σε ψεύτικο ουρανό
τότε θα με μάθεις
τότε θα με μάθεις
όταν τη μορφή σου θα ξεχνώ

Όταν τη μορφή σου θα ξεχνώ

Reaction score
6
Μια φορά θυμάμαι - ΑΡΛΕΤΑ

[YOUTUBE]LgIRw0nfwCI&feature=fvw[/YOUTUBE]

Θα διώξω τα σύννεφα - Καίτη Χωματά

[YOUTUBE]f474gX4dY4A&feature=related[/YOUTUBE]

Λάκης Παππάς - Κι Υστερα Μου Μιλάς

[YOUTUBE]OriOZUYoJNY[/YOUTUBE]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση:Σιγά μην κόψουμε και φλέβες...

Λατρεύω τον αντίλογο! Δίνει δυναμική στη συζήτηση. Έχω και όρεξη να γράψω... ποιος με πιάνει!
Στα παραπάνω σχόλια για να δούμε τι κατάλαβα. Το minimun των ανθρώπων στην Ελλάδα που παίρνει αντικαθλιπτικά είναι 40%. Κατάλαβα σωστά? Αναφέροντας όμως κάτι τέτοιο στο θέμα περί μουσικής έρωτα και αγάπης μήπως υπονοείς ότι τα αντικαταθλιπτικά τα παίρνουν λόγω ερωτικών απογοητεύσεων? Δε νομίζω. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, δηλ. η χρήση αντικαταθλιπτικών, που χωράει μεγάλη συζήτηση και αν ανοίξεις ένα σχετικό θέμα θα το τιμήσω δεόντως! Γιατί την ώρα δε θα γράψω τίποτ' άλλο διότι θα είμαι τελείως off topic.
Ωωω!! Τι βαρύγδουπη πρόταση είναι αυτή?!! Για να δούμε τι κρατάω ήδη (συναισθήματα ή ένστικτα?) και αν θα έπρεπε να αλλάξω την επιλογή μου. Κρίνοντας από το τραγούδι του Λιδάκη που πρότεινα εγώ και το δικό σου του Χρηστάκη, τότε μάλλον εγώ θα έπρεπε να κάνω την παραπάνω πρόταση και όχι εσύ. Διότι η φράση "από κανάρα σε κανάρα θα πετάω" δε φανερώνει ύψιστα συναισθήματα, αλλά παραπέμπει σε "ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε" ή όπως το αποκαλείς με εκλεπτυσμένο τρόπο ένστικτα.
Γυναίκα: "Μωρέ τι μας λες? Εσύ να μ' αγαπήσεις πρώτος και μετά εγώ"!
Ένα,όλα συντελούν στο ξεπέρασμα των ορίων.Δύο,μάθε να συγκρατείς τις έννοιες ελευθερίας ενός τραγουδιού μέσα από τα λόγια(΄΄από κανάρα σε κανάρα΄΄ εννοείται πως όταν δε μ'αρέσει κάτι,να φεύγω).Στις μετα-έητζ εποχές,δε μιλάμε γιά πολυγαμία...Τρία,Τα ΄΄θέλουμε΄΄ που δεν ταιριάζουν,τί τα κάνεις μόλις βλέπεις κι ερωτεύεσαι;Του λες ΄΄πόσα πτυχία έχεις,άρα είσαι ανώτερος και σ'ερωτεύομαι΄΄;;; Αυτοαναιρείσαι...Τέταρτον,αν έχουν και οι δύο την ίδια δόση ΄΄καψούρας΄΄,τότε μπάμ και κάτω,δεν υπάρχει κανείς γιά να κρατήσει το μέτρο.Μήπως επειδή δε βλέπεις μεσημεριανάδικα,δε βλέπεις το μπάχαλο και δεν έχεις την κακή άποψη της ζωής...Το ΄΄Κοιτάω Μπροστά΄΄ με τη Ράνια Θρασκιά και τους ψυχολόγους δεν το είχες καν ακουστά;Ζεις στην Ελλάδα;;;Είσαι σίγουρη;;;
Φιλάκια...
[youtube]U9crT6RJ8gM[/youtube]

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.005

Βρε μανία σήμερα με τη Λίτσα Διαμάντη:108:
Πως αλλιώς να στο πω?:121:
Περήφανη δεν με κάνουν τα τραγούδια καθ'αυτού αλλά οι.....επιλογές μου και κατά το πόσο με εκφράζουν και αισθάνομαι εγώ καλά, το δια υμάς ή ημάς ευγενικά θα πω αδιάφορο.....για όλα τα μέλη..γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.:138:
Πάντως η Διαμάντη έχει ερμηνεύσει και αυτό......:142:
Δεν έχω δίσκο της Διαμάντη εκτός από μερικά ελάχιστα τραγούδια της
Πώς να με πείσεις,πώς,ότι με την αποδοχή ΄΄αυτοελεγχόμενης΄΄ καψούρας που έρχεται και φεύγει κατά περίπτωση(;),ξέρεις ξέχασα ότι είναι και κληρονομικό το χάρισμα.Μήπως κάπου μπερδεύεις την καψούρα με τη ζήλεια;Στα επίμαχα πάντως,βλέπω εφαρμόζεις το ΄΄στρίβειν δια του αρραβώνος΄΄.
Σκοτώστε με,σκοτώστε με,καψούρα δεν αντέχω.Και είμαι υπέρ του ΄΄προλαμβάνειν΄΄ παρά του ΄΄θεραπεύειν΄΄.Εντύπωση μου κάνει πάντως ότι δε θ'αφήσεις το...καψουρόμετρο να σε βάλει κάτω...Συνήθως βάζουμε όρια,σωστό...Αλλά όταν είμαστε οπαδοί της καψούρας,πώς γίνεται τούτο;;;
[youtube]4FhK2trV8fI[/youtube]
[youtube]2w2TtuxNG3A[/youtube]

Reaction score
4
Απάντηση: Περί έρωτος και αγάπης ο λόγος....:)

Έρωτας - αγάπη - ..... - καψούρα - πάθος.
Ελευθερία - δέσμευση - εξάρτηση - έκφραση - αδιαφορία.

Αυτά σχετίζονται μεταξύ τους αλλά πως ;

Το εντυπωσιακό στην θέση σου Bhutia είναι ότι φαίνεται να το ελέγχεις...... και ο "Έρωτας" έχει τον τίτλο του "Ανίκητου". :137:
Προσπαθώντας να το εξηγήσω καταλήγω ότι το κόκκινο πανί είναι η "καψούρα".
Μετά σκέφτομαι τον τρόπο έκφρασης μερικών στο όνομα της και.... ίσως κάπου να έχεις δίκιο.... (μάλλον, κάπου να συμφωνώ μαζί σου).

Ίσως επειδή η έννοια (όχι η αξία) του έρωτα έχει αλλάξει στις μέρες μας και για πολλούς έχει την αντίθετη από την "φυσική" του.
Ο Έρωτας ελευθερώνει, αλλά έχει όπως λένε υπάρχει και η άλλη πλευρά ! :132:

...και για να μην είμαι οφφ τόπικ....ένα τραγούδι για αυτό το στοίχο..

"Δεν το μπορώ ό,τι κι αν πω να σ' αρνηθώ"

[youtube]ZT2UwtFm2fY[/youtube]

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514