Περί διαφημιστικής προβολής άνευ αδείας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι συνηθισμένη τακτική στο internet, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας ή ενός site να επιζητά την προώθηση του δικού του ιστότοπου, μέσω μιας σελίδας με μεγάλη επισκεψιμότητα. Αυτό για τον κόσμο του internet είναι ένα συνηθισμένο προϊόν προς πώληση. Είναι επίσης συνηθισμένο να θέλουν οι περισσότεροι να κάνουν την δουλειά τους ανέξοδα, δηλαδή τσάμπα. Έτσι οι καταχωρήσεις για νέα sites ή προϊόντα είναι καθημερινότητα σε ένα φόρουμ σαν το δικό μας. Γενική αρχή της διαχειριστικής ομάδας του AVSite, είναι η "μερική" ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Έτσι επιτρέπουμε πχ links στις υπογραφές αλλά και άνοιγμα θεμάτων με καθαρά διαφημιστικό χαρακτήρα.

Όμως αυτό που δεν μπορεί να επιτραπεί, είναι η κατάχρηση της ανοχής που καλόπιστα δείχνει το site. Το AVSite είναι ένα τεράστιο χομπίστικο φόρουμ, το οποίο έχει πολύ υψηλά έξοδα λειτουργίας. Το μοναδικό έσοδο που έχει είναι οι όποιες διαφημίσεις μπαίνουν κατά καιρούς. Όσοι έχουν ιδέα από τέτοια sites, γνωρίζουν καλά ότι τα έσοδα δεν καλύπτουν ποτέ τα έξοδα, εκτός κι αν υπάρχει χορηγός, που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει. Ως εκ τούτου, κάποιος ανάμεσά μας συνεχώς βάζει το χέρι στην τσέπη για να εξακολουθεί να υπάρχει αυτός ο χώρος. Συνεπώς, υποχρέωση όσων ασχολούμαστε με την διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του χώρου, είναι να διασφαλίσουμε ότι το site δεν έχει απώλειες από αυτού του είδους τις προαναφερθείσες συμπεριφορές. Ένα παραπάνω που δεν συνεισφέρουμε οι ίδιοι οικονομικά για να λειτουργεί αυτό το site. Και εάν η προώθηση ενός προϊόντος επί της ουσίας δεν προκαλεί άμεσα διαφυγόντα κέρδη στο AVSite, (το AVSite δεν πουλά κάτι), η προτροπή μελών να επισκέπτονται άλλους διαδικτυακούς τόπους συναφούς περιεχομένου, κάνει ακριβώς αυτό, ήτοι κόβει άμεσα διαφημιστικό μερίδιο, αφού ελαττώνοντας τα hits εδώ, μειώνει τις πιθανότητες να εισέλθει υποψήφιος αγοραστής διαφημιστικού χώρου.

Η κατάχρηση της δυνατότητας που δίνουμε στον καθένα να "διαφημιστεί", έγκειται στην εξόφθαλμη ενασχόληση με συγκεκριμένα θέματα που προωθούν τις εν λόγω σελίδες (ή προϊόντα). Η μία, δύο ή τρεις αναφορές σε κάτι από το οποίο έχουμε ίδιον όφελος, είναι μια, ας πούμε, θεμιτή ενέργεια. Η διαρκώς επαναλαμβανόμενη όμως αναφορά σε αυτά τα θέματα, είναι μια ευρέως γνωστή διαδικτυακή (ας μου επιτραπεί ο όρος) γυφτιά, που προσωπικά μου θυμίζει κουτοπόνηρους εμποράκους του παρελθόντος. Κάποιοι το κάνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν και κάποιοι το κάνουν ακριβώς επί τούτου, εσκεμμένα και με προγραμματισμό.

Χωρίς να γίνω συγκεκριμένος (δεν είναι απαραίτητο για την ώρα), θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όσους λειτουργούν έτσι και να τους καλέσω, όσο αυτό είναι δυνατόν, να "συμμαζευτούν". Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να είναι ανεξέλεγκτα, διότι αν γίνουν, οι σελίδες του φόρουμ μας θα καταντήσουν ιντερνετοπάζαρα για επιτήδειους "wannabe something" ο,τιδήποτε κι αν είναι αυτό. Η σχέση της διαχειριστικής ομάδας του AVSite με τα μέλη του, δεν ήταν ποτέ αυτή του μπαμπούλα και των στρατιωτών. Αυτό θα πρέπει να το σεβαστούν όλοι και να λειτουργούν αναλόγως.

Ευχαριστώ.

...

Reaction score
1
Απάντηση: Περί διαφημιστικής προβολής άνευ αδείας...

Εμένα προσωπικά η διαφήμιση ή για προϊόντα ή για site δεν με πειράζει αφού έτσι ενημερώνομαι κιόλας, άμα βρίσκω και καλύτερες τιμές ακόμα καλύτερα !

Reaction score
1

Και το θέμα γιατί μπήκε ; Αν δεν μπήκε για να πούμε τη γνώμη μας τα μέλη τότε γιατί ; Και φυσικά δεν είμαι εγώ το θέμα τη γνώμη μου έγραψα, Κι εμένα με πειράζουν πολλά στο φόρουμ, αλλά ούτε δικό μου είναι, ούτε και πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Reaction score
27.112

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ "ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ".....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.628

Κι εμένα με πειράζουν πολλά στο φόρουμ, αλλά ούτε δικό μου είναι, ούτε και πρόκειται να αλλάξει κάτι.
Φίλε Νικόλα προτείνω να ανοίξεις νέο θέμα γι αυτά που σε πειράζουν.
Που ξέρεις αν θα αλλάξει κάτι;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
MadPax, τίποτε από όσα έγραψα δεν χρήζει ερμηνείας ή αποκρυπτογράφησης. Πρόκειται για απλά πράγματα τα οποία καλούνται όλοι να τηρούν, (δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να τηρούν), εφόσον θέλουν να συνυπάρχουν μαζί μας. Δυστυχώς μερικές φορές τα αυτονόητα πρέπει να υπενθυμίζονται καθώς από ορισμένους λείπει τόσο το "τακτ" όσο και η κοινή λογική.

...

Reaction score
1

Νομίζω αγαπητέ μου φίλε και συνονόματε Νίκο ότι υπάρχουν οι κανόνες του φόρουμ όπου επεξηγούνται όλα αναλυτικά και όποιος τους παραβαίνει τότε...

Αλλά για να καταλάβω κάτι με το φτωχό μου μυαλό, ενοχλεί αν κάποιος διαφημίσει το μαγαζί του ή το site του ενώ το φόρουμ είναι γεμάτο δαφημίσεις ; :142: στο κάτω κάτω ενημέρωση είναι...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Oι διαφημιστικές καταχωρήσεις που υπάρχουν είναι πληρωμένες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Περί διαφημιστικής προβολής άνευ αδείας...

Νομίζω αγαπητέ μου φίλε και συνονόματε Νίκο ότι υπάρχουν οι κανόνες του φόρουμ όπου επεξηγούνται όλα αναλυτικά και όποιος τους παραβαίνει τότε...
Πολύ σωστά Νικόλα. Στους κανόνες του φόρουμ αναφέρονται επιγραμματικά όσα αναλύω πιο πάνω. Μάλιστα στο σύστημα infraction υπάρχει ξεχωριστή ποινή για την διαφημιστική προβολή άνευ αδείας. Όλα αυτά είναι σε κοινή θέα και μπορεί οποιοσδήποτε να τα δει. Μην κοιτάς που δεν χρησιμοποιούμε ευρέως αυτήν την ποινή ως τώρα. Είναι γιατί είμαστε αισθηματίες...

Αλλά για να καταλάβω κάτι με το φτωχό μου μυαλό, ενοχλεί αν κάποιος διαφημίσει το μαγαζί του ή το site του ενώ το φόρουμ είναι γεμάτο δαφημίσεις ; :142: στο κάτω κάτω ενημέρωση είναι...
Το παράδειγμα είναι αδόκιμο και η λέξη δεν είναι ενημέρωση αλλά διαφήμιση. Αν δεν θέλεις να είσαι "γύφτος", πλήρωσε για να ζει ο χώρος στον οποίο διαφημίζεσαι τσάμπα και κάνεις τον μάγκα στους φίλους σου. Κανείς δεν θα πει γιατί αυτός έβαλε ένα banner στο site. Όταν πας σε ένα σπίτι, οφείλεις να σέβεσαι τους οικοδεσπότες και κυρίως, να μην τους περνάς για μ@λάκες. Διότι τελικά περί αυτού πρόκειται.

...

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486
Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί διαφημιστικής προβολής άνευ αδείας...

Πολύ σωστά Νικόλα. Στους κανόνες του φόρουμ αναφέρονται επιγραμματικά όσα αναλύω πιο πάνω. Μάλιστα στο σύστημα infraction υπάρχει ξεχωριστή ποινή για την διαφημιστική προβολή άνευ αδείας. Όλα αυτά είναι σε κοινή θέα και μπορεί οποιοσδήποτε να τα δει. Μην κοιτάς που δεν χρησιμοποιούμε ευρέως αυτήν την ποινή ως τώρα. Είναι γιατί είμαστε αισθηματίες...
[YOUTUBE]fg7z3KA0xP8[/YOUTUBE]:)404:)

...

:135:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members