Περί χρώματος σε DSLR

Reaction score
0
Εδώ θα αναλύσουμε τι είναι μπουκωμένο χρώμα και τι όχι .

Στο δείγμα αυτό βλέπουμε κάθε πληροφορία που έχει μέσα στο κίτρινο

Εδώ σε αυτό το δείγμα προσπαθώντας να τονίσουμε παραπάνω το κίτρινο η σε λάθος λήψη βλέπουμε ότι χάνεται η κάθε πληροφορία.
Δεν είναι απαραίτητο να σκάσουμε τα λευκα και το χρώμα σε φωτισμό για να έχουμε λάθος αποτελέσματα . Απλά λίγο παραπάνω τονισμός και όλα πήγαν κατά διαόλου

Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη με σκληρό μεσημεριάτικο φωτισμό .
Original Raw
http://rapidshare.com/files/319198399/_CAM4557.NEF.html

Reaction score
0
Απάντηση: Περί χρώματος σε DSLR

Ένας ακόμη παράγοντας είναι και η μηχανή και εδώ σε αυτό το δείγμα βλέπουμε πολύ σκληρό φωτισμό με απίστευτα χρώματα όπως τα έβγαλε η μηχανή . Δείτε το κούτελο της κυριας η γυαλάδα φανερώνει ποσο σκληρός ήταν ο ήλιος . Τέτοια πράγματα μονο σε studio γίνονται .:107:

Μηχανές σε αυτό το σημείο όπως η D3X , D700 , D3 δίνουν ρεσιτάλ και είναι μοναδικές στο είδος σαν τον λουμίδη .:116:

Raw διαθέσιμο μονο μέσο PM or email

Reaction score
0

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μερικοί αγοράζουν κατι φθηνες γκατζετο- μηχανές με 15 - άνω MP και κάτι ευρυγώνιους φακούς 10-22 ΑΚΑ (κουδουνίστρες) μάπα σε contrast ουδετερότητα χρωμάτων και χωρίς καθόλου γνώση τεχνικής επάνω σε χρώματα και πείρας μιας επαγγελματικής καλής μηχανής και μιλάνε για χρώματα .

Reaction score
0

Dynamic Range κοντρολαρισμα χρωωματον ?
απλα ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ .

ΙΣΟ 2500 & 4000 :116:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Περί χρώματος σε DSLR

Just PRO.
Οταν λες οπως τα εβγαλε η μηχανη εννοεις JPG στις default ρυθμισεις ?
Raw και μετατροπη σε Jpeg με το Capture NX οπως κανω σχεδον παντα .

Reaction score
11.745
Εγώ που κάνω τη μετατροπή με το Photoshop, τί διαφορετικό κάνω από σένα που το κάνεις με το Capture NX; Υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα στο ένα πρόγραμμα έναντι του άλλου στη συγκεκριμένη εργασία;

Reaction score
0

Το φωτοσοπ δεν φορτωνει τις ρυθμισεις που εχει η Νικον μηχανη . Για να δεις τα χρωματα σωστα και ολες τις ρυθμισεις που εκανες μεσα στη μηχανη πρεπει να της ανοιξεις με καποιο νικον προγραμμα οπως το δωρεαν ViewNX η το ΝΧ2 που δεν ειναι τζαμπα αλλα ειναι θαυματουργο .
Γενικα με το ΝΧ2 κανεις οτι και με το φωτοσοπ αλλα πολυ πιο γρηγορα με ελαχιστα κλικ ασε που αυτοματα το ΝΧ2 διορθωνει πολλα κουσουρια του φακου .

Μπορεις να εχεις σχεδον 99% ιδια πραγματα και με το φωτοσοπ αλλα θελει πολυ χρονο να το καλιμπραρεισ ειναι φασαρια μεγαλη .

Reaction score
0
Πραγματικα ειναι παρα πολυ σημαντικο με ποιο προγραμμα κανεις την μετατροπη απο RAW σε JPEG , δεν ξερω σε αποτελεσμα γενικα αλλα σε ταχυτητα και ευκολια σιγουρα.
Πχ στην κ200 εχω δοκιμασει το Capture 1 και δεν ειχα ικανοποιητικο αποτελεσμα οσο κι'αν το εψαξα ενω με το Silkypix σπανια πειραζω τις default ρυθμισεις αφου χρωματα ,οξυτητα ,contrast ειναι οπως μου αρεσουν τις περισσοτερες φορες..
Ενω εδω τι καλυτερο μπορει να βγει πια ...ειναι φανερο πως το ΝΧ μπορει να κανει τελεια δουλεια με τα NEF .

Reaction score
11.745
Δηλαδή άμα ανοίξω RAW τραβηγμένο με τον nikon 500mm reflex, το NX θα μου διορθώσει αυτόματα το βινιετάρισμα; Επίσης με τον AF 20mm 2.8 θα μου διορθώσει αυτόματα την εμφανέστατη χρωματική εκτροπή και την γεωμετρία;

Reaction score
0

Δηλαδή άμα ανοίξω RAW τραβηγμένο με τον nikon 500mm reflex, το NX θα μου διορθώσει αυτόματα το βινιετάρισμα; Επίσης με τον AF 20mm 2.8 θα μου διορθώσει αυτόματα την εμφανέστατη χρωματική εκτροπή και την γεωμετρία;
Διορθωνει γεωμετρια και CA , για την χρωματικη εκτροπη οχι απλα το κανεισ εσυ δεν ειναι δυσκολο .

Αυτο που τα κανει ολα ειναι το DXO Pro αναλογα με τον φακο και τα προβληματα του οπως το μετρησανε .
Στον 20αρη το distortion ειναι στο κεντρο και με λιγη υπομονη το φτιαχνεις στο φωτοσοπ αναλογα και στην μηχανη στην D3 εχει τρελο distortion που δυσκολα φτιαχνεται .
Για τον 500reflex δεν ξερω τι γινεται με δαυτους .

Reaction score
0

Πραγματικα ειναι παρα πολυ σημαντικο με ποιο προγραμμα κανεις την μετατροπη απο RAW σε JPEG , δεν ξερω σε αποτελεσμα γενικα αλλα σε ταχυτητα και ευκολια σιγουρα.
Πχ στην κ200 εχω δοκιμασει το Capture 1 και δεν ειχα ικανοποιητικο αποτελεσμα οσο κι'αν το εψαξα ενω με το Silkypix σπανια πειραζω τις default ρυθμισεις αφου χρωματα ,οξυτητα ,contrast ειναι οπως μου αρεσουν τις περισσοτερες φορες..
Ενω εδω τι καλυτερο μπορει να βγει πια ...ειναι φανερο πως το ΝΧ μπορει να κανει τελεια δουλεια με τα NEF .
Δωσε μου ενα Raw απο την μηχανη σου με διαφορους τονους να σου πω αν το Silkypix ειναι το καλυτερο πραγμα που δεν νομιζω να ειναι και αντιθετα θα ελεγα το χειροτερο .
Ολα τα RAW Converters εκτος απο τα μανισια εχουν την ιδιοτητα να βγαζουνε λιγο-πολυ τα σκοτεινα σημεια πολυ ανοιχτα και να σκανε λευκα και επιπλεον βγαζουν διαφορετικα χρωματα λαθος ορισμενα RAW Converters .

Το Silkypix για Νικον Raw ειναι ενα απο τα χειροτερα και αν κρινω για το αγοραστικο κοινο που βγηκε αυτο το προγραμμα ειμαι σιγουρος οτι ουτε για την μηχανη σου ειναι το καλυτερο .

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Περί χρώματος σε DSLR

Δωσε μου ενα Raw απο την μηχανη σου με διαφορους τονους να σου πω αν το Silkypix ειναι το καλυτερο πραγμα που δεν νομιζω να ειναι και αντιθετα θα ελεγα το χειροτερο .
Ολα τα RAW Converters εκτος απο τα μανισια εχουν την ιδιοτητα να βγαζουνε λιγο-πολυ τα σκοτεινα σημεια πολυ ανοιχτα και να σκανε λευκα και επιπλεον βγαζουν διαφορετικα χρωματα λαθος ορισμενα RAW Converters .

Το Silkypix για Νικον Raw ειναι ενα απο τα χειροτερα και αν κρινω για το αγοραστικο κοινο που βγηκε αυτο το προγραμμα ειμαι σιγουρος οτι ουτε για την μηχανη σου ειναι το καλυτερο .
Πολυ θα το ηθελα να μου πεις την γνωμη σου.O converter που εχει η Πενταξ στο πακετο ειναι κατασκευη της Silkypix μπορει γι'αυτο να ειναι καλυτερο το αποτελεσμα.
Να σου στειλω 1-2 με PM?
Παντως στα samples που εβαλες εχει χαθει πληροφορια στα σκοτεινα με το NX2 σε σχεση με το Silkypix .Μαλλον εχει βαλει περισσοτερο Contrast το ΝΧ2 και οι ανθρωποι στα σκοτεινα δεν διακρινονται καλα.

Reaction score
2
φοβερό το ΝΧ2 και το biblepro!! το 1ο εχει πιο κροεσμενα χρωματα και το 2ο εχει και λιγο παραπανω πληροφορια στα σκοτεινα. ολα τα αλλα ειναι απλα ξεπλυμενα...

πολυ καλη συγκριση, και σε ειχα παρεξηγησει pixelfun!! :138:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί χρώματος σε DSLR

Πολυ θα το ηθελα να μου πεις την γνωμη σου.O converter που εχει η Πενταξ στο πακετο ειναι κατασκευη της Silkypix μπορει γι'αυτο να ειναι καλυτερο το αποτελεσμα.
Να σου στειλω 1-2 με PM?
Παντως στα samples που εβαλες εχει χαθει πληροφορια στα σκοτεινα με το NX2 σε σχεση με το Silkypix .Μαλλον εχει βαλει περισσοτερο Contrast το ΝΧ2 και οι ανθρωποι στα σκοτεινα δεν διακρινονται καλα.
Στειλε με το rapidshare να δω τι γινεται , κανονισε να εχει διαφορους τονους ομως .

Πμ η εμαιλ .

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.841
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo