Περί ATC

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Προχθές πήγα να φάω σε ένα Ιταλικό εστιατόριο, franchise αυτού του διάσημου ντε του Jamie Oliver.
Δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοια αλλά με παρέσυραν. Ντεκόρ γαμάτο, νόμιζες ότι μπήκες σε μαγαζί του Ιταλικού νότου.
Το φαγητό δεν τρωγότανε. Οι τύποι έχουν ιταλικό εστιατόριο και δεν ξέρουν να κάνουν σωστά ούτε μακαρόνια. Οι σερβιτόροι κυκλοφορούσαν με κάτι εντυπωσιακούς μύλους του ενός μέτρου για το πιπέρι, ευτυχώς είχα παρέα και δεν μπήκα στον πειρασμό να αρπάξω κανέναν και να σπάσω κανα κεφάλι. Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του κόσμου στις ικανότητες αυτού του παπάρα του Jamie Oliver και γενικώς του Ιταλικού φαγητού. Μη πάτε.
Είσαι άσχετος κι εμπαθής επειδή τρως μόνο ψάρια.

Εγώ πήγα, και μ'άρεσε. Πάτε.
Εσύ είσαι σχετικός και ξέρεις από Καλό φαγητό.

Εσύ είσαι άσχετος.
Όχι, εσύ είσαι άσχετος. Σταματά επιτέλους!

Νταξ, δεκτό, αλλά γράψε κάτι και για τα μακαρόνια του Jamie Oliver.
Ειδάλλως είναι μισή άποψη.
Θα κλαίει ο άλλος, δε κάνει..
Τα μακαρόνια του Jamie γ@μούν, λέμε. Και τα ATC τα ενεργά γ@μούν αλλά τι ξέρω εγώ που ακούω από παθητικά B&W...
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Eνταξει εσυ εχεις ακριες και δεν θα φας μπουλινκ που το γραφεις αυτο.......
γιατι ρε φιλε μου, ποτε εγραψες την αποψη σου και σου την επεσαν?
να τους μαλωσω!

οπως κι ολοι οι υπολοιποι κι εγω μαζι, πες κι εσυ αυτο που γουσταρεις!

κι οπως λεει και μια ψυχη απο πανω, "Η άποψή μας είναι εντελώς ασήμαντη. Καλώς την λέμε, αλλά πρέπει να καταλαβαίνουμε την αξία της. "

Οποτε πες την κι εσυ να γουσταρεις.

Ε το πολυ πολυ να φας bulling χαχαχαχα!!

:D:p
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Ήθελα να προσθέσω ότι ο Jamie Oliver ψήνει και πολύ ωραία την μπριζόλα.
Αλήθεια, δε κάνω πλάκα.
Ήταν λίγο σκληρή η μοσχαρίσια που έφαγα, αλλά πεντανόστιμη και άριστα ψημένη, για σεμινάριο..
 

I

iason

Guest
Το θέμα δεν είναι ATC yes or no., ή αν είναι ΤΑ ηχεία του πλανήτη.


Το θέμα ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ για εμένα είναι ενίσχυση που σχεδιάζει ο κατασκευαστής Ναι ή Οχι. Αυτό άλλωστε βγαίνει και από το συμπέρασμα του δημιουργού του νήματος (=ΝΑΙ και μάλιστα απαραίτητα)


View attachment 87933

Δηλαδή αυτά τα ATC θα τα έπαιρνε κάποιος με τον ενισχυτή που προτείνεται από τον κατασκευαστή στη φωτογραφία , ή θα επιχειρούσε κάποιος τα ματσαρίσματα . Πως άραγε – με ποια μέσα – σε ποιο χώρο – με τι κριτήρια – με τι γνώσεις – σε πόσο (ελεύθερο) χρόνο – με λάμπες – με σόμπες- με κροσόβερ – με διπλοενισχύσεις ????? ( - πολλά ερωτηματικά απαραίτητα - ).

Επειδή σε γενικές γραμμές ίσως προγραμματίσω μία αγορά ακόμα ηχείων στο μέλλον , εκ των προτέρων αποκλείω αυτά που κατασκευαστής δεν προτείνει ενίσχυση (και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όχι γενικολογίες – αυτό θεωρώ ΤΙΜΙΑ πρόταση του κατασκευαστή) – όχι απαραίτητα ενεργά δεν μου αρέσουν ΚΑΘΟΛΟΥ μάλιστα - αυτό που γράφω ακριβώς.

Και κάτι που είναι εκτός θέματος.

Η μεγάλη επανάσταση που ζούμε όλοι εμείς οι παλιοί «Χαιφιντελάδες» είναι η αφθονία υπό μορφή τσουνάμι του software μουσικής – ΑΥΤΟ ΕΪΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ. Ούτε στο πιο τρελό όνειρο μας δεν υπήρχε το 1975-1985-1990 να μπορείς να δημιουργήσεις μία ψηφιακή δισκοθήκη 10-20-30 ΤΒ HD μουσικής (από 44/16 και πάνω). Γρήγορα και σχετικά φτηνά (ή και τζάμπα) φυσικά.

Δηλαδή υπάρχει άνθρωπος ΣΗΜΕΡΑ που θέλει να ακούει σε A/B (C/D/E/F…./Z) τεστ επαναλαμβανόμενα τα ίδια κομμάτια (σε πικαπ / διαστημόπλοιο) για να επιλέξει ενισχυτή για τα ηχεία του (στο …δωμάτιο του).? Προσωπικά ακούω 3-5 διαφορετικά μουσικά θέματα την ημέρα ΠΑΝΤΑ καινούργια και από διαφορετικά είδη που συνέχεια ανακαλύπτω – στα γεράματα.

Ας μην είμαι βέβαια απόλυτος – σίγουρα υπάρχει , αλλά έχει άλλο χόμπι – και πολύ αμφιβάλλω αν ακούει καλύτερα (ή σωστότερα) από τον ενισχυτή του κατασκευαστή.

Και η Ντονατέλα Βερσάτσε «ματσαρισμα» από πλαστικές επεμβάσεις της επιλογής της κάνει τα τελευταία 30 χρόνιαι για να δείχνει νέα και όμορφη . Συνεχής …βελτίωση δηλαδή.

View attachment 87934


Το να γίνεται αυτό σε χαμηλό επίπεδο τιμής που τα οικονομικά μέσα έχουν όριo το καταλαβαίνω – αλλά σε Hi-End καταστάσεις , που υποτίθεται ότι συζητούνται εδώ , επιχειρείται ο κάθε ένας στο σαλόνι του ,μαζί με σαλοτραπεζαρίες και βιτρίνες της πεθεράς, να γίνει «σχεδιαστής συσκευών ήχου». ?

Γενικά πιστεύω υπάρχουν πολλά Ντονατέλα ..ηχοσυστήματα.

Αυτά τα …ολίγα. Είχα και ελεύθερο χρόνο – ελπίζω να μην κούρασα.
Η ντονατελα ολα τα λεφτά :dance2:
 

Μηνύματα
421
Reaction score
737
[DOUBLEPOST=1516349697][/DOUBLEPOST]
Προχθές πήγα να φάω σε ένα Ιταλικό εστιατόριο, franchise αυτού του διάσημου ντε του Jamie Oliver.
Δεν συνηθίζω να πηγαίνω σε τέτοια αλλά με παρέσυραν. Ντεκόρ γαμάτο, νόμιζες ότι μπήκες σε μαγαζί του Ιταλικού νότου.
Το φαγητό δεν τρωγότανε. Οι τύποι έχουν ιταλικό εστιατόριο και δεν ξέρουν να κάνουν σωστά ούτε μακαρόνια. Οι σερβιτόροι κυκλοφορούσαν με κάτι εντυπωσιακούς μύλους του ενός μέτρου για το πιπέρι, ευτυχώς είχα παρέα και δεν μπήκα στον πειρασμό να αρπάξω κανέναν και να σπάσω κανα κεφάλι. Γενικώς δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή του κόσμου στις ικανότητες αυτού του παπάρα του Jamie Oliver και γενικώς του Ιταλικού φαγητού. Μη πάτε.
Δεν ηταν καλα τα συνοδά τους...(πιπέρια, και τετοια), γι'αυτο δε σου αρεσαν τα μακαρονια.
 

platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.270
Reaction score
1.352
Αντε να πω και γω τη μ@λακια μου...............

Η αποψη μου ειναι οτι στα παθητικα κρος καποια θεματα δεν ερχονται με τιποτα, και μιλω κυριως για τα χαμηλα, ενω στα ενεργα γινονται και εχεις και συνολικο tuning .
Παραδειγμα που το ειδα με τα Avantgarde........... πως γινεται 2 10ιντσα σε κλειστο κουτι 50 λιτρων περιπου, να κατεβαινουν στα 25ΗΖ (-3db) . Η απαντηση που ελαβα με μειλ απο την Avantgarde στην ερωτηση, ηταν οτι εχουμε κανει σουπεργουαου σχεδιαση. Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ο ενισχυτης δεν πρεπει να ηταν ειχε φλατ αποκριση, αλλα ενα μπουστ σε συγκεκριμενο φασμα συχνοτητων για να εθει το συνολο σε φλατ αποκριση.
Κατι αναλογο πρεπει να γινεται στα περισσοτερα ενεργα, ή να δινουν διαφορετικο gain στον ενισχυτη του γουφερ απο τους αλλους κλαδους π.χ.
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
EQ γίνεται σε αρκετά ενεργά ηχεία, γεγονός.

Στα ATC, επειδή θέλουν να βγάζουν και παθητικά μονδέλα με τις μικρότερες δυνατές διαφορές από τα ενεργά, δεν κάνουν EQ στα ενεργά.
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.717
Reaction score
10.524
EQ γίνεται σε όλα τα ηχεία, παθητικά - ενεργά.
Στα ενεργά είναι πιο εύκολο.
Αλλιώς δε παίζει.
Πως το λέει ο @PeterMeni ; Κουτόφωνο;
Έτσι θα είναι και ενα ενεργό χωρίς EQ, μάλλον τα φέρνουν κοντά στον ήχο του παθητικού.
 



Μηνύματα
301
Reaction score
117
Καλησπέρα σας.
Δεν πρέπει να δούμε με τι ενισχυτικά έπαιξαν τα παθητικά Atc ;
Πώς θα κρίνουμε το άκουσμα αν δεν γνωρίζουμε αν είχαν την απαραίτητη ενίσχυση τα πολύ απαιτητικά ηχεία
της Atc.
Όπως σωστά ειπώθηκε τα ενεργά παίζουν ωραία, γιατί άραγε ; ...γιατί ο κατασκευαστής τα ενισχύει όσο πιο σωστά γίνεται.
Νομίζω κάπου εκεί,(εκτός πολλών άλλων π.χ χώρος ) για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να εστιάσουμε κατά την ταπεινή μου άποψη.
 




dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.786
Reaction score
11.021
I am extremely sad to announce the death of my Dad, ATC’s founder and owner, Billy Woodman.
Dad passed away peacefully surrounded by his family on 21 July 2022, aged 76 years old. Although Dad had suffered with a number of health issues over the years, he had always defied the odds and recovered, his death has been a shock to us all.
Dad founded ATC almost five decades ago. His principles, philosophies, and absolute commitment to achieving engineering excellence are the foundation on which ATC is built. At the heart of this was outstanding transducer design and engineering that focused on achieving the best sound reproduction possible.
Dad’s emphasis on running ATC as a family business has remained and under his leadership and guiding hand, we have ensured that ATC has continued to grow and succeed with the constant support of fellow Director and lifelong friend, Bob Polley.
Dad was an extraordinary man, not only gifted as an engineer but also as a jazz pianist and undertook exquisite restorations of vintage cars. He was truly an exceptional man in every aspect of his life. He was one of life’s true gentleman and leaves a remarkable legacy. He inspired many, not least me, in how he led his life, always with courage, kindness and generosity.
The loss of my Dad is profoundly felt by not just me, my darling mum, Mumble, his grandchildren, his family, and friends, but the entire ATC family that he created and very much loved.
My family would appreciate some privacy during this incredibly difficult time.
Yours faithfully,
Will Woodman
Managing Director
Loudspeaker Technology Ltd.
 



D

Deleted member 50795

Guest
Αγαπημενη εταιρεία, αλλά οι τιμές της τα τελευταία χρόνια έχουν απογειωθεί.
εχουν γίνει και αυτα πανάκριβα αντικείμενα πόθου , που για πολλούς δε δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε. Έχουν ξεφύγει στις τιμές.
Λογικο αφου πουλάνε τι θα κάνουν δηλ?
κριμα , γιατι νόμιζα ότι ήταν «τίμια» εταιρεία .
τα μικρά της είναι κάπως πιο προσιτά, αλλά αν θέλεις ήχο atc , πρέπει να κοιτάξεις στα μεγάλα 50,100,150. (εκεί έχουν ξεφύγει τελείως)
πολυ καλη εταιρεία , με τον «δικό» της ήχο, που δεν είναι και τόσο «ουδέτερος», όσο πιστεύουν η νομίζουν αρκετοί.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
7.234
Reaction score
11.774
πως ειναι δυνατον να μην αρεσουν ...σε ολους τα atc... δεν μπορεσα ποτε να το καταλαβω..:idk:
Την εποχή που άκουσα ( ενεργά ) ATC σε έκθεση, ομολογώ ότι δεν μου άρεσαν καθόλου. Τότε τα γούστα μου ( και οι εμπειρίες μου ) ήταν τελείως διαφορετικά. Τον ήθελα τον - έντονο - χρωματισμό και τότε δεν θα με χάλαγε καθόλου και η λαμπίτσα. Πολλά χρόνια μετά ήταν που άρχισα να πειραματίζομαι με τη μείωση του χρωματισμού προσεγγίζοντας την ουδέτερη αναπαραγωγή και αφού κατάλαβα τί σημαίνει να ακούς όσο το δυνατόν πιο πιστά το πρόγραμμα και όχι τον χαρακτήρα των μηχανημάτων που το αναπαράγουν, πλέον θαυμάζω τα ATC.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.105
Reaction score
124.671
Βασική αρχή:

Άμα δε "σ'αρεσουν" (ηχητικά) τα atc, θες γιατρό, κάτι πάει στραβά με σένα. Ψάξου.


αν θέλεις ήχο atc , πρέπει να κοιτάξεις στα μεγάλα 50,100,150
Διαφωνώ εντόνως, οριζοντίως και καθέτως.

Τα μόνα ATC που θα έπρεπε να ενδιαφέρουν τους μουσικόφιλους για οικιακή χρήση, είναι τα 45A. Κανένα άλλο. Για κανένα λόγο.


Ideally suited to:
– LCR surround monitoring in medium control rooms
– surround channels in medium-to-large contol rooms


Δεν είναι καθόλου φτηνά, αλλά για ATC, είναι σχετικά νορμάλ. Καλύπτουν το 99,5% του εύρους απόστασης ακρόασης των οικιακών χώρων, και για το 0,5% να παναγμθουν να μειώσουν λίγο την απόσταση ακρόασης, έλεος κάπου.

ΥΓ. Μειονέκτημά τους, είναι το μπας ριφλεξ, αλλά είμαι βέβαιος ότι είναι αρκετά χαμηλά συντονισμένο, ώστε με κρος στους 80 δεν θα βγάζει πρακτικά τίποτα απολύτως.
 
Last edited:


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.299
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top