Περιεχόμενο 1080 και "full screen"

Reaction score
3
Χαιρετώ,

Εχω διάφορες ταινίες πάνω στο ποπκορν άουερ σε 1080p. Όταν παίζουν στον προβολέα μου, που είναι φούλ HD, υπάρχουν διάφορες επιλογές ως προς το μέγεθος της εικόνας. Fit to screen, crop, και actual size.

Αυτό που με προβληματίζει είνια γιατί το actual size δεν καλύπτει από μόνο του όλη την επιφάνεια προβολής. Πρέπει να πω στο popcorn να του κάνει fit to screen για να γεμίσει.

Από την στιγμή που έχει 1080 pixel ανάλυση δεν θα έπρεπε να γεμίζει την full HD ανάλυση του προβολέα; Φοβάμαι μήπως έχω κάνει μακακία σε κάμια ρύθμιση και βλέπω ταινίες στη μισή ποιότητα τόσο καιρό.

Reaction score
3
Re: 1080 περιεχόμενο και "full screen"

εξηγείς λίγο τι εννοείς; στο info του προβολέα, λέει οτι λαμβάνει σήμα 1080/60.

Reaction score
62
Απάντηση: 1080 περιεχόμενο και "full screen"

Αν το native format της ταινίας είναι 2.35 ή 2.40:1, τότε θα έχεις μπάρες πάω κάτω. Το 1920Χ1080 αναφέρεται σε 16:9 φορμα. Αν η ταινία είναι σε 2.35/2.40, για να βγάλει το 1080 συνεπολογίζει και τις μαύρες μπάρες ως ενεργά pixel. Γι' αυτό σε MKV αρχεία πολλες φορές βλέπεις ανάλυση 1920Χ800 και όχι 1080. Αν κάνεις overscan, θα σου πιάσει όλη την οθόνη, αλλά θα γίνει stretch προς τα πάνω και κάτω, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί η εικόνα.

Αν κάνω κάπου λάθος, διορθώστε με!!! :126:

Reaction score
3

Παιδιά όταν λέω ότι είναι "μικρότερη" η εικόνα, δεν εννοώ μαύρες μπάρες. Εννοώ ότι ενώ η ταινία είναι υποτίθεται 1080 (είτε 16:9 είτε κάτι άλλο), όταν την έχω στο "actual size" του popcorn, τότε βγαίνει σαν "νησί" στη μέση της οθόνη προβολής, στην ίδια αναλογία με την αρχική απλά φοβερά μικρότερη. Σαν να μου λέει ότι το actual size της ταινία μπορεί να καλύψει 95 ιντσες διαγώνιο από τις 130 του πανιού μου!

Reaction score
802

Μηπως ειναι 720p το υλικο και απλα εχεις ορισει εξοδο στον popcorn 1080p?
Εμενα αυτο μου φαινεται.Ετσι κανει τουλαχιστον το egreat που νομιζω ειναι παρεμφερες.

Reaction score
19

To actual size κάνει αυτό που λες, εμφανίζει την πραγματική ανάλυση του video οπότε αν ο προβολέας/popcorn παίζουν στα 1080 και το video είναι μικρότερο θα στο δείξει στο κέντρο της οθόνης.

Reaction score
173
Απάντηση: Re: 1080 περιεχόμενο και "full screen"

Παιδιά όταν λέω ότι είναι "μικρότερη" η εικόνα, δεν εννοώ μαύρες μπάρες. Εννοώ ότι ενώ η ταινία είναι υποτίθεται 1080 (είτε 16:9 είτε κάτι άλλο), όταν την έχω στο "actual size" του popcorn, τότε βγαίνει σαν "νησί" στη μέση της οθόνη προβολής, στην ίδια αναλογία με την αρχική απλά φοβερά μικρότερη. Σαν να μου λέει ότι το actual size της ταινία μπορεί να καλύψει 95 ιντσες διαγώνιο από τις 130 του πανιού μου!
Εδωσες την απαντηση μονος σου.
Ολο το υλικο απο το ποπκορν να το βλεπεις σε Fit to screen. Με τον τροπο αυτο θα γεμιζεις ολη την οθονη σου. Μπαρες πανω και κατω θα εχεις φυσικα.
Για να μην εχεις μπαρες πανω κατω, δωσε στο ποπκορν crop. Εδω ομως θα χασεις πληροφορια απο το υλικο. Αν το αρχειο ειναι mkv η ποιοτητα θα ειναι αρκετα καλη. Αν ομως ειναι avi, η ποιοτητα θα χαλασει αρκετα.
Στην επιλογη Full screen θα βλεπεις οπως και με την fit αρχεια 16:9ενω τα αρχεια 4:3 θα ειναι συμπιεσμενα.
Για να παιξεις με τις επιλογες του προβολεα σου θα πρεπει να μην εχεις σαν κυρια συνδεση hdmi καλωδιο γιατι κλειδωνει και δεν σου δινει τις επιλογες απο το μενου του.

Αυτα εχω εφαρμοσει εγω και ζω μια πολυταραχη ζωη :142:

Reaction score
0

Για να μην εχεις μπαρες πανω κατω, δωσε στο ποπκορν - Egrait crop και magnify 95%.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut