Περισσότερη μουσική...

Reaction score
666
Μέσα από αυτή την κατηγορία ζητώ να γίνει μια προσπάθεια για περισσότερη ενημέρωση σε όσο περισσότερα είδη και αντιπροσωπευτικά δείγματα μουσικής μπορεί και είναι δυνατό να γίνει, ετσι ώστε να "ζωντανέψει" το ενδιαφέρον των αναγνωστών γιατί έχω την αίσθηση ότι έχουμε ρίξει το βάρος στις μηχανές αναπαραγωγής της μουσικής κι όχι στην ίδια τη μουσική!

Ευχαριστώ![/b]

Reaction score
0
Σίγουρα Γιάννη τι να τα κάνεις τα μηχανήματα άμα δεν έχεις υλικό για να κούσεις!!!!!

Είναι σαν να πάρεις φεράρι για να την πάς στους χωματόδρωμους τους χωριού!!!!

:wink: :wink: :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Το έχω ξαναπεί παλιότερα και αλλού...

Υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν συστήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων € αλλά η δισκοθήκη τους δεν έχει πάνω από 20 δίσκους...

Οι συγκεκριμένοι ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την μουσική, απλά για αυτούς το hifi (και το hi-end) είναι άλλος ένας τρόπος επίδειξης...

Σκοπός οποιουδήποτε μέσου (ηλεκτρονικού, έγγραφου κλπ) που ασχολείτε με τον χωρο θα είναι να πλησιάσει ΚΑΙ αυτούς τους ανθρώπους (αλλά όχι μόνο αυτούς) και να τους βάλει σε ια διαδικασία "διαπλάτυνσης" των οριζόντων τους...

Reaction score
666
Χαίρομαι που ακούγονται κι άλλες απόψεις σχετικά μ' αυτό το θέμα γιατί με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό και έχω την εντύπωση ότι για να έχεις μια πληρέστερη εικόνα για τις ηχητικές επιδόσεις των μηχανημάτων, πρέπει (ΙΜΗΟ) να έχεις διευρυμένους μουσικούς ορίζοντες και να μην ακούς μόνο ένα είδος αλλά να είμαστε δεκτικοί και σε περισσότερα ακούσματα.

Reaction score
0
Από την άλλη, μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο, που επίσης θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Δηλαδή, κάποιος να έχει τεράστια δισκοθήκη και να μην έχει επενδύσει σε ένα καλό - όχι απαραιτήτως ακριβό - σύστημα αναπαραγωγής. Ένα καλό σύστημα θα μεγεθύνει την απόλαυση της μουσικής που αρέσει στον κάτοχό του και όχι μόνο...
Προσωπικά, μου έχει συμβεί και το εξής: Να διευρύνω του μουσικούς μου ορίζοντες χάρη σε ένα καλό σύστημα αναπαραγωγής. Θυμάμαι παλαιότερα όταν είχα ένα φθηνό και μέτριων επιδόσεων Hi-Fi, δεν μου άρεσε η κλασική μουσική. Από τη στιγμή, όμως, που με κόπο άρχισα να "χτίζω" ένα καλό σύστημα με βάση τις προτιμήσεις μου και το πορτοφόλι μου, δοκίμασα ξανά να ακούσω κλασική μουσική και έμεινα ενθουσιασμένος.
Σήμερα ακούω όλα σχεδόν τα είδη μουσικής και πλέον σπανίως προχωρώ σε αλλαγές συσκευών. Προτιμώ να διαθέσω χρήματα σε νέες μουσικές αναζητήσεις

Reaction score
666
Αιμίλιε,

Θα συμφωνήσω. Το καλό σύστημα σε προδιαθέτει να εμπλουτίσεις τη δισκοθήκη σου και σίγουρα τότε η απόλαυση θα είναι δεδομένη.

Όσο περνούν τα χρόνια και μεγαλώνουμε ηλικιακά, έρχεται από μόνη της αυτή η ανάγκη δηλ. ν' ακούμε περισσότερα μουσικά είδη και καλύτερα αναπαραγόμενη τη μουσική αυτή.
Δεν αντέχουν τ' αυτιά μου το ανελέητο σφυροκόπημα των clubs.

Reaction score
51
Η στιγμή που ανοίγεις προσεκτικά το περιτύλιγμα,

που κόβεις με προσοχή την ασφάλεια,

που βγάζεις με ευγένεια το δισκάκι απ' την θήκη και το ακουμπάς προσεκτικά στον οδηγό του CDp (ή του DVDp, DVDr.....),

το πάτημα του PLAY,

η αγωνία για το τι θα ακούσεις και η ικανοποίηση που νιώθεις όταν οι ήχοι φθάνουν ευχάριστα στα αυτιά σου (παράλληλα με έναν πετυχημένο καφέ και μια καλή τζούρα τσιγάρο)

είναι στιγμή ΦΕΤΙΧ για μένα (και για αρκετούς άλλους εδώ μέσα).

Κοιτάξτε γύρω σας όμως!!!!!!!!!
Το 80% τον ανθρώπων ψωνίζουν απ' τον δρόμο με το κιλό!!
Λες και έχουν πάει στον μπακάλη της γειτονιάς!
Οι περισσότεροι είναι οι άνθρωποι του χιτ, του σήμερα, του γκούτσι!!
Δεν έχουν ποτέ ψάξει 2 και 3 μήνες να βρουν ένα τραγούδι που άκουσαν κάποια στιγμή!
Δεν έχουν ποτέ ανατριχιάσει όταν πρωτοακούν ένα τραγούδι ή όταν επιτέλους βρήκαν αυτό που έψαχναν!!!!

Το μόνο που (νομίζουν) τους κάνει "ειδικούς" είναι το πόσα watt είναι ο τελικός τους ή πιο μοντέλο ηχείων έχουν και πόσο κοστίζει το μέτρο τα καλώδια που αγόρασαν (για να βελτιώσουν τις μεσουψηλές!!!)

Πονεμένη ιστορία ανοίξατε παιδιά!!!!

(συμβουλή: όταν πετύχετε γύρω σας κανένα τέτοιο κομμάτι & σας ζητήσει να του γράψετε κανένα cd από εκείνη την περίεργη συλλογή που άκουγε σπίτι σας πείτε του ναι.........αλλά γράψτε του τίποτα κλαρίνα από κανένα πανηγύρι!!!!!!!!!!! Δεν πρόκειται να καταλάβει τίποτα!!!)

Reaction score
51
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΝΗΣ & Η ΜΟΥΣΙΚΗ.................

Πάρτε και ένα σχετικό ανεκδοτάκι.......................

Πάνω σε ένα πλοίο βρίσκονται όλοι οι μεγάλοι μουσικοί. Μπαχ, Τσαικόφσκι,Μότσαρτ,.......Καρβέλας κτλ.

Το πλοίο έπλεε κάπου στην Μεσόγειο και οι επιβάτες του απολάμβαναν την κρουαζιέρα.

Ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ο μεγάλος πειρατής Κοκκινογένης και συλλαμβάνει το πλοίο με τους επιβάτες του.
Αφού μάζεψε όλα τα λάφυρα ζήτησε να οδηγήσουν τους μουσικούς στην καμπίνα του.

- Εδώ, τους λέει, πρέπει να κάνετε όλοι από κάτι χρήσιμο για να
επιζήσετε. Στους τεμπέληδες κόβω το κεφάλι.
- Αρνούμαι να κάνω οτιδήποτε μου πεις. Θέλω να δω τον δικηγόρο μου,
απάντησε αμέσως ο δικός μας....μεγάλος μουσικός.
- Ανταρσίες και αρνήσεις δεν ανέχομαι εδώ, του λέει ο Κοκκινογένης και κάνει μία τσακ με το σπαθί του και του παίρνει το κεφάλι.

Μετά λέει στον ναύτη δίπλα του:
- Πάρε αυτόν, και δείχνει τον Μπαχ, και πήγαινε τον στην κουζίνα να
καθαρίζει πατάτες.
- Κύριε πειρατή, απαντά ο Μπαχ, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Εγώ είμαι ο μεγάλος μουσικός Μπαχ και τα χέρια μου τα έχω για να γράφω νότες!
- Δεν μπορείς; Τότε κι εγώ δεν μπορώ να σε ταΐζω τζάμπα. Και κάνει μια τσακ με το σπαθί του ο Κοκκινογένης και παίρνει το κεφάλι του δύστυχου του Μπαχ.

Μετά λέει στον Τσαικόφσκι:
- Εσύ! Πάρε σκούπα και κουβά και γρήγορα να πλύνεις το κατάστρωμα!
- Κύριε, απαντά ο Τσαικόφσκι, Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Είμαι ο Τσαικόφσκι και έχω διευθύνει τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου. Δεν μπορώ να πλένω καταστρώματα!
- Δεν μπορείς; Εγώ μπορώ να σου κόψω όμως το κεφάλι, λέει ο
Κοκκινογένης και τσακ με το σπαθί, πάει και ο Τσαικόφσκι.

Μετά απευθύνεται στον Μότσαρτ:
- Εσύ νεαρέ! Γρήγορα στο κατάρτι να βοηθήσεις στο άπλωμα των πανιών!
- Αυτό είναι αδύνατον, λέει ο Μότσαρτ. Μόνο σε πιάνο έχουν εργαστεί τα χέρια μου. Γιατί εγώ είμαι ο πασίγνωστος Μότσαρτ!
- Κι εγώ σου κόβω το κεφάλι γιατί είμαι ο Κοκκινογένης.
Έτσι πάει και ο Μότσαρτ. Με τον ίδιο τρόπο πέθαναν και οι υπόλοιποι
μεγάλοι μουσικοί που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο...

Ποιο είναι το συμπέρασμα της ιστορίας; :?: :?: :?:
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
666
Γιάννη,

συμφωνώ για την ιεροτελεστία της στιγμής που ετοιμάζεσαι ν' ακούσεις το δισκάκι που αγόρασες (χωρίς να ξέρεις τι είναι απλά μόνο και μόνο από περιέργεια, ή επειδή σου άρεσε το εξώφυλλο) .
Που να δεις και όταν ετοιμάζεσαι ν΄ακούσεις δίσκο βινυλίου εκεί είναι το απόλυτο φετίχ!!!

Reaction score
7
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω και επαυξάνω. Αυτή η κατηγορία πρέπει να έχει τα περισσότερα θέματα και θεάσεις. Κανονικά η αξία της δισκοθήκης (με οποιαδήποτε μορφή cd, lp κλπ) θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια της αξίας των μηχανημάτων....

Reaction score
666
Γι' αυτό και έθεσα ένα τέτοιο θέμα γιατί θεωρώ ότι κάπου έχουμε παραμελήσει τη μουσική και όλο threads για συσκευές βλέπω!!!

Reaction score
7
Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσουν ξεχωριστά threads για καλές ηχογραφήσεις βινυλίου και cd , με αξιολόγηση, παρουσίαση, εντυπώσεις στο οποίο θα γράφει ο καθένας τι του αρέσει και γιατί.

Reaction score
666
Βλέπω ότι οι αναγνώσεις στα θέματα που έχουν μπει στην κατηγορία αυτή,δεν είναι και λίγες και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Θα χαρώ επίσης να δω και άλλα μέλη να βάζουν τα δικά τους θέματα στο είδος μουσικής που τους αρέσει περισσότερο και ξέρουν και κάποια πράγματα παραπάνω γι' αυτό, έτσι ώστε να γίνουν γνωστά σε όλους μας.

Reaction score
666
Μέσα από τις σελίδες του avsite παρουσιάζονται κάποιοι δίσκοι σαν αντιπροσωπευτικά δείγματα ή εισαγωγή στο κάθε μουσικό είδος που σχετίζονται. Πολλοί από αυτούς είναι παλιοί,αλλά νομίζω ότι καλό θα είναι να γνωρίσουν και οι νεαρότεροι σε ηλικία αυτά τα μουσικά είδη.
Άποψή μου είναι πως "η μουσική δεν έχει ηλικία".

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Παιδια αγορασα προχθες σε βινυλιο 180gr lp των MUSIC MACHINE(psychedelic 60-70) σε καλη τιμη .Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποση ικανοποιηση μου προσφερε το αναλογικο αυτο ακουσμα.Τελικα το THORENS αν και κοντευει 20ετια παιζει παπαδες κατα το κοινον λεγομενο.Οποιος θελει τετοια μουσικη εχω τη διευθυνση.

Reaction score
666
Ο αναλογικός ήχος πάντα θα προσφέρει συγκινήσεις !
Χαίρομαι όταν βλέπω οπαδούς του :!: :D

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος