Περι Ταπετσαριας Το Αναγνωσμα...

Reaction score
152
ενας τροπος να βελτιωθει ο χωρος προβολης -περαν των κλασσικων ελαιωχρωματισμων- ειναι και οι ταπετσαριες.πολλες φορες ερχονται στο μυαλο μας κατι συντηριτικουρες της εποχης των γιαγιαδων μας ή και των ...Εγγλεζικων σπιτιων.

Σημερα ομως υπαρχουν σχεδια που ειναι ασυναγωνιστα σε σχεση με τα πινελα και τα χρωματα.πολλες φορες επισκεπτομενος το χωρο της PSA με εβαλε σε σκεψεις ενω προσφατα η διακοσμιση μιας νεας καφετεριας στη Λαρισα με εντυπωσιασε...

προχθες εψαχνα στο ebay για ιδεες και περαν των κλασσικων σχεδιων βρηκα ενα μαγαζακι μουρλια....
εσεις θα βαζατε μια ταπετσαρια σαν και αυτην εδω;
http://cgi.ebay.co.uk/EL-PARADISO-W...hZ004QQcategoryZ52348QQtcZphotoQQcmdZViewItem

μπειτε μεσα,εχει αλλες 58......

σε αλλο μαγαζι απο αμερικα εχω βρει μεχρι και σε animal print!!!

Γενικα,θα βαζατε ταπετσαρια και σε τι χρωμα ή σχεδιο;

Εχετε καποια εμπειρια ή και προτασεις απο τον Ελληνικο χωρο;

Reaction score
49
Απάντηση: Περι Ταπετσαριας Το Αναγνωσμα...

Πολύ ωραίες Σπύρο!!! :107:
Και μου φαίνονται λογικές οι τιμές (αν κρίνω από τις διαστάσεις τους).

Σε ένα link που έφθασα από το δικό σου είδα πολύ όμορφες ταπετσαρίες. Ιδανικές για να αλλάξεις την αισθητική ενός χώρου, απλώς βάζοντας μια ταπετσαρία σε έναν τοίχο!

Reaction score
49

Δεν ξέρω αν θα έβαζα παράθυρα με θέα θάλασσα, αλλά κάτι σαν το επόμενο θα έμπαινε σίγουρα στην λίστα:

Reaction score
49

Κάτι τέτοιο στο τζάκι ή έναν τοίχο του σαλονιού.....

ή μια από τις επόμενες στο υπνοδωμάτιο....

Reaction score
49

Στο σαλόνι θα μου άρεσαν πολύ είτε κάποιες με πόλεις....

είτε αυτή η πολύ όμορφη:

Reaction score
304

...
Δεν έχω βάλει στο σπίτι αλλά τελευταία ζαχαρώνω κάποιες απο εδώ http://showroom.girgiris.gr/main.php?g2_itemId=33 , στις τελευταίες σελίδες έχει και κάποιες φωτογραφικές (προσωπικά δεν θα τις έβαζα σε σπίτι) , πάντως η ποικιλία ,η φαντασία καθώς και η χρήση υλικών που χρησιμοποιούν είναι απίστευτη

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Στο σπίτι, η μετατροπή μιας τόσο μεγάλης επιφάνειας όσο ο τοίχος σε διακοσμητικό στοιχείο, και δη με μεγάλα μοτίβα-παραστάσεις, μπορεί να "πλακώσει" το χώρο και να καταλήξει σε ένα άκρως αγχωτικό έως απωθητικό αποτέλεσμα, εκτός κι αν πρόκειται για το home cinema room που χρησιμοποιείται με τα φώτα σβηστά, ή εκτός αν το σαλόνι είναι καμιά 200αριά τετραγωνικά και πάνω μόνο του και το "εικαστικό" πιάνει μόνο ένα μικρό ποσοστό του τοίχου.

Για να μη μιλήσουμε για κρεβατοκάμαρα... αν ξυπνήσετε με αυτό φάτσα κάρτα...

...θ' αρχίσετε ν' ακούτε στο μυαλό σας φωνές... και συγκεκριμένα του πατέρα σας, να λέει "αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά" :137:

Reaction score
164
Θα ήθελα να καλύψω έναν τοίχο του καθηστικού με κάτι τέτοιο. (Θα βάλω μια φωτό πόλης, να νιώθω γίγαντας Μαρία! :142:)
Αλλά αν το επιχειρήσω μόνος μου, θα καταλήξω κολλημένος σαν μύγα στο χαρτί! :138: Είμαι που είμαι ατσούμπαλος, θα γίνει κόλαση!

Ποιοί επαγγελματίες αναλαμβάνουν τέτοιες εργασίες; Γιατί είμαι σίγουρος πως σε όποιον μάστορα το πεις, θα σου πει "εγώ", άσχετα αν δεν έχει ξαναδεί ταπετσαρία στη ζωή του! :108:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Καλύτερα να ρωτήσεις ένα διακοσμητή... μια απλή ταπετσαρία μπορεί να την περάσει ο καθένας, αλλά οι διακοσμητές συνήθως ξέρουν τεχνίτες που έχουν εμπειρία σε πιο απαιτητικές δουλειές.

Reaction score
4

....
.....
Έψαχνα και εγώ πρόσφατα και ξεκίνησα από το internet, αλλά δεν βρήκα τίποτα σπουδαίο...

Πήγα σε ένα μαγαζί που κατά βάση πουλάει χαλιά και υφάσματα για το σπίτι.

Είδα 5-6 βιβλία με ταπετσαρίες και έπαθα πλάκα.
ότι μπορείς να φανταστείς (σχετικό), τόσες που δεν μπορούσα να διαλέξω.

Αυτά στα γράφω για να κάνεις μια βόλτα και να τα δεις μόνος σου από κοντά. Κάποιες είναι ανάγλυφες, κάποιες έχουν σχέδια ματ/γυαλιστερά, υφασμάτινες, βινύλιο κτλ.

Υ.Γ.
Αυτές που έχετε βάλει εδώ πιστεύω ότι είναι δύσκολες γιατί έχουν μια παράσταση και θα πρέπει να σου κάνει ο τοίχος (σε διαστάσεις) ώστε να δείξει.

Reaction score
152
Re: Απάντηση: Περι Ταπετσαριας Το Αναγνωσμα...

Δεν έχω βάλει στο σπίτι αλλά τελευταία ζαχαρώνω κάποιες απο εδώ http://showroom.girgiris.gr/main.php?g2_itemId=33 , στις τελευταίες σελίδες έχει και κάποιες φωτογραφικές (προσωπικά δεν θα τις έβαζα σε σπίτι) , πάντως η ποικιλία ,η φαντασία καθώς και η χρήση υλικών που χρησιμοποιούν είναι απίστευτη
πραγματικα απιστευτη ποικιλια...... και ω! τι εκπληξη..... περιλαμβανει και ολα τα σχεδια απο το εγγλεζικο μαγαζακι που βρηκα στο ebay!!!... αναρωτιεμαι και σε τι τιμες....

εχει μπει στη λιστα για επικειμενη επισκεψη στην επομενη ανοδο μου στην Θεσσαλονικη....

Αλλες προτασεις/εμπειριες εχουμε;

Reaction score
0
Ρε παιδιά ταπετσαρίες με σκηνές (πόλεις, φώτος κ παραστάσεις) είναι πολύ δύσκολες για να μπουν σε τοίχο σπιτιού....
Είναι για κάτι διαμερίσματα τύπου loft με άπειρους χώρους, ψηλά ταβάνια, τεράστια παράθυρο και άπλετο φως.. Αν πας να τη βάλεις στο κλασσικό ελληνικό χαμηλοτάβανο (και συχνά λιπόφωτο) σπίτι απλά θα σε πνίξει......

Αυτό που γίνεται να μπει σ' ένα τοίχο είναι ταπετσαρία με κλασσικό επαναληπτικό σχέδιο.

Reaction score
0
Επειδη εχω μια τρελα με το θεμα και ειμαι σε φαση που μετακομιζω το εχω ψαξει αρκετα και εχω καταληξει σε αυτο το site http://www.color24.eu. απλα ριξτε μια ματια.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7