Περι τιμων

Reaction score
460
Εχω την απορια γιατι τα εγχωρια περιοδικα (τρια ειναι) ηχου και εικονας δεν εκδιδουν πια τα ετησια εντυπα που αφορουν τεχνικες προδιαγραφες,θεματα,τιμες και φωτογραφιες των μηχανηματων,ολων των εταιρειων,οπως παλια ,παρα μονο οποτε θελουν κυκλοφορουν καποια ετησια εντυπα με τεστ που ειδη εχουν κανει εν ευθετω χρονο,τα οποια ειναι ποιο πολυ διαφημιστικα και οχι ενημαρωτικα.Θα μπορουσε καποιος να απαντησει γιατι γνωριζω οτι αρκετοι αντιπροσωποι και ειδικοι επι των θεματων αυτων θα διαβασουν αυτο το κειμενο.

Reaction score
460
Απάντηση: Περι τιμων

Αυτο ειναι προσβλητικο και υποπτο(η μη εκδοση τετοιων εντυπων)δεν ειναι δυνατον να αγοραζουμε ξενα περιοδικα για να ενημερωνομαστε για τις τιμες-προδιαγραφες!

Reaction score
140
Εγώ έχω πάρει και του ΗΧΟΥ και του high fidelity τα 2 best of
Το hi-tech το έχω κόψει γενικώς γιατί βάζει bluray και ζητάει …………

Εσύ γιατί δεν τα βρίσκεις :421:

Reaction score
460

Τα εχω παρει αυτα δεν εννοω κατι τετοιο.Εννοω αυτα που εβγαιναν ετησια πριν απο καποια χρονια και περιειχαν μεσα τα παντα οχι μονον αυτα που εκαναν τεστ την δεδομενη χρονια αλλα ολα τα μηχανηματα που υπαρχουν ΟΧΙ ΤΕΣΤ ,προδιαγραφες,φωτο,και τιμες απο οτι κυκλοφορει.

Reaction score
460

Μιλαω για ετησιες εκδοσεις οπως π.χ το Αμερικανικο stereophile buyers Guide το οποιο βγαινει ετησιως και εχει μεσα μονον τιμες.Εχω δει μεσα μαρκες τις οποιες δεν ειχα ακουσει ποτε.Οπως το Αμερικανικο παλι Home theater buyers guide που επισεις περιεχει μονον τιμες,και το ιταλικο Annuario το οποιο περιεχει και τιμες και εικονες.

Reaction score
460

Μαλον κανεις δεν ενδιαφερεται να μαθει ποσο και τι πουλανε οι ελληνες αντιπροσωποι σε συγκριση με το εξωτερικο.

Reaction score
150
Έχεις δίκιο και το ίδιο έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν! Υπάρχουν βέβαια τρόποι να μάθεις τι κάνει και πόσο αλλά μια συγκροτημένη λίστα με το σύνολο των προϊόντων δεν υπάρχει.

Το αν αυτό γίνεται για τους "χ" ή "ψ" λόγους ή απλά λόγω αδιαφορίας δεν το ξέρω αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι θα βρεις αρκετά προϊόντα με εύρος τιμών από λογικές τιμές η και φθηνότερα στην Ελλάδα (λίγα) έως αρκετά ακριβότερα..

Προσωπικά όταν θέλω να αγοράσω κάτι κρίνω ανάλογα με το προϊόν αν αξίζει να πληρώσω μια διαφορά για να έχω τοπική εγγύηση (άλλη τραγωδία αυτή με τις εγγυήσεις που θα έπρεπε να είναι διεθνείς) ή να το φέρω από εξωτερικό αναλογα με το κέρδος.

Σε κάτι που κάνει π.χ. 8,000 Ευρώ αν η διαφορά είναι 2-3,000 και μιλάμε για αγορά από Ευρωπαϊκή χώρα τότε δεν υπάρχει σκέψη. Αν όμως μιλάμε για 200-500 Ευρώ (ο καθένας κρίνει) τότε για λόγους ευκολίας ψωνίζεις από τον τόπο σου....
Όπως και σε άλλα αγαθά όμως οι διαφορές είναι μεγαλύτερες στα ακριβά προϊόντα..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωτηρη αν θυμασαι καποια στιγμη ειχα για υπογραφη το :
το ιντερνετ βλαπτει σοβαρα την οικονομικη κατασταστη των ελληνων αντιπροσωπων.
Σε λιγα χρονια που δεν θα υπαρχει καν υποψια φοβου για αγορες απο το δυκτιο, θα καταντησουν να ανοιγοκλεινουν μυδια.Ο τσιφλικισμος οπως και καθε τι εχει ημερομηνια ληξης.
Τα χειροτερα ερχονται.Απλα τωρα ειναι για αλλους.

Reaction score
460

Χαιρομαι για την ανταποκριση,αλλα το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο.Καταληγω λοιπον ,και ας με διορθωσει καποιος,οτι μαλλον δεν θελουν να ξερουμε τις πραγματικες τιμες λιανικης ουτε οι εμποροι ουτε οι αντιπροσωποι για ευνοητους λογους ο νοων νοειτω,και αυτο το θεωρω απαραδεκτο και συναμα υποτιμα την νοημοσυνη μας.Εκτος οτι πρεπει να ειμαστε ενημερωμενοι για προδιαγραφες-τιμες ειναι κουτο απο μεριας αντιπροσωπων να μην δεινουν τα στοιχεια των μηχανηματων που αντιπροσωπευουν εστω και για διαφημιστικους λογους μιας και δεν ξερουμε πολλοι τι μαρκες αντιπροσωπευονται στην εγχωρια αγορα.Παντως δεν νομιζω οι αντιπροσωποι να μην το θελουν αυτο μαλλον πιεζονται απο καποιους εμπορους για την μη δημοσιευση των ανωτερω στοιχειων που ολοι ξερουμε λιγο πολυ το γιατι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Το ολο θεμα δεν ειναι απλο , και ευκολο .Εξαρταται τι πουλας,΄πως το πουλας, Ποσο κανει ..... ..... .....Προσφατα μιλαγα με γνωστο αντιπροσωπο και τον ρωτησα πολο κοστιζει ενα ζευγος ηχειων του.Μου ειπε 3400 καταλογο.Και λεω εγω πσοη εκπτωση μπορει να μου κανει? γιατι το βρισκω στην ολανδια 900 ευρω + μεταφορικα(80 ευρω).Συντομα οταν οι καρτες θα ειναι εργαλειο για πολυ λιγους και το μετρητο θα ειναι ο τροπος αγορας (δυκτιο) θα πεσει πεινα.Και οχι μονο σοτυς αντιπρποσωπους , γενικα.Οσο ο καθε αντιπροσωπος ειναι εξαρτημενος με το καθε περιοδικο (με καθε τροπο) (λαδωμα-διαφημηση) κτλ.Kαι ο κοσμος δεν εχει λεφτα για χασιμο θα αγοραζει απο εξω.Δυστυχως και το ιδιο το κρατος συμβαλει σε αυτο.Το αν αγοραζει ενα μαγαζι κατι 500 ευρω και χαλα σε εξοδα και διαφημησεις αλλα τοσα πως να μην πουλησει ακριβα.
Η καλυτερη διαφημηση ειναι ο πελατης που ειναι αευχαριστημενος.Αλλα που μυαλο, συντομα πολλα θα αλλαξουν
πολλα .Ειναι γελοιο να μπαινω σε αντιπροσωπο και να μου κανει παραπονα οτι το ταδε περιοδικο του εθαψε το μηχανημα(περιμενει να πουλησει με την βαθμολογια) .Ο κοσμος ναι μεν ανκυκλωνεται αλλα αλλαζει ο τροπος σκεψης.Αυτο θα κοστισει ακριβα σε καθε ευτραφη αντιπροσωπο - μαγαζατορα.Πολυ ακριβα.

Reaction score
460

Πιστευω πως οι αντιπροσωποι ειναι δεσμιοι των καταστηματων-εμπορων γιατι ο αντιπροσωπος εχει μια δεδομενη τιμολογηση των εμπορευατων που εισαγει,απο εκει και περα τα παιρνουν οι εμποροι (ΟΧΙ ΟΛΟΙ)και τα δικινουν με δικο τους τροπο.Το τι αεροπλανα εχω ακουσει δεν λεγεται.

Reaction score
1.187

Κάποτε παίρναμε την Στερεοφωνία κάθε χρόνο (έχω όλα τα τεύχη της από το 1977) που είχε τις προδιαγραφές και τις τιμές όλων των μηχανημάτων και όχι μόνο αυτών που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

aαυτα και αλλ γινοντουσαν τα παλι χρονια.Εδω και καποια χρονια το μαστ ειναι η πεινα, οχι το μεγαλο οστρακο , η αλλη που ξεκινα και τελειωνει στο μυαλο

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω , ειδικά στο οτι ο αντιπρόσωπος απλά φέρνει και οι μαγαζάτορες διαφεντεύουν την αγορά.Εχοντας δουλέψει στο παρελθόν και σε αντιπρόσωπο αλλά και σε κατάστημα λιανικής, σας λεω οτι ήμαστε ολοι θύματα του γενικότερου εμπορίου στην ελλάδα.Δεν διαμορφώνει πολιτική μόνο το κατάστημα λιανικής αλλά αρχικά ο αντιπρόσωπος που κάποιες φορές στο παρελθόν , το ξέρω καλά αυτό , έλεγε εγω θα φέρω σε 2 μήνες ενα φορτίο μκ2 , θέλεις να είσαι μέσα? πόσα κομμάτια θέλεις? δώσε μου τα μισά τώρα και τα μισά αμα τη αφίξει του φορτίου για εκτελωνισμό.Και μετά όποιο μαγαζί ξέμενε απο μκ2 έτρεχε γύρω γύρω σε συναδέλφους να πάρει 2 μκ2 που ήθελε ο πελάτης , για να τον καλύψει.
Αλλο σκηνικό 90'ς , σε μαγαζί που δούλευα, ο αντ/πος στον μαγαζάτορα και γνώστη είναι η αλήθεια, ,, ρε γιώργο αυτοί βγάζουν αυτό το νεο μηχανάκι και μου το κοστολογούν 100.000δρχ, με μεταφορικά και δασμούς και αρχ..ια μου φτάνει 140.000 πόσο να το βγάλω χοντρική ? 280,000 καλά είναι? η θα το θεωρήσουν φτηνιάρικο οι highendάδες?
Γιατί 280.000 + 40% το δικό σου κέρδος , πάμε 390.000 μην το θεωρήσουν φτηνιάρικο και δεν το πάρουν .Σε λίγο θα βγάλει και η παπαρίτσα το ιδιο και θα ξεκινήσει η κατηφόρα στις τιμές, αρα οτι προλάβουμε τωρα να βγάλουμε , τι λες και εσυ?
Ο Γιώργος... εγω λεω βγάλτο σε μια νορμάλ τιμή να μπορείς να πουλήσεις και πλην των highendάδων.Βγάλτο 200.000 να κονομήσουμε ολοι. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΟΩΡΓΟ HIGH END μηχάνημα 200.000 λιανική ? τρελάθηκες?
Γιώργος .... με ρώτησες και σου απάντησα.
Καλά άστο να το δω και με τον γερμανό που θα εχει το γενικό πρόσταγμα και θα σου πω.
Τέλος συζήτησης.
Ο νοών νοείτω.

Reaction score
460

Και εγω φιλε komhst τα εχω ολα φυλαγμενα αναπολω το παρελθον πολλες φορες και κοιταω το παρων και θλιβομαι,που ειναι ο ρομαντισμος εκεινων των χρονων που αγοραζαμε την ετησια στερεοφωνια?διαβαζαμαι με δεος και περναμε ολη την γνωση του τι υπαρχει απο μηχανηματα και τιμες και καναμε τα ονειρα και τα σχεδια μας για την αποκτηση τους.Τωρα τρεχα γυρευε,πρεπει να μπουμε στο ιντερνετ για να βρουμε μονο οτι αναζηταμε χωρις να ξερουμε τι αλλο κυκλοφορει και το βασικο ποσο τιματε στην Ελληνικη αγορα.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!!Εγω ημουν τοσο πορωμενος που πηγαινα τοτε(1977)στις αντιπροσωπειες και μυριζα τι μυρωδια ειχαν τα μηχανηματα τους,ηξερα πως μυριζε το καθε μηχανημα,καθομουν με τις ωρες και οι καταστηματαρχες δεν μου μιλαγαν καθολου και ας μην ψωνιζα.Οταν ξαναπηγαινα μου ελεγαν καλωστον.Τωρα αν πας σε ενα καταστημα κατσεις κανα 3ωρο και δεν ψωνησεις την εκατσες....του τυπου ωχ!παλι ο μακακας ηρθε να μας τα ζαλισει,το εχω διπλοτσεκαρει αυτο οπως πιστευω το εχετε νιωσει πολλοι.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Πάντως τα καλά αμερικάνικα μηχανάκια μύριζαν feron , ειδικό χημικό που έπλεναν τα μηχανήματα πριν τα συσκευάσουν με χαρακτηριστική μυρωδιά σαν εξευγενισμένης χημικά πίσσας.Τρελλή μυρωδιά. Την είχαν και τα ακριβά γιαπωνέζικα. NAKAMICHI, DENON, PIONEER SANSUI ACCUPHASE , ολα τα ακριβα μηχανάκια είχαν αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά που σε συναίπερνε.Και τότε τα καλά μηχνάκια ήταν θεοί.

Reaction score
460

Δεν διαφωνω καθολου σε αυτα που λες Γιαννη(?)παιζει και αυτο και επαιζε συνεχεια για αυτο λεω που ειναι τα ετησια εντυπα με τους τιμοκαταλογους και τις προδιαγραφες?για να ξερουμε τι γινετε,ποσο τιμολογουν οι ελληνες εμποροι-αντιπροσωποι τα εμπορευματα τους.Ξερεις δεν υπαρχει ποιο ευκολο πραμα το να βαλεις δυο τετοια εντυπα κατω (ενα εγχωριο και ενα ξενο και ακομα καλυτερα οταν σε ενδιαφερει π.χ ενα Αμερικανικο μηχανημα να εχεις Αμερικανικο εντυπο,γιατι τα ευρωπαικα στην Αμερικη ειναι ακριβα)και θα καταλαβεις τι γινετε!

Reaction score
460

Την ποιο χαρακτηριστικη μυρωδια την ειχαν τα ηχεια jbl στην Βουκουρεστιου οταν τα ειχε ο Σαρρας εκει ηταν το δευτερο σπιτι μου σε ηλικια 12 ετων.

Reaction score
31

εγω παντως δεν παω στα μαγαζια γιατι ντρεπομαι που δεν μπορω να αγορασω τιποτα
και λεω τι θα λενε απο μεσα τους οι καταστηματαρχες ηρθε ο λακαμας
να μας τα κανει τσουρεκια και παω μονο στα μεγαλα πολυκαταστηματα που δεν εχω σχεδον επαφη με κανεναν και ξερωγληφομαι τωρα στα μεγαλα δεν εχει και παρα πολλα
αλλα αυτο κανω

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας