Πιθανή περαιτέρω βελτίωση ενισχυτή μετά από αντικατάσταση πυκνωτών

Reaction score
488
Σημαντικες διαφορες θα δεις εαν " βελτιωσεις " τους πυκνωτες του τιτλου .... :D ! .

Reaction score
4
Σημαντικες διαφορες θα δεις εαν " βελτιωσεις " τους πυκνωτες του τιτλου .... :D ! .
Το καταλαβα αλλά ήταν πλέον αργά, η διόρθωση κλειδώνει αρκετά γρηγορα, μάλλον μονο διαχειριστης μπορει να το "βελτιώσει" δε γνωρίζω παραπέρα :idk:. Καλά κάνεις και το λές πάντως πέρα από την πλάκα, φαινεται καπως τραγικό ειδικά σε όλους οσους έχουν φάει πυκνωτες "με το κουτάλι" εδω μέσα.

Last edited:

Reaction score
488
Τραγικο δεν ειναι , για πλακα το ειπα ! .
φαινεται καπως τραγικό ειδικά σε όλους οσους έχουν φάει πυκνωτες "με το κουτάλι" εδω μέσα.
Να υποθεσω οτι ενας απο αυτους εισαι και εσυ ? .

Reaction score
4
Τραγικο δεν ειναι , για πλακα το ειπα ! .
Να υποθεσω οτι ενας απο αυτους εισαι και εσυ ? .
Τι να σου πω τωρα, για πλάκα το λέω και γω. Πρώτη φορά κολλάω πυκνωτες σε πλακετα.
Μια απάντηση περιμένω στο αν θα αντεξουν οι δίοδοι χωρις να καταστραφεί κάτι. Αλλιώς δε θα κάνω κάτι άλλο. Απότι καταλαβα είναι μάλλον ασφαλές μέχρι το διπλάσιο αλλά δεν ειμαι σίγουρος.

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Για αντικατάσταση των απόζευξης στις εξόδους, τι λέτε;
Edit: αν και δυσκολεύομαι να τους βρω στη φωτογραφία, το ομολογώ...

Reaction score
488
""""""" Τι να σου πω τωρα, για πλάκα το λέω και γω. Πρώτη φορά κολλάω πυκνωτες σε πλακετα.
Μια απάντηση περιμένω στο αν θα αντεξουν οι δίοδοι χωρις να καταστραφεί κάτι. Αλλιώς δε θα κάνω κάτι άλλο. Απότι καταλαβα είναι μάλλον ασφαλές μέχρι το διπλάσιο αλλά δεν ειμαι σίγουρος. """""""

Καταλαβα , οι διοδοι θα αντεξουν , το θεμα ειναι εαν θα αντεξουν οι ασφαλειες που εχει το τροφοδοτικο , διοτι εαν αυτες οι ασφαλειες ειναι πριν τα διοδακια και τους πυκνωτες , τοτε θα χρειαστει να αυξησεις τα αμπερ τους λιγο , μου εχει τυχει σε εναν παρομοιο ενισχυτη , που οταν αυξησα την χωρητικοτητα επρεπε να αναβασω και τα αμπερ στις ασφαλειες ! .

Reaction score
11
Τι να σου πω τωρα, για πλάκα το λέω και γω. Πρώτη φορά κολλάω πυκνωτες σε πλακετα.
Μια απάντηση περιμένω στο αν θα αντεξουν οι δίοδοι χωρις να καταστραφεί κάτι. Αλλιώς δε θα κάνω κάτι άλλο. Απότι καταλαβα είναι μάλλον ασφαλές μέχρι το διπλάσιο αλλά δεν ειμαι σίγουρος.
Oι 1Ν5402 αντέχουν παλμό 200Α, οπότε μη σε απασχολεί θέμα θερμικής καταστροφής.
Πάντως είναι ευκαιρία να τις αλλάξεις με τις MBR760, που είναι και Σότκι και είναι πιο σκυλιά!
https://www.fairchildsemi.com/datasheets/MB/MBR745.pdf

Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιεί διαφορετικές διόδους ανα 2?

Reaction score
431
Αν θελεις να ακούσεις σημαντικές διαφορές πρέπει να βρεις σχηματικό διάγραμμα και να ψαξεις να αλλάξεις πυκνωτή και αντίσταση στην ανάδραση και εαν υπαρχει πυκνωτής στην είσοδο να αλλάξεις και αυτόν. Στο τροφοδοτικό οι διαφορές ακουστικά θα είναι ελάχιστες και κυρίως στις χαμηλές συχνότητες.

Reaction score
1.173
Εάν σε ικανοποιεί ο ήχος του μην αλλάξεις τίποτα πέρα από τους ηλεκτρολυτικούς στο τροφοδοτικό λόγο παλαιότητας. Αυτά που σου είπε ο ραδιοφονιάς ισχύουν αλλά γνώμη μου είναι να μην ασχοληθείς παραπάνω.

Όντος θα πάρεις καλύτερο ήχο αλλά ταυτόχρονα θα αλλάξουν πολλά πράγματα που μπορεί και να μην σε αρέσει το αποτέλεσμα.

Άκου την μουσική σου.....

Εκτός και εάν θέλεις να πειραματιστείς - να μάθεις. Τότε άλλαζε και άκου - κατέληξε στα γούστα σου.
:drinks:

Reaction score
4
Είσαι σίγουρος ότι χρησιμοποιεί διαφορετικές διόδους ανα 2?
Ναι, αλλα ίσως είναι θέμα κωδικων και μόνο, ίσως να είναι ίδια όλα
2x "LT 1N5" και 2x "55 5402" Τα μεν 2 γραφουν το πρώτο συνθετικό και τα υπόλοιπα το δευτερο! Και είναι ακριβώς όπως στη φωτογραφία.

Εάν σε ικανοποιεί ο ήχος του μην αλλάξεις τίποτα πέρα από τους ηλεκτρολυτικούς
Σίγουρα, όταν το αντικαταστήσω με κάτι πιο ποιοτικό, ίσως δώσω τόπο σε κάποιο επόμενο πείραμα, προφανώς όχι τώρα, ίσως μετά από διάβασμα και μόνο όταν δε το χειάζομαι πια το σιγκεκριμένο μηχάνημα.

Απλά ψάχνω εαν με περισσότερα (τα διπλάσια) μF μπορεί να βελτιωθεί το σχετικά περιορισμένο μπάσο που έχω τώρα, ίσως να πλησιάσω έστω λίγο τον ήχο που έχω συνηθίσει (εαν γίνεται και σε όποιο βαθμό).

Αλλά προσέξτε! εντοπισα το παρακάτω, βλέπω να εχει χρησιμοποιήσει 10.000μF και να δημιουργησε πρόβλημα (με google translate):

https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=pl&tl=en&u=http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3147582.html)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3147582.html#15338070

Reaction score
4
Οπότε δεν αξίζει το ρίσκο, εστω κι αν αυτό που έπαθε ο τύπος προέρχεται από άλλη αιτία! :focus:

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.173
Απλά ψάχνω εαν με περισσότερα (τα διπλάσια) μF μπορεί να βελτιωθεί το σχετικά περιορισμένο μπάσο που έχω τώρα, ίσως να πλησιάσω έστω λίγο τον ήχο που έχω συνηθίσει (εαν γίνεται και σε όποιο βαθμό)
Το εάν θα πλησιάσεις με αλλαγή των πυκνωτών τον ήχο που έχεις συνηθίσει είναι πολύ σχετικό. Απλά με αυτή την αλλαγή θα πετύχεις ένα στιβαρότερο τροφοδοτικό όπου θα μπορέσει να υποστηρίξει τα τρανζίστορ ισχύος στο καλύτερο δυνατό για τις προδιαγραφές τους και στην συνέχεια να οδηγούν καλύτερα τα ηχεία σου.

Reaction score
4
Το εάν θα πλησιάσεις με αλλαγή των πυκνωτών τον ήχο που έχεις συνηθίσει είναι πολύ σχετικό. Απλά με αυτή την αλλαγή θα πετύχεις ένα στιβαρότερο τροφοδοτικό όπου θα μπορέσει να υποστηρίξει τα τρανζίστορ ισχύος στο καλύτερο δυνατό για τις προδιαγραφές τους και στην συνέχεια να οδηγούν καλύτερα τα ηχεία σου.
Καλή επισήμανση.
Και αυτό θα έχει την θετική επίπτωσή του ειδικά σε υψηλές εντάσεις όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω.
Για την ώρα δε θα κάνω κάτι λόγω μεγάλου ρίσκου, αργότερα ίσως με περισσότερες γνώσεις.

Reaction score
488
Ναι, αλλα ίσως είναι θέμα κωδικων και μόνο, ίσως να είναι ίδια όλα
2x "LT 1N5" και 2x "55 5402" Τα μεν 2 γραφουν το πρώτο συνθετικό και τα υπόλοιπα το δευτερο! Και είναι ακριβώς όπως στη φωτογραφία.
Τι να σου πω τωρα , δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφορετικες οι διοδοι στην γεφυρα ανορθωσης σε κανενα μηχανημα ! , τωρα εαν φοβασαι μην καψεις κατι ( και καλα κανεις ) επειδη οπως ειπες εισαι αρχαριος , τοτε θα σου συνιστουσα να παρεις ενα φτηνο μεταχειρισμενο ενισχυτη που να δουλευει και να κανεις τις αλλαγες που θελεις πανω σε αυτο , μονο ετσι θα μαθεις πιο πολλα πραγματα ! .

Reaction score
488
Αν θελεις να ακούσεις σημαντικές διαφορές πρέπει να βρεις σχηματικό διάγραμμα και να ψαξεις να αλλάξεις πυκνωτή και αντίσταση στην ανάδραση και εαν υπαρχει πυκνωτής στην είσοδο να αλλάξεις και αυτόν. Στο τροφοδοτικό οι διαφορές ακουστικά θα είναι ελάχιστες και κυρίως στις χαμηλές συχνότητες.
Καλα ειναι αυτα που λες για την αναδραση , αλλα απαιτουν εμπειρια και θελουν οποσδηποτε γεννητρια και παλμογραφο και μεγαλη προσοχη , ειδικα οταν το μηχανημα ειναι τρανζιστορατο διοτι μπορει να καει ! .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt