Πικάπ Pro-Ject και κεφαλή Denon 304!!!

Reaction score
51
-Παιδιά μου κάνανε δώρο ένα πικάπ Pro-Ject με κεφαλή Denon 304!!! :lol:
-Τι λέτε?
Σημειωτέον ότι τον τελευταίο καιρό ψιλοψάχνομαι για πικάπ και αυτό ήρθε απρόσμενα!!! :lol:

Reaction score
1.379
Πολυ ωραιο δωρο! :D Και η κεφαλη κορυφαια, απ'οτι ακουγεται, παρα το χαμηλο της τιμης της. Ποιο μοντελο της Pro-Ject ειναι;

Reaction score
51
Sorry ξέχασα να το πώ :?  :?
Είναι το pro-ject 2.9 wood!!!

Λοιπόν!!
Θα βάλω προσωρινά ένα phonostage της Project

να το συνδέσω με το Tsakiridis-Alexander και με Yamaha-MXD1.
Ελπίζω πως θα έχω σύντομα νέα από τις εντυπώσεις μου!!!
Και φωτογραφίες από το σύστημα πλέον!!! :lol:

(Περιμένω πάντως τον καινούργιο Tsakiridi preamp που έχω μάθει πως θάχει και phonostage και πολλά άλλα καλούδια!!!)

Reaction score
1.379
Η Denon ειναι πολυ χαμηλοεξοδη. Σιγουρεψου οτι το phono μπορει να την παιξει.
Ο καινουργιος προ πως θα ειναι; Ξερεις τιποτα; Εχω ακουσει για remote & phono.

Reaction score
51
Η Denon ειναι πολυ χαμηλοεξοδη. Σιγουρεψου οτι το phono μπορει να την παιξει.
Ο καινουργιος προ πως θα ειναι; Ξερεις τιποτα; Εχω ακουσει για remote & phono.
Για την Denon θα το δω! :cry:
Για τον καινούργιο pro ξέρω ότι θα έχει remote (και αυτός που έχω -Alexander-έχει), phono και επίσης θα δέχεται XLR σύνδεση. Το design θα είναι πιό σύγχρονο κλπ.κλπ!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Πολύ καλό πικαπ για τα λεφτά του μαζί με μια πολύ καλή κεφαλή. Προσοχή στο στήσιμο (η 304 είναι λίγο ζόρικη). Δες επίσης το speedbox της Project και προσθεσέ το στο σύστημά σου τ συντομότερο δυνατόν.

Τώρα αν μπορούσες να επιστρέψεις το phono της Project και να πάρις το λαμπάτο της ίδιας εταιρίας θα ήταν καλύτερα...

Reaction score
51
....Προσοχή στο στήσιμο (η 304 είναι λίγο ζόρικη). Δες επίσης το speedbox της Project και προσθεσέ το στο σύστημά σου τ συντομότερο δυνατόν.

Τώρα αν μπορούσες να επιστρέψεις το phono της Project και να πάρις το λαμπάτο της ίδιας εταιρίας θα ήταν καλύτερα...
Σπύρο ευχαριστώ για την απάντηση!
Ποιά είναι η γνώμη σου για το χαμηλοέξοδο που αναφέρει ο φίλος kostas?
Επίσης σχεδιάζω την αγορά του καινούργιου Tsakiridis!
Εσυ πιστεύεις να δω και τον λαμπάτο της Project :?:

Reaction score
1.379
Εαν θελεις ν'αλλαξεις phono stage, θα προτεινα να τα δοκιμασεις ολα μαζι στο συστημα σου αφου εχεις ξεκαθαρισει ποιος θα ειναι ο προ. Μπορω να σου δανεισω το Trichord Dino που χρησιμοποιω. Το θεωρω κορυφαιο στη τιμη του (500 ευρω). Παιζει ολες τις ΜΜ & ΜC κεφαλες, με διακοπτες που βρισκονται στο κατω μερος του και ετσι κανεις γρηγορες αλλαγες χωρις να χρειαζεται να ανοιγεις το κουτι καθε φορα.

Απ'οτι βλεπω στα links, η 304 εχει 0.18mV και το Pro-ject phono box υποστηριζει MC κεφαλες μεχρι 0,45mV. Το Tube box υποστηριζει κεφαλες μεχρι 0,3mV. Δε χανεις τιποτα ομως να δοκιμασεις. Το Dino υποστηριζει μεχρι 0.1 - 0.25mV.
http://www.hifistore.co.uk/product.php?qsProd=DL304
http://www.project-audio.com/en/accessories.html
http://www.trichordresearch.com/dinospec.html

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Σπύρο ευχαριστώ για την απάντηση!
Ποιά είναι η γνώμη σου για το χαμηλοέξοδο που αναφέρει ο φίλος kostas?
Επίσης σχεδιάζω την αγορά του καινούργιου Tsakiridis!
Εσυ πιστεύεις να δω και τον λαμπάτο της Project :?:
Λόγω του ότι είναι χαμηλοέξοδη θέλει πολύ καλο phonostage. Το Dino είναι ένα από τα κορυφαία (σε λογικα πλαισια τιμών πάντα). Καλύτερα όμως να συμβουλευτείς τον Β. Λαζάρου για το θέμα, μιας που και την παρουσίαση του πικαπ του θα την κάνει με την ιδια κεφαλη. Τα Phono του Τσακιριδη δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει ποτέ.

Οπωσδήποτε όμως πάρε το speedbox της Project.

Reaction score
1.379
Denon 304 συνεχεια...

Επειδη στην παρουσιαση των P.A.M. & Avantgarde αναφερθηκε οτι το Dino μπορουσε μεν να οδηγησει την κεφαλη, αλλα με παρα πολυ φυσημα που εκανε το ακουσμα αδυνατο, μολις τελειωσε η δοκιμη και το συμπερασμα ειναι τελειως διαφορετικο.

Το Dino με την 304 κατευθειαν στα Solo: Στη θεση "MC Low Output" που δινει 0.25 - 0.4mV 70dB την οδηγησε χωρις καμια δυσκολια. Ο Βαγγελης μου ειπε οτι την προτιμουσε στην...προηγουμενη "MC Normal Output" που δινει 0.4 - 0.6mV 63dB. Υποψιν οτι η κεφαλη εχει 0.18mV εξοδο οποτε η θεση που λογικα θα επρεπε να την βαλουμε θα ηταν η "MC Very Low Output" που δινει 0.1 - 0.25mV 74dB.

Επαιξε χωρις ιχνος θορυβου, αβιαστα οπως οδηγει και την δικη μου DL-110 που βγαζει 1,6mV. Ολα αυτα με το μικρο, εισαγωγικο τροφοδοτικο.

Reaction score
51
Κώστα εξαιρετική η βοήθεια σου και σ'ευχαριστώ!!
Σε very low... την δοκίμασες? δεν κατάλαβα :roll:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
τελικά τι έκανες με το project Γιώργο?

έβγαλες άκρη?

και για όσους ενδιαφέρονται το 2.9 καταργήθηκε από τους καταλόγους της Pro-ject και στο εξωτερικό κάποιοι "σκοτώνουν" το στοκ τους. Το βρήκα χωρίς κεφαλή στα 350€!!!

Reaction score
51
τελικά τι έκανες με το project Γιώργο?

έβγαλες άκρη?

και για όσους ενδιαφέρονται το 2.9 καταργήθηκε από τους καταλόγους της Pro-ject και στο εξωτερικό κάποιοι "σκοτώνουν" το στοκ τους. Το βρήκα χωρίς κεφαλή στα 350€!!!
Τίποτε! Το έχω ακόμα στο κουτί!!! :sad:

Reaction score
0
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα κι εγώ ένα πικαπ Pro-ject debut 2 με μια ortofon.

Χωρίς να θέλω να χαλάσω τη συζήτησή σας, θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου ενα-δυό πραγματάκια όσον αφορά τη σύνδεση του πικαπ.

Το έχω συνδέσει με το απλό rca καλώδιο που διαθέτει κατευθείαν στον ενισχυτή που διαθέτω (Yamaha RXV 800) στη θέση Phono. Η απόδοσή του είναι μια χαρά στα αυτιά μου.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τί βελτίωση και πώς γίνεται η σύνδεση εαν πάρω ένα phonostage και κατά πόσον είναι απαραίτητο, καθώς και τί κάνει το speedbox?

Ευχαριστώ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν προσθέσεις ένα phono stage θεωρητικά θα έχεις καλύτερη ποιότητα ηχου. Το phono stage συνδέεται πρίν τον ενισχυτή και από εκεί το σήμα πάει σε μία είσοδο line του ενισχυτή (προσοχή όχι στην phono ξανά).

Το speedbox είναι ένα εξάρτημα που αλλάζει ηλεκτρονικά τις στροφές το πικάπ, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει το πικάπ να περιστρέφεται πιο σταθερά. Έχει κυκλοφορήσει νέα έκδοση (speed boxII) οπότε πριν προχωρήσεις σε αγορά έλεγξε την συμβατότητα του νέου speedbox με το πικάπ σου...

Reaction score
0
την denon σκεφτομουνα και εγω αλλα τελικα κατεληξα στην dynavector 20/LOW.
πλατο και εγω εχω το protzect pespective το ακρυλικο με την αναρτηση .βραχιονα αλλαξα διοτι ακομα και με την κεφαλη την blue point special ηταν για κλοτσιες.πολυ

καλοριζικο και προσεκτικο στησιμο

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos