Πικαπ made in DIYland

melina

Cargo 200
Reaction score
46.794
Για να μη γράφω όλες τις μπούρδες που έχω στο μυαλό μου ερωτώ:
Αξίζει να ασχοληθεί κανείς με ιδιοκατασκευή για ένα απλής κατασκευής πικάπ που δεν είναι ανάρτησης και παίρνει κίνηση με ιμάντα;

Reaction score
169
Απάντηση: Πικαπ made in DIYland

Εξαρτάται τι σκοπούς έχεις και τι ικανότητες, εργαλεία και εμπειρία σε μηχανικά DIY

To DIY το κάνεις για το σπόρ... αν το κάνεις για να να αποκτήσεις ένα φτηνό πικάπ, τότε απλά μην το κάνεις γιατί και ένα σκασμο λεφτά θα δώσεις και το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο...

Reaction score
118

Βασίλη μου,

Κάτι τέτοιο αρχικά θέλησε να κάνει κι ο ανιψιός μου. Στην πορεία ανακάλυψε στην αποθήκη μου τα Lenco του παλιού καιρού και δείχνει τρις - ευτυχισμένος ! Υπάρχει αρκετή δόση DIY στην πορεία για να επανέλθουν τα παλιά πικάπ .. :smile:

melina

Cargo 200
Reaction score
46.794
Re: Απάντηση: Πικαπ made in DIYland

Υπάρχει αρκετή δόση DIY στην πορεία για να επανέλθουν τα παλιά πικάπ .. :smile:
Πολύ ωραία το έθεσες Νίκο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.643

Αξίζει να ασχοληθεί κανείς με ιδιοκατασκευή για ένα απλής κατασκευής πικάπ που δεν είναι ανάρτησης και παίρνει κίνηση με ιμάντα;
Ναι.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.083

Με την σημερινή τεχνολογία των μηχανών CNC είναι πολύ πιο εύκολο να φτιάξεις πηγάδι λαδιού, σφόνδυλο και πλατώ, με μεγάλη ακρίβεια.
Το θέμα είναι ποιός θα κάτσει να στο φτιάξει, με την έννοια ότι δεν βάζει μπρος κάποιος την μηχανή του για ένα κομμάτι.
Ο χρόνος σχεδίασης και προγραμματισμού της μηχανής είναι πολύ μεγαλύτερος από τον χρόνο που χρειάζεται για την ίδια την κατασκευή.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.794
Αν έχετε διάθεση για παιχνίδι επί χάρτου ακολουθείστε στο παρακάτω παρακαλώ...και απευθύνομαι κυρίως στους πλέον έμπειρους.

Ποια αρχιτεκτονική θα επιλέγατε για DIY;
Από ποια κομμάτια του πικάπ θα ξεκινούσατε;
Ποια σημεία τους θα προσέχατε;

Στα παραπάνω δυσκολεύομαι να απαντήσω γιατί δεν έχω εμπειρία από το προιόν. Με γνωστές όμως τις απαντήσεις ίσως να μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω με σχέδια και κατασκευαστικές ιδέες λόγω επαγγελματικής εμπειρίας.

@Μελίδης. Ισως και να μην χρειάζεται cnc. Θα δούμε που είναι απαραίτητο και γιατί. Αλλά και ένα κομμάτι να θέλουμε, με το σχέδιο ανά χείρας και εύκολα με e-mail μπορούμε να πάρουμε προσφορές για κατασκευές.

Edit: και την ώρα που πάτησα Post το είδα μπροστά μου....γιατί να μην φτιάξουμε το σχέδιο πικαπ by avsite και ας το υλοποιήσει ο καθένας μετά όπως μπορεί προσθέτοντας ίσως και δικά του προσωπικά στοιχεία στην κατασκευή και ίσως κάποτε σε κάποια έκθεση hi end show τα φέρουμε, τα στήσουμε και γίνει της ...αναλογίας εκεί μέσα!!! :wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.231

Φυσικά!

Για πολλούς λόγους!!!

Reaction score
2.248

Θα κόψει στους 30-40Ηz και την δεύτερη.

melina

Cargo 200
Reaction score
46.794
Re: Απάντηση: Πικαπ made in DIYland

Θα κόψει στους 30-40Ηz και την δεύτερη.
δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, αν θες εξηγείς λίγο παραπάνω σε παρακαλώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.328
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis