Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1
Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Όπως δηλώνει και η υπογραφή μου, όλοι μας αντιμετωπίζουμε αργά ή γρήγορα το πρόβλημα το χωρητικότητας του αποθηκευτικού μας χώρου, μια και εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με τα τεράστια σε μέγεθος και αδηφάγα για χωρητικότητα αρχεία υψηλής ευκρίνειας.

Όσους σκληρούς δίσκους κι αν αγοράσετε και όσο μεγάλοι κι αν είναι σε μέγεθος… κάποια στιγμή θα γεμίσουν. Και τότε θα βρεθείτε για μια ακόμη φορά στο δίλημμα: και τώρα τι κάνουμε; Αγοράζουμε και άλλους σκληρούς δίσκους! Και όταν γεμίσουν κι αυτοί;! Ξαναγοράζουμε και άλλους! Ή σβήνουμε κάποια από τα πολύτιμα αρχεία μας…

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η συνεχής αγορά σκληρών δίσκων ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, μια και οι απλά εξωφρενικές τιμές των εγγράψιμων Blu-ray δίσκων στα ελληνικά καταστήματα, καθιστούσε κάθε σκέψη για αγορά τους σκέτη τρέλα. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον ηλίθιος ή εξαιρετικά ματσωμένος, για να πληρώσεις από εννέα έως είκοσι ευρώ τα 25άρια εγγράψιμα δισκάκια Blu-ray ή από τριάντα έως σαράντα ευρώ για τα αντίστοιχα των 50GB!!!

Αυτή η εξωφρενική όμως κατάσταση έφτασε πια στο τέλος της, μια και έχουμε πλέον εναλλακτικές επιλογές. Διαγράψτε με μια μονοκονδυλιά όλα ανεξαιρέτως τα ελληνικά καταστήματα που μας θεωρούν χοντρά κορόιδα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια πιστωτική κάρτα και ένας λογαριασμός paypal. Μπαίνετε στο εγγλέζικο ebay και καθαρίσατε! Ψωνίστε άφοβα, μια και είναι πασίγνωστο ότι όλοι οι μεγάλοι «πωλητές» στο ebay, βασίζονται στο καλό όνομα που αποκτούν μέσα από τα θετικά feedback των χρηστών που ψωνίζουν τα προϊόντα τους…

Ανοίγω λοιπόν αυτό το νέο θέμα, στο οποίο μπορούμε να γράφουμε όλες τις επιτυχημένες ή αποτυχημένες εγγραφές που πραγματοποιούμε σε δισκάκια Blu-ray. Πολύ σημαντικό είναι κατά την άποψή μου να δίνουμε τα πλήρη στοιχεία που αφορούν το setup μας, δηλαδή: λειτουργικό σύστημα και το ακριβές service pack, το ακριβές μοντέλο του drive αλλά και το πρόγραμμα εγγραφής, ενώ είναι ευνόητο ότι πρέπει να λέμε ποιον ακριβώς τύπο Blu-ray δίσκων χρησιμοποιήσαμε για τις εγγραφές μας.

Κάνω λοιπόν την αρχή. Το setup μου στο HTPC στο οποίο γράφω τα Blu-ray:
Λειτουργικό: Windows XP professional service pack 2
Drive: LG GGW-H20L
Πρόγραμμα εγγραφής: Nero 7 (αρχικά και αποτυχημένα) και Nero 8 (επιτυχημένα)
Εκτυπωτής: Epson Photo R285

Η πρώτη μου απόπειρα εγγραφής με το Nero 7 ήταν εντελώς επώδυνη και αποτυχημένη. Το Blu-ray δισκάκι που δοκίμασα να γράψω, είναι το επανεγγράψιμο LG των 25GB...

http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?id=ANA.LGE0001

...που υπάρχει ως δώρο στη συσκευασία του drive LG και που βλέπετε στις δύο παρακάτω φωτό.

Να ευχαριστήσω θερμά τον «στρατηγό» Μπάμπη Κολέζα που τράβηξε τις φωτογραφίες στα δισκάκια, μια και αυτή την εποχή δεν έχω διαθέσιμη την Sony A100… :114:

Με το που πήγε να ξεκινήσει η εγγραφή στο LG, το Nero 7 μου έβγαλε error και βρέθηκα με ένα σουβέρ υπερπολυτελείας αξίας δέκα ευρώ! Το δισκάκι αχρηστεύθηκε εντελώς και είναι αδύνατον πλέον να αναγνωριστεί και από τα δύο drive Blu-ray της LG που έχω στο σπίτι. Φυσικά και δεν μπορώ να κατηγορήσω τον συγκεκριμένο τύπο από τα δισκάκια Blu-ray της LG, μια και μπορεί να έφταιγε το Nero, το drive, το λειτουργικό κτλ. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος…

Επειδή θορυβήθηκα από την πρώτη αποτυχημένη εγγραφή, απεγκαταστάθηκε το Nero 7 και εγκαταστάθηκε το Nero 8, χωρίς να αλλάξω τίποτε άλλο στο HTPC. Αγοράστηκαν λοιπόν από το αγγλικό ebay τα συγκεκριμένα printable Traxdata Blu-ray 25GB δισκάκια που βλέπετε στη φωτό, σε συσκευασία των δέκα τεμαχίων. Τιμή; 36 ευρώ παρακαλώ, κομπλέ με τα μεταφορικά!!! Δηλαδή, το κάθε δισκάκι κοστίζει 3,6 ευρώ και είναι και εκτυπώσιμο, που δεν πρόκειται να βρείτε αυτή τη στιγμή σε ελληνικό κατάστημα, ακόμα κι αν βαράτε τον κ@λο σας κάτω!!! :137: Τα δισκάκια ήρθαν από Αγγλία, άρα δεν κινδυνεύετε από τελωνεία και άλλες τέτοιες π@π@ριές, ενώ εννοείται ότι ήταν σφραγισμένα, στη φωτό έχω ανοίξει το κουτί και έχω κάψει ήδη δύο από τα δέκα δισκάκια.

Στη φωτό βλέπετε σε μεγένθυση μια σημαντική λεπτομέρεια: η Traxdata μας δίνει τις ακριβείς διαστάσεις που πρέπει να έχει η εκτυπώσιμη περιοχή μας, για να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο χιλιοστό της εκτυπώσιμης περιοχής του δίσκου. Δίνετε λοιπόν αυτές τις διαστάσεις στο πρόγραμμα του εκτυπωτή σας και είσαστε ταμάμ!

Εδώ βλέπετε το δισκάκι. Η επιφάνεια εκτύπωσης έχει ένα λευκό που κιτρινίζει αμυδρά, σε σχέση με άλλα printable dvd δισκάκια που έχω αγοράσει κατά καιρούς. Η ποιότητα εκτύπωσης είναι απλά εξαιρετική, δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσετε τίποτε περισσότερο, από τη στιγμή που το label σας είναι σε επαρκή ανάλυση.

Εδώ βλέπετε την χρυσαφί επιφάνεια εγγραφής του Traxdata σε ένα άγραφο δισκάκι.

Τέλος, εδώ βλέπετε την επιφάνεια εγγραφής του Traxdata, στο οποίο έχει γραφτεί μια ασυμπίεστη ματρόσκα αναφοράς μεγέθους 18GB. Υπάρχει μπόλικος χώρος φυσικά ακόμα διαθέσιμος που όμως πηγαίνει χαμένος, μια κάνω finalize τα δισκάκια, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση. Δεν μπορώ να σας δείξω την τυπωμένη πλευρά από το δισκάκι για ευνόητους λόγους… :126:

Έχουμε και λέμε λοιπόν: είμαι τρισευτυχισμένος μέχρι στιγμής με τα printable Traxdata! Μέχρι τώρα έχω κάψει τα δύο πρώτα δισκάκια με απόλυτη επιτυχία! Και τα δύο δισκάκια παίζουν άψογα και στα δύο Blu-ray drive της LG που έχω στα δύο HTPC του σπιτιού.

Μοναδικό μειονέκτημα: η πολύ χαμηλή ταχύτητα εγγραφής που ήταν σταθερή σε όλη την διάρκεια στο 1,5x δηλαδή περίπου 7MB/sec ή 420MB/min. Και οι δύο ματρόσκες μεγέθους 18 και 19GB αντίστοιχα που έγραψα, χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά για να ολοκληρωθεί η εγγραφή. Και πάλι όμως δεν είναι απαραίτητο ότι φταίνε τα δισκάκια για αυτό, μπορεί π.χ., να φταίει το firmware του LG drive στο οποίο δεν έχω κάνει ποτέ αναβάθμιση.

Τέλος, να πούμε ότι στο αγγλικό ebay υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκτυπώσιμα Blu-ray 25άρια δισκάκια και από άλλες μάρκες όπως TDK, Sony κτλ., σε αντίστοιχα καλές τιμές των Traxdata. Επίσης υπάρχουν εκτυπώσιμα 50άρια δισκάκια σε τιμές λίγο πάνω από 6 ευρώ!!!

Κάψτε τα όλα λοιπόν φίλοι μου… :144:

Reaction score
384
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

H αποθηκευση σε σκληρο κοστιζει 2.2 ευρο ανα ταινια, εαν κανεις 25 γιγα εγγραφες. Ο σκληρος τουλαχιστον επιτρεπει και το ριπαρισμα με το hd-audio που χρειαζεται 45 γιγα ανα ταινια.
Σκληρος και παντα σκληρος....

Reaction score
1.213

Eνα δισκακι εχω γραψει.Το ιδιο ακριβως LG που βλεπουμε πιο πανω και το οποιο συνοδευε το LG GGW-H20L αντιγραφικο , αυτο που εχει δηλαδη και ο Παναγιωτης.Λειτουργικο ΧP SP3 και προγραμμα το ImgBurn.Ολα πηγαν οκ..

Καλη η τιμη (3,60 ) αλλα θα ηταν μεσα στις επιλογες μου αν μιλαγαμε για 50 gb.(ωστε να καλυπτει blu ray rips ).

Reaction score
0

http://cgi.ebay.com/5-Sony-Blu-ray-...4|66:2|65:12|39:1|240:1318|301:0|293:1|294:50

αυτη παντως ειναι η καλυτερη τιμη που εχω βρει σε 50αρια. Περιπου 8 ευρω το κομματι βγαινει και ερχονται απο Ιαπωνια...
Ειναι ακομα τσουχτερη η τιμη αλλα οντως εχει γινει προοδος. Θα μεινω ομως με τους δισκους τουλαχιστον μεχρι να πανε κατω απο 5 ευρω το κομματι.
Μονο 50αρια με ενδιαφερουν, γιατι εχω 15 bluray και μονο 2 χωρανε σε 25αρι, οποτε κυριως με 50αρια θα γινεται η δουλεια. Ματροσκες δε θα ξοδευα ποτε τοσα ευρω για να τις αποθηκευσω, αναλωσιμες ειναι...καποια στιγμη θα αντικατασταθουν απο την bluray εκδοση τους

Reaction score
384

Αυτο λεω κι εγω. 1ΤΒ κανει 80 ευρο σημερα και πεφτει συνεχεια!

Reaction score
1

Μονο 50αρια με ενδιαφερουν, γιατι εχω 15 bluray και μονο 2 χωρανε σε 25αρι, οποτε κυριως με 50αρια θα γινεται η δουλεια. Ματροσκες δε θα ξοδευα ποτε τοσα ευρω για να τις αποθηκευσω, αναλωσιμες ειναι...καποια στιγμη θα αντικατασταθουν απο την bluray εκδοση τους

Και γιατί να μην μετατρέψεις τα Blu-ray σε εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες με τον οδηγό που έχουμε φτιάξει και μετά να τις αποθηκεύσεις σε 25άρια δισκάκια;! :118:

Έχω μετατρέψει του κόσμου τα Blu-ray και μόνο ένα, το Kill Bill Vol. 2 δεν χωράει τσίμα τσίμα σε 25άρι δισκάκι, μια και είναι 27GB αρχείο. Όλα τα υπόλοιπα Blu-ray χωράνε μια χαρά σε 25άρι δισκάκι. :126:

Π.χ., το τελευταίο Quantum of Solace, ούτε 20GB δεν πιάνει καλά καλά σε ασυμπίεστη ματρόσκα...

Reaction score
0

Και γιατί να μην μετατρέψεις τα Blu-ray σε εντελώς ασυμπίεστες ματρόσκες με τον οδηγό που έχουμε φτιάξει και μετά να τις αποθηκεύσεις σε 25άρια δισκάκια;! :118:

Έχω μετατρέψει του κόσμου τα Blu-ray και μόνο ένα, το Kill Bill Vol. 2 δεν χωράει τσίμα τσίμα σε 25άρι δισκάκι, μια και είναι 27GB αρχείο. Όλα τα υπόλοιπα Blu-ray χωράνε μια χαρά σε 25άρι δισκάκι. :126:

Π.χ., το τελευταίο Quantum of Solace, ούτε 20GB δεν πιάνει καλά καλά σε ασυμπίεστη ματρόσκα...
εχω δοκιμασει να τα μετατρεψω με TSMuxer παλι σε bluray μορφη αλλα χωρις menu, χωρις extras χωρις αχρηστα audio files κλπ, μονο την ταινια και το βασικο αρχειο ηχου. Και τοτε τα μισα περιπου χωρουσαν σε 25αρι, σε καμια περιπτωση σχεδον ολα...
Τελικα ομως κατεληξα οτι δεν αξιζει, επειδη με ενδιαφερει η μακροπροθεσμη αποθηκευση προτιμω να κρατησω και τα menus και ολα, αλλιως σε 1-2 χρονια θα πανε για πεταμα αυτα τα δισκακια και θα ψαχνω να τα ξαναβρω στην πληρη εκδοση να τα ξαναγραψω σε 50αρι τοτε που θα ειναι φτηνα...

Γενικα δεν εχω καμια βιασυνη, εφοσον το htpc ειναι ο bluray player Μου δεν εχω λογο να τα εχω σε δισκακια προς το παρον. Εχω 3tb raid5, προστατευμενα ειναι, θα περιμενω οσο χρειαστει για να φτηνινουν τα δισκακια, την αναπαραγωγη μου την κανω μια χαρα ηδη. Και οταν βρω τα σκουρα θα αρχισω να σβηνω ματροσκες. Θεωρητικα με 3tb και με μεσο μεγεθος bluray τα 35gb μπορω να αποθηκευσω 87 ταινιες για να γεμισει....δε νομιζω να υπαρχει θεμα....θα περιμενω οσο χρειαστει :)

To quantum μια που το ανεφερες, επειδη το εχω, βλεπω οτι ειναι 29.9gb το m2ts αρχειο της ταινιας...αμα ειναι 10gb ο αχρηστος ηχος οκ...αλλα δε νομιζω, παντως ειναι σχετικα κοντα στο να χωρεσει σε 25αρι, υπαρχουν πολυ χειροτερα...

Reaction score
1

H αποθηκευση σε σκληρο κοστιζει 2.2 ευρο ανα ταινια, εαν κανεις 25 γιγα εγγραφες. Ο σκληρος τουλαχιστον επιτρεπει και το ριπαρισμα με το hd-audio που χρειαζεται 45 γιγα ανα ταινια.
Σκληρος και παντα σκληρος....

Συμφωνώ. Κι εγώ μέχρι τώρα αποθήκευα αποκλειστικά σε σκληρούς, 5ΤΒ χωρητικότητα έχω αυτή τη στιγμή και ήδη έχω γεμίσει μέχρι το λαιμό δύο φορές μέχρι σήμερα! :137:

Αλλά είναι πάντα καλό να έχουμε περισσότερες επιλογές αποθήκευσης από μία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν χτυπήσει ένας σκληρός αποχαιρετάμε αυτομάτως όλο το περιεχόμενό του, ενώ αν χτυπήσει ένα δισκάκι... θέστηκε η φοράδα στο αλόνι!... :142:

Reaction score
1

To quantum μια που το ανεφερες, επειδη το εχω, βλεπω οτι ειναι 29.9gb το m2ts αρχειο της ταινιας...αμα ειναι 10gb ο αχρηστος ηχος οκ...αλλα δε νομιζω, παντως ειναι σχετικα κοντα στο να χωρεσει σε 25αρι, υπαρχουν πολυ χειροτερα...

Κι όμως είναι. Σκέψου ότι το Kill Bill Vol. 2 που είναι το μεγαλύτερο αρχείο που έχω δει εγώ τουλάχιστον σε Blu-ray δισκάκι (41GB), καταλήγει στα 27GB μόλις αφαιρεθούν τα περιττά audio tracks. :126:

Reaction score
0

γενικα δεν εχεις αδικο, αλλα το κακο ειναι οτι ενω ολες θα φτασουν κοντα στα 25, πολλες θα ειναι εστω και οριακα παραπανω. δηλαδη ολες σχεδον θα ειναι μεχρι 30gb αλλα οι μισες θα ειναι 27-28gb...και ετσι ειναι δωρο αδωρο, δε το γλιτωνεις το re-encoding οποτε ας εγγραφες τελικα το δισκακι ολοκληρο σε 50αρι. Συμφωνω βεβαια οτι τις αλλες μισες, μονο λιγες θα ηταν εξαρχης 25αρες και τωρα μπορεις να τις γραψεις, αλλα θελω ομοιογενεια στη συλλογη μου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.852

Από πλευράς οργάνωσης και αποθήκευσης με εξώφυλλα και τα συναφή καλούδια, η εγγραφή σε BR είναι Η επιλογή.

Από πλευράς κόστους ο σκληρός δίσκος εξακολουθεί να είναι η φτηνότερη επιλογή.

Ιδίως αν σκεφτείς πόσος χαμένος χώρος θα υπάρχει στα BR δισκάκια...

Ίσως όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι το κόστος χρόνου που απαιτείται για μετάβαση από το σκληρό στο BR δισκάκι.

Προσωπικά βρίσκομαι στο σύνολο των 12 σκληρών δίσκων του 1 TB έκαστος για χρήση ως αποθηκευτικού χώρου για μουσική, ταινίες, φωτογραφίες και γενικό backup του PC μου και των δεδομένων μου. Από αυτούς, οι 5 έχουν αμιγώς HD ταινίες, κι 1 διάφορα HD πχ ντοκυμαντέρ, μουσικά βίντεο κλπ. Ούτε καν θέλω να υπολογίσω πόσος χρόνος χρειάζεται για να τα μεταφέρω σε ΒR δισκάκια...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Όμως εάν κρασάρη ο σκληρός θα κλαίς!!!!!!

Reaction score
384

Οι δισκοι ειναι τοσο φτηνοι που κανεις και μπακαπ για πλακα. Το πιο καλο ομως της υποθεσης ειναι πως με τους σκληρους δισκους εχεις ολο το υλικο στο δικτυο , με προσβαση απο παντου. Συν την κατηγοριοποιηση που μπορεις να κανεις.
Τα δισκακια ειναι τελειως 'στατικα' και οσο μεγαλωνει η συλλογη (εχω 600 ασυμπιεστες ταινιες και γραφω γυρω στα 20 BR το μηνα) το μετανιωνεις....
Παρατηρω οτι το 1ΤΒ πεφτει 3-5 ευρο καθε 2-3 εβδομαδες. Συντομα θα εχει ενα πενηνταρικο. Ειναι πολυ απλο να αγορασεις μερικα και να αρχισεις να κανεις μπακαπ τους δισκους. Δεν ειναι θεμα κοστους μονο που ο σκληρος υπερτερει, αλλα η ευκολια προσβασης που προσφερει.

Reaction score
6

Το LG δισκάκι δοκίμασες να το κάνεις quick erase μέσα από το Nero???
Και εμένα μου έκανε το ίδιο πράγμα (error στο ξεκίνημα της εγγραφής) αλλά μπορούσα να το κάνω quick erase....
Τελικά μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, γύρισα τον sata controller στο BIOS από AHCI (ή αλλιώς Enhanced Mode) σε Standard (ή Compatibility mode), τα Vista ξαναείδαν τους controller και η εγγραφή έγινε άψογα ... Και άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει πρόβλημα με το LG BD-RE δισκάκι, και κάποιοι όπως και εγώ το έλυσαν όπως σου λέω (μάλλον είναι ασυμβατότητα του BD-R με το AHCI mode ....)

Reaction score
3

Θα παω κ εγώ με τους σκληρούς, για μένα τουλαχιστον, μονο απο το γεγονος οτι τα εχεις ολα σε ενα κλικ!!! το βαζε βγαζε και ψαχνε το σωστο δισκακι μου τη δίνει... γενικα ποτε δεν ειχα τπτ σε cd - dvd.... Οσο για το οτι οι σκληροι κρασαρουν και χανεισ τα παντα κτλ κτλ συμφωνω εν μερη... οι σκληροι που χαλανε ειναι οι εξωτερικοι... με το πηγαινε ελα κ οφειλεται στο γεγονος οτι οταν τους μεταφερουμε τους κανουμε κουνια λες κ επειδη του λενε σκληρους ειναι ο μπρους γουιλις.... εμενα ποτε δε μου εχει χαλασει σκληροσ τον οποιο εχω μεσα στο pc... μονο μια φορα που μου χαλασε το raid (το οπιο οφειλεται στη μητρικη και πολυ απλα πηγα τους σκληρους σε ενα φιλο με ιδια μητρικη κ πηρα τα πραγματα μου).
Τελος αν τι γινεται αν καταλαθος σου πεσει ενα δισκακι... γιινει κατι (χτυπα ξυλο) και γρατζουνιστει...?? δε τα χανεις παλι ολα...??
Απλα ειναι το οτι δε χρησιμοποιούνται ακομη τα δισκακια br τοσο οσο οι hd και τους κακολογουμε.... τους καημένους.....

Reaction score
0

Οσο το κοστος/gb του σκληρου υπερεχει ειναι αστειο να μιλαμε για συγκριση. Δε συζηταω καν για θεματα οπως η αμεση διαθεσιμοτητα ολων των δεδομενων, η ταχυτητα αναγνωσης τους κλπ. Και μονο το οτι οι δισκοι ειναι μονιμα rewritable κανει τεραστια διαφορα. Οταν το αγγραφο θα κοστιζει κατω απο 1 ευρω, μπορεις να τα μεταφερεις εκει και δε θα νιωσεις και μλκς...αντιθετως θα ελευθερωσεις τον χωρο σου για οτιδηποτε αλλο...δηλαδη οι σκληροι που αγοραζεις σημερα, κανουν τη δουλεια σου και μετα μενουν κιολας για αλλες χρησεις...

Παρ'ολ'αυτα το επιχειρημα οτι με τα δισκακι απρεπει να ψαχνεις κλπ ενταξει ειναι υπερβολη γιατι δε μιλαμε για χυμα δεδομενα, οταν θες να δεις μια ταινια απλα θα βρεις το δισκακι της και για 2 ωρες εισαι καλυμενος δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, παραμενει υποδεεστερο βεβαια αλλα μη κανουμε την τριχα τριχια...

Νομιζω οτι οποιος βιαζεται να παει σε αγγραφα bluray ας το κανει μονο αν χρησιμοποιει desktop bluray player....αν χρησιμοποιεις το htpc σαν player δεν υπαρχει κανενας λογος να βιαστεις...

Reaction score
1
Απάντηση: Λες να δουλέψει;...

Το LG δισκάκι δοκίμασες να το κάνεις quick erase μέσα από το Nero???
Και εμένα μου έκανε το ίδιο πράγμα (error στο ξεκίνημα της εγγραφής) αλλά μπορούσα να το κάνω quick erase....

Τελικά μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, γύρισα τον sata controller στο BIOS από AHCI (ή αλλιώς Enhanced Mode) σε Standard (ή Compatibility mode), τα Vista ξαναείδαν τους controller και η εγγραφή έγινε άψογα ... Και άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει πρόβλημα με το LG BD-RE δισκάκι, και κάποιοι όπως και εγώ το έλυσαν όπως σου λέω (μάλλον είναι ασυμβατότητα του BD-R με το AHCI mode ....)

Το δισκάκι της LG από τη στιγμή που μου χτύπησε κατά την εγγραφή, με του που το βάζω και στα δύο Blu-ray drive στα δύο HTPC, το μπλε λαμπάκι τους που δείχνει τη λειτουργία τους αναβοσβήνει ασταμάτητα, o explorer μου κρεμάει κτλ. Υπάρχει πιθανότητα λες να του κάνω quick erase με αυτές τις συνθήκες; Θα το δοκιμάσω πάντως... :121:

Reaction score
1.213

Bραχυπροθεσμα κερδιζεις με τους σκληρους , μακροπροθεσμα οχι.Γιατι αν καποιος εχει τωρα 3,4 σκληρους των 1Τ πχ και οι τιμες των δισκακιων κανουν κανα χρονο να πεσουν σε αξιοπρεπη επιπεδα ..μεχρι τοτε μπορει να εχει διπλασιο αριθμο σκληρων δισκων η και παραπανω .Η ευχρηστια τους παυει να υφισταται οταν εχεις μαζεψει 5,10 εξωτερικους δισκους και τρεχεις να μαζευεις τα καλωδια τους δεξια και αριστερα , η οταν προσπαθεις να τους μαζεψεις ολους στο εσωτερικο του κουτιου.Και επειδη αυτο αρχιζει να σου τη δινει συνηθως τους σουταρεις σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με αυτες που τους αγορασες και παιρνεις μεγαλυτερους .Tοσο ''μικροι'' που θα ειναι τοτε που αποφασιζεις οτι δεν αξιζει ουτε σαν backup να τους κρατησεις....:137:

Παιδια ειναι πολυ ακριβο σπορ οι δισκοι....απλως δεν τους φαινεται αμεσα ...:142:

Reaction score
1
Απάντηση: Το σημαντικότερο είναι να έχουμε επιλογές...

Όπως είπα και πιο πριν, για μένα το σημαντικότερο είναι να έχουμε διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές σαν καταναλωτές. Όποιος θέλει αποθηκεύει αποκλειστικά σε σκληρούς δίσκους, ενώ όποιος γουστάρει μπορεί να αποθηκεύει και σε σκληρούς αλλά και σε δισκάκια Blu-ray για ένα μικρό επιλεγμένο μέρος της ταινιοθήκης του, όπως τουλάχιστον σκέφτομαι να κάνω εγώ.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι μπορούμε επιτέλους να αποθηκεύουμε και σε δισκάκια Blu-ray με σχετικά προσιτό κόστος, μια δυνατότητα που δεν είχαμε ουσιαστικά μέχρι σήμερα... :126:

Δεν τίθεται κανένα θέμα κόντρας σκληροί δίσκοι vs δισκάκια Blu-ray! Οι σκληροί θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που το αμφισβητεί αυτό...

Να σας θυμίσω να γράφετε στο θέμα αυτό, όσοι έχετε επιχειρήσει εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε σιγά σιγά μια βάση δεδομένων με κάποια δισκάκια που έχουμε δοκιμάσει πολλοί από εμάς και που έχουν δουλέψει απροβλημάτιστα.

Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα είναι η συμβατότητα των εγγραφών μας με τα stand alone Blu-ray players. Π.χ., έχει δοκιμάσει κανείς να γράψει σε δισκάκι Blu-ray των 50GB ένα ριπαρισμένο σε σκληρό δίσκο original Blu-ray;! Κι αν ναι, έπαιξε σωστά;!... :118:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Το σημαντικότερο είναι να έχουμε επιλογές...

Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα είναι η συμβατότητα των εγγραφών μας με τα stand alone Blu-ray players. Π.χ., έχει δοκιμάσει κανείς να γράψει σε δισκάκι Blu-ray των 50GB ένα ριπαρισμένο σε σκληρό δίσκο original Blu-ray;! Κι αν ναι, έπαιξε σωστά;!... :118:
Στειλε μας ντε κανενα δισκακι των 50 gb να κανουμε δοκιμες..:142:

Γιατι 20 , 30 Ε...δεν δινουμε καρντια μου για να σου φυγει εσενα η περιεργεια...:138:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.591
Members
38.576
Νεότερο μέλος
anquan