Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Reaction score
1.213
Απάντηση: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Και γιατι να παιζει σωστα ενα των 25 gb (εκει καναμε το τσεκ μας :) ) και να μην παιζει σωστα ενα των 50 gb ? (και μαλιστα της ιδιας μαρκας )

Reaction score
1
Απάντηση: Αμ το άλλο που το βάζεις;...

Στειλε μας ντε κανενα δισκακι των 50 gb να κανουμε δοκιμες..

Γιατι 20 , 30 Ε...δεν δινουμε καρντια μου για να σου φυγει εσενα η περιεργεια...:138:

Χαχαχά, τα πάμπερς μου... :204:

Η επόμενη δοκιμή μου θα είναι φυσικά τα printable δισκάκια των 50GB. Γύρω στα έξι ευρώ και κάτι ψιλά κοστίζουν στο ebay. :126:

Και το πιο κουφό από όλα φαντάζεσαι φυσικά ποιο είναι έτσι δεν είναι; Ότι τα περισσότερα από τα printable δισκάκια των 50GB που κυκλοφορούν στο ebay, οι πωλητές τους ισχυρίζονται ότι είναι original Sony!!!!!!!!!!!!! Και δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο να μην τους πιστέψω!

Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις, για ποιον λόγο άραγε η Sony η ίδια να κατασκευάζει και να πουλάει printable δισκάκια των 50GB σε τόσο "ανταγωνιστικές" τιμές;! Δεν υποτίθεται ότι σκίζεται για να κυνηγήσει μέχρι τελικής εξόντωσης τους "καταραμένους πειρατές" που της κλέβουν υποτίθεται το ψωμάκι της;!... :118:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Αμ το άλλο που το βάζεις;...

Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις, για ποιον λόγο άραγε η Sony η ίδια να κατασκευάζει και να πουλάει printable δισκάκια των 50GB σε τόσο "ανταγωνιστικές" τιμές;! Δεν υποτίθεται ότι σκίζεται για να κυνηγήσει μέχρι τελικής εξόντωσης τους "καταραμένους πειρατές" που της κλέβουν υποτίθεται το ψωμάκι της;!... :118:
Mμμμμμ...τραβατε με και ας κλαιω ειναι ολοι τους....:142:

Σαμπως μπορει να κανει αλλιως ? Αν δεν τα πουλησει αυτη θα τα πουλησει καποιος αλλος...αν δεν πουλησει κανενας θα τα κονομανε οι κατασκευαστες σκληρων δισκων.

Η μηπως αμφιβαλλει κανεις οτι ολα τα blu ray players στο μελλον θα παιζουν και με σκληρους χωρις περιορισμους ? :137:

Κανα power buy θα κανουμε για αυτα τα τρισχαριτωμενα σονακια ? :137:

Reaction score
150
Δυστυχώς τα BD είναι too little too late μιας και είδη υπάρχουν στα σκαριά δισκάκια των 100-200 γίγα αλλά και πάλι δεν βλέπω μέλλον στους οπτιοκούς.

Κακά τα ψέματα οι σκληροί είναι παμφθηνοι, πιο γρήγοροι και το ψηφιακό distribution μακράν πιο βολικό. Υπηρεσίες όπως το Netflix χαίρουν μεγάλης επιτυχίας στο εξωτερικό και είναι θέμα χρόνο και υποδομών να κυριαρχήσουν παντού. Ποιος θέλει δηλαδή να πηγαίνει σε Video Club για να νοικιάσει ταινίες και τις περισσότερες φορές να λείπουν τα δισκάκια?

Στο θέμα backup ακόμα κι αν το κόστος πέσει νομίζω ότι αν κάποιος συνηθίσει την ευκολία του σκληρού δίσκου δύσκολα γυρνάει πίσω αλλά είναι και θέμα προτίμησης.

Reaction score
0

Bραχυπροθεσμα κερδιζεις με τους σκληρους , μακροπροθεσμα οχι.Γιατι αν καποιος εχει τωρα 3,4 σκληρους των 1Τ πχ και οι τιμες των δισκακιων κανουν κανα χρονο να πεσουν σε αξιοπρεπη επιπεδα ..μεχρι τοτε μπορει να εχει διπλασιο αριθμο σκληρων δισκων η και παραπανω .Η ευχρηστια τους παυει να υφισταται οταν εχεις μαζεψει 5,10 εξωτερικους δισκους και τρεχεις να μαζευεις τα καλωδια τους δεξια και αριστερα , η οταν προσπαθεις να τους μαζεψεις ολους στο εσωτερικο του κουτιου.Και επειδη αυτο αρχιζει να σου τη δινει συνηθως τους σουταρεις σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με αυτες που τους αγορασες και παιρνεις μεγαλυτερους .Tοσο ''μικροι'' που θα ειναι τοτε που αποφασιζεις οτι δεν αξιζει ουτε σαν backup να τους κρατησεις....:137:

Παιδια ειναι πολυ ακριβο σπορ οι δισκοι....απλως δεν τους φαινεται αμεσα ...:142:
διαφωνω καθετα με αυτο. Μακροπροθεσμα ειναι που εχεις το μεγαλυτερο κερδος με τους δισκους. Οσο το κοστος/gb τους παραμενει καλυτερο, βραχυπροθεσμα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν παιζουν σε standalone players. Αποκει και περα εχουν καμια 10αρια πλεονεκτηματα, και στο θεμα που αναφερεις, αν σκεφτεις οτι ενας 500αρης δισκος (δε σου λεω τερα) μπορει να αντικαταστησει minimum 10 δισκακια, καμια 15αρια λογικα σκεψου το χωρο που θα επιαναν αυτα με τις θηκες τους...χαλαλι και τα καλωδια του.

Μακροπροθεσμα ομως ειναι το μεγαλυτερο κερδος απ'ολα.

Ας δουμε 2 υποθετικα σεναρια. Εστω οτι σε 2 χρονια θα εχω 120 ταινιες με μεσο ορο 40gb να γραψω σε 50αρια δισκακια και οτι σε αυτα τα 2 χρονια το κοστος του αγραφου θα ξεκινησει απο τα 6 ευρω και ανα 4 μηνες θα πεφτει κατα 1 ευρω καταληγωντας δηλαδη στο 1 ευρω. Επισης να δεχτουμε οτι το bluray recorder της προκοπης σημερα κοστιζει 200 ευρω και σε 2 χρονια 50 ευρω. Στους δισκους θα χρησιμοποιησουμε μονο σημερινη τιμη και θα αγνοησουμε οτι φτηναινουν με τον καιρο, θα παρουμε λοιπον τους samsung 1tb που το πλαισιο εχει στα 86 ευρω.

Ο χρηστης Α λοιπον αγοραζει το bluray recorder του και αρχιζει να καιει 20 ταινιες το τετραμηνο. Τι θα πληρωσει?
150 ευρω +
20χ6 +
20χ5 +
20χ4 +
20χ3 +
20χ2 +
20χ1
ΣΥΝΟΛΟ : 200+120+100+80+60+40+20 = 620 ευρω

Ο χρηστης Β αποφασιζει να παρει δισκους. Με μεσο μεγεθος ταινιας τα 40gb θα χρειαστει 4.8tb. Δηλαδη 5 δισκους σαν τον παραπανω, και εναν εκτο δισκο για να κανει raid5 και να εχει την ασφαλεια του.
Συνολικο κοστος 86χ6 = 516 ευρω.
Μετα θα χρειαστει να δωσει 50 ευρω για να παρει το bluray recorder του, και αλλα 120 ευρω για να παρει τα 120 αγγραφα του και να μεταφερει εκει τη συλλογη του. Αρα,
ΣΥΝΟΛΟ : 516 + 50 + 120 = 686 ευρω

Τελικα ο χρηστης Β εδωσε 66 ευρω παραπανω που αντιστοιχει σε κατι λιγοτερο απο το 10% της συνολικης επενδυσης του στο θεμα.
Ομως για να δουμε εκει που καταληξανε αν καποιος εχει πλεονεκτηματα...

Ο Β εχει 6 δισκους των 1tb να κανει οτι θελει, στη χειροτερη αν θελει μπορει να τους πουλησει 10 ευρω τον εναν και να βγαλει τα σπασμενα σε σχεση με τον χρηστη Α (πιθανοτατα θα μπορει και 20 ευρω πχ αλλα 10 παντως σιγουρα...).
Ο Β εχει καταληξει με ενα υπερσυγχρονο bluray recorder 16απλης ταχυτητας που υποστηριζει ολα τα τελευταια και εχει καινουρια εγγυηση 1 χρονου.
Ο Β εχει 100 ολοκαινουρια δισκακια με μηδενικη φθορα, γραμμενα απο "ωριμο" λογισμικο και αφου πρωτα θα εχουν φιλτραριστει τα δεδομενα απο τα τοτε προγραμματα για να εξασφαλισουν 100% συμβατοτητα με οποιοδηποτε standalone player.

Γενικοτερα ο Β θα επωφεληθει παρα πολυ απο την ωριμανση της τεχνολογιας και κυριως του software που σε 2 χρονια θα ειναι σχεδον οπως τα DVD τωρα...και τα λιγα παραπανω λεφτα που εχει δωσει μπορει ευκολα να τα παρει πισω πουλωντας τους δισκους αν οχι να βγαλει και περισσοτερα.

Δε ξερω για εσας, αλλα εγω θα ακολουθησω το plan B, οσο και αν με συναρπαζει η ιδεα να γραψω bluray δισκακι...ξερω οτι μια ιδεα ειναι, και μετα απο 4-5 θα μου φαινεται σα να γραφω DVD...

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Έτσι και κρασάρη (που γίνεται συχνά) κάποιος δίσκος τι γίνεται? και μόνο η στενοχώρια φτάνει!!!

Reaction score
0

γινεται οτι τον πας στο πλαισιο, σου δινουν αυριο εναν καινουριο τον βαζεις στη θεση του και δεν εχασες το παραμικρο. Raid5...

Reaction score
1
Απάντηση: Πολύ λογικός τρόπος σκέψης...

Δε ξερω για εσας, αλλα εγω θα ακολουθησω το plan B, οσο και αν με συναρπαζει η ιδεα να γραψω bluray δισκακι...ξερω οτι μια ιδεα ειναι, και μετα απο 4-5 θα μου φαινεται σα να γραφω DVD...

Φίλε Blinky, απόλυτα λογική η ανάλυσή σου και αρκετά ανάγλυφη θα έλεγα. :615:

Παρόλα αυτά, στην τελευταία σου παράγραφο, μπαίνεις για τα καλά στον τρόπο σκέψης όλων όσοι θα αποφασίσουν σήμερα να κάψουν έστω και λίγα Blu-ray δισκάκια.

Επειδή όπως λες κι εσύ, είναι συναρπαστικό σαν ιδέα...

Επειδή τα δισκάκια που θα κάψει κάποιος, μπορεί να τα μοιραστεί πολύ ευκολότερα με φίλους που δεν έχουν HTPC κτλ...

Ή επειδή απλά, σε απόλυτα εξειδικευμένα φόρουμ όπως εδώ, τις περισσότερες φορές δεν ακολουθούμε την λογική μας, πολύ περισσότερο δε, δεν ακολουθούμε την λογική της πλατιάς μάζας του κοινού. Σε φόρουμ όπως το Avsite, ανοίγονται συνήθως οι νέοι δρόμοι, που θα υιοθετήσουν οι μεγάλες μάζες του κοινού αρκετούς μήνες έως και πολλά χρόνια αργότερα...

Ή αλλιώς, καλώς ήρθατε στο... κλουβί με τις τρελλές! :204:

Reaction score
0

hehe, το ξερω οτι ετσι παει, γι'αυτο και εγραψα την τελευταια παραγραφο. Αλλα απο καποιο σημειο και μετα αποφασισα να βαζω χαλιναρι στις ορεξεις του "tech-gadget-ακια" μεσα μου γιατι το εισοδημα απλα δεν επαρκουσε....

Πλεον ακολουθω το δρομο της λογικης, αλλα δε θα κακολογησω και οποιον δε το κανει γιατι τον συναρπαζει αυτη η δοκιμη του καινουριου. Την καταλαβαινω....αρκει να εχει την αυτογνωσια και αυτος να παραδεχτει οτι κυριως για αυτο το κανει, και τοτε κανενα προβλημα :) Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οταν προσπαθει να πεισει τον εαυτο του και τους αλλους οτι συμφερει κιολας :D

Γενικα πιστευω σε αυτον τον κοσμο μπορεις να κανεις τη μεγαλυτερη μαλακια, και εφοσον δεν επηρεαζεις αλλους με αυτο, δε θα σε κατακρινω, αρκει να ξερεις οτι κανεις μαλακια....η αυτογνωσια ειναι μεγιστη αρετη!

Reaction score
1.213

διαφωνω καθετα με αυτο. Μακροπροθεσμα ειναι που εχεις το μεγαλυτερο κερδος με τους δισκους. Οσο το κοστος/gb τους παραμενει καλυτερο, βραχυπροθεσμα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν παιζουν σε standalone players. Αποκει και περα εχουν καμια 10αρια πλεονεκτηματα, και στο θεμα που αναφερεις, αν σκεφτεις οτι ενας 500αρης δισκος (δε σου λεω τερα) μπορει να αντικαταστησει minimum 10 δισκακια, καμια 15αρια λογικα σκεψου το χωρο που θα επιαναν αυτα με τις θηκες τους...χαλαλι και τα καλωδια του.

Μακροπροθεσμα ομως ειναι το μεγαλυτερο κερδος απ'ολα.

Ας δουμε 2 υποθετικα σεναρια. Εστω οτι σε 2 χρονια θα εχω 120 ταινιες με μεσο ορο 40gb να γραψω σε 50αρια δισκακια και οτι σε αυτα τα 2 χρονια το κοστος του αγραφου θα ξεκινησει απο τα 6 ευρω και ανα 4 μηνες θα πεφτει κατα 1 ευρω καταληγωντας δηλαδη στο 1 ευρω. Επισης να δεχτουμε οτι το bluray recorder της προκοπης σημερα κοστιζει 200 ευρω και σε 2 χρονια 50 ευρω. Στους δισκους θα χρησιμοποιησουμε μονο σημερινη τιμη και θα αγνοησουμε οτι φτηναινουν με τον καιρο, θα παρουμε λοιπον τους samsung 1tb που το πλαισιο εχει στα 86 ευρω.

Ο χρηστης Α λοιπον αγοραζει το bluray recorder του και αρχιζει να καιει 20 ταινιες το τετραμηνο. Τι θα πληρωσει?
150 ευρω +
20χ6 +
20χ5 +
20χ4 +
20χ3 +
20χ2 +
20χ1
ΣΥΝΟΛΟ : 200+120+100+80+60+40+20 = 620 ευρω

Ο χρηστης Β αποφασιζει να παρει δισκους. Με μεσο μεγεθος ταινιας τα 40gb θα χρειαστει 4.8tb. Δηλαδη 5 δισκους σαν τον παραπανω, και εναν εκτο δισκο για να κανει raid5 και να εχει την ασφαλεια του.
Συνολικο κοστος 86χ6 = 516 ευρω.
Μετα θα χρειαστει να δωσει 50 ευρω για να παρει το bluray recorder του, και αλλα 120 ευρω για να παρει τα 120 αγγραφα του και να μεταφερει εκει τη συλλογη του. Αρα,
ΣΥΝΟΛΟ : 516 + 50 + 120 = 686 ευρω

Τελικα ο χρηστης Β εδωσε 66 ευρω παραπανω που αντιστοιχει σε κατι λιγοτερο απο το 10% της συνολικης επενδυσης του στο θεμα.
Ομως για να δουμε εκει που καταληξανε αν καποιος εχει πλεονεκτηματα...

Ο Β εχει 6 δισκους των 1tb να κανει οτι θελει, στη χειροτερη αν θελει μπορει να τους πουλησει 10 ευρω τον εναν και να βγαλει τα σπασμενα σε σχεση με τον χρηστη Α (πιθανοτατα θα μπορει και 20 ευρω πχ αλλα 10 παντως σιγουρα...).
Ο Β εχει καταληξει με ενα υπερσυγχρονο bluray recorder 16απλης ταχυτητας που υποστηριζει ολα τα τελευταια και εχει καινουρια εγγυηση 1 χρονου.
Ο Β εχει 100 ολοκαινουρια δισκακια με μηδενικη φθορα, γραμμενα απο "ωριμο" λογισμικο και αφου πρωτα θα εχουν φιλτραριστει τα δεδομενα απο τα τοτε προγραμματα για να εξασφαλισουν 100% συμβατοτητα με οποιοδηποτε standalone player.

Γενικοτερα ο Β θα επωφεληθει παρα πολυ απο την ωριμανση της τεχνολογιας και κυριως του software που σε 2 χρονια θα ειναι σχεδον οπως τα DVD τωρα...και τα λιγα παραπανω λεφτα που εχει δωσει μπορει ευκολα να τα παρει πισω πουλωντας τους δισκους αν οχι να βγαλει και περισσοτερα.

Yπαρχουν καποια κενα....:137:

Καταρχας οταν μιλαμε για ταινιες (και ΟΧΙ για μουσικη ) ο σκληρος δισκους δεν προσφερει καμμια φοβερη ευχρηστια .Γιατι δεν προκειται να πηγαινω απο την μια σκηνη της μιας ταινιας στην αλλη της δευτερης ουτε να αλλαζω τις ταινιες εν ριπη οφθαλμου, οπως θα αλλαζα μουσικα αλμπουμ.

Συμπεριελαβες την τιμη του recorder αλλα δεν συμπεριελαβες την τιμη ενος καλου case και μιας αξιοπρεπης ψυξης τετοιου που θα φιλοξενει 5,7 δισκους μεσα του.Και φυσικα απαραιτητητη ειναι η υπαρξη ενος καλου τροφοδοτικου.Υποθετω οτι θεωρεις οτι ολα αυτα θα τα εχει ετσι και αλλιως καποιος..αλλα στα μαθηματικα δεν μενουμε μονο με υποθεσεις...:138:

Τριτον , γραφοντας καποιες ταινιες σε δισκακια καθαριζει καποιος για παντα .(ναι τα δισκακια δεν χαλανε τοσο ευκολα..) Δεν χρειαζεται backup γιατι ακομα και αν γρατζουνιστει ενα δισκακι ειναι πολυ ευκολο και σιγουρα λιγοτερο ψυχοφθορο να το αντικαταστησουμε απο το να χτυπησει ενας σκληρος.

Παμε στο ζουμι τωρα : Aυτη η χωρητικοτητα που καταλαμβανουν αυτες οι ταινιες (του παραδειγματος ) ουσιαστικα την παντρευεσαι.Και μεταφερεται σαν την αδικη καταρα απο γενεα σε γενεα (δισκων ).Ακομα και αν της ειδες μονο μια φορα η και καθολου .
Το θεμα ειναι ψυχολογικο...:137:

Ποσοι νομιζεις οτι θα εχουν χυμα σκληρους-συρταρωτους η εξωτερικους δισκους στην ''ακρη '' οπου θα αναγραφουν τα περιεχομενα και θα ανατρεχουν σε αυτους αν και οταν χρειαστει ?

Σκληρος Α (gladiator,patriot.... ).

Λιγοι.Οι περισσοτεροι του χρονου θα αντικαταστησουν τους σκληρους του 1 Τ με αυτους των 2 Τ , και του αντιχρονου με αυτους των 4Τ..για να τα εχουν ολα ''μαζεμενα''.Και αυτο θα συνεχιζεται....Καπου ενδιαμεσα μεταξυ των πωλησεων , των σβησιματων και του καψιματος σε δισκακια οταν θα εχουν πεσει οι τιμες συνειδητοποιεις τελικα οτι η χασουρα ηταν πολυ μεγαλυτερη απο οσο ειχες φανταστει....:142:

Reaction score
0

το μονο valid point σου ειναι οτι απαιτειται καποιο στοιχειωδες hardware για να κανει καποιος αυτο που λεω με τους δισκους. Δηλαδη ναι χρειαζεται μια μητρικη intel με chipset που να μην ειναι της πλακας (με onboard vga κανα g31 πχ) αλλα απο την αλλη ουτε και κανενα ακριβο. Με μια μητρικη 965 chipset που ειναι 3 ετων παλιο και ουτε τοτε ηταν hi-end εχεις τα 6 sata και την υποστηριξη raid5 που χρειαζεσαι. Οσον αφορα το κουτι παλι δε χρειαζεσαι τιποτα ιδιαιτερο, εγω τα εχω βαλει σε ενα antec Lanboy που ειανι το μικροτερο midi-case που υπαρχει και το πηρα καποτε 100 ευρω. Σε τροφοδοτικο παλι δε θες τιποτα σπουδαιο, οι δισκοι δεν εχουν σοβαρη καταναλωση, ολοι οι δισκοι μαζι θα εχουν την μιση καταναλωση απο την καρτα γραφικων σου αν εχεις μια μεσαιας κατηγοριας. Φυσικα καποιος μπορει αν μην εχει ουτε αυτα τα στοιχειωδη, το δεχομαι, αλλα τοτε δεν χρησιμοποιει το PC του σαν HTPC γιατι εχει hardware της πλακας και δε θα ειναι ανετος....αρα δεν εχει καν την επιλογη και παει καρφωτος για το recorder.....οποτε δεν εχει καν το διλλημα. Νομιζα οτι μιλουσαμε για καποιον που εχει τη δυνατοτητα και πρεπει να διαλεξει...

Αποκει και περα την ευχρηστια δεν την ανεφερεα καθολου, γιατι παρολο που ειναι υπαρκτη (μπορει να ειναι πολυ μικροτερη αποτι σε μουσικη αλλα παραμενη υπαρκτη οταν δε χρειαζεται καν να σηκωθεις απο τον καναπε σου και μπορεις να αλλαξεις ανα πασα στιγμη σε οποια ταινια θες) δε πιστευω και εγω οτι εχει μεγαλη σημασια γιατι τις περισσοτερες φορες θα αποφασισεις για μια ταινια, θα την βαλεις στο drive και για 2 ωρες εισαι καλυμενος.

Αυτο που λες για το backup ειναι επισης ακυρο, δεν ειπα να κανει κανενα backup, απλα χρειαζεται ενα δισκο παραπανω (γι'αυτο ειπα 6 αντι για 5) για να κανει raid5 και να εχει ασφαλεια σε περιπτωση που χαλασει ενας δισκος. Επισης θεωρω πιο πιθανο να γρατζουνιστει καποιο δισκακι παρα να χαλασει ενας δισκος, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα, και να χαλασει μεσα στο προγραμμα ειναι, δε θα χαθει τιποτα με το raid.

Και αυτο που λες για συρταροτους δισκους κλπ δεν εχει σχεση, μεσα στο PC θα ειναι οι δισκοι, και με το raid5 θα φαινονται σαν ενας μεγαλος δισκος των 4tb, τιποτα αλλο....δε ψαχνεις δεν κανεις τιποτα.

Βλεπω οτι τα πιο πολλα εστιαζονται στο οτι μαλλον δεν καταλαβες το κομματι του raid5....αυτο ειναι ομως που κανει αυτο το plan τοσο βολικο και ασφαλες. Και ειναι και ο λογος που στο παραδειγμα εβαλα τον χρηστη Β να παρει και τους 6 δισκους απο την αρχη και γι'αυτο αναγκαστηκε να πληρωσει στο τελος πιο πολλα λεφτα. Αν τον εβαζα να αγοραζει 1 δισκο καθε 4 μηνες οπως εκανα σοτν αλλον με τα bluray αγγραφα, να εισαι σιγουρος οτι στο τελος θα ειχε δωσει πολυ λιγοτερα λεφτα (επειδη και οι δισκοι φτηναινουν γρηγορα, οχι μονο τα αγγραφα)....αλλα δε το εκανα ακριβως για να παρει ολα τα πλεονεκτηματα του raid5 που αναιρουν τα μειονεκτηματα που διαπιστωνεις ;)

Reaction score
150
Το θέμα είναι και υποκειμενικό και εξαρτάται με το τι θέλει να πετύχει ο καθένας με μια λύση μπακαπ.

Για παράδειγμα εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν χτρυπήσεις ένας δίσκος με ματρόσκες γιατί τις ξανακατεβάζω η τις ξεχνάω και συνεχίζω και σιγά μη σκάσω. Έχω είδη 400 ταινίες και φυσικά ελάχιστες θα ξαναέβλεπα μιας και σαβούρα ουκ ολίγη κυκλοφορεί. Τα προσωπικά μου αρχεία τα περνάω σε εξτρα σκληρούς και καθάρισα.

Καπιος ανέφερ τη λύση RAID5 και θα ήθελα να σημειώσω ότι το RAID δεν είναι backup και ειδικά με τους ψευτοκοντρολερ τον motherboards υπάρχει ρίσκο να μην καταφέρεις να ξαναχτίσεις το array και μου έχει συμβεί ούκ ολίγες φορές. Επίσης αν χτυπήσει ο controller και δεν βρεις τον ίδιο την έβαψες.

Οι σωστοί controllers κοστίζουν και αρκετά μάλιστα για πολλούς δίσκους (500-1000 Ευρώ - 3Ware - Areca) και είναι οι μόνες αξιόπιστες λύσεις.

Άλλη λύση είναι το λειτουργικό Unraid που είναι free και πολύ αξιόπιστη λύση αλλά πολλοί θα το βρουν δύσκολο (δεν είναι όμως).

Όσο για το χώρο των εξωτερικών ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζει κανείς πολλούς εξωτερικούς με τροφοδοσίες όταν υπάρχουν λύσεις όπως αυτό http://www.thermaltake.com/product/Storage/35_Solutions/st0001/st0001.asp

με e-sata γρήγορο, εύκολο και μπορεις να χρησιμοποιείς τους δίσκους σαν τα δισκάκακια. Έχω δύο τέτοια και τα χρησιμοποιώ κυρίως για φίλους που μου φαίρνουν σκληρούς για φόρτωμα. Επίσης μπορείς να κάνεις γρήγορα clone σε έξτρα δίσκους τα ευαίσθητα δεδομένα όπως φωτογραφίες, οικογενιακά βίντεο κτλ.

Ακόμα και τα δισκάκια Blu-Ray που θέλω να ριπάρω τα έχω στο server και όταν θέλω να δω ένα-δυο σε standalone player το γράφω σε ένα επαναγράψιμο δισκάκι 50GB (ακριβό αλλά 1-2 φθάνουν) και μετά στο player.

Λύσεις υπάρχουν και πολλές το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας. Εγώ δεν έχω ανάγκη ούτε να πιάνω ούτε να μυρίζω τα δισκάκια και τα χαρίζω κιόλας σε φίλους αν δε τα χρειάζομαι αφού τα περάσω στην ψηφιακή μου ντουλάπα πρώτα.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Όσο για το χώρο των εξωτερικών ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζει κανείς πολλούς εξωτερικούς με τροφοδοσίες όταν υπάρχουν λύσεις όπως αυτό http://www.thermaltake.com/product/Storage/35_Solutions/st0001/st0001.asp
Συμφωνω με το raid.

Kαι οταν ειπα ''συρταρωτους '' (βασικα ''καρφωτους '' ηθελα να πω το παραπανω ειχα στο μυαλο μου (μια και εχω ενα ιδιο sharkoon ) και οχι συρταρωτους στο case , απλως δεν το εγραψα καλα η μαλλον δεν το επεξηγησα.

Ναι το πιο πανω ειναι η καλυτερη λυση.Αλλα εχεις στο σαλονι σου (πιθανοτατα ) πχ ενα πραγμα και εναν δισκο γυμνο πραγμα που καποιον μπορει να τον χαλαει αισθητικα, και τελικα η ολη διαδικασια δεν εχει διαφορα απο το να βαλεις το δισκακι στο πλαυερ, μαλιστα ειναι και καποια δευτερολεπτα πιο αργη ..:142:

Reaction score
0

παντως εμενα 2 φορες που εσκασε δισκος, και τις 2 εγινε μια χαρα το rebuild με τον ψευτο-controller της intel. Δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα αξιοπιστιας, η μεγαλη διαφορα με τους εξτρα ελεγκτες ειναι στην ταχυτητα και την επεκτασιμοτητα! Αλλα οποιος θελει με 100 ευρω παιρνει dell perc5i απο ebay και ειναι αρχηγος.

Το unraid ειναι ωραιο μεν, αλλα απαιτει αυτο το μηχανημα να μην κανει τιποτα αλλο περα απο αυτη τη δουλεια της αποθηκευσης...αυτο ειανι μεγαλο μειον για εμενα που το χρησιμοποιω ταυτοχρονα σαν HTPC Και download-box.

Reaction score
1.213

Φιλε μου καποια ανεκτιμητα αρχεια της δουλειας σου η καποια μουσικα κυριως αρχεια που ξερεις οτι δεν θα τα ξαναβρεις θα τα εμπιστευτεις στο raid ??

Eμενα χαλσασε το τροφοδοτικο και παρεσυρε το μισο pc μαζι του (καηκαν δυο σκληροι και ελιωσαν..ναι ελιωσαν (..!! ) δυο drives )...στο raid θα υπολογισω..

Οταν λεω backup εννοω αλλος δευτερος δισκος και φυλαξη αυτου εκτος pc ...

Reaction score
0

δικιο εχεις. αλλα ειναι λιγα τα τοσο σημαντικα, χωρανε μεχρι και σε CD ουτε καν dvd :D
Τα Bluray rips απο την αλλη ειναι που δεν παλευονται σε χωρο....

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Συμφωνω με το raid.

Kαι οταν ειπα ''συρταρωτους '' (βασικα ''καρφωτους '' ηθελα να πω το παραπανω ειχα στο μυαλο μου (μια και εχω ενα ιδιο sharkoon ) και οχι συρταρωτους στο case , απλως δεν το εγραψα καλα η μαλλον δεν το επεξηγησα.

Ναι το πιο πανω ειναι η καλυτερη λυση.Αλλα εχεις στο σαλονι σου (πιθανοτατα ) πχ ενα πραγμα και εναν δισκο γυμνο πραγμα που καποιον μπορει να τον χαλαει αισθητικα, και τελικα η ολη διαδικασια δεν εχει διαφορα απο το να βαλεις το δισκακι στο πλαυερ, μαλιστα ειναι και καποια δευτερολεπτα πιο αργη ..:142:

Βασικά έχω τα πάντα στον server που βρίσκεται σε άλλο χώρο οπότε στο HTPC δεν χρειάζεται να κοτσάρω τίποτα μιας και τα παίρνει από εκεί με Gigabit Ethernet. Επίσης, μπορεί να μην είναι πολύ πιο γρήγορο να κοτσάρεις το δίσκο αλλά ο δίσκος έχει πολλές ταινίες μέσα και το δισκάκι μόνο μιά.

Βλινκυ

Δεν ξέρω αν σου αρέσει να τραβάς φωτογραφίες και βίντεο γιατι αν αρχισεις, θα δεις ότι δεν θα χωράνε σε δισκάκια πια. Εγώ έχω πάνω απο 3TB σημαντικά δεδομένα και ακολουθώ την τακτική του δίσκου και έξω από το PC. Απλά φροντίζω ένας ένας οι δίσκοι (playback) που γεμίζουν να μην ξαναλλάζουν δομή για να μην μπερδεύομαι. Δηλαδή, π.χ. Volume A - Photos. Μόλις γεμίσει και οργανωθεί γίνεται backup και μένει έτσι και προχωράω στον επόμενο.

Αλλά σε τελική ανάλυση όπως βολεύεται κανείς ανάλογα με τις ανάγκες του.

Reaction score
0

οχι, δεν ασχολουμαι με τετοια σπορ...
Αυτη τη στιγμη το μονο που τρωει χωρο στο συστημα μου ειναι τα hi-def videos, και τα 3tb που εχει το raid μου ειναι αρκετα. Εχω πεσει κατω απο τα 500gb ελευθερα βεβαια, αλλα τα Bluray rips ειναι μονο 640gb. Υπαρχουν 967gb ματροσκες ταινιες, και αλλα 1.1gb επεισοδια σειρων. Οταν ξενεινω, θα αρχισουν να σβηνονται οι ταινιες αυτες σιγα σιγα (δε σκοπευα ποτε να τις γραψω σε δισκακι ουτως η αλλως...ΜΟΝΟ Bluray 1:1 rip και με ελληνικους υποτιτλους θα γραφτει σε δισκακι ΟΤΑΝ αρχισω να γραφω).

Με τις σειρες δε ξερω τι να κανω, ειναι υλικο που δεν ξαναβρισκεται, αλλα εχει και ατελειες που δε θα εχει η bluray εκδοση τους οταν βγει...

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Πιστοποιημένες εγγραφές σε δισκάκια Blu-ray...

Ακόμα και τα δισκάκια Blu-Ray που θέλω να ριπάρω τα έχω στο server και όταν θέλω να δω ένα-δυο σε standalone player το γράφω σε ένα επαναγράψιμο δισκάκι 50GB (ακριβό αλλά 1-2 φθάνουν) και μετά στο player.

Αμάν βρε Σωτήρη, σκας γάιδαρο! :141:

Αυτό ακριβώς δεν ρώτησα πριν, δηλαδή αν έχει δοκιμάσει κάποιος να γράψει ένα ριπαρισμένο Blu-ray από τον σκληρό σε δισκάκι 50GB, και κατά πόσον αυτό το δισκάκι θα διαβάζεται από stand alone player;!

Αφού το έχεις κάνει λοιπόν, πες μας καταρχήν ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο του stand alone Blu-ray player σου;

Και πώς ακριβώς μεταφέρεις τα αρχεία στο δισκάκι, με ποιο πρόγραμμα δηλαδή κτλ...

Και αυτά τα δισκάκια των 50GB τα έχεις δοκιμάσει αν παίζουν σε άλλο μοντέλο stand alone player; :118:

Δεν έχω διαβάσει βέβαια τα πολύ πρόσφατα θέματα στο AVSforum, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό υπότίθεται ότι... υπήρχε ασυμβατότητα, δηλαδή όσοι είχαν δοκιμάσει τέτοια δισκάκια σε stand alone players, απλά δεν έπαιζαν. :121:

Reaction score
150
Χαχα! Αμ δεν το πρόσεξεα ότι ρώτησες αυτό γιατι διάβασα βιαστικά. Λοιπόν το BD-Recorder μου είναι το LG (BD/HD DVD), το δισκάκι που πειραματίζομαι είναι TDK BD-RE 1-2x 50GB και το player είναι το Samsung BD-P3500 και το PS3 και εννοείται τα δοκιμάζω και σε PC με το LG.

Το θέμα είναι ότι είχα rips έτοιμα τα οποία άλλα δουλευαν και άλλα όχι.

Ξαναπέρασα λοιπόν μερικά άλλα από την αρχή λαο άρχισα να παίζω να δω τι δουλεύει και τι όχι. Τα δισκάκια τα γράφω με imageburn και ριπάρω είτε με AnyDVD είτε με imageburn. Έκανα διάφορες δοκιμές και τελικά τα κατάφερα με μερικά και ναι είναι εφικτό. Π.χ. Kung-Fu Panada, Hulk, Pride and Glory

Απ'οτι θυμάμαι η ρύθμιση στο AnyDVD ήταν να τα ριπάρει χωρίς το protection γιατί μου φαίνεται ότι δημιουργούσε προβλήματα και μετά γράψιμο με imageburn.

Πάντως το player δεν μου φάνηκε ότι παίζει ρόλο γιατί όσα δουλέψανε έπαιξαν και στα τρία ενώ όσα είχαν πρόβλημα είχαν πρόβλημα και στα τρία.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχω γράψει πάνω από 3-4 οπότε θέλει κι άλλα πειράματα. Επίσης δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε standalone player ένα δισκάκι αν ξηλώσουμε από αυτό κάποια μέρη όπως trailers, audio streams κτλ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.595
Members
38.576
Νεότερο μέλος
periskyr