Most visitors online was 4039 , on 10 Oct 2025
Στειλε μας ντε κανενα δισκακι των 50 gb να κανουμε δοκιμες..
Γιατι 20 , 30 Ε...δεν δινουμε καρντια μου για να σου φυγει εσενα η περιεργεια...:138:
Mμμμμμ...τραβατε με και ας κλαιω ειναι ολοι τους....:142:Θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις, για ποιον λόγο άραγε η Sony η ίδια να κατασκευάζει και να πουλάει printable δισκάκια των 50GB σε τόσο "ανταγωνιστικές" τιμές;! Δεν υποτίθεται ότι σκίζεται για να κυνηγήσει μέχρι τελικής εξόντωσης τους "καταραμένους πειρατές" που της κλέβουν υποτίθεται το ψωμάκι της;!... :118:
διαφωνω καθετα με αυτο. Μακροπροθεσμα ειναι που εχεις το μεγαλυτερο κερδος με τους δισκους. Οσο το κοστος/gb τους παραμενει καλυτερο, βραχυπροθεσμα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν παιζουν σε standalone players. Αποκει και περα εχουν καμια 10αρια πλεονεκτηματα, και στο θεμα που αναφερεις, αν σκεφτεις οτι ενας 500αρης δισκος (δε σου λεω τερα) μπορει να αντικαταστησει minimum 10 δισκακια, καμια 15αρια λογικα σκεψου το χωρο που θα επιαναν αυτα με τις θηκες τους...χαλαλι και τα καλωδια του.Bραχυπροθεσμα κερδιζεις με τους σκληρους , μακροπροθεσμα οχι.Γιατι αν καποιος εχει τωρα 3,4 σκληρους των 1Τ πχ και οι τιμες των δισκακιων κανουν κανα χρονο να πεσουν σε αξιοπρεπη επιπεδα ..μεχρι τοτε μπορει να εχει διπλασιο αριθμο σκληρων δισκων η και παραπανω .Η ευχρηστια τους παυει να υφισταται οταν εχεις μαζεψει 5,10 εξωτερικους δισκους και τρεχεις να μαζευεις τα καλωδια τους δεξια και αριστερα , η οταν προσπαθεις να τους μαζεψεις ολους στο εσωτερικο του κουτιου.Και επειδη αυτο αρχιζει να σου τη δινει συνηθως τους σουταρεις σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με αυτες που τους αγορασες και παιρνεις μεγαλυτερους .Tοσο ''μικροι'' που θα ειναι τοτε που αποφασιζεις οτι δεν αξιζει ουτε σαν backup να τους κρατησεις....:137:
Παιδια ειναι πολυ ακριβο σπορ οι δισκοι....απλως δεν τους φαινεται αμεσα ...:142:
Δε ξερω για εσας, αλλα εγω θα ακολουθησω το plan B, οσο και αν με συναρπαζει η ιδεα να γραψω bluray δισκακι...ξερω οτι μια ιδεα ειναι, και μετα απο 4-5 θα μου φαινεται σα να γραφω DVD...
Yπαρχουν καποια κενα....:137:διαφωνω καθετα με αυτο. Μακροπροθεσμα ειναι που εχεις το μεγαλυτερο κερδος με τους δισκους. Οσο το κοστος/gb τους παραμενει καλυτερο, βραχυπροθεσμα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν παιζουν σε standalone players. Αποκει και περα εχουν καμια 10αρια πλεονεκτηματα, και στο θεμα που αναφερεις, αν σκεφτεις οτι ενας 500αρης δισκος (δε σου λεω τερα) μπορει να αντικαταστησει minimum 10 δισκακια, καμια 15αρια λογικα σκεψου το χωρο που θα επιαναν αυτα με τις θηκες τους...χαλαλι και τα καλωδια του.
Μακροπροθεσμα ομως ειναι το μεγαλυτερο κερδος απ'ολα.
Ας δουμε 2 υποθετικα σεναρια. Εστω οτι σε 2 χρονια θα εχω 120 ταινιες με μεσο ορο 40gb να γραψω σε 50αρια δισκακια και οτι σε αυτα τα 2 χρονια το κοστος του αγραφου θα ξεκινησει απο τα 6 ευρω και ανα 4 μηνες θα πεφτει κατα 1 ευρω καταληγωντας δηλαδη στο 1 ευρω. Επισης να δεχτουμε οτι το bluray recorder της προκοπης σημερα κοστιζει 200 ευρω και σε 2 χρονια 50 ευρω. Στους δισκους θα χρησιμοποιησουμε μονο σημερινη τιμη και θα αγνοησουμε οτι φτηναινουν με τον καιρο, θα παρουμε λοιπον τους samsung 1tb που το πλαισιο εχει στα 86 ευρω.
Ο χρηστης Α λοιπον αγοραζει το bluray recorder του και αρχιζει να καιει 20 ταινιες το τετραμηνο. Τι θα πληρωσει?
150 ευρω +
20χ6 +
20χ5 +
20χ4 +
20χ3 +
20χ2 +
20χ1
ΣΥΝΟΛΟ : 200+120+100+80+60+40+20 = 620 ευρω
Ο χρηστης Β αποφασιζει να παρει δισκους. Με μεσο μεγεθος ταινιας τα 40gb θα χρειαστει 4.8tb. Δηλαδη 5 δισκους σαν τον παραπανω, και εναν εκτο δισκο για να κανει raid5 και να εχει την ασφαλεια του.
Συνολικο κοστος 86χ6 = 516 ευρω.
Μετα θα χρειαστει να δωσει 50 ευρω για να παρει το bluray recorder του, και αλλα 120 ευρω για να παρει τα 120 αγγραφα του και να μεταφερει εκει τη συλλογη του. Αρα,
ΣΥΝΟΛΟ : 516 + 50 + 120 = 686 ευρω
Τελικα ο χρηστης Β εδωσε 66 ευρω παραπανω που αντιστοιχει σε κατι λιγοτερο απο το 10% της συνολικης επενδυσης του στο θεμα.
Ομως για να δουμε εκει που καταληξανε αν καποιος εχει πλεονεκτηματα...
Ο Β εχει 6 δισκους των 1tb να κανει οτι θελει, στη χειροτερη αν θελει μπορει να τους πουλησει 10 ευρω τον εναν και να βγαλει τα σπασμενα σε σχεση με τον χρηστη Α (πιθανοτατα θα μπορει και 20 ευρω πχ αλλα 10 παντως σιγουρα...).
Ο Β εχει καταληξει με ενα υπερσυγχρονο bluray recorder 16απλης ταχυτητας που υποστηριζει ολα τα τελευταια και εχει καινουρια εγγυηση 1 χρονου.
Ο Β εχει 100 ολοκαινουρια δισκακια με μηδενικη φθορα, γραμμενα απο "ωριμο" λογισμικο και αφου πρωτα θα εχουν φιλτραριστει τα δεδομενα απο τα τοτε προγραμματα για να εξασφαλισουν 100% συμβατοτητα με οποιοδηποτε standalone player.
Γενικοτερα ο Β θα επωφεληθει παρα πολυ απο την ωριμανση της τεχνολογιας και κυριως του software που σε 2 χρονια θα ειναι σχεδον οπως τα DVD τωρα...και τα λιγα παραπανω λεφτα που εχει δωσει μπορει ευκολα να τα παρει πισω πουλωντας τους δισκους αν οχι να βγαλει και περισσοτερα.
Δε ξερω για εσας, αλλα εγω θα ακολουθησω το plan B, οσο και αν με συναρπαζει η ιδεα να γραψω bluray δισκακι...ξερω οτι μια ιδεα ειναι, και μετα απο 4-5 θα μου φαινεται σα να γραφω DVD...
Συμφωνω με το raid.Όσο για το χώρο των εξωτερικών ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζει κανείς πολλούς εξωτερικούς με τροφοδοσίες όταν υπάρχουν λύσεις όπως αυτό http://www.thermaltake.com/product/Storage/35_Solutions/st0001/st0001.asp
Συμφωνω με το raid.
Kαι οταν ειπα ''συρταρωτους '' (βασικα ''καρφωτους '' ηθελα να πω το παραπανω ειχα στο μυαλο μου (μια και εχω ενα ιδιο sharkoon ) και οχι συρταρωτους στο case , απλως δεν το εγραψα καλα η μαλλον δεν το επεξηγησα.
Ναι το πιο πανω ειναι η καλυτερη λυση.Αλλα εχεις στο σαλονι σου (πιθανοτατα ) πχ ενα πραγμα και εναν δισκο γυμνο πραγμα που καποιον μπορει να τον χαλαει αισθητικα, και τελικα η ολη διαδικασια δεν εχει διαφορα απο το να βαλεις το δισκακι στο πλαυερ, μαλιστα ειναι και καποια δευτερολεπτα πιο αργη ..:142:
Ακόμα και τα δισκάκια Blu-Ray που θέλω να ριπάρω τα έχω στο server και όταν θέλω να δω ένα-δυο σε standalone player το γράφω σε ένα επαναγράψιμο δισκάκι 50GB (ακριβό αλλά 1-2 φθάνουν) και μετά στο player.