Πλύσιμο δίσκων

Reaction score
3.533
Καλησπέρα σε όλους

Έχω μια απορία για το πλύσιμο τον δίσκων χωρίς επαγγελματικές λύσεις όπως πλυντήριο δίσκων γιατί δεν πάιζουν και λεφτα για τέτοιες αγορές. Εψαξα στο forum αλλα δεν βρήκα κάτι. Τελικά πώς τους πλένουμε τους δίσκους; Θυμάμαι ένα θείο μου που έπερνε το vilanova για τα χέρια και τους έπλενε προσεκτικά. Να πώ την αλήθεια κ....ωνω να το κάνω στους δίσκους μου. Αναμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας.

Φιλικά Κωσταντίνος

Reaction score
19
Απάντηση: Πλύσιμο δίσκων

Μαλακό πανάκι και χλιαρό σαπουνόνερο(υγρό πιάτων) με προσοχή μην πάει στο χαρτί του δίσκου και ύστερα ξέπλυμα με τρεχούμενο χλιαρό νερό κάτω απο την βρύση με κλήση ωστε να μην βραχεί το χαρτί πάλι. Η κίνηση στο πανάκι με την φορά των αυλακιών. Με λίγη προσοχή γίνονται καινούργιοι!:thumbsup:

Reaction score
19

Για να καθαρίζει στο βάθος το αυλάκι.. Ενοω πως δεν πρέπει κάθετα στα αυλάκια.

Reaction score
29.618

όπως και αν το κάνεις είτε αριστερόστροφα , είτε δεξιόστροφα , είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν αλλάζει κάτι.

Reaction score
1.173

Με έβαζε και καθάριζα δίσκους ο πατέρας μου κάθε φορά που τους έφερνε από Μοναστηράκι.
Ύστερα για πολλά χρόνια ξανά σαπούνι σαπούνι σαπούνι πανάκι .......

Οταν αγόρασα το παραπάνω που πρότεινα, είδα τελικά πώς καθαρίζεται ένας δίσκος. Πραγματικά σε βάθος.
Με το σαπούνι και τα πανάκια το μόνο που κατ΄αφερνα ήταν να φύγει η επιφανειακή σκόνη και πραγματικά να γεμίσει στατικό ηλεκτρισμό ο δίσκος.

Προσωπικά αλλάζω μετά το πλύσιμο το οποιοδήποτε εσώφυλλο(καινουργιου, παλιού δίσκου) που δώ ότι έχει σκόνες εσωτερικά, με καινούργια αντιστατικά.:focus:
αν έχω κέφια πλένω και τους καινούργιους... Εκεί να δεις μαυρίλα στο υγρό.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Δυστυχώς φίλοι μου και αυτό είναι εμπειρία ετών ψαξίματος!το μόνο σωστό πλύσημο είναι με πλυντήριο.Οταν αγόρασα το πλυντήριο της Moth http://www.britishaudio.co.uk/mothrcm.htm τότε πραγματικά κατάλαβα! Ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά θα μπορούσατε για παράδειγμα να συνετεριστήται με ένα δύο φίλους όπότε θα σας έρθει πιό φθηνά!

ryk

Reaction score
925

Kαι εγώ έχω αποκτήσει πρόσφατα το Knosti (http://musicstore.com.gr/index.php?route=product/product&path=939_988_991&product_id=40014).
To χρησιμοποιώ με απεσταγμένο, 2-3 σταγόνες υγρό για πιάτα, 3-4 σταγόνες μαλακτικό ρούχων, και λίγο υγρό (~10ml) από το μπουκάλι που συνοδεύει το πλυντήριο. Μετά σκούπισμα με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Ένα τέστ πριν-μετά πείθει και τον πιο άπιστο!
Είναι ότι καλύτερο (και φθηνότερο) έχω βρει ως τώρα.

Reaction score
8.905

Εγώ έχω το okki nokki και είμαι πολύ ευχαριστημένος και με τιμή κάτω από 500.

Κατά τα άλλα βαρετή η ιστορία των πλύσιμο δίσκων...:sleep:

Reaction score
11

Kαι εγώ έχω αποκτήσει πρόσφατα το Knosti (http://musicstore.com.gr/index.php?route=product/product&path=939_988_991&product_id=40014).
To χρησιμοποιώ με απεσταγμένο, 2-3 σταγόνες υγρό για πιάτα, 3-4 σταγόνες μαλακτικό ρούχων, και λίγο υγρό (~10ml) από το μπουκάλι που συνοδεύει το πλυντήριο. Μετά σκούπισμα με πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι. Ένα τέστ πριν-μετά πείθει και τον πιο άπιστο!
Είναι ότι καλύτερο (και φθηνότερο) έχω βρει ως τώρα.
Ποια ηταν η διαδικασια αγορας?Διοτι εκανα την αγορα κ επελεξα πληρωμη με τραπεζικη καταθεση κ αφου ελεγε να στειλω μαιλ για τις λεπτομερειες εστειλα κ μου ηρθε ενα μαιλ μετα απο αρκετες ωρες που ελεγε οτι το μαιλ μου δεν παραδοθηκε ακομα κ οτι δεν χρειαζεται να ξαναστειλω.Υπαρχει καποιο τηλ να συννενοηθω?

ryk

Reaction score
925

Ποια ηταν η διαδικασια αγορας?Διοτι εκανα την αγορα κ επελεξα πληρωμη με τραπεζικη καταθεση κ αφου ελεγε να στειλω μαιλ για τις λεπτομερειες εστειλα κ μου ηρθε ενα μαιλ μετα απο αρκετες ωρες που ελεγε οτι το μαιλ μου δεν παραδοθηκε ακομα κ οτι δεν χρειαζεται να ξαναστειλω.Υπαρχει καποιο τηλ να συννενοηθω?
Εδώ: http://musicstore.com.gr/index.php?route=information/contact
Θα πρέπει να μιλήσετέ μαζί τους για να δείτε και αν υπάρχει στο στοκ τους (εγώ περίμενα καμιά βδομάδα) καθώς και για οδηγίες.

Reaction score
11

Το τηλ που λεει δεν αντισοιχει σε συνδρομητη..εστειλα κ μαιλ απ'τη φορμα επικοινωνιας και περιμενω.Ευχαριστω παντως.

ryk

Reaction score
925

Xμμμμ, ας ελπίσουμε ότι είναι κάποια βλάβη στο τηλ.......

Reaction score
11

Βλαβη λιγο δυσκολο 3 μερες τωρα..δυστυχως.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik