Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
"Δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακό ντύσιμο"
Εγώ φέτο κρυώνω πολύ, μία βδομάδα είχε απίστευτο ψόφο στη Λάρσα, η μόνη προπόνηση ήταν να πηγαίνω έως τη ντάνα με τα ξύλα και να ταΐζω το τζάκι :biggrin:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Κύβος ερρίφθη, το νέο μου di2 ultegra aero ποδηλατάκι για το 2026 είναι στο δρόμο, έρχεται έτοιμο με διπλό βατόμετρο, με όλα τα περιφερειακά σύμφωνα με το bike fit, βγάζω από τη κούτα, φουσκώνω ελαστικά και φύγαμε. :party:
Τo μόνο που θέλει είναι μια αλυσίδα και μια κασέτα da.

Reaction score
1.354
Κύβος ερρίφθη, το νέο μου di2 ultegra aero ποδηλατάκι για το 2026 είναι στο δρόμο, έρχεται έτοιμο με διπλό βατόμετρο, με όλα τα περιφερειακά σύμφωνα με το bike fit, βγάζω από τη κούτα, φουσκώνω ελαστικά και φύγαμε. :party:
Τo μόνο που θέλει είναι μια αλυσίδα και μια κασέτα da.
Cube;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Μέχρι να έρθει και να είναι όλα όπως πρέπει δεν πρόκειται να αποκαλύψω τίποτα.
Τη τελευταία φορά δεν πήγε και πολύ καλά, πάλι καλά που ήρθε ποδήλατο και δεν πετάχτηκε καμιά μαϊμού μέσα από το κουτί :roflmao:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.957
@bretsos Αναμένουμε αναλυτικό unboxing με φωτογραφίες κτλ! Καλοτάξιδο και καλές προπονήσεις!

Reaction score
1.354
Θα ήθελα να υπενθυμίσω, γιατί καμιά φορά τα ξεχνάμε, να δείτε και τα πετάλια σας σε τι κατάσταση είναι. Εγώ τσεκάροντας τα πετάλια του MTB, Look X-track με σχετικά λίγα χλμ (4000), είδα ότι είχαν εξαιρετικά δυσχερή κύλιση. Τα άνοιξα και ευτυχώς δεν υπήρχε φθορά. Απλά τα γράσαρα και έγιναν σα καινούργια. Δεν το περίμενα όμως σε τόσα λίγα χλμ να χρειαστούν άνοιγμα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Γιάννη, τα θκάμ xtr 9100 δεν χρειάστηκαν τίποτα όσα χρόνια τα δουλεύω.
Τα νέα xtr 9200 διόρθωσαν το πρόβλημα με τη τσιμούχα του άξονα που έβγαινε στα 9100 και άφηνε να περνά νερό και βρωμιές.
Εγώ στα 9100 έκανα μια θκιάμ πατέντα και αντιμετώπισα με επιτυχία το πρόβλημα.
Γενικά πάντως είμαι υποστηρικτής της shimano στα πετάλια, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο, δεν έχω εμπειρία από άλλους κατασκευαστές να πω τη αλήθεια, αλλά με τα shimano έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ωστόσο για να το πάω τεχνικά και ένα βήμα παραπέρα, τα ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουν καμία θέση σε όλα τα εξαρτήματα του ποδηλάτου. Μπορεί να είναι φθηνότερη λύση, δεν είναι όμως αξιόπιστη. Τα κωνικά ρουλεμάν σε πετάλια, τροχούς και μεσαία τριβή, εκτός της καλύτερης κύλισης, παρουσιάζουν αντοχή στις κάθετες και πλαγιές δυνάμεις, ότι συμβαίνει δλδ όταν πατάμε το ποδήλατο.
Οπότε είναι κάπως λογικό να χρειάζονται πχιό συχνή συντήρηση τα ακτινικά ρουλεμάν των look και όσων εξαρτημάτων έχουν αυτής της φιλοσοφίας ρουλεμάν.
Τα κωνικά πονάνε μόνο στο τζόγο, αν δεν τον αντιληφθείς έγκαιρα, τότε και μόνο μπορούν να καταστραφούν, αν είσαι τυπικός σε αυτό, είναι για μια ζωή.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Εικόνες που ίσως βοηθήσουν κάποιον στο πρόβλημα με τα shimano XTR PD-M9100.
Παρακάτω το πρόβλημα με τη τσιμούχα, ξέχασε ουσιαστικά η shimano να φτιάξει ένα stop στον άξονα με αποτέλεσμα να μη συγκρατεί κάτι τη τσιμούχα, κατά το πάτημα και τη περιστροφή των πεντάλ έβγαινε έξω αφήνοντας εκτεθειμένα τα ρουλεμάν σε νερά και βρωμιές.
1000014447.jpg
1000014445.jpg

Εδώ η δική μου πατέντα, αφού έβγαλα το πεντάλ πέρασα στον άξονα το παραπάνω κόκκινο o-ring, λόγο της κωνικότητας του άξονα το o-oring παραμένει σε επαφή συνεχώς με το πεντάλ κρατώντας τη τσιμούχα στη θέση της.
Έξυπνο, απλό και λειτουργικό. Είναι εκεί για όσα χρόνια δουλεύω το mtb, δεν έχει κοπεί, αλλοιωθεί ή πολυκαιριστεί.

1000014448.jpg

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.743
Στα PD-M8120 που έχω στο ΜΤΒ δεν έχω παρόμοιο θέμα... μάλλον σε αυτά δεν ξέχασε την τσιμούχα... :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Στα PD-M8120 που έχω στο ΜΤΒ δεν έχω παρόμοιο θέμα... μάλλον σε αυτά δεν ξέχασε την τσιμούχα... :geek:
Συνήθως στη κατεργασία του άξονα αφήνουν ένα νύχι ως στόπ της τσιμούχας, στα 9100 & 9120 το ξέχασαν δημιουργώντας πρόβλημα σε όσους τα δουλεύαμε, από τη πρώτη χρήση βγαίνει όξω η τσιμούχα.
Το περίεργο είναι πως η shimano δεν προχώρησε σε ανάκληση, άφησε στη αγορά τα πεντάλ για πάνω από 5 χρόνια μέχρι να προχωρήσει ως αναβάθμιση των 9200.
Διόρθωσε μόνο το πρόβλημα, δεν ήταν ουσιαστική αναβάθμιση τα 9200.

Reaction score
1.354
Γιάννη, τα θκάμ xtr 9100 δεν χρειάστηκαν τίποτα όσα χρόνια τα δουλεύω.
Τα νέα xtr 9200 διόρθωσαν το πρόβλημα με τη τσιμούχα του άξονα που έβγαινε στα 9100 και άφηνε να περνά νερό και βρωμιές.
Εγώ στα 9100 έκανα μια θκιάμ πατέντα και αντιμετώπισα με επιτυχία το πρόβλημα.
Γενικά πάντως είμαι υποστηρικτής της shimano στα πετάλια, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο, δεν έχω εμπειρία από άλλους κατασκευαστές να πω τη αλήθεια, αλλά με τα shimano έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ωστόσο για να το πάω τεχνικά και ένα βήμα παραπέρα, τα ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουν καμία θέση σε όλα τα εξαρτήματα του ποδηλάτου. Μπορεί να είναι φθηνότερη λύση, δεν είναι όμως αξιόπιστη. Τα κωνικά ρουλεμάν σε πετάλια, τροχούς και μεσαία τριβή, εκτός της καλύτερης κύλισης, παρουσιάζουν αντοχή στις κάθετες και πλαγιές δυνάμεις, ότι συμβαίνει δλδ όταν πατάμε το ποδήλατο.
Οπότε είναι κάπως λογικό να χρειάζονται πχιό συχνή συντήρηση τα ακτινικά ρουλεμάν των look και όσων εξαρτημάτων έχουν αυτής της φιλοσοφίας ρουλεμάν.
Τα κωνικά πονάνε μόνο στο τζόγο, αν δεν τον αντιληφθείς έγκαιρα, τότε και μόνο μπορούν να καταστραφούν, αν είσαι τυπικός σε αυτό, είναι για μια ζωή.
Ο "Βασανιστής" βάζει το χέρι στη φωτιά για Sidi παπούτσια & Look πετάλια...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.480
Γούστα είναι αυτά Γιάννη μου, εγώ σου ανέλυσα το τεχνικό μέρος του πράγματος κυρίως βάση εμπειρίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.188
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon