- Reaction score
- 169
"Δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακό ντύσιμο"
Εγώ φέτο κρυώνω πολύ, μία βδομάδα είχε απίστευτο ψόφο στη Λάρσα, η μόνη προπόνηση ήταν να πηγαίνω έως τη ντάνα με τα ξύλα και να ταΐζω το τζάκι"Δεν υπάρχει κακός καιρός, υπάρχει κακό ντύσιμο"

Cube;Κύβος ερρίφθη, το νέο μου di2 ultegra aero ποδηλατάκι για το 2026 είναι στο δρόμο, έρχεται έτοιμο με διπλό βατόμετρο, με όλα τα περιφερειακά σύμφωνα με το bike fit, βγάζω από τη κούτα, φουσκώνω ελαστικά και φύγαμε.
Τo μόνο που θέλει είναι μια αλυσίδα και μια κασέτα da.

Συνήθως στη κατεργασία του άξονα αφήνουν ένα νύχι ως στόπ της τσιμούχας, στα 9100 & 9120 το ξέχασαν δημιουργώντας πρόβλημα σε όσους τα δουλεύαμε, από τη πρώτη χρήση βγαίνει όξω η τσιμούχα.Στα PD-M8120 που έχω στο ΜΤΒ δεν έχω παρόμοιο θέμα... μάλλον σε αυτά δεν ξέχασε την τσιμούχα...![]()
Ο "Βασανιστής" βάζει το χέρι στη φωτιά για Sidi παπούτσια & Look πετάλια...Γιάννη, τα θκάμ xtr 9100 δεν χρειάστηκαν τίποτα όσα χρόνια τα δουλεύω.
Τα νέα xtr 9200 διόρθωσαν το πρόβλημα με τη τσιμούχα του άξονα που έβγαινε στα 9100 και άφηνε να περνά νερό και βρωμιές.
Εγώ στα 9100 έκανα μια θκιάμ πατέντα και αντιμετώπισα με επιτυχία το πρόβλημα.
Γενικά πάντως είμαι υποστηρικτής της shimano στα πετάλια, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο, δεν έχω εμπειρία από άλλους κατασκευαστές να πω τη αλήθεια, αλλά με τα shimano έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ωστόσο για να το πάω τεχνικά και ένα βήμα παραπέρα, τα ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου, κατά τη ταπεινή μου γνώμη, δεν έχουν καμία θέση σε όλα τα εξαρτήματα του ποδηλάτου. Μπορεί να είναι φθηνότερη λύση, δεν είναι όμως αξιόπιστη. Τα κωνικά ρουλεμάν σε πετάλια, τροχούς και μεσαία τριβή, εκτός της καλύτερης κύλισης, παρουσιάζουν αντοχή στις κάθετες και πλαγιές δυνάμεις, ότι συμβαίνει δλδ όταν πατάμε το ποδήλατο.
Οπότε είναι κάπως λογικό να χρειάζονται πχιό συχνή συντήρηση τα ακτινικά ρουλεμάν των look και όσων εξαρτημάτων έχουν αυτής της φιλοσοφίας ρουλεμάν.
Τα κωνικά πονάνε μόνο στο τζόγο, αν δεν τον αντιληφθείς έγκαιρα, τότε και μόνο μπορούν να καταστραφούν, αν είσαι τυπικός σε αυτό, είναι για μια ζωή.