Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Καλύτερα άλλος σκελετός για ανανέωση, γιατί όχι endurance?
Τα σημερινά endurance έχουν πάν κατ τη ίδια γεωμετρία με τα gravel και παίρνουν έως 38-40mm ελαστικά.
Το θκόμ το bmc παίρνει έως 33mm ελαστικά, το καινούριο roadmachine έως 40mm.
Έχω βολευτεί απίστευτα τα 28mm, είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε άνεση και ταχύτητα

Reaction score
20.891
Και endurance παίζουν, αλλά η τιμή είναι θέμα. Γιατί με τις τιμές που παίζουν... παίρνω και ολόκληρο ποδήλατο! Δηλαδή από την αλλαγή χρώματος που σκέφτομαι... μέχρι αυτό, έχει διαφορά μηδενικών! :party: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Ισχύει, έχουν πάει οι τιμές στο Θεό, μάγκεψαν και Κινέζοι και ζητάνε πλέον και αυτοί πολλές παράδες...
Περίμενε καμιά προσφορά σε ξεπερασμένο μοντέλο, συνήθως παίζουν Καλές τιμές ώστε να τα ξεφορτωθούν, όπως έκανα με το bmc.
Βέβαια να ξέρεις ότι έχουν διάφορα θέματα οι σκελετοί των προσφορών, άλλοτε αισθητικής και άλλοτε λειτουργικής φύσεως

Reaction score
80
Περιμένοντας να έρθει πάλι πίσω το ποδήλατο (αλλαγή δισκοβραχίονα από 3πλο acera σε 2πλο deore xt σπό αναβάθμιση φίλου, πάλι καλά γιατί το BB μου ακουγόταν σιγά σιγά σαν να διαλυόταν), βαριέμαι και κοιτάω διάφορα στο ίντερνετ.
Εσείς τι ταχύτητες έχετε στις κούρσες; Επίσης, με τι πίεση παίζετε;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Περιμένοντας να έρθει πάλι πίσω το ποδήλατο (αλλαγή δισκοβραχίονα από 3πλο acera σε 2πλο deore xt σπό αναβάθμιση φίλου, πάλι καλά γιατί το BB μου ακουγόταν σιγά σιγά σαν να διαλυόταν), βαριέμαι και κοιτάω διάφορα στο ίντερνετ.
Στο mtb έχω 12speed 36/ 10-51
Στο deda έχω 11speed 39/53 11-28
Στο bmc 12 speed 36/52 11-30

Οι πιέσεις πάνε ανάλογα τους τροχούς και του ελαστικού, δεν είναι πάγιο παντού.
Πχ. Σε 17 εσωτερικό στο deda με 25mm ελαστικά, παίζω 80psi μπροστά και 90psi πίσω.
Στο bmc με 19 εσωτερικό και 28mm ελαστικά, παίζω 70psi μπροστά και 80psi πίσω

Last edited:

Reaction score
80
Σας έβλεπα από την αρχή, εσένα πρακολουθούσα. Στα τελευταία μέτρα έγινε η ζημιά, αλλά σε όλο το race τους πήγαινες λίγο τραίνο (μαζί με τον Przemek).
Έτσι τρομοκρατείς και τους άλλους που μπαίνουν μαζί σου;

Reaction score
20.891
Στο MTB έχω 10-51 σε 34αρι δίσκο (12ταχυτο)
Στο road, 11-34 σε 52-34 (δεν έκανα λάθος, έχω βάλει 34αρι μικρό chainring αντί το 36αρι, δουλεύει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα). Σε λίγο θα έχει αλλαγή όμως, με GRX 46-30 και ανάλογη κασέτα (ίσως κάνω αλλαγή στο 46αρι μου φαίνεται ότι διάλεξα πολύ μικρό).

Πίεση στο road κάπου 80-90 (μπρος πίσω) σε 28αρι λάστιχο.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Σας έβλεπα από την αρχή, εσένα πρακολουθούσα. Στα τελευταία μέτρα έγινε η ζημιά, αλλά σε όλο το race τους πήγαινες λίγο τραίνο (μαζί με τον Przemek).
Έτσι τρομοκρατείς και τους άλλους που μπαίνουν μαζί σου;
Ο Przemek είναι κτήνος, μας έχει όλους για πρωινό, γιαυτό δεν πάτησα στο τέλος, δεν είχα καμία ελπίδα...
Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ απαιτητικός, έχει παρατεταμένες κλίσεις και κάποιες δυνατές, έκανε μια απόπειρα να ξεκολλήσουμε αλλά εγώ κοιμόμουν και δεν το πήρα χαμπάρι, στη δεύτερη τον πήρα χαμπάρι και τους αφήσαμε όλους πίσω.
Υπόψιν, και οι άλλοι ήταν καλοί, απλά δεν ήταν πονηροί :biggrin:

Reaction score
80
Σε 17 εσωτερικό στο deda με 25mm ελαστικά, παίζω 80psi μπροστά και 90psi πίσω.
Στο bmc με 19 εσωτερικό και 28mm ελαστικά, παίζω 70psi μπροστά και 80psi πίσω
Πίεση στο road κάπου 80-90 (μπρος πίσω) σε 28αρι λάστιχο.
Έχει αρκετό καιρό που βλέπω να κατεβάζουν πιέσεις γενικά και είπα να δω με τι παίζει ο πραγματικός ο κόσμος, κι όχι μόνο τα βιντεάκια στο ΥΤ.
Έχετε δοκιμάσει κάποιο online calculator όπως αυτό της SRAM για να δείτε τι σας προτείνει και αν συμφωνείτε;

Reaction score
20.891
Ναι, έχω κάνει υπολογισμούς και με αυτό, αλλά πέρα από το τι βγάζει, είναι τι νιώθω εγώ στο δρόμο. Έβαζα και 100psi παλιότερα, αλλά παίζει ρόλο και το λάστιχο. Με τα Pirelli P Zero Race (ή και 4S) που έχω, σίγουρα είναι καλύτερα στις πιέσεις που βάζω τώρα (μη πω και πιο χαμηλά) γιατί αλλιώς πέφτει μεγάλο καταχτύπημα στις ανωμαλίες του δρόμου, που δεν είναι και λίγες.

ΥΓ. Τώρα το ξανακοίταξα, δεν ξέρω μήπως κάνω κάποια λάθος επιλογή, αλλά μου φαίνεται ότι βγάζει πολύ χαμηλά νούμερα, 65μπροστά 67πίσω περίπου, για 80 κιλά βάρος; Ναι δουλεύει και τόσο χαμηλά είναι και πιο άνετο σίγουρα, τώρα κατά πόσο είναι και σωστό δεν ξέρω (για λάστιχο με σαμπρέλα, σε tubeless αλλάζει το πράγμα).

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Έχετε δοκιμάσει κάποιο online calculator όπως αυτό της SRAM για να δείτε τι σας προτείνει και αν συμφωνείτε;
Όχι, αυτά είναι για τους νουμπάδες.
Προσωπικά βάζω πίεση ανάλογα τη προπόνηση και τις συνθήκες του δρόμου.
Αν έχω πολλά υψομετρικά βάζω περισσότερα psi πίσω ώστε να μη πλαδαρέυει το ελαστικό από το βάρος και το πάτημα, αν ο δρόμος είναι χάλια βάζω λιγότερη πίεση.
Μπροστά παίζω από 65-72psi (ανάλογα των συνθηκών) ώστε να απορροφά κραδασμούς στα χέρια.
Στο mtb με 25mm εσωτερική στο στεφάνι και 52mm ελαστικά παίζω 25 μπροστά και 30psi πίσω σε μεικτή προπόνηση, χώμα έχω 20psi μπροστά και 22psi πίσω.
Η πίεση γενικά είναι πολύ σημαντική, κυρίως ως προς τη πρόσφυση και ως προς τη άνεση

Reaction score
80
Όταν είχα πρωτοξεκινήσει θυμάμαι βάζαμε 110-120psi σε κάτι λαστιχάκια δείγμα 😆 .Πως δεν είχαμε εκρήξεις κάθε τρεις και λίγο....
Τώρα αυτό βλέπω. 65-70 μπροστά με μεγαλύτερα λάστιχο και αντίστοιχα λίγο παραπάνω πίσω. Είναι "πιο γρήγορο" έτσι. Τι να πω, δεν τα έχω δοκιμάσει. Εσείς που τα ζείτε καθημερινά, τα ξέρετε καλύτερα.
Και φυσικά δεν υπάρχει "one pressure to rule them all", καλά θα ήταν. Αλλά με τόσα που μπορούν να είναι διαφορετικά σε κάθε βόλτα/προπόνηση, δεν γίνεται.

Reaction score
20.891
Εγώ δεν ήξερα ποτέ πόσο είχα τότε (στα χρόνια περίπου που λες), σίγουρα όχι 110-120psi γιατί με απλή τρόμπα που τα φούσκωνα ούτε τα μισά ίσως δεν είχα! Για αυτό και είχα και τόσα τρυπήματα όπως φαίνεται (το κατάλαβα χρόνια μετά). Εξάλλου αμφιβάλλω αν οι σαμπρέλες που είχα με τη βαλβίδα-λαστιχάκι, θα μπορούσαν να κρατήσουν τέτοια πίεση. Μικρός ήμουν, που να ξέρω... δεν είχαμε και internet τότε! :lolsign::geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Όταν είχα 15mm εσωτερικό στο στεφάνι με 25mm ελαστικά, έπαιζα 100psi μπροστά, 110psi πίσω, βέβαια τότε ήμουν και βόιδι σε βάρος οπότε ήταν ιδανικές αυτές οι πιέσεις.
Όσο αυξάνεται το εσωτερικό στο στεφάνι, αυξάνεται και το ελαστικό, οπότε πέφτουν και οι πιέσεις επειδή είναι μαγαλυτερος ο όγκος του αέρα στο ελαστικό.
Για μένα πάρε μια τρομπα ακριβείας και ξεκίνα δοκιμές, μόνο μη το παρακάνεις και χτυπήσεις κάνα στεφάνι από έλλειψη αέρα,

Reaction score
80
Κάτσε να πάρω το ποδήλατο πίσω και θα δω τι θα κάνω.
Αλλά πιο πολύ για την κουβέντα το ρώτησα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.287
Κάτσε να πάρω το ποδήλατο πίσω και θα δω τι θα κάνω.
Αλλά πιο πολύ για την κουβέντα το ρώτησα.
Μωρέ έχω καταλάβει τι είσαι, και ότι γουστάρεις τη φάση και το ματσλάτι περί ποδηλάτου.
Και μιας και το ξανά ανέφερες, κακώς πήγες σε διπλό δίσκο μπροστά, ο μονός με μεγάλη κασέτα πίσω έχει μεγαλύτερο εύρος εκμετάλλευσης, χαμηλότερο βάρος και λιγότερα μηχανικά μέρη.

Πάρε μια εικόνα από το θκόμ, τη λατρεύω τη μετάδοση αυτή, απίστευτα αξιόπιστη, μεγάλη ακρίβεια στις αλλαγές ακόμα και με μεγάλα φορτία, είτε είσαι στο πάτημα και ανεβάζεις, είτε κατεβάζεις.
1000013484.jpg

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas