Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Ναι μπορείς να βάλεις μεγαλύτερα δισκόφρενα, για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να τοποθετήσεις αντάπτορες στις δαγκάνες ώστε να χωρέσει στο μεγαλύτερο δίσκο.
Όσο για τη ποιότητα των δίσκων θεωρώ (για τη χρήση που αναφέρεις) πως οι shimano Xt επιπέδου θα είναι μια χαρά.
Η μέτρηση γίνεται από το κέντρο ως τη άκρη του δίσκου.
Λάστιχα σε mtb και ειδικά σε ηλεκτρικό δεν γνωρίζω, το βάρος πάντως στα συμβατικά ποδήλατα είναι βασικό, όπως και η διάσταση αλλά και η χάραξη του πέλματος.

Reaction score
20.183
Εξαρτάται, έχεις πρόβλημα φρεναρίσματος με τους δίσκους των 160mm; Κατεβαίνεις μεγάλες κατηφόρες, με υψηλή ταχύτητα (οπότε μπορεί να ζεσταίνονται υπερβολικά οι δίσκοι των 160mm και να χάνουν σε απόδοση από ένα σημείο και μετά); Πιθανόν να μπεις σε τσάμπα κόπο αν δεν ισχύουν αυτά...

Παρεμπιπτόντως, σε 26άρι τροχό ίσως είναι έτσι κι αλλιώς υπερβολικός ο δίσκος των 180mm.

ΥΓ. Χρήστο για να μην τον μπερδεύουμε τον φίλο, τα 160 ή 180mm αναφέρονται στη διάμετρο του δίσκου, όχι στην ακτίνα από το κέντρο στην περιφέρεια.

Last edited:

Reaction score
4
¨Ολα αυτά που είπες sotos65 κάνω ανεβαίνω και κατεβαίνω συχνά στην διαδρομή Πύλη - Ελάτη Πετρτούλι (ανηφόρα - κατηφόρα)...
Μετά από τα αρχικά 50χλμ δεν έχω την ίδια ανταπόκριση όπως είχα στην αρχή. Γιατί? Επίσης γιατί τσιρίζουν τα πίσω εδώ και 10 χλμ...
Αυτά που έδωσα λίγο πιό πίσω είναι Xt?

Last edited:

Reaction score
20.183
Τσιρίζουν; Τσέκαρε τα τακάκια, αν έχεις κάνει πολλά χιλιόμετρα θα έχουν φαγωθεί και θέλουν άλλαγμα (I know, και στα δικά μου το ίδιο συμβαίνει όταν φαγώνονται).

Εμένα είναι road bike και έχει 160mm δίσκους, ίσως ακόμα και με 140mm να μην είχε θέμα. Σε mtb ίσως είναι καλό να έχει 180mm, τουλάχιστον μπροστά.

Reaction score
4
Α ναι? Άντε πάλι να ρωτάω τα ποδηλατάδικα στην πόλη μου.... και σιγά να μην ξέρουν να κάνουν την μετατροπή!!! Αν και δεν το αποκλείω εντελώς!!
Άσε που ντρέπομαι μιας και δεν το αγόρασα από εδώ>>. οι δε τιμές τους είναι εξωφρενικές..!

Reaction score
20.183
Χμ, ναι είναι λίγο μπέρδεμα αν δεν ασχολείσαι να τα φτιάχνεις ο ίδιος. Αλλά δεν μπορεί, κάποιος καλός θα υπάρχει κι εκεί να το δει. Ποδηλατόπουλη νομίζω τα Τρίκαλα... Αν κατάλαβα καλά και από τη διαδρομή που κάνεις...

Reaction score
4
Σωστότατος......και σ' ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια....όπως και τους άλλους που μου απάντησαν!
Υ.Γ. Ξέρετε κανέναν καλό Gps tracker?

Last edited:

Reaction score
4
Το μέγιστο 50 Ε? Μιας και θα τον τροφοτώ κάθε μήνα!!
Η Αλήθεια είναι ότι πήρα έναν από Κίνα (30Ε) αλλά δεν δούλεψε καθόλου και έτσι πήρα πίσω τα χρήματα.....
Υ.Γ. Αυτό το δισκόφρενο που έδειξα πίσω είναι XT? ή δεν πάιζει ρόλο γιατί είναι άλλης εταιρίας Bretsos?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Το μέγιστο 50 Ε? Μιας και θα τον τροφοτώ κάθε μήνα!!
Η Αλήθεια είναι ότι πήρα έναν από Κίνα (30Ε) αλλά δεν δούλεψε καθόλου και έτσι πήρα πίσω τα χρήματα.....
Υ.Γ. Αυτό το δισκόφρενο που έδειξα πίσω είναι XT? ή δεν πάιζει ρόλο γιατί είναι άλλης εταιρίας Bretsos?
Τι αγόρασες σε tracker ?
Ο δίσκος που έδειξες είναι κινεζικος και πλευστος, δεν ξέρω αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο.
Εγώ σου πρότεινα Shimano xt, https://www.bike24.com/p225500.html

Reaction score
20.183
Προσοχή επίσης στην επιλογή δίσκου, αν το κέντρο του τροχού είναι επισης για δίσκους με 6 τρύπες (όπως αυτός στο λινκ του Χρήστου), ή centerlock (ασφαλίζονται με σύστημα ανάλογο με τις κασέτες), όπως αυτός

https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=271618;menu=1000,2,15,117;page=61

Reaction score
4
Αντάπτορα σαν αυτόν τον παραπάνω που σας έδωσα φοράει ήδη το ποδήλατό μου F180/R160 (μέτρησα το mm που δίνει ο πωλητής και συμπίπτουν). Συνεπώς εκεί μπορώ να κουμπόσω και δισκόφρενα 180mm? Γνωρίζει κανείς σας για βοήθεια?

Reaction score
281
Προκειμενου να γινουμε λιγο πιο συγκεκριμένοι, για τι ποδηλατο μιλαμε, τι ταχυτητες "πιανεις" και πόσα κιλά είσαι ?
[DOUBLEPOST=1542641514][/DOUBLEPOST]Στο ιδιο μηκος κυματος :p εδωσα τα saint και πηρα κατι συλλεκτικα magura 1893 :D

(Kαι δισκοπλακες, απο τις ice teck της shimano σε magura επισης)

IMG_20181118_221308.jpg
IMG_20181118_221319.jpg

IMG_20181027_113813.jpg

Reaction score
4
Το ποδήλατο είναι αυτό (1η φωτό), είμαι 95 κιλά και πιάνω ταχύτητες 26-35 !!!!
Και τώρα τι γίνεται μετα δισκόφρενα?
Μπορείτε να δείτε από τις φωτό αν μπορώ να φορέσω 180mm ψωρίς μετατροπές?
Υ.Γ. Με τα λάστιχα MAXXIS είσαι ευχαριστημένος? Το βρήκα στα 13 ευρώ (από Κίνα φυσικά)! Αλλά μου αρέσουν της KENDA με την χρωματιστή κόκκινη ρήγα!!!

Attachments

Last edited:

Reaction score
20.183
Νομίζω ότι δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο τα χρήματα σου φίλε dikemon, και μόνο από το γεγονός που βλέπω ότι οι δαγκάνες είναι μηχανικές, κι όχι υδραυλικές, δεν πρόκειται να δεις μεγάλες διαφορές νομίζω στο φρενάρισμα. Τσέκαρε όμως τα τακάκια, μήπως έχουν φαγωθεί και για αυτό έχεις τσίριγμα στο φρενάρισμα.

ΥΓ. Το ποδήλατο αυτό δεν το ξέρω, πόσο το πήρες; Αν ήταν φθηνό, γενικά έχει και φθηνά περιφερειακά, και δεν αξίζει η επένδυση σε ακριβότερα εξαρτήματα σε τέτοιες περιπτώσεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.447
Θα συμφωνήσω με το Σωτήρη, δυστυχώς οι δαγκάνες αυτές πατάνε το τακακι μόνο από τη μια πλευρά του δίσκου, το άλλο τακακι είναι σταθερό και οι φθορά τους είναι ανομοιόμορφη.
Δεν συμφέρει να ασχοληθείς στη αναβάθμιση φρενου στο συγκεκριμένο ποδήλατο, συντηρείς αυτά που ήδη φοράει για φρένα και καλό πετάλι!

Reaction score
4
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες... ήταν χρήσιμες και έτσι θα προσανατολιστώ στο να αγοράσω τα ίδια ανταλλακτικά που φοράει (ελαστικά, φρένα, τακάκια)....
Το ποδήλατο είναι δώρο από Κίνα! Κοστίζει περίπου 700$ είναι 500W και είχε και την μπαταρία!
Υ.Γ. Υδραυλικές δαγκάνες? Ποιά είναι η διαφορά με τις μηχανικές?

Last edited:

Reaction score
20.183
Συνοπτικά, φρενάρουν καλύτερα, και με τα δύο τακάκια στον δίσκο, δεν χρειάζεται πολύ δύναμη για το φρενάρισμα (ακόμα και με ένα ή δύο δάκτυλα μπορείς να φρενάρεις άνετα), και έχουν πιο προοδευτικό και ελεγχόμενο φρενάρισμα.

ΥΓ. Αφού είναι και δώρο το ποδήλατο (από ό,τι πρόσεξα το έχουν στο gearbest) ένας ακόμα λόγος να τα χαρείς περισσότερο! Πρόσεχε μόνο (μπορεί να είναι και υπερβολικό αυτό που λέω, και το ποδήλατο να αντέχει πολλές ταλαιπωρίες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...) επειδή είναι folding μην το ταλαιπωρείς πολύ με πηδήματα, μεγάλες ανωμαλίες στο δρόμο!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.324
Members
38.446
Νεότερο μέλος
Gian