Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Και εκεί στα εξωτερικά, που λέτε, που βρισκόμουν τις τελευταίες μέρες, είδα απ'έξω από ένα μαγαζί ένα ποδηλατάκι με τα χοντρότερα λάστιχα δρόμου (χωρίς τακούνια) που έχω δει ποτέ μου! To design με ενδιαφέρει, αλλά επειδή τυγχάνω άσχετος, τι λέτε για το παρακάτω;
http://www.electrabike.com/home.php?ctg=CRUISER&bike=168210
Θα ήθελα να ήξερα το βάρος του γιατί μου φαίνεται πως θα ζυγίζει πάνω από 20 κιλά.
Πολύ κακό για το τίποτα θα έλεγα. Θέλει να μοιάσει στη Harley νομίζω αλλά είναι μόνο για να πεταχτείς στο περίπτερο και να σε κοιτάνε.

Reaction score
5
Θα ήθελα να ήξερα το βάρος του γιατί μου φαίνεται πως θα ζυγίζει πάνω από 20 κιλά.
Πολύ κακό για το τίποτα θα έλεγα. Θέλει να μοιάσει στη Harley νομίζω αλλά είναι μόνο για να πεταχτείς στο περίπτερο και να σε κοιτάνε.
Είναι στα 15.8 κιλά. Περισσότερα εδώ:
http://www.tsirikosbikes.gr/electra-straight-8.html
Ομολογώ ότι από κοντά είναι εντυπωσιακό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.431
Απάντηση: Re: Ποδήλατο...

Και εκεί στα εξωτερικά, που λέτε, που βρισκόμουν τις τελευταίες μέρες, είδα απ'έξω από ένα μαγαζί ένα ποδηλατάκι με τα χοντρότερα λάστιχα δρόμου (χωρίς τακούνια) που έχω δει ποτέ μου! To design με ενδιαφέρει, αλλά επειδή τυγχάνω άσχετος, τι λέτε για το παρακάτω;
Άκη, το ποδήλατο αυτό ανήκει στην κατηγορία των "cruiser bicycles" που ήταν τα δημοφιλέστερα ποδήλατα στην Αμερική πριν 50+ χρόνια. Την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια αναβίωση της κατηγορίας. Έχουν εμφανιστεί πολλές μικρές εταιρείες με ειδικότητα στην κατασκευή "cruiser bicycles".

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η αντοχή, το αυξημένο βάρος, η πολύ άνετη θέση οδήγησης, τα φαρδιά ελαστικά, η έλλειψη ταχυτήτων και φρένων (έχουν μόνο τη γνωστή "κόντρα"), η ιδιαίτερη σχεδίαση και η φτηνότερη (όχι πάντα) τιμή τους.

Είναι ποδήλατα κυρίως για βόλτες σε ευθείες, για τα ψώνια (τα πραγματικά :137:) κλπ Το βάρος και η έλλειψη ταχυτήτων και φρένων περιορίζει τη χρήση τους σε επίπεδα εδάφη. Άλλωστε το άλλο τους όνομα είναι "beach bikes", γιατί είναι δημοφιλή σε παραθαλάσσιες περιοχές. Τα πιο εξελιγμένα σύγχρονα μοντέλα έχουν ταχύτητες (εσωτερικές) και φρένα.

Στις λατίνο γειτονιές των ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί η μόδα των "lowrider bikes", σε αντιστοιχία με τα "lowrider cars". Η καστομιά στα cruiser ποδήλατα δηλαδή, κυρίως για τους μικρότερους υποψήφιους κάγκουρες...

Οι πιο γνωστές εταιρείες cruiser είναι οι εξής:

Η Electra που ανέφερες, Nirve, Phat Cycles, Johnny Loco, SixThreeZero κ.α.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.431

Είναι στα 15.8 κιλά. Περισσότερα εδώ:
http://www.tsirikosbikes.gr/electra-straight-8.html
Ομολογώ ότι από κοντά είναι εντυπωσιακό.
Βλέπω ότι ήδη έχεις κάνεις την έρευνά σου. :107:
Αν σου αρέσει "χτύπα" το. Για τη χρήση που φαντάζομαι ότι θα το θέλεις είναι ιδανικό. Είναι και κοντά το Ψυχικό... :142:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515

Κύριε ειδικέ, αφήσατε ασχολίαστο το κατάλληλο ή μη για ποδηλασία των συγκεκριμένων υποδημάτων, καθώς και το ύψος της σέλας... σαν ψηλά δεν είναι;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.431

Κύριε ειδικέ, αφήσατε ασχολίαστο το κατάλληλο ή μη για ποδηλασία των συγκεκριμένων υποδημάτων, καθώς και το ύψος της σέλας... σαν ψηλά δεν είναι;
Αμφιβάλλω αν η συγκεκριμένη κορασίδα έχει ανέβει ποτέ σε ποδήλατο (πέραν της φωτογράφησης), οπότε οι περαιτέρω λεπτομέρειες είναι ανάξιες λόγου. :142:

Αν θες πάντως original επαγγελματίες ποδηλάτισσες με ελκυστική εμφάνιση, σε πιο "τολμηρές" φωτογραφίες, υπάρχει η Rochelle Gilmore

και η Liz Hatch

:138:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.515
Απάντηση: Ποδήλατο...

Πω πω έτσι θα φτιάχνονται οι ποδηλάτες.
Θα λένε "δικιά μας η κοπέλα"
:142:

Reaction score
1.187

IDEAL να πάρεις για να υποστηρίζουμε και τα ελληνικά προϊόντα εν καιρώ κρίσης.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.431
Απάντηση: Ποδήλατο...

Η IDEAL δεν κατασκευάζει ποδήλατα τύπου cruiser.

Αρκετά κοντά όμως είναι ένα urban ποδήλατο, όπως το CITYRUN.

Reaction score
0
Νατο, γύρω στο πεντακοσιάρι.

τέλεια εμφάνιση, Ιδανικό για βόλτα στην πόλη και χαλαρή ασκηση.

Reaction score
152

να και το δικο μου να στεκεται χωρις υποστηριξη σε 20+ ποντους χιονι, σημερα που πηγα στη δουλεια μ'αυτο,μιας και δε ρισκαρα να κανω κοντρες με τους αλλους "Χακινεν" συμπολιτες μου,και να τρεχω στα φαναρτζιδικα......

Reaction score
1.988

να και το δικο μου να στεκεται χωρις υποστηριξη σε 20+ ποντους χιονι, σημερα που πηγα στη δουλεια μ'αυτο,μιας και δε ρισκαρα να κανω κοντρες με τους αλλους "Χακινεν" συμπολιτες μου,και να τρεχω στα φαναρτζιδικα......
Σ'ορέωσ.....!!!!!!!

Reaction score
777
Πάντως και εγώ συστήνω ideal.είναι η τομή ποιότητας-τιμής!!!

και βέβαια μία εξαίρετη Ελληνική προσπάθεια!!!

Reaction score
33
Παρότι με τρομάξατε με όσα γράφτηκαν εδώ...βλέπω κάτι τέτγιες φωτογραφίες και μούρχεται να πάω να αγοράσω ποδήλατο!!!!

:138:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss