Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.538
Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση για κράνος - το ένα που έχω είναι 10 ετών (!!!), το άλλο πιο "νέο", αλλά έχει υπερβεί την πενταετία ζωής και χρήσης.

Θα δω το άρθρο προσεκτικά και θα επανέλθω.

Reaction score
2.324
Είμαι κι εγώ σε αναζήτηση για κράνος - το ένα που έχω είναι 10 ετών (!!!), το άλλο πιο "νέο", αλλά έχει υπερβεί την πενταετία ζωής και χρήσης.

Θα δω το άρθρο προσεκτικά και θα επανέλθω.
Έχω δει το σχήμα της κεφaλής σου Γιώργο σε φώτο, είσαι στο prevail 3 mips σε large (περίμετρος 59cm?)

wizzy

Reaction score
22.538
Έχω δει το σχήμα της κεφaλής σου Γιώργο σε φώτο, είσαι στο prevail 3 mips σε large (περίμετρος 59cm?)
Ναι, Σάκη, περίμετρος κεφαλής 59εκ (μάντης είσαι? :)).

Ερευνώ αρκετά το θέμα του κράνους. Όταν καταλήξω σε 2-3 προτάσεις, θα ζητήσω την άποψη σας.

wizzy

Reaction score
22.538
@AthanasiosL κι όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει: Είπα ότι θα επανέλθω με 2-3 προτάσεις, αλλά από ότι φαίνεται το Specialized Prevail, prevails (pun intended :biggrin:).

Το θέμα που έχω τώρα είναι στο ποιο μέγεθος να παραγγείλω. Το Medium είναι για περίμετρο κεφαλής μέχρι 59εκ, ενώ το Large είναι για περίμετρο κεφαλής από 58εκ μέχρι 62εκ. Την προηγούμενη φορά που πήρα κράνος μέσω διαδικτύου (ένα Giro AirShield), με παρόμοιο διαχωρισμό ανάλογα την περίμετρο κεφαλής, το πήρα σε Large και μου βγήκε λίγο μεγάλο (= έπρεπε να σφίγγω πολύ τον μηχανισμό σύσφιξης για να είναι σταθερό στο κεφάλι μου). Εδώ, στη Specialized, τι "παίζει"; Η εμπειρία σας τι λέει;

Από το να πάρω το Large, να μου είναι μεγάλο και να πρέπει να μπω σε διαδικασία επιστροφής για να πάρω το Medium, προτιμώ να πάρω το Medium κι ας είναι λίγο σφιχτό.

Υπάρχει κι η δυνατότητα να πάω να το δοκιμάσω σε ένα κατάστημα εδώ - αν και θα ήθελα να το αποφύγω. Δεν θα το αγοράσω από εδώ, διότι η τιμή του είναι €100 ακριβότερη (!!!) από το bike24.

Reaction score
2.324
@AthanasiosL κι όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει: Είπα ότι θα επανέλθω με 2-3 προτάσεις, αλλά από ότι φαίνεται το Specialized Prevail, prevails (pun intended :biggrin:).

Το θέμα που έχω τώρα είναι στο ποιο μέγεθος να παραγγείλω. Το Medium είναι για περίμετρο κεφαλής μέχρι 59εκ, ενώ το Large είναι για περίμετρο κεφαλής από 58εκ μέχρι 62εκ. Την προηγούμενη φορά που πήρα κράνος μέσω διαδικτύου (ένα Giro AirShield), με παρόμοιο διαχωρισμό ανάλογα την περίμετρο κεφαλής, το πήρα σε Large και μου βγήκε λίγο μεγάλο (= έπρεπε να σφίγγω πολύ τον μηχανισμό σύσφιξης για να είναι σταθερό στο κεφάλι μου). Εδώ, στη Specialized, τι "παίζει"; Η εμπειρία σας τι λέει;

Από το να πάρω το Large, να μου είναι μεγάλο και να πρέπει να μπω σε διαδικασία επιστροφής για να πάρω το Medium, προτιμώ να πάρω το Medium κι ας είναι λίγο σφιχτό.

Υπάρχει κι η δυνατότητα να πάω να το δοκιμάσω σε ένα κατάστημα εδώ - αν και θα ήθελα να το αποφύγω. Δεν θα το αγοράσω από εδώ, διότι η τιμή του είναι €100 ακριβότερη (!!!) από το bike24.
Το large. Στα mips ειδικά δεν έχεις καμία ελπίδα στο medium. Αφού σε μέτρησα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.162
@bretsos Τη διαφορά στο μήκος των ποδιών σου, πώς την ανακάλυψες;
Το κοντό μου ποδάρι οφείλεται σε παλιότερο τραυματισμό, όπως έγραψα και πχιο πίσω.
Ήξερα ότι υπάρχει αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχα 7mm διαφορά.
Στο trainer φάνηκε η διαφορά Γιώργο, επειδή είναι σταθερό με ανάγκαζε να κάθομαι πολύ στραβά και έτσι μπήκα στη διαδικασία διόρθωσης.
Έστησα ένα τρίποδο με μια κάμερα να βιντεοσκπεί από πίσω τη στάση του σώματος, ξεκίνησα να βάζω προσθήκες μέχρι που είδα τον εαυτό μου να κάθεται κέντρο. Η διαφορά πλέον είναι αισθητή στο δρόμο, το πάτημα είναι πχιο αποτελεσματικό, όπου πήγα τις μέρες που έκανα όξω προπονήσεις είχα pr σε σχέση με παλιότερα.
Αυτό οφείλετε στη θκιάμ περίπτωση και στις νέες ρυθμίσεις του ποδηλάτου, ανέβασα τη σέλα 4mm και αντίστοιχα 2mm μπροστά, πιό επιθετική και αεροδυναμική στάση άρα.
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορά μήκους στα ποδάρια, ακόμα και 1mm να είναι και να το διορθώσεις θα έχεις θετικό αποτέλεσμα, και προς τη απόδοση αλλά και προς τη άνεση.

wizzy

Reaction score
22.538
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε διαφορά μήκους στα ποδάρια, ακόμα και 1mm να είναι και να το διορθώσεις θα έχεις θετικό αποτέλεσμα, και προς τη απόδοση αλλά και προς τη άνεση.
Αυτό ακριβώς. Πρέπει να έχω κι εγώ διαφορά, όχι τόσο μεγάλη όσο η δική σου. Τα θέματα είναι δύο, πλέον: Πώς θα μετρήσω τη διαφορά (π.χ. να πάω στον τύπο που μου κάνει bike fitting) και μετά πώς να "κλείσω" τη διαφορά.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.162
Αυτό ακριβώς. Πρέπει να έχω κι εγώ διαφορά, όχι τόσο μεγάλη όσο η δική σου. Τα θέματα είναι δύο, πλέον: Πώς θα μετρήσω τη διαφορά (π.χ. να πάω στον τύπο που μου κάνει bike fitting) και μετά πώς να "κλείσω" τη διαφορά.
Κάνε αρχικά το κόλπο με τη κάμερα, αν δεν μπορείς να εντοπίσεις προς τα που γέρνει τι καράβι, τότε θα πρέπει να σε δει ένα έμπειρο μάτι πάνω στο ποδήλατο.

Last edited:

wizzy

Reaction score
22.538
Κάνε αρχικά το κόλπο με τη κάμερα, αν δεν μπορείς να εντοπίσεις προς τα που γέρνει τι καράβι, τότε θα πρέπει να σε δει ένα έμπειρο μάτι πάνω στο ποδήλατο.

Είδα το video, ήταν ενδιαφέρον. Θα κάνω το κόλπο με την κάμερα και βλέπουμε.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.961
Το τελευταίο trend στα κράνη χρονομέτρησης δείχνει ότι σίγουρα θα υπάρξει περιορισμός από την UCI.

:o :biggrin:

GH0oZEVXUAASEft.jpg

GH0mYcyXUAA1bQF.jpg
430744982_1718148505261650_4231409767418922108_n.jpg
Giro-Aerohead-2-prototype-aero-TT-helmet-raced-by-Team-Visma-at-Tirreno-Adriatico_rear-close-u...jpg

Reaction score
20.867
Ναι, το ξέρω, όπως κι άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα (θυμάμαι πχ κάποιους τροχούς χωρίς συνηθισμένες ακτίνες, αλλά σε στυλ όπως αυτοί των μηχανών). Για πλάκα το έγραψα! Αν και σοβαρότερα τώρα, η UCI μου φαίνεται δεν ξέρει τι της γίνεται! Απαγορεύει πράγματα που μπορεί να φέρουν ενδιαφέρον και αλλαγές (ακόμα και πράγματα αστεία, όπως αυτό με το μήκος στις κάλτσες), και δεν ελέγχει άλλα προκαταβολικά, που μπορεί να είναι και επικίνδυνα. :geek:

Reaction score
23.291
Ας βάλουν κι ένα fairing μπροστά από το τιμόνι... :geek: :party:
Θα το έβαζαν αλλά θα έχουν μετρήσει ότι είναι αμελητέα η τριβή ... ενώ εάν είσαι κεφάλας .... :D :D

Reaction score
20.867
Μπα, νομίζω ότι ένα φέρινγκ καλά σχεδιασμένο θα έκανε μεγάλη διαφορά (ειδικά για όσους δεν είναι σε πέλετον).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm