Ποδήλατο

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το αγόρασα 800...νομίζω ότι σε σχέση με αυτό που πήρα είναι καλά τα χρήματα....
Αν δεν κάνω λαθος στην ίδια τιμή ξεκινάνε τα εισαγωγικά μοντέλα για κούρσες σήμερα...
Οι εισαγωγικές κούρσες ξεκινάνε από τα 400 ευρώ ενώ οι ανθρακονημάτινες από τα 1200 ευρώ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Ήρθαν τα αποτελέσματα. Είμαι ένα χάλι μαύρο. :cry: Προς το παρόν δεν έχω τη διάθεση να κοινοποιήσω κάτι.
Μην ακούω χαζά...
Και μόνο που καβαλάς και βγάζεις τόσα χιλιόμετρα και το ευχαριστιέσαι δεν είναι καθόλου λίγο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478

wizzy

Reaction score
22.478
Λοιπόν, μερικά από τα αποτελέσματα της εργομέτρησης ήταν τα κάτωθι:

Αερόβια ικανότητα (VO2 ml/kg/min) = 44
Μέγιστη καρδιακή συχνότητα: 183 bpm
Αναερόβιο κατώφλι: 150bpm
Μέγιστα Watts: 330
Βάρος: 78kg
Ύψος: 1,72
% Λίπους: 16%

O λόγος που έγραψα ότι είμαι ένα χάλι μαύρο είναι επειδή αφενός πήρα 2-3 κιλά (κανονικά "παίζω" μεταξύ 74-75 κιλών) τα οποία από ότι φάνηκε έπαιξαν ρόλο σε όλα και αφετέρου επειδή εάν διαβάσετε την έκθεση, λέει σε κάποιο σημείο "Συστήνεται η ενδυνάμωση των κάτω άκρων", αφού έχει συμπερανθεί ότι το αναερόβιο κατώφλι είναι χαμηλό (χαμηλό σε σύγκριση με ποιον, δεν μου είπαν...) Δηλαδή, fuck me, τι άλλο να κάνω για να "ενδυναμώσω τα κάτω άκρα"... Τέλος πάντων, με την ευκαιρία της νηστείας της Μ. Εβδομάδας, θα "καθαρίσω" τη διατροφή μου και - σε συνδυασμό με πιο τακτική άσκηση - ελπίζω να επανέλθω στα κιλά μου και σε φυσιολογικό ποσοστό λίπους (13-14%).

Σε μια πιο ευχάριστη νότα, το Σάββατο, ηγήθηκα μιας ομάδας 12 ποδηλατών όλων των επιπέδων σε μία μέτριας δυσκολίας διαδρομή, περίπου 45χλμ με το πρώτο μέρος να είναι ανηφορικό (κάποια σημεία "έπαιζαν" μεταξύ 11% και 13% κλίση) και το δεύτερο κατηφορικό επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης.

Πήγε καλά. Θα ήταν χρήσιμο να είχα co-leader κυρίως για 1-2 περιπτώσεις που χρειάστηκε να γυρίσω πίσω για να συνοδεύσω/βοηθήσω ποδηλάτες που είχαν μείνει πίσω, οπότε αναγκαστικά άφησα το υπόλοιπο group μόνο του. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά, στην επιστροφή κάναμε και μια στάση για ξεκούραση/καφέ/τσιγάρο και συνεχίσαμε κανονικά μέχρι το τέλος.

Ήταν η πρώτη φορά που ηγήθηκα σε group κι από ότι φαίνεται απέκτησα fun club! Στο τέλος όλοι με ρώταγαν πότε θα διοργανώσω την επόμενη διαδρομή και γιατί δεν διοργανώνω ποδηλασίες πιο συχνά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.571
Ευχαριστούμε Γιώργο για τα αποτελέσματα.

Το αναερόβιο κατώφλι σου είναι σχετικά χαμηλό. Στο περίπου πάντα, όσο πιο προπονημένος είναι ένας αθλητής, τόσο πιο κοντά στο 90% του max heart rate βρίσκεται το κατώφλι. Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες, όπως μέθοδος της μέτρησης, γενετικοί παράγοντες κλπ.

Ο καλύτερος τρόπος για να "ανεβάσεις" το κατώφλι είναι να κάνεις στοχευμένες προπονήσεις γύρω από το συγκεκριμένο εύρος καρδιακών παλμών.

Η αερόβια ικανότητα είναι ικανοποιητική για την ηλικία σου. Μπορεί να μην είναι κατάλληλη για πρωταθλητισμό σε αγωνίσματα αντοχής, αλλά αυτό είναι καλό γιατί δεν θα έχεις ποτέ απωθημένα που δεν ασχολήθηκες με αγώνες. ;)

wizzy

Reaction score
22.478
Σήμερα, against all odds (που λέει κι ο Phil Collins), μου έκανε τη χάρη ο καιρός και "έγραψα" 54.1χλμ σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες! Από σήμερα το απόγευμα θα είμαι Αθήνα για το Πάσχα, οπότε οι ποδηλασίες σταματούν προσωρινά μέχρι την επάνοδο στο νησί.

Υ.Γ.: xfader και argi, ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μετά το τέλος των διακοπών, έχει δουλειά... στα πόδια!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
νασαι καλα
καλες διακοπες
καλη ποδηλατικη επανοδο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και το ηλεκτρικο πως ?
με τετοιο κοστος χτυπας ενα με καλυτερα περιφεριακα,
αν αποφασισεις να αγορασεις ποδηλατο , και το εχεις σκεφτει ,
οτι ερχεται για να μεινει
ισως να πας για απλο με καλυτερα περιφεριακα
Το πηρουνι πχ δεν ειναι ιδιου επιπεδου με το σκελετο
φρενα τροχοι μεταδοση , ειναι οκ,
αλλα το πηρουνι τρωει και πιο πολυ ζορι
σε απλες καταστασεις , και αντεχει πιο πολυ
Στο προηγουμενο ποδηλατο μου
αλλαζοντας ενα απλο , με ενα καλυτεορ πηρουνι , ειχε αισθητη διαφορα πως διαβαζε το χωμα πετρουλες
και το διαδρομες εγραφε
συν οτι υπαρχουν ανταλακτικα .......
Αν βεβαια το ξεκινησεις με μπαταρια, και στην πορεια , την καταργησει η φυσικη σου κατασταση.
και γενικα ανεβουν οι απαιτησεις σου, πας για καλυτερα περιφεριακα
σκεψου τι θα κανεις , γιατι καθε αλλαγη κοστιζει......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οκ ,αν και οι συχνες προπονησεις κανουν θαυματα
για κατι πιο κουλ χτυπας ενα ηλεκτρικο....

Reaction score
4.484
ζέστη , ανηφόρες και απέχθεια για αυτοκίνητό και μηχανάκια που κάνουν θόρυβο!!!
Παω για ηλεκτρικό !

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
υπαρχει μαγαζι που μετατρεπει το απλο σε ηλεκτρικο
εκτος βεβαια αν θες 2 ποδηλατα

Reaction score
4.484
καλύτερα 2 , χωρίς μπαταρία το κουβαλάω καλύτερα για μικρές εξορμήσεις

όσο για το μαγαζί πες ποιο είναι , σίγουρα θα ενδιαφέρει και άλλους

argi