Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.478
Πάτε ποδηλασίες και βαριέστε να γράφετε ή κρεμμάσατε τα ποδήλατα στον τοίχο ( :D:D ) και ησυχάσατε;

Ήταν να πηγαίναμε για ποδηλατικό τριήμερο 1-3/05/2015, αλλά το πρωί της Παρασκευής, μια απρόσμενη αδιαθεσία, συνοδευόμενη από πυρετό (ψιλοπράγματα, 37.8, 37.9) με απέτρεψε από το να συμμετάσχω. Η πλάκα είναι ότι γύρω στις 08:00 που έφυγαν οι υπόλοιποι (17 ποδηλάτες), ο πυρετός έπεσε και όλη η υπόλοιπη ημέρα κύλισε κανονικά... Τι να πω...

Δεν πτοήθηκα όμως, φόρτωσα το ποδήλατο στο αυτοκίνητο και μαζί με την οικογένεια, πήγαμε στην Πάφο (ο τελικός προορισμός της ποδηλασίας), στο ξενοδοχείο που θα κατέλυε η παρέα. Το Σάββατο, "σπάσαμε" σε δύο groups. Ακολούθησα το group που πήγε 60χλμ, στα ορεινά της Πάφου, μια ποδηλασία η οποία κυμάνθηκε γενικά σε υψηλό μέσο όρο καρδιακών παλμών - έντονη, όπως μου αρέσει! Την υπόλοιπη ημέρα, άραγμα, πλάκες με τους υπόλοιπους και τις/τους συντρόφους/οικογένειες, φαγητό και διασκέδαση!

Την Κυριακή, ξεκινήσαμε για την Λευκωσία - με τα ποδήλατα εννοείται! Έκανα 160χλμ σε κάτι περισσότερο από 7 ώρες (ποδηλατικός χρόνος). Εννοείται ότι κάναμε στάσεις για "ανάγκες", re-grouping κτλ και μία μεγάλη σε διάρκεια, κάπου στη μέση της διαδρομής για να φάμε κάτι. Έφτασα σπίτι χαρούμενος που κατάφερα να ολοκληρώσω την ποδηλασία, περνώντας από 4 διαφορετικές επαρχίες, μέχρι να καταλήξουμε Λευκωσία. Εύχομαι του χρόνου να είμαι από την αρχή στην ποδηλασία, καθώς, κατά γενική ομολογία, η διαδρομή που ακολούθησαν στο "πήγαινε" - και η οποία περνούσε από το Τρόοδος - ήταν μαγευτική και ασύγκριτα καλύτερη από αυτήν της επιστροφής.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
κατι αναβαθμισεις με φαγανε στο ποδηλατο δρομου (αυριο θα ξανακανω)
στο στατικο σπαω ρεκορια και κατεβαινω σε ενα αγωνα στις 18 ......για να δουμε τι θα κανω ο παπους.....
αν και τα πεταλια τα δουλευω ραπτομηχανη...........
περι ανβαθμισεων οταν εχω και κατι ψιλα που περιμενω απο ιταλια τα ανεβαζω....
αν και θελει ακομα κατι .......(φυλλο για το δισκοβραχιωνα) σε αναλογο χρωμα....εκει κλεινει (σχετικο) για τωρα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Την Κυριακή το πρωί βγήκα ποδηλατοβόλτα για καφέ μετά της συζύγου. Πήγαμε σε κάτι ζόρικες ανηφόρες στην επιστροφή. Αν και εντελώς απροπόνητος, έκανα κύκλους για να πηγαίνουμε παρέα.
Και ναι... έβγαλα το trekking, ένα Ideal megisto, από την αποθήκη μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Φούσκωμα, λίπανση και όλα μια χαρά.
Αυτά τα ποδήλατα μπορεί να μην έχουν κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι γουρούνια και δεν χαλάνε με τίποτα.
Και να φανταστεί κανείς ότι όσο κοστίζει το πίσω ντεραγιέ της κούρσας μου κοστίζει ολόκληρο το trekking!!!

Reaction score
1.040
Κανω κι εγω ποδηλατο! Μετα απο ενα δυσκολο χειμωνα σιγα σιγα ξανακαβαλαω την κουρσα για να ξεσκουριασω και να φυγουν τα (μπολικα) κιλα που φιλοξενω ολο το χειμωνα. Την προηγουμενη βδομαδα εκανα 3 βολτες των 25 περιπου χλμ εδω στη σαλαμινα. Η μια σε σχεδον επιπεδη διαδρομη ενω οι αλλες δυο περιειχαν και καποια υψομετρικα. Το οχημα ειναι ενα bianchi via nirone 7 του 2012 με full campy veloce ergopower και campy khamsin!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Κανω κι εγω ποδηλατο! Μετα απο ενα δυσκολο χειμωνα σιγα σιγα ξανακαβαλαω την κουρσα για να ξεσκουριασω και να φυγουν τα (μπολικα) κιλα που φιλοξενω ολο το χειμωνα. Την προηγουμενη βδομαδα εκανα 3 βολτες των 25 περιπου χλμ εδω στη σαλαμινα. Η μια σε σχεδον επιπεδη διαδρομη ενω οι αλλες δυο περιειχαν και καποια υψομετρικα. Το οχημα ειναι ενα bianchi via nirone 7 του 2012 με full campy veloce ergopower και campy khamsin!
Μιας και ξεκινάς πάλι μετά από καιρό απέφυγε τις πολλές ανηφόρες και προτίμησε ευθείες διαδρομές μέχρι να πάρει μπρος το καρδιοαναπνευστικό!

Reaction score
1.040
Αυτο κανω. Αλλα οι ανηφοριτσες εδω βρισκονται σχεδον παντου οποτε ειναι δυσκολο να τις αποφυγεις εντελως. Ευχαριστω για τη συμβουλη!

Reaction score
1.988
Καλημέρα συνονόματε και συντοπίτη.
Καλώς ήρθες στην παρέα.

Μιας και το παλέυω και εγώ με την κούρσα μου στο νησί...κούτσα κούτσα και όσο επιτρέπουν οι λακούβες....μια ερώτηση: Έχεις βρεί καμιά πατέντα με τα αδέσποτα; Γιατί έχει παραγίνει το κακό και ειλικρινά θέλω να κάνω καινούργιες διαδρομές και δεν...πάω εκεί που έχει λιγότερα ή που ξέρω που θα τα πετύχω....:lol:

Reaction score
1.040
Αυτο ειναι που λεμε παντου υπαρχει ενας κουλουριωτης! Η μονη πατεντα γι αυτο ειναι η παρεα. Απλα αποφευγω το να βγαινω μονος μου, δεν γινεται κατι αλλο. Και φυσικα αποφευγεις τις περιοχες που ξερεις οτι υπαρχουν πολλα αδεσποτα. Η φανερωμενη ηταν απαγορευμενη περιοχη για μενα μετα τα περιστατικα που ακουστηκαν, αλλα εμαθα οτι εγινε μεταφορα των σκυλιων και τωρα μπορεις να πας παλι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αυτο κανω. Αλλα οι ανηφοριτσες εδω βρισκονται σχεδον παντου οποτε ειναι δυσκολο να τις αποφυγεις εντελως. Ευχαριστω για τη συμβουλη!
Αν εννοείς απλές, σύντομες ανηφόρες κανένα πρόβλημα. Για αναβάσεις μιλάω εγώ, με κλήση τουλάχιστον 4% και για κάμποσα χιλιόμετρα.

Reaction score
1.988
Δυστυχώς βγαίνω για βόλτα συνήθως πρωινές ώρες (γύρω στις 6+ τις καθημερινές και το αργότερο μέχρι τις 9 αν πάω ΣΚ) οπότε η παρέα είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί...
Θα κάνω μια διερευνητκή βόλτα με την μηχανή στην Φανερωμένη...γιατί είναι πραγματικά όμορφη διαδρομή. Συνήθως έφευγα απο το σπίτι (Αγ.Νικόλας) και κάνωντας 2 φορές τον γύρω μάζευα εύκολα 20 χιλιόμετρα ...αλλά μετά απο ότι έγινε δεν είχα ξαναπάει...

ΥΓ. Το ανέκδοτο με τον κουλουριώτη και την τσάντα του κανάκη το ξέρεις ε; :lolsign:

Reaction score
1.040
Καποιος μου το χει πει αλλα δεν το θυμαμαι ακριβως! Εμενα η αγαπημενη μου διαδρομη ειναι Γυαλα-Νατο και επιστροφη (ξεκιναω απο αλωνια). Πολυ δυσκολο το πρωινο ξυπνημα..

Reaction score
1.988
Πως θα ξεχωρίσεις έναν κουλουριώτη μέσα στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο το κόσμου;
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Θα κρατάει τσάντα του κανάκη...... :roflmao::laugh::eek:

Reaction score
1.988
Όταν αγόρασα την κούρσα, πριν ένα χρόνο, είχα αγοράσει και ένα κολάν οικονομικό (vento η μάρκα) γιατί δεν ήθελα τότε να δώσω χρήματα πολλά στα γύρω γύρω, μιας και δεν ήξερα αν μου πήγαινε το νέο χόμπι...
Λέω λοιπόν τώρα να πάρω ένα πιο καλό κολάν, με καλύτερο μαξιλάρι προφανώς. Φαντάζομαι ότι όλες οι επώνυμες εταιρείες έχουν ποιοτικά προϊόντα.
Τι πρέπει να προσέξω στο μαξιλάρι; να πάρω το πιο παχύ που μπορώ να πληρώσω και τέλος;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το πως πρεσεγγιζει καποιος κατι εχει να κανει με πολλα
Μια ιδεα ειναι
ελαφροτατη σελα = 0 αποσβεση -και ενα κολαν με μαξιλαρι
= βαρος ποσο ?
ή αλλη
απλα σελα με αποσβεση .....και κολαν απλο -εκτος οτι εδω μπορεις να βαλεις κομπρεσιον της compressport και να εχεις εξτρα βοηθεια σε 2κεφαλους-τετρακεφαλους.
βαρος ? περιπου το ιδιο......
Τα κολαν ειναι <αναλωσιμα> ειδη .....οποτε αν βγιανεις με ζεστες παρε κατι αξιολογο στο μπατζετ σου
Προσωπικα μετα απο καμποσες δοκιμες καταληξα στην λυση βου
μια σελα ism ψιλοπαχιουλα και βαραω πεταλι με οτι ναναι .......
Αφου περασα απο μια ιταλια, μια αγωνιστικη atlas και την μαμα βεβαιως βεβαιως....

Reaction score
1.988
Ξέχασα να αναφέρω ότι ενδιαφέρομαι για bib...
H σέλα μου είναι Italia με αρκετό ψωμί.....θα πεταχτώ και μια βόλτα στο τοπικό κατάστημα που κατά καιρούς έχει διάφορες προσφορές...να ενισχύσουμε λίγο και την οικονομία του νησιού (σε λογικά πλαίσια πάντα ), και αν βρω κάτι αξιόλογο σε καλή τιμή θα το πάρω. Νομίζω ότι εμπορεύεται spesialized, endura, castelli και 1-2 λιγότερο επώνυμες....

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Το να πονάει ο ποπός είναι το λιγότερο και μετά από λίγο καιρό συνηθίζεται.
Το κακό είναι να πονάει και να μουδιάζει η ευαίσθητη περιοχή. Εκεί υπάρχει θέμα και εκεί πρέπει να εστιάσεις.
Αν υπάρχει πολύ και μαλακό υλικό στη σέλα και το μαξιλαράκι, τότε από το βάρος του σώματος βουλιάζεις μέσα και πιέζεται άσχημα η ευαίσθητη περιοχή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
παιζει ρολο και πως καθεσαι στην σελα
εγω ατις απλες κανω ενα drop out και η ευαισθητη περιοχη ειναι στον αερα
αλλιως αρχιζουν τα οργανα...
και δεν αντεχω μαγκιες στην ηλικια που ειμαι
βασικα ειναι θεμα χρονου ο ποποπονος.......
ο αλλος ειναι αβασταχτος (που λεει ο τολης)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7