Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
Αδειασα μια πιστωτική!

Αυτό εννοούσα με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης... 🤣
Άμα φέτο παίξει στο γινγκλ λίγο καλή τιμή στο περφέτο θα το χτυπήσω, είναι πολύ δυνατή-τεχνική μπουφανάρα.
Λεπτό με 3-4 διαφορετικά υλικά, εργαλείο!! :)

Reaction score
2.324
Άμα φέτο παίξει στο γινγκλ λίγο καλή τιμή στο περφέτο θα το χτυπήσω, είναι πολύ δυνατή-τεχνική μπουφανάρα.
Πολύ καλό. Το ένα το δικό μου είναι με goretex infinium, εντάξει όχι ακριβώς η ίδια απόδοση με goretex μεμβράνη ορειβατικού μπουφάν αλλά για Αθήνα σούπερ.

Reaction score
5.502
Δεν ήξερα πως στη Λάρσα όταν λέτε καραμπίνα εννοείτε πιστωτική....

Reaction score
2.324
Χρήστο δες και αυτό της dhb πολύ καλό και λίγο πιο φτηνό στην ίδια κατηγορία.
https://www.wiggle.com/dhb-aeron-rain-defense-polartec-jacket

Reaction score
25.466
το κοίταγα εψές αυτό.
αυτό με συνδιασμό base layer πάει μέχρι 3-4 βαθμούς;
λέει 8-14 βέβαια , αλλά τι σόι jacket είναι για αυτές τις θερμοκρασίες; με το thermal jersey που πήρα και mesh κοντομάνικο πάω στους 12-14 βαθμούς.
αν και μεταξύ μας, με 5 βαθμούς σιγά μην βγώ από το σπίτι. Αθηναίος είμαι , δεν μένω Φλώρινα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
Με κόβω εντέλει για περφέτο αμάνικο, επειδή όντως δεν έχουμε και τίποτα χαμηλές θερμοκρασίες εδώ Αθήνα λείπει ένας συνδυασμός μακρυμάνικο base με ένα αμάνικο από πάν.
Jacket έχω δγιό, ένα για πολύ κρύο και ένα για κρύο με ηλιοφάνεια

Reaction score
2.324
το κοίταγα εψές αυτό.
αυτό με συνδιασμό base layer πάει μέχρι 3-4 βαθμούς;
λέει 8-14 βέβαια , αλλά τι σόι jacket είναι για αυτές τις θερμοκρασίες; με το thermal jersey που πήρα και mesh κοντομάνικο πάω στους 12-14 βαθμούς.
αν και μεταξύ μας, με 5 βαθμούς σιγά μην βγώ από το σπίτι. Αθηναίος είμαι , δεν μένω Φλώρινα...
Πάνο άσε τις θερμοκρασίες το θέμα είναι το υλικό να κόβει τον ψυχρό αέρα στην κατάβαση όταν είμαστε ιδρωμένοι μετά από ανάβαση ή έντονη προσπάθεια στην ευθεία να μην περνάει τίποτα μέσα και μας στεγνώνει. Το πόσο κρύο κρατάνε τα ρούχα δεν ενδιαφέρει και τόσο αφού είμαστε σε κίνηση και το σώμα παράγει θερμότητα. Ξαναγράφω ότι δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με τον Χρήστο γιατί ο ιδρώτας -θερμορύθμιση κλπ είναι διαφορετικά σε εμάς από έναν πολύ προπονημένο όπως ο Χρήστος. Άλλες απαιτήσεις εμείς έως ότου βελτιωθούμε και ντυθούμε και εμείς διαφορετικά...
Με κόβω εντέλει για περφέτο αμάνικο, επειδή όντως δεν έχουμε και τίποτα χαμηλές θερμοκρασίες εδώ Αθήνα λείπει ένας συνδυασμός μακρυμάνικο base με ένα αμάνικο από πάν.
Jacket έχω δγιό, ένα για πολύ κρύο και ένα για κρύο με ηλιοφάνεια
Χρήστο υπάρχει το περφέτο ροσ με αφαιρούμενα μανίκια στο ύψος του αγκώνα λίγο πιο ακριβό αυτό είναι για εσένα νομίζω

Reaction score
25.466
υπάρχει μια κρίσιμη τιμή μόνωσης (τι έιπα πάλι ο πούστης) κάτω από την οποία μπορεί να μην έρθουμε ποτέ σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.
βγαίνεις έξω από το σπίτι (= βγαινς σακατ ζμπιλοτη ) με το μακρυμάνικο και έχει μια ψύχρα .
ξεκινάς και σε σύντομο διάστημα πρέπει να αρχίσεις να μην την αισθάνεσαι , άρα δουλεύει το εργαλείο , άρα μετά σε ενδιαφέρει να μην την αρπάξεις από τον αέρα.
αν όμως η μόνωση δεν είναι επαρκής μπορεί να μην αισθανθείς ποτέ άνετα ή και να κρυώνεις παρά την προσπάθεια.
Αν πάλι είναι περισσότερη από όσο θέλεις υπάρχουν δύο υποπεριπτώσεις
- ιδρώνεις και εξατμίζει το ύφασμα - δε σε ενοχλεί , δεν κρυώνεις - αλλά προφανώς η έντονη εφύδρωση δρα αρνητικά στις επιδόσεις σου
- ιδρώνεις και δεν εξατμίζει καλά , σε ενοχλεί , μάλλον δεν κρυώνεις , αλλά επίσης προφανώς χάνεις και επιδόσεις.

εγώ πάντως το πρωί άμα αισθάνομαι την ψύχρα , με χαλάει την διάθεση γιατί νιώθω δύσκαμπτος ένα πράμμα.
το κρύο (και το ξύλο) γενικά το αντέχω σε βαθμό υπερβολής αλλά άμα μου δυσκολεύει το ζέσταμα νευριάζω.
αυτός είναι ο λόγος που θέλω μακρύ bib , θέλω να ζεστάνω τα τριχωτά ποδάριαμ πιο γρήγορα για να τους πιω το αίμα (και χωράνε και πολύ αίμα).
διαφορετικά σε μικρές αποστάσεις πχ να πάω τα παιδιά σχολείο (όταν λειτουργεί) ή να πάω 10-12 λεπτά μέχρι το γυμναστήριο το βράδυ (επίσης όταν και αν ξαναλειτουργήσει) , με βερμουδίτσα κυκλοφορώ το χειμώνα και με κοιτάνε περίεργα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
Χρήστο υπάρχει το περφέτο ροσ με αφαιρούμενα μανίκια στο ύψος του αγκώνα λίγο πιο ακριβό αυτό είναι για εσένα νομίζω
Ναι το ξέρω Σάκη, δεν βλέπω κάπου τη χρησιμότητα ως τόσο.
Είναι βαρύ μπουφάν και αυτό, δεν θα γίνει σοβαρή δουλειά μόνο με τα μανίκια...
Αν όμως δεν έχεις ντίπ jacket θα είναι μια πολύ καλή επιλογή
υπάρχει μια κρίσιμη τιμή μόνωσης (τι έιπα πάλι ο πούστης) κάτω από την οποία μπορεί να μην έρθουμε ποτέ σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας.
βγαίνεις έξω από το σπίτι (= βγαινς σακατ ζμπιλοτη ) με το μακρυμάνικο και έχει μια ψύχρα .
ξεκινάς και σε σύντομο διάστημα πρέπει να αρχίσεις να μην την αισθάνεσαι , άρα δουλεύει το εργαλείο , άρα μετά σε ενδιαφέρει να μην την αρπάξεις από τον αέρα.
αν όμως η μόνωση δεν είναι επαρκής μπορεί να μην αισθανθείς ποτέ άνετα ή και να κρυώνεις παρά την προσπάθεια.
Αν πάλι είναι περισσότερη από όσο θέλεις υπάρχουν δύο υποπεριπτώσεις
- ιδρώνεις και εξατμίζει το ύφασμα - δε σε ενοχλεί , δεν κρυώνεις - αλλά προφανώς η έντονη εφύδρωση δρα αρνητικά στις επιδόσεις σου
- ιδρώνεις και δεν εξατμίζει καλά , σε ενοχλεί , μάλλον δεν κρυώνεις , αλλά επίσης προφανώς χάνεις και επιδόσεις.

εγώ πάντως το πρωί άμα αισθάνομαι την ψύχρα , με χαλάει την διάθεση γιατί νιώθω δύσκαμπτος ένα πράμμα.
το κρύο (και το ξύλο) γενικά το αντέχω σε βαθμό υπερβολής αλλά άμα μου δυσκολεύει το ζέσταμα νευριάζω.
αυτός είναι ο λόγος που θέλω μακρύ bib , θέλω να ζεστάνω τα τριχωτά ποδάριαμ πιο γρήγορα για να τους πιω το αίμα (και χωράνε και πολύ αίμα).
διαφορετικά σε μικρές αποστάσεις πχ να πάω τα παιδιά σχολείο (όταν λειτουργεί) ή να πάω 10-12 λεπτά μέχρι το γυμναστήριο το βράδυ (επίσης όταν και αν ξαναλειτουργήσει) , με βερμουδίτσα κυκλοφορώ το χειμώνα και με κοιτάνε περίεργα.
Πας κατευθείαν στο northwave reload, θα καλύψει ακριβώς όλες τις παραπάνω ανάγκες σου.
Μεγεθος large για εσένα.

Edit.
Έχει βγάλει το 2020 με μικρές βελτιώσεις και υπάρχει ακόμα το 2018, θα το βρεις στο κεντρικό κατάστημα του γατσούλης να το δοκιμάσεις.

Edit 2
Ψέματα, κοίταξα τώρα, δεν εχει Απόθεμα

Last edited:

Reaction score
2.324
Πάνο για να είσαι σωστά ντυμένος πρέπει στην αρχή στάσιμος να είσαι απλά οκ και οριακά να κρυώνεις. Αλλιώς αν είσαι παραντυμένος θα σπαταλήσεις ενέργεια, θα ιδρώσεις υπερβολικά και θα την πληρώσεις στο τέλος. Όπως πχ στο σκί που κάνεις σκέψου αν η φόρμα είναι πολύ ζεστή για τις συνθήκες τι θα γίνει...
Προσωπικά δίνω μεγάλη βάση στην μεμβράνη που θα κόψει τον αέρα στα πολλά χιλιόμετρα...

Reaction score
25.466

το χει σε μπρετσί χρωματάκι ο πουστροηγγλέζος.

σε τι συνθήκες το φοραμε τούτο και με τι παραλλάγες; με base μακρύ/κοντό , με jersey κλπ
και σε κοκκινάκι.

βέβαια αν το είχε φυσικό κατάστημα στην ελλάδα ακόμα καλύτερα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
Το έχω large πανάγο να το δοκιμάσεις, σε εμένα έχει ωραία στενή εφαρμογή, σε αυτό το μέγεθος μου επιτρέπει για base layer αλλά δεν θα χρειαστεί ποτέ στις συνθήκες Αθήνας.
Φοράω μόνο αυτό σε θερμοκρασίες +5 έως +15, σε ρυθμούς έντασης λειτουργεί άψογα, σε ανάβαση και ένταση ιδρωνεις αρκετά άλλα αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα στη κατάβαση, τα υλικά δεν επιτρέπουν να κρυώσεις.
Στις θκιές συνθήκες είναι ταμάμ, πίστεψέ με, αν τώρα είσαι πολύ κρυουλιάρης βάζεις και ένα base και θα είσαι κομπλέ.

Reaction score
25.466
θα περάσω μια βόλτα από το δοκιμαστήριο ...
άσχετο αλλά και σχετικό συνάμα.
η pro stealth σελίτσα δείχνει να μου ταιριάζει.
μάλλον θέλει λίγη δουλειά στην κλίση για όταν κάθομαι πίσω (ας περιμένω λίγο να ανοίξει ο μάστορας) ωστόσο κατάλαβα τι εννοούσες για την στήριξη μπροστά. Ο συνδιασμός μήκους / πλάτους στη μύτη είναι πολύ βολικός στα drops που με την προηγούμενη δεν είχα καμία ελπίδα να βολευτώ.
δεν είναι βέβαια μνημείο άνεσης σε καμία περίπτωση , αλλά μου φαίνεται οτι θα την συνηθίσω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
Έχει 2 υλικά, ένα με μεμβράνη λίγο άκαμπτο και ένα εύκαμπτο όπου και αναπνέει-στεγνώνει, στο τελείωμα στα μανίκια έχει μαλακό υλικό μόνωσης, όλο μέσα είναι τύπου freece
MVIMG_20201118_145340.jpg
MVIMG_20201118_145406.jpg
IMG_20201118_145615.jpg

MVIMG_20201118_145153.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.782
θα περάσω μια βόλτα από το δοκιμαστήριο ...
άσχετο αλλά και σχετικό συνάμα.
η pro stealth σελίτσα δείχνει να μου ταιριάζει.
μάλλον θέλει λίγη δουλειά στην κλίση για όταν κάθομαι πίσω (ας περιμένω λίγο να ανοίξει ο μάστορας) ωστόσο κατάλαβα τι εννοούσες για την στήριξη μπροστά. Ο συνδιασμός μήκους / πλάτους στη μύτη είναι πολύ βολικός στα drops που με την προηγούμενη δεν είχα καμία ελπίδα να βολευτώ.
δεν είναι βέβαια μνημείο άνεσης σε καμία περίπτωση , αλλά μου φαίνεται οτι θα την συνηθίσω.
Ακριβώς, οι κοντές φαρδιές μύτες είναι για όσο το δυνατό καλύτερη αίσθηση όταν τα κόκαλα της λεκάνης δεν είναι σε επαφή με τη σέλα, τώρα πρέπει να υποφέρεις για να νταμαρώσει η περιοχή, μετά σε ότι σέλα και να κάτσεις δεν θα έχεις κανένα θέμα.
Καμία premium σέλα δεν έχει κακή στήριξη, το καλούπι είναι κυρίως που κάνει τη διαφορά, όσες έχουν ανασηκωμένο το πίσω μέρος είναι κυρίως για ανάβαση και φλαταδούρα, όσες είναι επίπεδες είναι κυρίως για φλαταδούρα και όλα τα υπόλοιπα.
Στις δικές μου ανάγκες όλα τα έχω βρει στη specialized, η tupe που έχω τώρα είναι η χρυσή τομή.
Σκληρή, πολύ σκληρή με μια λεπτή στρώση gel μόνο στα κόκαλα, στήριξη στις πολύωρες αναβάσεις, μεγάλη μύτη για έλεγχο και εύρος για να γλιστράει το κωλαράκι πίσω-μπρος όλη τη ώρα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89