Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Μάριε τι παπούτσια έχς?
Έχε υπόψιν πως τα ποδηλατικά παπούτσια δεν είναι όλα για όλους.
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
676
Reaction score
1.979

Αυτά έχω. Ωραίο παπούτσι, πολύ άκαμπτο όμως και ίσως σε αυτό κολαω, που αν θυμάμαι καλά Χρήστο σε εσένα αυτό ήταν που ήθελες, να είναι άκαμπτο.

Wizzy αυτή η εκπαίδευση στο πωπουδάκι, περνει πολύ καιρό όπως δείχνουν τα πράγματα! :idk: :lolsign:
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Μάριε έχουμε της ίδιας φιλοσοφίας παπούτσι, τα παπούτσια της Gaerne έχουν όντως μεγάλο βαθμό ακαμψίας στη σόλα, αυτό όμως είναι μόνο πλεονέκτημα.
Πέραν λοιπόν αυτού, πρέπει να σιδερωσεις κορμί πάνω στο ποδήλατο σε όλα τα επίπεδα, προσωπικά αυτό πιστεύω πως είναι το κυρίως πρόβλημα.
Απο εκεί και πέρα πόνος στις πατούσες μπορεί να έρχεται και από πολλούς άλλους λόγους, κακή ρύθμιση του ποδηλάτου που σημαίνει λάθος πάτημα, λάθος θέση στο σχαράκια ή μπορεί να χρειάζεσαι αντικατάσταση στους πάτους του παπουτσιού.
Έχω επιλέξει στα θκάμ gaerne τους πάτους της specialized, έχουν πιο αφρώδες υλικό και ανάλογα της διαβάθμιση της καμαρας επιτρέπουν πιο ομοιόμορφο πάτημα.


Για το θκιάμ καμάρα έχω επιλέξει το κόκκινο χρώμα.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.364
Α, γεια σου, εγώ έχω τους μπλε.

Πόσα χρόνια αντέχουν; Μπορεί να θέλουν αντικατάσταση οι δικοί μου.
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
676
Reaction score
1.979
Δηλαδή τώρα μέσα σε όλα πρέπει να έχω το νου μου μέχρι και ποια σόλα κάνει? :focus:

Με καταστρέψατε!! Έχω επιλέξει jersey bib πεταλια παπούτσια λαστιχα μετάδοση φρένα πλαίσιο πιρούνι ρόδες κομπιουτορι αισθητήρες κράνος καπελάκι γυαλιά φωσφοριζέ κάλτσες γάντια και φανελάκι από μαλλί προβάτων μαζεμένο σε πανσέληνο από παρθένες, τώρα πρέπει να δω και τις σόλες?? Πάρε ένα ποδήλατο σου λένε.. είναι απλό σου λένε..!! :download::o:help:







Αυτήν έχω εγώ
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
@Diylover

Ή απλά γράψτα όλα αυτά στα παπάκια σου και καν'το οπως εγώ.

Την Κυριακή που ανέβηκα στην Πάρνηθα φορούσα ένα "καλό" πόλο κοντομάνικο που το φοράω στη δουλειά. Το είδα εκεί, λεω ας το βάλω μωρέ άλλη μια φορά πριν το βάλω για πλύσιμο 😁

Σε κάποια φάση λοιπόν εκεί στην ανηφόρα είχα σταματήσει για νερό/ξεκούραση και βλέπω να έρχεται ένας κουρσάτος από τους πολύ "professional". Εμφάνιση ΑΕΚ πάνω κάτω, αδύνατος με κάτι πόδια από αυτά με τους μυς που δεν ήξερες ότι υπάρχουν, ένα ποδήλατο σένιο, γκριζωπό μουσάκι σαν του μπρέτσου (ε ναι, προσθέτει κι αυτό) λέω άσε προφανώς να περάσει πριν ξεκινήσω.

Ξεκινάω λοιπόν πίσω του, αλλά δεν έφευγε μπροστά, ίσα ίσα ήθελα να πάω πιο γρήγορα. Κάποια στιγμή βγάζει το παγούρι να πιεί, λέω οκ, κάνει "διάλειμμα" κι αυτός. Περιμένω λοιπόν 1 λεπτό, περιμένω 2... 3... Ε, κάποια στιγμή λέω δεν μπορώ να περιμένω άλλο, θα τον περάσω.

Πατάω λοιπόν και περνάω από δίπλα του (ξαφνιάστηκε κιόλας, δεν με είχε πάρει χαμπάρι) και βλέπει έναν τύπο 100 κιλών να τον περνάει στην ανηφόρα με περιβολή γραφείου, καβαλώντας ένα gravel ποδήλατο :rofl:

Το σκεφτόμουνα μετά και γέλαγα μόνος μου. Οκ, κάποια στιγμή πιο πάνω με ξαναπέρασε (όχι πηγαίνοντας πολύ πιο γρήγορα είναι η αλήθεια) οπότε "πήρε το αίμα του πίσω".

Σοβαρά όμως τώρα αυτό που θέλω να πω είναι κάνε το ποδήλατο σου και μην σκας. Εγώ τόσους μήνες έκανα με το αρχαίο ποδήλατο και δεν είχα πάρει τίποτα εκτός από το κράνος. Μετά πήρα το ποδήλατο, σιγά σιγά θα πάρω κάνα ρουχαλάκι. Ίσως του χρόνου αλλάξω κι εγώ πετάλια και πετάξω αυτά τα πλαστικά των 10€ που είχε πάνω στο ποδήλατο όταν το πήρα, άντε :p
 

Μηνύματα
1.247
Reaction score
2.189
Στην ποδηλασία αυτό που έχω καταλάβει εως τώρα είναι πως αν το αφήσεις έστω και για λίγο (1-2 μήνες μιλάμε) σε άφησε όποιος και να είσαι... βέβαια επειδή η ανάβαση της Πάρνηθας είναι το άλλο ΣΚ οπότε ο τύπος δεν είχε πάει τυχαία εκεί κατι δεν πάει καλά... γομάρι σε σύλλογο και να μην τραβάει μήπως "έχτιζε αερόβιο"? 🤣
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Στην ποδηλασία αυτό που έχω καταλάβει εως τώρα είναι πως αν το αφήσεις έστω και για λίγο (1-2 μήνες μιλάμε) σε άφησε όποιος και να είσαι...
Για αυτό δεν το αφήνω και εγώ Σάκη :biggrin:

IMG_20210919_124428.jpg


Πολύ καλή προπόνηση σήμερα, για κάποιο λόγο κοιμήθηκα πάνω στο ποδήλατο και ξύπνησα πάλι πίσω σπίτι, δεν συνέβη τίποτα ώστε να με ταράξει τον ύπνο.
Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε η ώρα...
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
Εμπειρίες (και απορίες) από το τελευταίο διάστημα:

1) Τελικά την προηγούμενη φορά που είπα ότι έπαθα φούιτ, δεν έφταιγε το ποδήλατο. Ο ποδηλατάς μου είπε ότι η σαμπρέλα δεν είχε τίποτα και ότι χάλασα τη βαλβίδα. Δεν μου έκανε εντύπωση γιατί δεν είχα πάρει ακόμα αντάπτορα για presta, οπότε έκανα κάτι πατέντες για να το φουσκώσω και απ'ότι φαίνεται είναι λίγο ευαισθητούλες αυτές οι βαλβίδες (Γαλλίδες γαρ).

2) Για το χθεσινό όμως, δεν έφταιγα εγώ 😋
Καλά, έφταιγα κι εγώ ως οδηγός φυσικά, αλλά δεν έκανα κάτι "λάθος". Κατέβαινα μια κατηφόρα (χώμα) σχετικά γρήγορα, πίσω από μια στροφή είχε μια λακούβα (όχι κάτι περίεργο για χωματόδρομο), έπεσε η ρόδα μέσα και άκουσα ένα πολύ δυνατό "γκάαανκ!". Ωπ, λέω, κάτι έσκασε ή κάτι έσπασε. Σταματάω, ελέγχω, όλα καλά. Τσεκάρω τα λάστιχα, τα πατάω, κανένα πρόβλημα.

Συνεχίζω, καμιά 200αριά μέτρα παρακάτω σε άλλη στροφή χάνω το τιμόνι, παραλίγο να πέσω, σταματάω και βλέπω το λάστιχο πίτα.

Το ανοίγω και βλέπω στη σαμπρέλα αυτό:

1632395095399.png


Να υποθέσω ότι μιλάμε για "pinch flat" (πως το λένε αυτό στα ελληνικά παρεμπιπτόντως);
Και ότι στην πρώτη λακούβα έκανε το "δάγκωμα" αλλά κράτησε η σαμπρέλα λίγο ακόμα και άνοιξε μετά από λίγο;

3) Τέλος πάντων το συμπέρασμα είναι πως μάλλον παραείναι hardcore οι διαδρομές μου για τα συγκεκριμένα λάστιχα. Υπενθυμίζω πως είναι αυτά.

Έχετε κάποια πρόταση για κάτι πιο γερό, αλλά ιδανικά όχι πολύ πιο "αργό";
Ή απλά να υποθέσω πως οκ, έτυχε και να συνεχίσω με αυτά για κάποιο καιρό;

4) Ενώ στη μπροστινή ρόδα βλέπω πως το ποδήλατο έχει κανονικά quick release, πίσω βλέπω να έχει αυτό το πράγμα:

1632399554271.png


Μάλιστα και ο ποδηλατάς μου λέει αυτό έτσι ήταν από την εταιρεία; Ή εσύ το έβαλες; Γιατί του φάνηκε περίεργο να είναι έτσι από τη μάνα του. Του λέω δεν έχω ιδέα, εγώ έτσι το πήρα.

Αλλάζει αυτό λέτε με ένα quick release; Γιατί τόσο χοντρό κλειδί που να κουβαλάς αν χρειαστεί να βγάλεις την πίσω ρόδα. Και αν ναι, πώς βρίσκω το κατάλληλο μέγεθος;

5) Ανακάλυψα ότι στο strava οι διαδρομές μου δεν φαίνονται στο club. Θυμήθηκα πως στα privacy settings τα είχα όλα κλειστά (γιατί απεχθάνομαι τα "social" πράγματα και τους διαμοιρασμούς γενικότερα), οπότε τα άνοιξα να φαίνονται τουλάχιστον στους followers.

Απ'ότι είδα αυτό δούλεψε, όμως στο club εξακολουθούν να μην είναι visible εκτός αν το ανοίξω μάλλον εντελώς, να φαίνεται δηλαδή σε όλους. Οπότε προς το παρόν θεωρήστε ότι πνευματικά είμαι μαζί σας, παρ'όλο που δεν με βλέπετε 😆

Θα κάνω μια εσωτερική πάλη και ίσως το ανοίξω κάποια στιγμή, θα δω!
 

Μηνύματα
18.931
Reaction score
13.306
Μπας και ο άξονας πίσω είναι βαλμένος για να μπαίνει και σε προπονητήριο; Και στο δικό μου ποδήλατο έχω πάρει έναν διαφορετικό, κάτι που μοιάζει με αυτό που έχεις τώρα, γιατί ο thru axle της μαμάς του δεν είναι συμβατός (βάζω τον άλλο μόνο όταν θέλω να το χρησιμοποιήσω πάνω στο trainer, αλλά δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και στο δρόμο, όμως χρειάζεται κλειδάκι γαλλικό για να τον βγάλω σε περίπτωση φλατ, οπότε δεν υπάρχει λόγος για ένα ακόμα εργαλείο.)

Από pinch flats έχει πέσει κατάρα σε μένα, δύο φορές (όσο θυμάμαι) και τα δύο λάστιχα μετά από πέσιμο σε λάκκο, και κάποιες φορές ακόμα το μπροστινό ή το πίσω μόνο του.. Μέχρι πριν λίγες ημέρες είχα GP5000 μπροστά και Gatorskin πίσω, αλλά εξαιτίας των flat τα άλλαξα, γιατί ήταν τελείως απροσάρμοστα (φοβερή δυσκολια να μπουν αλλά και να βγουν, κι φαντάσου να το έχεις αυτό στο δρόμο) με τους τροχούς της DT Swiss που έχω στο ποδήλατο. Έχω πάρει ένα ζευγάρι Pirelli P Zero τώρα, που τουλάχιστον μπαίνουν πιο εύκολα στους τροχούς. Πόσο θα έχουν διάρκεια και αντοχή σε τρυπήματα κλπ, θα φανεί, γιατί είναι πολύ λίγα τα χιλιόμετρα τους ακόμα (φαίνονται πάντως αρκετά γρήγορα, πολύ κοντά με τα GP5000, και μάλλον λίγο πιο άνετα από όσο κατάλαβα στις ανωμαλίες).
 

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Μηνύματα
676
Reaction score
1.979
Μέχρι πριν λίγες ημέρες είχα GP5000 μπροστά και Gatorskin πίσω, αλλά εξαιτίας των flat τα άλλαξα, γιατί ήταν τελείως απροσάρμοστα (φοβερή δυσκολια να μπουν αλλά και να βγουν, κι φαντάσου να το έχεις αυτό στο δρόμο) με τους τροχούς της DT Swiss που έχω στο ποδήλατο. Έχω πάρει ένα ζευγάρι Pirelli P Zero τώρα, που τουλάχιστον μπαίνουν πιο εύκολα στους τροχούς. Πόσο θα έχουν διάρκεια και αντοχή σε τρυπήματα κλπ, θα φανεί, γιατί είναι πολύ λίγα τα χιλιόμετρα τους ακόμα (φαίνονται πάντως αρκετά γρήγορα, πολύ κοντά με τα GP5000, και μάλλον λίγο πιο άνετα από όσο κατάλαβα στις ανωμαλίες).
Πολύ ενδιαφέρον το τελευταίο σχόλιο σου για τα Pirelli σε σχέση με τα gp5000. Θα δεις και περισσότερα στην πορεία.

Χωρίς να θέλω να το παίξω ότι ξέρω, γιατί..δεν ξέρω. Επειδή και εγώ φοράω τα GP5000 και έχω τροχούς DT Swiss, μήπως αναφέρεστε σε αυτούς? DT Swiss E 1800 Spline db & DT Swiss E 1800 Spline db SH11.
Ακόμα λάστιχο δεν είχα, αλλά έχω μαζί μου τα σχετικά. Σαν φρέσκος θα την ακούσω δηλαδή? Ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά :lolsign: :download:
 

Μηνύματα
18.931
Reaction score
13.306
DT Swiss ER1400 dicut είναι, με εσωτερικό πλάτος 21mm. Τους έχω πάρει πρόσφατα, λιγότερο από τρίμηνο, αφού έσπασε ακτίνα στον μπροστινό (επίσης DT Swiss, αλλά PR1400, σε αυτούς υπήρχε μικρότερο θέμα με τα λάστιχα αυτά) και είδα μετά ότι η ζημιά πήρε μαζί της και τα περισσότερα καψουλάκια (έχουν ραγίσει - μπορεί να τον ξαναφτιάξω τον τροχό, αλλά δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ, ο πίσω είναι οκ, ας πούμε τον έχω ως ρεζέρβα με ένα Gatorskin πάνω). Οι προηγούμενοι βέβαια έχουν και πάνω από 35.000 χιλιόμετρα πάνω τους στα τρία χρόνια που ήταν στο ποδήλατο...

Με τους τροχούς αυτούς (τους καινούριους) είχα μεγάλο θέμα με τα Conti αυτά, μου βγάλανε την ψυχή! Να φανταστείς ότι καλά καλά δεν μπορούσε να μπει το λεβιεδάκι από κάτω, να σηκώσει το λάστιχο για να το βγάλω! Η απόφαση για αλλαγή ελαστικού έγινε το περασμένο Σάββατο, μετά το λάστιχο που είχα (δεύτερο σε μία βδομάδα, πάλι pinch μάλλον, γιατί τρύπα ή κάτι πάνω στο εξωτερικό δεν υπήρχε) στα καλά καθούμενα στην επιστροφή από Σούγια, 7 το απόγευμα λίγο πριν το τέλος της πιο μεγάλης ανηφόρας της διαδρομής, κι είχα άλλα 45 χμ περίπου να κάνω στα σκοτεινά (ευτυχώς έχω ικανοποιητικό φακό) για επιστροφή μετά και την καθυστέρηση. Με εκνεύρισε πολύ η υπόθεση αυτή...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, επειδή η σειρά P Zero της Pirelli περιλαμβάνει πολλά λάστιχα, για την ακρίβεια είναι τα καινούρια (πριν έξι μήνες τα παρουσίασε) P Zero Race, στα 26mm. Στα πρώτα 250 χμ (τέσσερις φορές έξω) περίπου, δεν υπάρχει παράπονο... αλλά είναι νωρίς.
 
Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Αυτό με τα λάστιχα και τη διάμετρο της ζάντας είναι όντως ένα αρκετά σοβαρό θέμα, πόσο δε να σου κάτσει μετά από καμιά καλή προπόνηση με κουρασμένα χέρια.
Προσωπικα σε mavic, shimano, campagnolo τροχούς δεν έχω αντιμετωπίσει ποτές τετχιο θέμα, ίσως λιγάκι με τους shimano.
Στους eurus που εχω αυτή τη στιγμή το 5000 βγαίνει με ένα λεβιέ και μπαίνει απλά με τα χέρια.
Σίμο λογικά επειδή είσαι βαρύς αναβάτης έγινε το φούιτ από λακκούβα, παίξε λίγο με τις πιέσεις στο πίσω ελαστικό, άμα δεν μπορείς να αποφύγεις μια κακοτεχνία ή μια πέτρα, προσπάθησε να πετάξεις πάνω από αυτή.
Όσο αφορά το πίσω άξονα, μοιάζει με thru axle σύστημα το οποίο έγινε πατέντα για κάποιο περίεργο λόγο.
 


Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Όσο αφορά το πίσω άξονα, μοιάζει με thru axle σύστημα το οποίο έγινε πατέντα για κάποιο περίεργο λόγο.
Αυτό είναι μάλλον. Αν ήταν QR τότε το ψαλίδι θα είχε και σχισμή να μπαίνει και να βγαίνει ο άξονας. Βέβαια είναι παράξενο να είναι qr μπροστά και thru axle πίσω.
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.038
Reaction score
41.321
Αυτό είναι μάλλον. Αν ήταν QR τότε το ψαλίδι θα είχε και σχισμή να μπαίνει και να βγαίνει ο άξονας. Βέβαια είναι παράξενο να είναι qr μπροστά και thru axle πίσω.
Μπορεί στο ίδιο σκελετό να βάζει μοτέρ ο κατασκευαστής, ηλ. Ποδήλατο.
Σε αυτή τη περίπτωση βάζουν συνήθως thru Axle, μπορεί βέβαια να έχουν αλλάξει πιρούνι μπροστά και από μαμά να είχε επίσης thru Axle.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
Σίμο λογικά επειδή είσαι βαρύς αναβάτης έγινε το φούιτ από λακκούβα, παίξε λίγο με τις πιέσεις στο πίσω ελαστικό, άμα δεν μπορείς να αποφύγεις μια κακοτεχνία ή μια πέτρα, προσπάθησε να πετάξεις πάνω από αυτή.
Βαρύς εγώ; :idk: Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις 😄

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήταν το μπροστά λάστιχο. Όπως είπα η λακούβα ήταν πίσω από στροφή οπότε μπήκα μέσα με κλίση, δεν είχα δυνατότητα να "πετάξω". Αλλιώς γενικά προσέχω στις χωμάτινες κατηφόρες: "Ελαφραίνω" πολύ το πάτημα στο τιμόνι, ανασηκώνομαι για να μοιράσω το βάρος, είτε και σηκώνω εντελώς το ποδήλατο στις μεγάλες τρύπες όπως λες. Απλά εδώ έκατσε στραβή. Βέβαια τα παλιά λάστιχα δεν θα είχαν καταλάβει τίποτα, έτσι; Να τα λέμε αυτά :p

Όσο αφορά το πίσω άξονα, μοιάζει με thru axle σύστημα το οποίο έγινε πατέντα για κάποιο περίεργο λόγο.
μην έσπασε το αγκιστράκι πως το λεν και έβαλε απλά ένα παξιμάδι γιατί δεν το έβρισκε;
Αυτό είναι μάλλον. Αν ήταν QR τότε το ψαλίδι θα είχε και σχισμή να μπαίνει και να βγαίνει ο άξονας. Βέβαια είναι παράξενο να είναι qr μπροστά και thru axle πίσω.
Μάλλον η καλύτερη λύση, απ'ότι καταλαβαίνω, είναι να στείλω ένα email στην εταιρεία. Να μου πουν αν είναι έτσι από τη μάνα του, αν ναι γιατί και με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω.
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Μπορεί στο ίδιο σκελετό να βάζει μοτέρ ο κατασκευαστής, ηλ. Ποδήλατο.
Σε αυτή τη περίπτωση βάζουν συνήθως thru Axle, μπορεί βέβαια να έχουν αλλάξει πιρούνι μπροστά και από μαμά να είχε επίσης thru Axle.
Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό με το πιρούνι αλλά δε θα έβγαζε μάτι αν ήταν αλλαγμένο?

@symos μπορείς να βρεις και φωτογραφίες στο δίκτυο, θα φαίνεται αν είναι σχετικά κοντινή ή μεγάλη.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.958
Reaction score
6.684
@symos μπορείς να βρεις και φωτογραφίες στο δίκτυο, θα φαίνεται αν είναι σχετικά κοντινή ή μεγάλη.
Μάλλον αυτή είναι η σωστή εικόνα από τη μάνα του:

1632494299695.png


Εμένα πώς βρέθηκε στην κατάσταση που είναι τώρα, δεν ξέρω.

//edit:

Απ'την άλλη, ενώ την φωτογραφία αυτή την έχει στη σελίδα του δικού μου ποδηλάτου, βλέπω πως ούτε ο δίσκος είναι ίδιος με τον δικό μου. "Βρε λες να πήρα μούφα ποδήλατο;" σκέφτομαι. Αλλά μετά κοιτάω τις φωτό που δείχνουν ολόκληρο το ποδήλατο και έχει τους ίδιους δίσκους που έχω κι εγώ, όχι αυτούς της close up φωτό.

Οπότε άντε βγάλε άκρη...
 
Last edited:


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.315
Μηνύματα
2.858.259
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top