Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Και εγώ μανουαλ παίζω σε αυτό, καμιά φορά κάνω χρήση του κρατημένου κουμπιού για να συνεχίσει να αλλάζει γρανάζια αλλά γενικά είναι τρομερά βολική η χρήση της , δεν θα άλλαζα ούτε τις μισές σχέσεις με το σύρμα, τώρα βλέπεις πάει να αλλάξει το γκαντεμς κάνεις τικ, βλέπεις πλησιάζει ανηφόρα κάνεις τικ κλπ
Ρε μπουμπούνα, όταν έλεγα παραπάν ότι κάνω στο manual ιγώ ότι κάνει το auto, εννοώ... Κάντο εικόνα, ανεβαίνω εψές το δρόμο Λάρσας-Ελασσόνας, είμαι στα drops και στα τελευταία δγιό χιλιόμετρα που έχει πχιο χαλαρή κλίση (2-3%) με το δείκτη του Αρ. χεριού πατάω να ανέβει δίσκος και ταυτόχρονα με το δείκτη του δεξιού χεριού κρατάω το κουμπί και ανεβάζει δγιό ταχύτητες. Χωρίς να αλλάξω θέση στα χέρια στο τιμόνι έχω σηκωθεί και σπριντάρω και στη συνέχεια ρίχνω ταχύτητες όσο είμαι ορθοπέταλο. Με τις μηχανικές ταχύτητες, αυτό δεν γίνεται.

Reaction score
20.872
Ώρα είναι να μας πείτε, έχοντας η μπαταρία αυτό το μέγεθος, ότι τη βρίσκουμε τα βράδια μαζί της :roflmao: View attachment 322873
Εγώ για τα βίτσια του 999 λέω, να βάζει αλυσίδα σε κίνηση και να κουτουλάει με άλλους, και να τη βρίσκει! :roflmao: :lolsign:

Τώρα για τη μπαταρία, δεν ξέρω, για να το λες... :geek::p

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.044
Δύο εντυπωσιακές ειδήσεις από τον χώρο της επαγγελματικής ποδηλασίας:

* Ο Tobias Foss στο σημερινό ΕΤΑΠ (χρονόμετρο) του γύρου των Αραβικών Εμιράτων θα χρησιμοποιήσει 68άρη δίσκο!
Η διαδρομή είναι μικρή, 12 χιλιόμετρα, εντελώς επίπεδη και περιμένουν μέσες ωριαίες ταχύτητες γύρω στα 55 km/h.

Screenshot 2024-02-20 103058.png

* O 24χρονος Ισπανός Oier Lazkano κέρδισε το Clásica Jaén των 158 χιλιομέτρων με χρόνο 3 ώρες και 44 λεπτά και μέση ταχύτητα 42,43 km/h.

Με την απίστευτη μέση ισχύ των 350 W !!! 409 W normalized...

Screenshot 2024-02-20 103844.png

Last edited:

Reaction score
1.030
...βίτσια είναι αυτά, δεν μας πέφτει λόγος! :party: :lolsign::roflmao:
Αν δεν είσαι βιτσιόζος δεν ξεκινάς κάθε Σαβ/κο 7 το πρωί να πάς γαμ....... , ρολόι ήθελα να πώ :), Σούνιο μέσω παραλιακής και μετά γύρισμα από πίσω. Ιδίως με 45 βαθμούς καλοκαίρι! Ούτε δίνεις 6.000 για ποδήλατο. Άσε , δε θέλω να τα θυμάμαι....... Χωρίς πλάκα, έχουν μαζευτεί τόσοι μαλ.... πλέον στο δρόμο που πραγματικά θέλει τεράστια προσοχή παιδιά! Και μόνο group με μηχανή συνοδεία. Ακόμη και το Κατσιμίδι έχει χαλάσει (μη μιλήσουμε για τη φωτιά) με κάτι κάφρους με τεράστια SUV

Reaction score
20.872
Εγώ πάω κάτι τέτοια... αλλά το μεσημέρι, με ντάλα 35-40 βαθμούς, ακόμα πιο βιτσιόζος δηλαδή! 6000 για ποδήλατο δεν έχω για να δώσω (δηλαδή δεν θα τα έδινα έτσι κι αλλιώς, μέχρι 4000 είναι το όριο μου για ποδήλατο), αν και έχω δώσει (όπως κι άλλοι εδώ μέσα) αρκετά παραπάνω σε ποδήλατα και όλα τα παρελκόμενα σωρευτικά!
:lolsign:

Reaction score
20.872
Και τα δυο είναι σε έλλειμμα... (εξαρτάται βέβαια για το πόσα λεφτά μιλάμε, το δεύτερο δεν υπάρχει καθόλου, ούτε με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια) :roflmao: :lolsign:

Reaction score
25.535
αυτό το κόλλημα της Shimano να μην βγάζει 10άρι στην κασέτα σαν την sram

εντάξει θα την ακούει η αλυσίδα αλλά το σύνολο είναι πιο λειτουργικό και πιο ελαφρύ.
το 11-30 στην 12άρα κασέτα θα γινόταν εύκολα 10-27 ενώ ο στάνταρ 53-39 μπροστά θα γινόταν 48/35, σε επίπεδο dura ace εύκολα 70γρ, στις πιο φθηνές ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.
τώρα πόσο θα βάραινε η αλυσίδα γιατί θα ήθελε στην ίδια ισχύ 10% περισσότερη δύναμη μπορεί και καθόλου καθότι δεν υπάρχει χώρος άρα θα άλλαζε ο χρήστους στα 4000χλμ αντί στα 5000 , είπαμε λεφτά υπάρχουν , δόξα μας λείπει

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Και τα δυο είναι σε έλλειμμα... (εξαρτάται βέβαια για το πόσα λεφτά μιλάμε, το δεύτερο δεν υπάρχει καθόλου, ούτε με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια) :roflmao: :lolsign:
Εσένα δεν σε νοιάζει, τα υπόλοιπα ζουλάπια που δίνουν ένα σκαζμό παράδες νομίζουν ότι θα βγάλουν φτερά στα πόδια.
Ανεβαίνω τις προάλλες από τη πόλη στο χωριόμ, πετυχαίνω στο δρόμο έναν γυαλιστερό χοντρούλη με ένα σούπερ ντούπερ ποδήλατο, έκανα διαλλειματικές και λέω ας πω μια καλησπέρα μέχρι να πέσουν οι καρδιακοι παλμοί.
Ο τύπος με ήξερε από το στράβα όπως με είπε παρόλο που δεν ακολουθιόμαστε, του λέω κάποια στιγμή, φεύγω τώρα εγώ, χάρηκα κλπ.
Με λέει, θα κάτσω από πίσω να ακολουθήσω... :biggrin:
Σε κάποια στιγμή ψάρωσα, λέω, λες να είναι κάνα κτήνος, για ακόμη μια φορά, άνθρακας ο χρυσός!! :roflmao:

Reaction score
20.872
αυτό το κόλλημα της Shimano να μην βγάζει 10άρι στην κασέτα σαν την sram

εντάξει θα την ακούει η αλυσίδα αλλά το σύνολο είναι πιο λειτουργικό και πιο ελαφρύ.
το 11-30 στην 12άρα κασέτα θα γινόταν εύκολα 10-27 ενώ ο στάνταρ 53-39 μπροστά θα γινόταν 48/35, σε επίπεδο dura ace εύκολα 70γρ, στις πιο φθηνές ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.
τώρα πόσο θα βάραινε η αλυσίδα γιατί θα ήθελε στην ίδια ισχύ 10% περισσότερη δύναμη μπορεί και καθόλου καθότι δεν υπάρχει χώρος άρα θα άλλαζε ο χρήστους στα 4000χλμ αντί στα 5000 , είπαμε λεφτά υπάρχουν , δόξα μας λείπει
Και να πεις ότι δεν έχει 10αρα, στο MTB έχει στη 12αρα κασέτα... 8-)
Εσένα δεν σε νοιάζει, τα υπόλοιπα ζουλάπια που δίνουν ένα σκαζμό παράδες νομίζουν ότι θα βγάλουν φτερά στα πόδια.
Ανεβαίνω τις προάλλες από τη πόλη στο χωριόμ, πετυχαίνω στο δρόμο έναν γυαλιστερό χοντρούλη με ένα σούπερ ντούπερ ποδήλατο, έκανα διαλλειματικές και λέω ας πω μια καλησπέρα μέχρι να πέσουν οι καρδιακοι παλμοί.
Ο τύπος με ήξερε από το στράβα όπως με είπε παρόλο που δεν ακολουθιόμαστε, του λέω κάποια στιγμή, φεύγω τώρα εγώ, χάρηκα κλπ.
Με λέει, θα κάτσω από πίσω να ακολουθήσω... :biggrin:
Σε κάποια στιγμή ψάρωσα, λέω, λες να είναι κάνα κτήνος, για ακόμη μια φορά, άνθρακας ο χρυσός!! :roflmao:
Η περιγραφή μου θύμισε έναν άλλο γνωστό από το strava, αλλά αυτός είναι πιο πάνω, όχι στην περιοχή σου...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Ρε σεις, πάτε καλά?
Το εύρος της κασέτας στα mtb είναι εκμεταλλεύσιμο από άκρη σε άκρη εφόσον ο μπροστά δίσκος είναι μικρός, έχω 36/10-51.
Το δεκάρι πίσω γρανάζι το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις φλαταδούρες, στη κούρσα με 53 μπροστά βάζω το 11 πίσω μόνο στους γκρεμούς που και πάλι είναι βαρύ το βήμα, σε φλαταδούρα και σε ρυθμό δεν έχω κατέβει ποτές εκεί σακάτ.
Ο κρόκ κοιτάει να είναι ελαφρύ το σύστημα, άσε μας κουκλίτσα μου, δεν φταίει το βάρος, εσύ είσαι παλταδούρα :lolsign:

Reaction score
20.872
Ναι, μα ο Κροκ δεν λέει να έχεις στο road 10αρι με 53αρι δίσκο, αλλά με 48αρι, όπως δίνει η Sram, έτσι το πάτημα είναι κάπως αντίστοιχο (4,8 ο λόγος στον 48αρι με το 10αρι, 4,82 στο 53αρι με 11αρι γρανάζι). Οπότε βάζοντας το 11αρι γρανάζι έχεις και πιο άνετο πάλι πάτημα (λίγο πιο ελαφρύ από το να βάλεις 12αρι στον 53αρι), και η αλυσίδα μένει και πιο κοντά στο κέντρο παρά να πηγαίνει στο άκρο... Μικρότερος δίσκος σημαίνει νομίζω κι άλλα πράγματα, πχ μικρότερες στρεβλώσεις, αφού έχει μικρότερη διάμετρο, κλπ...

Reaction score
25.535
Ρε σεις, πάτε καλά?
Το εύρος της κασέτας στα mtb είναι εκμεταλλεύσιμο από άκρη σε άκρη εφόσον ο μπροστά δίσκος είναι μικρός, έχω 36/10-51.
Το δεκάρι πίσω γρανάζι το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στις φλαταδούρες, στη κούρσα με 53 μπροστά βάζω το 11 πίσω μόνο στους γκρεμούς που και πάλι είναι βαρύ το βήμα, σε φλαταδούρα και σε ρυθμό δεν έχω κατέβει ποτές εκεί σακάτ.
Ο κρόκ κοιτάει να είναι ελαφρύ το σύστημα, άσε μας κουκλίτσα μου, δεν φταίει το βάρος, εσύ είσαι παλταδούρα :lolsign:
κάποια στιγμή προχθες σκεφτόμουνα οτι μπορούσα να πάω και με 54/40 - 11/28
όταν περάσαμε την εθνική απέναντι πάλι έβαλα 39-30 , καλά ήταν...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
κάποια στιγμή προχθες σκεφτόμουνα οτι μπορούσα να πάω και με 54/40 - 11/28
όταν περάσαμε την εθνική απέναντι πάλι έβαλα 39-30 , καλά ήταν...
Σώτο, κατάλαβες τώρα τι συζητάμε?
Ο τύπος είναι διαταραγμένη ποδηλατική προσωπικότητα :roflmao:

Reaction score
20.872
Εκεί πιο πάνω έχει έναν ωραίο 68αρι δίσκο, που έβαλε ο Άλεξ! Θα είναι ταμάμ με το 10αρι γρανάζι... για τον Κρόκ τότε! :roflmao: :lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού!!
Υπάρχουν λύσεις, μοτεράκι λέγεται :lolsign:

Last edited by a moderator:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.209
Για αποφυγή παρεξηγήσεων...
έχω αυτή τη μπαταρία πάνω στο σύστημα, έπαιξα πάρα πολύ με τους πίνακες συμβατότητας ώστε να τη κάνω να δουλέψει στη τελευταία 11άρα di2. Όταν μου κάηκε η di2 (από θκιάμ μλκια) το διαγνωστικό μπερδεύτηκε έχοντας στη σειρά αυτή τη μπαταρία, κι όμως πάν στο ποδήλατο όλα το σύστημα, ενσύρματα και ασύρματα δεδομένα λειτουργούν ρολόι, ο μηχανικός της shimano σήκωσε τα χέρια ψηλά με τη περίπτωσή μου, δεν το είχε ξανά συναντήσει ποτέ μέχρι σήμερα.
IMG_20240220_130107.jpg

Κάτι άλλο, αφαιρώ πόντους από το Radar της magene, παίρνω άκυρα αλάρμ πολύ συχνά, κυρίως όταν συναντάω στο αντίθετο ρεύμα όχημα και ενώ απομακρύνετε πίσω το βλέπει ως όχημα που έρχετε. Εψές έπεσα μέσα σε λακκούβα γιατί έφαγα τέτοιο αλάρμ, και τελικά ήταν αμάξι που απομακρύνονταν πίσω. Πολύ με νευρίασε!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988