Ποδήλατο

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.960
Κι εμένα rest μου έλεγε... γιατί από ύπνο... ούτε 2 ώρες δεν είχα (τι σκτ γίνεται.... :geek: :p ) αλλά σιγά τα ωά...έκανα μια πρωινή εξοδούλα πάλι... :geek::roflmao:

Clipboard_09-07-2025_01.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Το recovery της garmin είναι για τις νερόκοτες.
Στις καθημερινές προπονήσεις (συνήθως στα πρώτα 10 λεπτά) μου εμφανίζει το peformance ότι είμαι σε εξαιρετική κατάσταση, στη εξέλιξη της προπονήσεις μου βγάζει ξεκούραση 3 μέρες, ενώ είμαι στο πάτημα.
Αμα περίμενα να με πει ο αλγόριθμος τι να κάνω, ζητώ που καήκαμε...
Εγώ θα τρέξω σήμερα, χρειάζομαι τους πόντους άρτους ώστε να ξεκλειδώσω το jersey με τη ελληνική σημαία, θέλω να γνωρίζουν τι εθνικότητας είναι αυτός που τους πηδάει στη εξέλιξη των αγώνων στο rouvy :biggrin:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.960
Δεν δίνω καμία σημασία σε τέτοιες προτάσεις από το garmin. Μόνο ό,τι μου λέει... ο Σωτήρης, αυτό κάνω! :party: :roflmao:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Δεν δίνω καμία σημασία σε τέτοιες προτάσεις από το garmin. Μόνο ό,τι μου λέει... ο Σωτήρης, αυτό κάνω! :party: :roflmao:
Αυτό λέμε, γνωρίζω πολύ κόζμο που έχει ευαγγέλιο όσα προτείνει ο αλγόριθμος.
Και μετά ψάχνονται τι κάνουν λάθος και παραμένουν κουράδες...

Reaction score
106
Πηγαίνω με φίλους 4ήμερο πάνω στην Τύμφη, να δούμε κορυφές, την δρακόλιμνη κλπ. Ένα σκασμό χιλιόμετρα με 20κιλο σακίδιο. Μετά, κάναμε και το ράφτινγκ μας.
Γυρίζω σπίτι, 536(καλά, όχι τόσες ακριβώς) βδομάδες λέει το garmin...
ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΡΕ ΙΕΡΟΣΥΛΟ;;; Μετά από αυτήν την ¨κούραση¨, ήμουν σε καλύτερη κατάσταση από πριν!

Άντε σιγά σιγά να επανέλθω, δεν θα μου πει η μυοπάθεια τι θα κάνω. Βασικά, θα μου πει, αλλά εγώ κάποια σίγουρα δεν θα τα ακούσω.

Reaction score
106
Μόλις το έβλεπα. Άλλοι κάνουν συλλογές από γραμματόσημα, αυτός από ΚΟΜ.
Υπάρχουν και μερικοί ακόμη βλέπω, που έχουν 5ψήφια ΚΟΜ..........

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Μόλις το έβλεπα. Άλλοι κάνουν συλλογές από γραμματόσημα, αυτός από ΚΟΜ.
Υπάρχουν και μερικοί ακόμη βλέπω, που έχουν 5ψήφια ΚΟΜ..........
Πέραν της αρρώστιας με τα κομ, που προωθούνται μέσω τέτοιων βίνδεο, ο τύπος είναι σκαρφαλωτίρη.
Δεν κάθεται στιγμή στη σέλα και τα βάτ που αποδίδει σε σχέση w/kg είναι εξωπραγματικο.

Reaction score
1.266
Πέραν της αρρώστιας με τα κομ, που προωθούνται μέσω τέτοιων βίνδεο, ο τύπος είναι σκαρφαλωτίρη.
Δεν κάθεται στιγμή στη σέλα και τα βάτ που αποδίδει σε σχέση w/kg είναι εξωπραγματικο.
Ρε εδώ έσπασε το γρανάζι την περασμένη φορά! Μηχανάκι είναι ο τύπος.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Αυτή η ανοησία πάλι με τα γρανάζια εξολοκλήρου από Carbon, ακόμα και τα δόντια που μπαίνουν τα link της αλυσίδας.
Πχιός σοβαρός άνθρωπος, χάρη του βάρους θα εμπιστευτεί στο ποδήλατό του ένα τέτοιο εξάρτημα, εκτός από τους γυαλιστερούς?

Λίγες μέρες πριν παρουσίασε η αγαπημένη μου εταιρία στο χώρο τα δικά της φύλλα για 12 speed συστήματα.
Μία αναστάτωση μου προκάλεσε!!

Έχω ένα τέτοιο φύλλο σε 11speed σύστημα, αναβάθμισε σημαντικά τη ακαμψία και τη μετατόπιση της αλυσίδας στο μεγάλο δίσκο.
1000013548.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Άντε αρέ, θα δηλώσετε συμμετοχή στο event?
Έκατσα και έκανα μια έρευνα για συμμετοχές από Ελλάδα, μόνο 5 συμμετοχές μαζί με τη θκιάμ/1500 συμμετοχές μέχρι στιγμής.
Πάμε μωρή Ελλαδάρα!! :party:

Reaction score
106
Εγώ θα μπω λιγάκι να δω την φάση. Να κάνω την σκούπα πίσω 😆
Βέβαια, η γυναίκα λέει θα φάμε κατά τις 5, οπότε δεν ξέρω κι αυτό πόσο καλά θα πάει....

Reaction score
106
"Αναβαθμίσεων" συνέχεια.
Deore σκέτος τελικά κι όχι ΧΤ ο δισκοβραχίονας, 26-36. Πρακτικά καινούριος, ούτε 100χλμ δεν είχε κάνει. Μπροστά ντεραγιε καινούριο, όπως αντίστοιχα και νέο ΒB hollowtech. Έγινε και μια αλλαγή στις ντιζες.
Γενικά πολύ καλύτερη κύλιση, το άλλο σύστημα ήταν σχεδόν διαλυμένο. Με βάζει σε σκέψεις να αλλάξω και το πίσω κομμάτι και να γίνει 2Χ10 ή 2Χ11. Δεν σκέφτομαι να μπω στον κόπο να ψάχνω συμβατές 12αρες κασέτες για QR, με το αντίστοιχο ελεύθερο κλπ.
Έλα όμως τώρα που σκέφτομαι πως αφού άλλαξα τον βραχίονα, θα ήταν καλό μάλλον να πάω σε πετάλια της προκοπής. Και φυσικά μπαίνει το δίλημμα. Flat ή clipless... Με γνώμονα πάντα πως το ποδήλατο πρακτικά είναι ένα πειραγμένο ΜΤΒ κι όχι κανονικό road.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Πετάλια θα βάλς κουμπωτά και θα βάλς αυτά, με ένα σπάρο, δγιό τρυγόνια!!
Τα έχω σε ένα από τα ποδήλατά μου, πάνω από 10 χρόνια, εξαιρετικά.
Τι μπόι εχς?
Το ποδήλατο τι μέγεθος είναι?
Μήκος βραχίονα το τσέκαρες πριν βάλεις το νέο ή αυτός με άρεσε, αυτόν έβαλα...
Όσο για τις ταχύτητες, μπορείς να πας με τα δεδομένα που έχς μέχρι 10speed.

Reaction score
106
Να ξεκινήσω από τα βασικά. 1,75 ακόμη, δεν έχω αρχίσει να μαζεύω. Το ποδήλατο όταν το πήρα ήταν "medium" με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα πρέπει να κάτσω να το μετρήσω εγώ χειροκίνητα, δεν μπήκα στον κόπο....
Ο βραχίονας είπαμε "κλάπηκε" από φίλο που έκανε άλλες αναβαθμίσεις παλιότερα και του είχε μείνει. 172,5 νομίζω, πρέπει να το τσεκάρω να σιγουρευτώ.

Τα διπλής όψης φαίνονται γενικά καλή φάση, γιατί όντως έχεις και τα δυο. Να πάρω αυτά κι ένα gravel παπουτσάκι άραγε; Χμμμμ

Υ.Γ. Του έκλεψα και μια selle italia superflow s5, αν μου κάτσει καλά, θα την κρατήσω.
Όσο για τις ταχύτητες, είχα διαβάσει πως μπορεί να μπει μέχρι 11άρα, μετά πρέπει να αλλάξει σε microspline κλπ. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Τώρα πάντως είμαι με 11-34(?) πίσω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.426
Να ξεκινήσω από τα βασικά. 1,75 ακόμη, δεν έχω αρχίσει να μαζεύω. Το ποδήλατο όταν το πήρα ήταν "medium" με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα πρέπει να κάτσω να το μετρήσω εγώ χειροκίνητα, δεν μπήκα στον κόπο....
Ο βραχίονας είπαμε "κλάπηκε" από φίλο που έκανε άλλες αναβαθμίσεις παλιότερα και του είχε μείνει. 172,5 νομίζω, πρέπει να το τσεκάρω να σιγουρευτώ.

Τα διπλής όψης φαίνονται γενικά καλή φάση, γιατί όντως έχεις και τα δυο. Να πάρω αυτά κι ένα gravel παπουτσάκι άραγε; Χμμμμ

Υ.Γ. Του έκλεψα και μια selle italia superflow s5, αν μου κάτσει καλά, θα την κρατήσω.
Όσο για τις ταχύτητες, είχα διαβάσει πως μπορεί να μπει μέχρι 11άρα, μετά πρέπει να αλλάξει σε microspline κλπ. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Τώρα πάντως είμαι με 11-34(?) πίσω.
8 speed, 9speed έχουν στάνταρ το ίδιο πάχος, 10 speed στενεύουν ελάχιστα γρανάζια και αλυσίδα, μπορείς όμως με ρύθμιση να το κάνεις συμβατό με όλα τα υπόλοιπα 8 ή 9 speed.
Για 11 το ξεχνάς, πρέπει να τα αλλάξεις όλα.
Προσωπικά θεωρώ ότι η χρυσή τομή βρίσκεται στο σύστημα 9 speed, υπάρχουν πολύ καλά εξαρτήματα ακόμα για αυτή τη σειρά επειδή χρησιμοποιείται ευρέως σε ποδήλατα πόλης.
Αν εχς μπόι κάτω από 1.75cm ο βραχίονας που πρέπει να βάνς είναι 170mm και κάτ, εγώ με μπόι 174cm, έχω 170mm σε όλα τα ποδήλατα.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.960
Αυτή η Garmin έχει μάλλον χάσει τελείως τον μπούσουλα. Παρουσίασε τα νέα edge 550 και 850 (αναμενόμενα εδώ και μήνες), και... έκανε πατάτες! 600 ευρώ το 850, με... 12 ώρες μπαταρία (που με τόσους αισθητήρες θα πέσουν στις 10), επειδή πήγε και έβαλε μια νέα οθόνη... πιο φωτεινή, λες και το ζήτησε κανείς ή είχε πρόβλημα με τις παλιές! Το ίδιο και το 550, που πήγε στα 500 ευρώ. Άντε να βάλει και μια microled οθόνη όπως έκανε στο fenix 8 pro, να πάει στο 1000αρικο! :roflmao: :party:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.076
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494