Ποδήλατο

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Αυτό το power meter τι πρόβλημα έχει?
Έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και η μπαταρία δεν έχει αλλαχτεί, είπαμε να έχει αυτονομία, αυτό το πράμα όμως δεν καταναλώνει ντίπ ενέργεια.
Η προηγούμενη γενιά είχε μια αυτονομία περί των τριών-τεσσάρων μηνών.
Το precition 3+ ξεπέρασε κάθε προσδοκία!!
1000014373.jpg

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.646
Εγώ μόλις πριν 3-4 ημέρες άλλαξα την μπαταρία του 4iiii προηγούμενης γενιάς, καμιά 50αριά ώρες; κάτι τέτοιο (δεν θυμάμαι, νομίζω τόσο βγαίνει, άντε λίγο παραπάνω). Καμία σχέση με αυτό που έχεις τώρα δηλαδή!

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Για το precition 3+ δίνει αυτονομία 550h.
Στη αρχή νόμιζα ότι είχε μια δόση υπερβολής όλη αυτή η αυτονομία, εντωμεταξύ το ποδήλατο το παρατάω στη αποθήκη όπου εδώ και μέρες κάνει μηδενικές θερμοκρασίες, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τις μπαταρίες.

Είμαι δυνατό αγόρι τελικά :biggrin:
Στατιστικά ενός χρόνου
1000014375.jpg

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Αααα και κάτι που θυμήθηκα, η αλυσίδα των 12 speed είναι πολύ πιο ανθεκτική στον εφελκυσμό, μετά από 14 μήνες και γύρω στα 6.000χλμ έχει φθορά κάτι λιγότερο από 50% σύμφωνα με το όργανο μέτρησης.
Στο 11speed σύστημα θα είχα αλλάξει ήδη αλυσίδα και θα ήμουν στο 50% φθοράς της δεύτερης αλυσίδας.
Ενώ στα 12 speed είναι λεπτότερη, είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικότερη.

Reaction score
1.335
Αααα και κάτι που θυμήθηκα, η αλυσίδα των 12 speed είναι πολύ πιο ανθεκτική στον εφελκυσμό, μετά από 14 μήνες και γύρω στα 6.000χλμ έχει φθορά κάτι λιγότερο από 50% σύμφωνα με το όργανο μέτρησης.
Στο 11speed σύστημα θα είχα αλλάξει ήδη αλυσίδα και θα ήμουν στο 50% φθοράς της δεύτερης αλυσίδας.
Ενώ στα 12 speed είναι λεπτότερη, είναι αποδεδειγμένα ανθεκτικότερη.
Δηλ οι αλυσίδες σου κρατούσαν 4000χλμ;
Έχω τώρα μία Durace 2600χλμ και το όργανο μέτρησης δεν μπαίνει καν για μέτρηση. Σίγουρα δεν βγάζουμε τα ίδια watt βεβαίως βεβαίως αλλά τόσα λίγα χλμ διαρκούν;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες Γιάννη μου, έχω πετάξει και αλυσίδα με 3.500χλμ, συνήθως τις πετάω λίγο πάνω από το 50% φθοράς.
Γιαυτό με έκανε εντύπωση η νέα αλυσίδα, η λογική λέει ότι μια πχιό χοντρή αλυσίδα θα είναι και πχιό ανθεκτική, άρα μας κοροϊδεύουν, μπορούν να σιάξουν ανθεκτικές αλυσίδες αλλά δεν θέλουν.
Τώρα αναγκάστηκαν επειδή η αλυσίδα είναι πραγματικά πολύ λεπτή στη δωδεκάρα και πρέπει να αντέχει τα υψηλά βάτ, οπότε βγάζει και αυτονομία στους μη έχοντες εξωγήινη δύναμη.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.947
Γερμανία είναι η εταιρία.
Είχες τιμές σε $ και μπερδεύτηκα. :)

Γιώργο, άμα βάλεις τους πάτους αυτούς στα sidi θα γίνουν τα ποδάρια κούτσουρα, μετά από κάθε προπόνηση θα βάζεις τα ποδάρια σε λεκάνη με ζεστό νερό, ακούμε τι σε λέω.
Ενα άκαμπτο παπούτσι χρειάζεται και λίγο εκτόνωση, ύστερα πάλι, αυτά τα καρούμπαλα που έχουν αυτοί οι αποδοτικοί πάτοι δεν θα δουλέψουν στη ήδη άκαμπτη σόλα των sidi, του εναντίων θα ενοχλούν.
Τα έχω περάσει αφού ;)
Φίλε, "παίζω" με πάτους από το 2016, ένα μοντέλο της Specialized, το οποίο ενισχύει τις καμάρες των ποδιών μου για να μην "συνθλίβονται" όταν κάνω πετάλι. Με βοήθησαν αρκετά στα προηγούμενα παπούτσια, οπότε όταν πήρα τα Sidi πήρα νέο ζευγάρι αβλεπί. Μια χαρά είναι τα πόδια μου. :)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Είχες τιμές σε $ και μπερδεύτηκα. :)

Φίλε, "παίζω" με πάτους από το 2016, ένα μοντέλο της Specialized, το οποίο ενισχύει τις καμάρες των ποδιών μου για να μην "συνθλίβονται" όταν κάνω πετάλι. Με βοήθησαν αρκετά στα προηγούμενα παπούτσια, οπότε όταν πήρα τα Sidi πήρα νέο ζευγάρι αβλεπί. Μια χαρά είναι τα πόδια μου. :)
Τους ίδιους χρησιμοποιώ, τους κόκκινους, στα sidi δεν με βόλεψαν ντίπ για τους λόγους που προείπα

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.947
Τους ίδιους χρησιμοποιώ, τους κόκκινους, στα sidi δεν με βόλεψαν ντίπ για τους λόγους που προείπα
Εγώ έχω τους μπλε.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Εγώ έχω τους μπλε.
Οι μπλέ είναι για μεγαλύτερη υποστήριξη της καμάρας, προφανώς και δλέυουν σε σένα επειδή εχς μεγαλύτερη καμάρα στα πατούχια και χρειάζεσαι υποστήριξη, στη θκιάμ περίπτωση επειδή το καλούπι των sidi έχει ικανοποιητική υποστήριξη σε συνδυασμό με τους μαμά πάτους δεν χρειαζόμουν επιπλέον υποστήριξη.
Στα Gaerne όμως οι κόκκινοι πάτοι λειτουργούσαν, προφανώς άλλο καλούπι παπουτσιού και εκεί χρειάζονταν υποστήριξη της χαμηλής μου καμάρας.
Γενικά τα gearne τα είχα ψηλά, μετά τα sidi άλλαξα όμως γνώμη και δεν νομίζω να γυρίσω πίσω, εκτός και αν προσεγγίσουν πιο τεχνικά τα παπούτσια τους, καλώς ή κακός άνετο και αποδοτικό παπούτσι δεν πάνε παρέα.

Reaction score
1.335
Οι μπλέ είναι για μεγαλύτερη υποστήριξη της καμάρας, προφανώς και δλέυουν σε σένα επειδή εχς μεγαλύτερη καμάρα στα πατούχια και χρειάζεσαι υποστήριξη, στη θκιάμ περίπτωση επειδή το καλούπι των sidi έχει ικανοποιητική υποστήριξη σε συνδυασμό με τους μαμά πάτους δεν χρειαζόμουν επιπλέον υποστήριξη.
Στα Gaerne όμως οι κόκκινοι πάτοι λειτουργούσαν, προφανώς άλλο καλούπι παπουτσιού και εκεί χρειάζονταν υποστήριξη της χαμηλής μου καμάρας.
Γενικά τα gearne τα είχα ψηλά, μετά τα sidi άλλαξα όμως γνώμη και δεν νομίζω να γυρίσω πίσω, εκτός και αν προσεγγίσουν πιο τεχνικά τα παπούτσια τους, καλώς ή κακός άνετο και αποδοτικό παπούτσι δεν πάνε παρέα.
Στο παπούτσι είναι να βρεις κάτι που σου ταιριάζει στο πόδι, στις δυνατότητές σου και ίσως στις βλέψεις που έχεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
56.290
Συμφωνώ.

Υπάρχει και μια παράμετρος στη συμφωνία μας αυτή Γιώργη.
Ερχόμενος από ένα αρκετά μαλακό ποδήλατο, με αρχοντική καβάλα, συγχωρητικό και ενδοτικό, αποφάσισα το επόμενο που θα χτίσω να είναι αρκετά πιο άκαμπτο. Όχι μόνο το πέτυχα με το bmc, το παραέκανα θα έλεγα, όλες οι επιλογές είχαν ως γνώμονα τη ακαμψία, πλαίσιο, τροχοί, σέλα, βραχίονας, πετάλια, λαιμός, τιμόνι επιλέχθηκαν για αυτό το σκοπό. Εντέλει το σύνολο είναι τόσο άκαμπτο που οτιδήποτε είναι μαλακό (όπως τα παπούτσια της gearne) είναι μια παραφωνία και ταλαιπωρία κατά το πάτημα.
Η ακαμψία που είχε η σόλα των gearne με το μαλακό άνω μέρος του παπουτσιού ήταν ταμάμ στο μαλακό deda, συμβάδιζαν και ματσάραν σωστά με τους κόκκινους πάτους.
Όταν όμως κούμπωσα πάνω στο bmc και ξεκίνησα να πατάω έδειξαν μεγάλη αδυναμία τα gearne, δεν ήταν σε θέση να κρατήσουν σταθερό το πόδι, αυτό γιατί ένιωσα βράχο το bmc και πατούσα παραπάνω και για μεγαλύτερη διάρκεια. Με τα sidi ένιωσα τη σταθερότητα που χρειαζόμουν, κλειδώνουν απόλυτα και τα σκληρά υλικά κρατάνε ακλόνητο το ποδάρι πάνω από τον άξονα του πεντάλ, χωρίς να χρειάζομαι επιπλέον υποστήριξη.
Οπότε ότι άλλο, όπως οι πάτοι της Specialized, ήταν too much και ενοχλητικό κατά το πάτημα.
Το όλο θέμα λοιπόν έχει να κάνει άμεσα και με το ποδήλατο που καβαλάμε, με τη τρέλα του αναβάτη και φυσικά τη φυσιολογία.
Το άλλο που έρχεται μοιραία είναι η άνεση, με το συγχωρητικό deda έκανα τη τρέλα μου, είχα όμως άνεση, με το bmc συνεχίζω να βγάζω τρέλα με μηδενική όμως άνεση, τελικά τι είναι καλύτερο...
Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!! :roflmao:
Μου αρέσει που ακούει το ποδήλατο και πετάγεται μπροστά στο παραμικρό πάτημα, μου αρέσει η όλη ακαμψία και ο νευρικός έλεγχος, δεν μου αρέσει όμως καθόλου που όταν γυρίζω σπίτι είμαι λες και έφαγα ξύλο :biggrin:
Στο παπούτσι είναι να βρεις κάτι που σου ταιριάζει στο πόδι, στις δυνατότητές σου και ίσως στις βλέψεις που έχεις.
Είναι κυριολεκτικά η περίληψη όλων όσων έγραψα :thumbsup:

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.093
Members
38.649
Νεότερο μέλος
George195